Jason 93 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Εχω ενα λαπτοπ Fujitsu siemens με επεξεργαστη Intel Pentium Dual Core 1.86 Ghz. Τις τελευταιες μερες εχουν αρχισει να με ανησυχουν οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη αφου σε "ηρεμη" κατασταση ειναι γυρω στους 58 βαθμους και αμα κανει κατι βαρυ ανετα φτανει τους 75 βαθμους. Σε περιπτωση που παιζω και κανα παιχνιδι φτανει τους 83 !!! παρολα αυτα μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. μεχρι που σημερα ενω επαιζα ενα παιχνιδι το λαπτοπ εσβησε μονο του χωρις προειδοποιηση. οταν το ξανανοιξα ξεκινησε κανονικα τα windows σαν να ειχε κλεισει κανονικα (δεν με ρωτησε για safe mode και τα λοιπα). πιστευετε οτι ηταν η θερμοκρασια του επεξεργαστη ; Εγω υποπτευομαι και τη καρτα γραφικων.
basilis5 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 το ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα; επισης παιζει να χει μαζεψει σκονη και να πρεπει να το ανοιξεις να το καθαρισεις,ενω αν βαλεις και λιγη παστα στον επεξεργαστη,ισως δεις διαφορες. τελος,μηπως το δουλευεις πανω σε επιφανεια που δεν αεριζεται επαρκως;
TechnoState Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 ...να τα μας, αρχισαμε σιγα-σιγα καθως μπαινουν κ οι ζεστες... απο cooler-pad πως τα πας? Γενικα με τα fs ειχα ασχημες εμπειριες στον τομεα της θερμοκρασιας, σε σημειο να χρειαζεσαι πυριμαχα γαντια για να δουλεψεις πανω σε τοσο καυτο πληκτρολογιο.
hasiotis_john Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Εχω ενα λαπτοπ Fujitsu siemens με επεξεργαστη Intel Pentium Dual Core 1.86 Ghz.Τις τελευταιες μερες εχουν αρχισει να με ανησυχουν οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη αφου σε "ηρεμη" κατασταση ειναι γυρω στους 58 βαθμους και αμα κανει κατι βαρυ ανετα φτανει τους 75 βαθμους. Σε περιπτωση που παιζω και κανα παιχνιδι φτανει τους 83 !!! παρολα αυτα μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. μεχρι που σημερα ενω επαιζα ενα παιχνιδι το λαπτοπ εσβησε μονο του χωρις προειδοποιηση. οταν το ξανανοιξα ξεκινησε κανονικα τα windows σαν να ειχε κλεισει κανονικα (δεν με ρωτησε για safe mode και τα λοιπα). πιστευετε οτι ηταν η θερμοκρασια του επεξεργαστη ; Εγω υποπτευομαι και τη καρτα γραφικων. Δεν νομίζω ότι οι 58 βαθμοί είναι ανησυχητικό ... ίσα ίσα που εκεί κυμαίνονται οι θερμοκρασίες στα laptop! Εγώ σε 3 διαφορετικά που είχα τα τελευταία 2 χρόνια (Hp, Acer) οι θερμοκρασίες ήταν εκεί γύρω (53-57)! Το 83 ίσως είναι λίγο ανησυχητικό, ... αλλά παίζουν και πολλοί άλλοι λόγοι που δεν μας διευκρινίζεις! Όπως για παράδειγμα που έχεις το laptop σου όταν βάζεις κάποιο παιχνίδι! Αν είσαι στο δωμάτιο , στο κρεβάτι και το έχεις ακουμπήσει μπροστά σου στην κουβέρτα ή στην κοιλιά σου ... φυσικό είναι να χτυπήσει 80αρι! Το άλλο , είναι αν φοράει nvidia κάρτα! Με πολλούς drivers η συγκεκριμένη έχει προβλήματα με την αύξηση θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών! (και με άλλες μάρκες έχω ακούσει ανάλογα) Εγώ έχω την 9600M GT και με αρκετούς drivers (ειδικά με τους "μη" επίσημους), η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο! Οπότε δοκίμασε να βάλεις διαφορετικές εκδόσεις drivers! Αν το έχεις καιρό ίσως να έχει και ένα κιλό σκόνη μέσα! ... κάνε ένα search για το πως θα το "ξεσκονίσεις" , είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ανάλογα θέματα και εδώ στο insomnia! Επίσης καλό είναι να έχεις αναβαθμισμένο το laptop σου ... δοκίμασε το DriverMax!!! (κοίτα να κάνεις και update και στο BIOS σου) Εννοείτε πως και μια βάση για laptop θα σου γλυτώσει 5-6 βαθμούς! Εγώ έχω της Gigabyte to Fanless Notebook Cooling G-Pad και είμαι υπερευχαριστημένος! (είναι αθόρυβο , μικρό, χωράει στην τσάντα του laptop και είναι και πολύ φτηνό , θα το βρεις εύκολα στην αγορά αν ρωτήσεις) Πάντως τώρα που ζεσταίνει και ο καιρός πρέπει να προσέξεις παραπάνω!
georgeascona Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Φίλε με τι λειτουργικό δουλεύει το λαπτοπ σου; Για να καταλάβεις εμένα οταν είχε Vista, δούλευε ο επεξεργαστής από 55 μεχρι και 70 βαθμούς, ενω τωρα που έβαλα XP απο 45-60! Αλλά έπρεπε να κάψω μια μητρική για να καταλάβω πόσο μπουρ##@λα είνα τα Vista.
