tzinos Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 μπα μην νομιζεις, δεν εχω ιδεα απο παραγωγη, απλα εχω νομιζω υπερεκπαιδευμενο μουσικο αυτι, αφου ακουο ηλεκτρονικη μουσικη φανατικα εδω και 12 χρονια περιπου. Ειχα το ψωνιο του ντιτζει αλλα δεν το ακουληθησα οσο θα επρεπε και περιοριστικα σε παρτακια με φιλους, μια περιοδο επαιξα και λιγο ραδιωφονο κανα 6μηνο. Στην τελικη μαζευω μουσικη για την παρτι μου και παρακολουθο απλα τις διαφορες σκηνες. Περι αφιλοξενης χωρας, ω αδερφε το ξερο καλα, 7 χρονακια εκατσα και εγω αγγλια ως φοιτητης και παντα οι εγγλεζοι τους εληνες τους ειχανε σε αποσταση. Πρεπει να τους πλησιασεις εσυ, αλλοιος αυτοι δεν ασχολιουνται. ΑΛΛΑ αυτο δεν το ενοιωθα ποτε οταν εβγαινα σε ενα κλαμπ, εκει υπηρχε κοινος παρανομαστης, η μουσικη. Και αυτο ειναι το γαματο στην αγγλια, θες να ακουσεις τρανς/χαουζ...οτιδηποτε, πας σε ενα μερος που παιζουν οτι γουσταρεις και νοιωθεις οτι ολοι εκει μεσα γνωριζετε τι ακουτε και εισαι εκει κυριως για την μουσικη. Δεν με ενδιαφερει αν οι μισοι ειναι κουμπομενοι, εγω ξερω οτι παντα βρισκοταν καποιος να σου μιλησει, να σου χαμογελασει λες και ησταν μια παρεα. Περι κοματιον, απλα εχει παραγινει το κακο, βγενουν τοσα πολλα που ειναι δυσκολο να βρεις κατι μοναδικο. Παλιοτερα ηταν ποιο ευκολο να βγει κοματι που θα θεωρηθει κλασικο και που θα αναγνωριζεις μετα απο χρονια. Επισης πλεον δεν βγενουν καινουρια ειδη μουσικης, απλα αναμιγμενα και λιγο μπασταρδεμενα, αρα ειναι ποιο δυσκολο να θεωρησεις καποιο κοματι καθοριστικο που θα φερει απο μονο του μια μουσικη επανασταση. Παντος τρανσακια κλασικα υπαρχουν απειρα, προσφατα ακουγα TATW, to set 267 και μπενει το κοματι Mike Koglin "The Silence" [Prospekt 2009 Remix], αρκετα αλλαγμενο αλλα το αναγνωρισα και μου ηρθε στο μυαλο το οριτζιναλ. Για το σετ, το ακουο τωρα, ειμαι στο 50λεπτο κοντα, καλο ειναι, μονη ενσταση ισως οτι κανεις μικρες αλλαγες, δηλαδη εχω την εντυπωση οτι οταν αλλαζεις τραγουδι κοβεις αρκετα απο τα equalizer και περνας γρηγορα στο επομενο, λιγο εκ του ασφαλους δηλαδη για να αποφυγεις πιθανον μπουρδουκλωμα στα beat. Η μουσικη ειναι καλη, αλλα παλι θα προτιμουσα να πετουσες κατι περιεργο μεσα, κανα ιντρο, κανα χαουζακι, κανα σοβαρο τεκ τρανς η ακομα και βαρβατο τεκνο σε καποιο σημειο. Εχω την εντυπωση οτι βαζεις αρκετα ηρεμα κοματια στην σειρα, ξερεις τωρα emotional και vocals..... Θελει ποιο πολυ ανακατεμα, θα μπορουσες να αλλαξεις ρυθμο 3 και 4 φορες στο σετ μιας και ειναι και μεγαλο.
Toufas Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 εμπορικα ειναι τα τραγουδια που ακουγονται πολυ για μια συγκεκριμενη περιοδο. ποιοτικα ειναι αυτα που ακουγονται για χρονια... τα περισσοτερα (αν οχι ολα) trance και house ακουγονται για ενα μικρο διαστημα. μετα δε τα ξερει κανεις. πχ. tiesto - trafic, καποτε ακουγοταν καθε μερα. τωρα ουτε που το ξερει κανεις.... DJ Raw vs Gee & Lighter - Naked Rune - Calabria benny_benassi-satisfaction darude - sandstorm zombienation μεγαααααλες επιτυχιες! ακουγονται πουθενα τωρα? ομως: jaydee-plastic_dreams boney_m-daddy_cool village_people-ymca anita_ward-ring_my_bell K C & THE SUNSHINE BAND - THAT'S THE WAY I LIKE IT και πολλα αλλα ακουγονται και ΘΑ ακουγονται για πολυ ακομα... @louiscy εσυ μετα απο 1-2 χρονια θα ακους αυτα που παιζεις τωρα? φυσικα οχι γιατι θα εχουν βγει απειρα μεχρι τωρα. αυτα τα εμπορικα βγαινουν με το κιλο καθε μερα... γνωμη μου ε ναι γιατι ο ελληνας ειναι τρελλος ψαξιματιας... και αυτα που εγραψες για παλια "καλα" ειναι απιστευτα ψαγμενα..