Jason 93 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Το ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα και το εσωτερικο το καθαρισα προσφατα απο τη λιγη σκονη που ειχε. Η καρτα μου ειναι Ati και εχω Vista.
lagoudakis Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 εγω προσωπικα σε ενα lenovo s10 βλεπω την θερμοκρασια καρφωμενη μετα απο 2 ωρες πλοηγηση στο ιντερνετ στους 48 νομιζω οτι ειναι καλα,ειμαι με xp αν παιζει ρολο αυτο
hasiotis_john Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 εγω προσωπικα σε ενα lenovo s10 βλεπω την θερμοκρασια καρφωμενη μετα απο 2 ωρες πλοηγηση στο ιντερνετ στους 48 νομιζω οτι ειναι καλα,ειμαι με xp αν παιζει ρολο αυτο Μια χαρά είναι η θερμοκρασία σου φίλε ... απλά βάλε και ένα παιχνιδάκι στο φουλ και δες πόσο θα χτυπήσει! Πιστεύω και τα XP βοηθάνε σε αυτό , ... βασικά τα Vista λόγω των τρελών απαιτήσεων σε μνήμη και γενικά στο hardware, φαντάζομαι φτάνουν στα άκρα το laptop με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας! Σκέφτομαι σοβαρά να το γυρίσω και γω σε XP , απλά με φοβίζει τίποτα ασυμβατότητες με τους drivers! Μάλλον θα το κάνω και ότι γίνει ... *φυσικά και υπάρχουν τρόποι να "ελαφρύνει" κάποιος και τα vista ... Αν ξεφορτωθείς τα Aero, την πλευρική εργαλειοθήκη, υπηρεσίες που δεν χρειάζονται και πολλά άλλα "κολπάκια" που έυκολα βρίσκει κάποιος οδηγό στο web! Ένα προγραμματάκι που τα έχει όλα μαζεμένα είναι και το Vista Manager!
katsikoula Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 παιδια η πρωτη λυση ειναι να βγαλετε τα Vista!!! μετα θα πατε κ θα παρετε μια ωραια βαση για notebook οπως αυτη που εχω εγω: >http://www.multirama.gr/products/product?pid=0365867&catid=010304 οι θερμοκρασιες πεφτουν ελεϊνα (λες κ πεφτουν απο γκρεμο) κ μπορει κανεις ανετα να εχει την βαση πανω του πιστευω τελικα αξιζει τα λεφτα του
lagoudakis Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μια χαρά είναι η θερμοκρασία σου φίλε ... απλά βάλε και ένα παιχνιδάκι στο φουλ και δες πόσο θα χτυπήσει!Πιστεύω και τα XP βοηθάνε σε αυτό , ... βασικά τα Vista λόγω των τρελών απαιτήσεων σε μνήμη και γενικά στο hardware, φαντάζομαι φτάνουν στα άκρα το laptop με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας! Σκέφτομαι σοβαρά να το γυρίσω και γω σε XP , απλά με φοβίζει τίποτα ασυμβατότητες με τους drivers! Μάλλον θα το κάνω και ότι γίνει ... *φυσικά και υπάρχουν τρόποι να "ελαφρύνει" κάποιος και τα vista ... Αν ξεφορτωθείς τα Aero, την πλευρική εργαλειοθήκη, υπηρεσίες που δεν χρειάζονται και πολλά άλλα "κολπάκια" που έυκολα βρίσκει κάποιος οδηγό στο web! Ένα προγραμματάκι που τα έχει όλα μαζεμένα είναι και το Vista Manager! καλα τωρα δεν ειναι και για παιχνιδια το lenovo και ολα τα παρομοια notebook,αντε για καμμια πασιεντζα και πολυ ειναι:mrgreen:
avpap75 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ενα απ' τα σημαντικότερα κομμάτια ενός Laptop είναι και η απαγωγή θερμότητας. Οι φθηνές, οικονομικές σειρές έχουν σχεδόν όλες παρόμοια προβλήματα θερμότητας, σε αντίθεση με τις Pro σειρές που προορίζονται για "σκληρή" χρήση και έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Κοίτα να μην φράζονται οι γρίλιες εξαερισμού για αρχή και μετά βλέπεις...