aledjo Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 ε ναι γιατι ο ελληνας ειναι τρελλος ψαξιματιας... και αυτα που εγραψες για παλια "καλα" ειναι απιστευτα ψαγμενα.. πλακα κανεις ετσι?
louiscy Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Για το σετ, το ακουο τωρα, ειμαι στο 50λεπτο κοντα, καλο ειναι, μονη ενσταση ισως οτι κανεις μικρες αλλαγες, δηλαδη εχω την εντυπωση οτι οταν αλλαζεις τραγουδι κοβεις αρκετα απο τα equalizer και περνας γρηγορα στο επομενο, λιγο εκ του ασφαλους δηλαδη για να αποφυγεις πιθανον μπουρδουκλωμα στα beat. Εχω την εντυπωση οτι βαζεις αρκετα ηρεμα κοματια στην σειρα, ξερεις τωρα emotional και vocals..... Θελει ποιο πολυ ανακατεμα, θα μπορουσες να αλλαξεις ρυθμο 3 και 4 φορες στο σετ μιας και ειναι και μεγαλο. το να μιξάρω γρήγορα είναι απλά το στιλ μου διότι προτιμώ όταν τελειώσει η peak φάση του ενός κομματιού άμεσος να ξεκινα το building του επομενου ούτος ώστε να μην υπάρχουν νεκρά σημεία μέσα στο set. ξέρεις δηλαδή απλά να ακούγονται τα build out και in τον δυο κομματιών. αν προσεχεις καλύτερα προσπαθώ να μιξάρω με harmonic mixing και τα τραγούδια παίζουν μαζί τουλάχιστο για 1 λεπτό και κάτι...το όλο build του set είναι prog trance και τελειώνει σε uplifting. απλά διάλεξα εγώ αυτό το build up. δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα fx διότι δεν κάνουν καμια απόλυτος αίσθηση σε ένα set που θα το ακούσεις στο laptop η στο αυτοκίνητο σου. να μου πεις σε club ne αλλα τώρα σε ένα promo set? και η άποψη μου περί classics κομματιών είναι η εξής. πιο παλιά όταν βγήκαν τα κομμάτια όπως heaven scent, for αν agel, breathing, "συνασθεσια" κτλ έκαναν αίσθηση επειδή περιείχαν καινούργιους ηχούν.ήταν κάτι το διαφορετικό. τώρα το πρόβλημα ότι όλοι οι ήχοι τις trance έχουν δουλευτεί παρα πολύ και στο τέλος την μέρας απλά γίνονται ανούσια κομμάτια που λίγο πολύ μοιάζει το ένα με το άλλο. άποψη μου
charoui Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 άποψη μου ότι το σετάκι είναι σχεδόν τέλειο,ίδιος για το σκοπό που δημιουργήθηκε (διαγωνισμό σε trance forum) θα ήταν εντελώς άκυρο αν είχε μέσα techno ηχους κτλ Σίγουρα όμως θα συμφωνήσω ότι πλέον βγαίνουν τόσα κομμάτια καθημερινά που είναι δύσκολο (αδύνατο?) ακόμα και να τα παρακολουθείς απλά. Λίγο πολύ έχουν παίχτη όλοι οι ήχοι και classic κομμάτια δεν βγαίνουν πλέον... (πολλοί λένε ότι η trance πέθανε-όχι λέω εγώ) αυτά τα λίγα και θα επανέλθω
louiscy Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 την παρασκευή που πέρασε έπαιζα στο Amplified, Classics για 1 μιση ωρίτσα και πραγματικά τα κομμάτια που έβαλα, τα οποια χρονολογούνται από 2000 με 2004 περίπου, τα ένιωσα πιο πολύ από ποτε μου. από τον καιρό που είχα να ακούσω αυτά τα τραγούδια μαζί, σχεδόν ξέχασα πως ακούγονται μέσα στο club. είχα βάλει suburban train, ralphie b massive, "συνασθεσια", monkeyforest, for αν angel, rank 1 breathing, system f violin, "σολαρστονε" "σολαρκοαστερ", heaven scent, "sattelite" κτλ... αυτά τα τραγούδια πραγματικά έχουν μείνει στην μνήμη όλον όσον ακούνε trance μουσική και δεν πιστεύω να καταφέρουν να βγούν αντίστοιχα όσο και να θέλουμε. λίγο τα παλιά synthesizers, λίγο το άτσαλο τους structure, λίγο κάτι ιδρωμένες βραδιές σε clubs με κλειστά τα ματια και χερια ψιλά δεν ξέρω τι αλλα πραγματικά αυτή είναι μουσική.
tzinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 suburban κοματαρα!! παντος βγενουν ακομα κοματαρες, πχ μολις ακουσα το εξης και επαθα τραμπακουλο, μιλαμε για αλλο επιπεδο παραγωγης και ποιοτητας. δεν ειναι ακριβως τρανς, αλλα ειναι αριστουργημα ADD2BASKET BUDAPEST
louiscy Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 ωραίο κομματάκι. δεν είναι το στυλ μου αλλα μπορεί και να το έπαιζα σε κανένα beach bar έτσι για opening. καλοκαιρινή "μελοδιουλα" όμορφα πράγματα παραλια και μπιρίτσα. σίγουρα βγαίνουν ακόμα "κομματαρες". απλά πρέπει να περάσει λίγος καιρός για να δούμε κατά ποσο εκτιμήθηκε η δουλειά και η ποιότητα. ένα πολύ απλό "παραδειγμαπου" μου ήρθε τώρα, το big sky του John Ο'Callaghan που είναι νομίζω του 2006? και ειδικά εδώ στην Αγγλία συγκαταλέγεται ήδη μέσα στα all time classics. καλο θα ήταν όμως να καταλάβουμε ότι με την εξέλιξη που έχει η ηλεκτρονική μουσική με την πάροδο του χρόνου, να ακούσουμε κομμάτια που να θυμίζουν southern sun η heaven scent δεν πρόκειται να xanaakousoume:)
tzinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 καλο το big sky αλλα μακρια απο κλασικο νομιζω. ηταν απο τα καλα της χρονιας βεβαια. Σε αρκετους δεν αρεσαν τα vocals που ειχε δεν νομιζω να ναι τοσο παλιο ρε συ, αποκλειεται 2006, τελη 2007 και επαιζε ακομα αρχες 2008 αν και ακουο σχεδον ολα τα ειδη ηλεκτρονικης, το κοματακι ποιο πανω και ισως και λιγο ποιο dark kai progressive ειναι αυτο που προτιμω εδω και λιγα χρονια. Τα μονα που δεν αντεχω ειναι τα χαουζακια στυλ sinclair, vendeta, bennasi....αισχη! Δηλαδη το 80% και βαλε που ακουγεται ελλαδα και το περνανε για σοβαρη club μουσικη.
louiscy Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 "κατεμενα" είναι μια "απομιμα" του holding on το nothing αλλα ok τώρα εδώ στην αγγλία το έχουν πολύ ψηλά. νομίζω το release άργησε να γίνει αλλα παιζόταν από πολύ πιο παλιά. θα σε γελάσω δεν θυμαμε, απλά ένα παράδειγμα ανέφερα. αυτό που εννοώ είναι ότι και τώρα υπάρχουν quality κομμάτια που θα εκτιμηθούν με την πάροδο του χρόνου
tzinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 ναι μοιαζει αρκετα. αλλα ειναι λιγο ποιο σπιντατο. νομιζω σε ενα προσφατο ASOT ειπε ο αρμιν οτι ψηφιστρικε κοματι της περασμενης χρονιας απο το κοινο, η κατι τετοιο. ε παντα οι ντιτζειδες το κοπανανε το κοματακι για κανα 6μηνο πριν βγει οφισιαλ κυκλοφορια, τα ρεμιξ του big sky βγηκαν 2008 εχω μια απορια, κανεις αλλη δουλεια η μονο ντιτζειλικι? ποσο χρονο αφιερωνεις για να ακους/διαλεγεις μουσικη? Εγω οταν εκανα την εκμπομπη και ηθελα να διαλεξω τραγουδια, ακουγα καμια 10ρια ωρες στο νερο προτου καταληξω σε 15-20 κοματια. Ετσι οπως ειναι η κατασταση πλεον για να τσεκαρεις τις κυκλοφοριες θελεις 20 ωρες το 24ωρο!! Ειμαι σιγουρος οτι στα big name (armin...ktlp) ενα μεγαλο ποσοστο το διαλεγουν αλλοι γι αυτους. Καλα σιγουρα τους στελνουν και οι ιδιοι οι παραγωγοι τα κοματια. Αλλα πρεπει να εχουν ενα team να ακουει ολη μερα μουσικη και να τους προτεινει κοματια λολ. γαμω τις δουλειες! εγω ακουω τωρα τα ¨κατεβασματα" φεβρουαριου και εχω πηδηξει και 3-4 μηνες απο το προηγουμενο ετος λολ! Κατεβαζεις, η αγοραζεις?? καλα σιγουρα αγοραζεις, αλλα δεν νομιζω να το παιζεις αγιος και να μην εχεις και μερικα τερα κατεβασμενα, ετσι?
louiscy Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 η ερώτηση που μου κάνουν όλοι είναι αυτή φιλε δουλεύω παράλληλα και ως web designer σε μια εταιρία αλλα σε ωράρια τα οποια καθορίζω εγώ! how sweet is that? κοίτα για μια συνηθισμένη μέρα, μου στέλνουν μερικοι djs λίγα κομμάτια για promotion(οκ οχι μεγαλα ονοματα η αλιθεια να λεγετε¨)), ψάξιμο στα beatport κτλ, sites με trance μουσική κτλ. τα κομμάτια που παίζω ne τα αγοράζω αλλα ok τώρα όπως έχουν οι τιμές στο itunes,beatport και στα αλλα είναι ξεφτίλα. 69 πέννες το κομμάτι? ντροπή αλλα συμφέρει. τα αγοράζω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο epd εκεί που παίζουμε συνιθός όλο και κάποιος manager η agent κάποιου είναι και έρχεται και σου την λέει σε μια normal μέρα αφιερώνω κάπου στές 2 ώρες για να ψάξω μουσική, 1 ώρα στο production και 1 ώρα στο promotion περιπου. την υπόλοιπη μέρα ακούω τα κομμάτια που κατέβασα και προσπαθώ να διαλέξω μερικά. είτε σπίτι είτε στο ipod, γενικά όπου και να είμαι τα ακούω είναι ο μονος τρόπος για να τα προλάβω epd πραγματικά υπάρχουν μέρες που ξεπερνιούνται τα 100 αλλα ok υπάρχουν και νεκρές μέρες. γενικά αφιερώνω πολύ ώρα στη μουσική αλλα ποτε δεν θα ξεπεράσω το 8ορο. Εχουμε και ζωη ξερεις
Typhoon Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Παίδες εγώ δεν τρελένομαι ο DJ σε μαγαζί ειδικά να βάζει όλα τα μεγάλα hits...ένα στα 10 τραγούδια είναι οκ και ευπρόσδεκτο αλλά αν το σετ σου αποτελείτε από Airwave, For an angel, Take me away, carte blanche, Gouryella, Destination Sunshine, etc, etc τότε κλάφτα. Αυτά τα έπαιζα και εγώ. Ο σκοπός είναι να βάλεις και 5 γαμάτα κομμάτια που δεν τα ξέρει όλος ο κόσμος.
aledjo Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Παίδες εγώ δεν τρελένομαι ο DJ σε μαγαζί ειδικά να βάζει όλα τα μεγάλα hits...ένα στα 10 τραγούδια είναι οκ και ευπρόσδεκτο αλλά αν το σετ σου αποτελείτε από Airwave, For an angel, Take me away, carte blanche, Gouryella, Destination Sunshine, etc, etc τότε κλάφτα. Αυτά τα έπαιζα και εγώ. Ο σκοπός είναι να βάλεις και 5 γαμάτα κομμάτια που δεν τα ξέρει όλος ο κόσμος. ναι αυτο το κανουν οι επαγγελματιες DJ και οχι οι υπαλληλοι οπως εχουν καταντησει εδω στην Ελλαδα.... εδω στην Ελλαδα ο dj ειναι υπαλληλος, οπως ο σερβιτορος και η καθαριστρια
louiscy Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Παίδες εγώ δεν τρελένομαι ο DJ σε μαγαζί ειδικά να βάζει όλα τα μεγάλα hits...ένα στα 10 τραγούδια είναι οκ και ευπρόσδεκτο αλλά αν το σετ σου αποτελείτε από Airwave, For an angel, Take me away, carte blanche, Gouryella, Destination Sunshine, etc, etc τότε κλάφτα. Αυτά τα έπαιζα και εγώ. Ο σκοπός είναι να βάλεις και 5 γαμάτα κομμάτια που δεν τα ξέρει όλος ο κόσμος. απόλυτα σωστός φιλε. απλά η νύχτα ήταν classics "γιαυτο" τα έπαιξα. είμαι και γω τις φιλοσοφίας να παίζω κομμάτια p να μην τα ξέρουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.