panos2000gr Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Φίλε με τι λειτουργικό δουλεύει το λαπτοπ σου; Για να καταλάβεις εμένα οταν είχε Vista, δούλευε ο επεξεργαστής από 55 μεχρι και 70 βαθμούς, ενω τωρα που έβαλα XP απο 45-60! Αλλά έπρεπε να κάψω μια μητρική για να καταλάβω πόσο μπουρ##@λα είνα τα Vista. Αυτό δεν παίζει με τίποτα!!! Κάθε άλλο που τα Vista έχουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας (ειδικά στους C2D επεξεργαστές). Μήπως είχες εγκατεστημένα τα VISTA εν μέσω καύσωνα και αποφάσισες να βάλεις τα XP μέσα στο καταχειμωνο?
SOWHAT Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δεν νομίζω ότι οι 58 βαθμοί είναι ανησυχητικό ... ίσα ίσα που εκεί κυμαίνονται οι θερμοκρασίες στα laptop! Εγώ σε 3 διαφορετικά που είχα τα τελευταία 2 χρόνια (Hp, Acer) οι θερμοκρασίες ήταν εκεί γύρω (53-57)!Το 83 ίσως είναι λίγο ανησυχητικό, ... αλλά παίζουν και πολλοί άλλοι λόγοι που δεν μας διευκρινίζεις! Όπως για παράδειγμα που έχεις το laptop σου όταν βάζεις κάποιο παιχνίδι! Αν είσαι στο δωμάτιο , στο κρεβάτι και το έχεις ακουμπήσει μπροστά σου στην κουβέρτα ή στην κοιλιά σου ... φυσικό είναι να χτυπήσει 80αρι! Το άλλο , είναι αν φοράει nvidia κάρτα! Με πολλούς drivers η συγκεκριμένη έχει προβλήματα με την αύξηση θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών! (και με άλλες μάρκες έχω ακούσει ανάλογα) Εγώ έχω την 9600M GT και με αρκετούς drivers (ειδικά με τους "μη" επίσημους), η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο! Οπότε δοκίμασε να βάλεις διαφορετικές εκδόσεις drivers! Αν το έχεις καιρό ίσως να έχει και ένα κιλό σκόνη μέσα! ... κάνε ένα search για το πως θα το "ξεσκονίσεις" , είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ανάλογα θέματα και εδώ στο insomnia! Επίσης καλό είναι να έχεις αναβαθμισμένο το laptop σου ... δοκίμασε το DriverMax!!! (κοίτα να κάνεις και update και στο BIOS σου) Εννοείτε πως και μια βάση για laptop θα σου γλυτώσει 5-6 βαθμούς! Εγώ έχω της Gigabyte to Fanless Notebook Cooling G-Pad και είμαι υπερευχαριστημένος! (είναι αθόρυβο , μικρό, χωράει στην τσάντα του laptop και είναι και πολύ φτηνό , θα το βρεις εύκολα στην αγορά αν ρωτήσεις) Πάντως τώρα που ζεσταίνει και ο καιρός πρέπει να προσέξεις παραπάνω! John...Θυμάσαι πού την αγόρασες και πόσο αυτή τη βάση; Πάνε πολλά χρόνια; Ψάχνω για Ελλάδα, αλλά δεν βρίσκω κανένα μαγαζί! Αλήθεια, εσένα πόσους βαθμούς κατέβηκε η θερμοκρασία;;;
hasiotis_john Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 John...Θυμάσαι πού την αγόρασες και πόσο αυτή τη βάση; Πάνε πολλά χρόνια; Ψάχνω για Ελλάδα, αλλά δεν βρίσκω κανένα μαγαζί! Αλήθεια, εσένα πόσους βαθμούς κατέβηκε η θερμοκρασία;;; Στο multirama στο The mall το πήρα! Νομίζω πως έχει και άλλες , απ ότι είδα τυχαία πριν κάμποσο καιρό! Ρώτα σε κάποιο κατάστημα και δες! 4-5 βαθμούς χαλαρά κέρδισα φίλε! Κάνει πολύ καλή δουλειά το άτιμο! Βασικά ήμουν πολύ επιφυλακτικός στην αρχή , αλλά διαβάζοντας ΠΟΛΛΑ καλά λόγια στο web για το συγκεκριμένο , το δοκίμασα.... και ΔΕΝ το μετάνιωσα ΚΑΘΟΛΟΥ!!! Good Luck!!!
kavatzoulas Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 με Toshiba Qosmio F-50 10k θερμοκρασιες σε απλες δουλιτσες η cpu ειναι απο 38-46 μονο η καρτα γραφικων nvidia 9600 ειναι μονιμα κολλημενη στους 55-60 και χωρις να παιζω παιχνιδια εχοντας δοκιμασει τους επισημους οδηγους τοσο της toshiba οσο και της nvidia .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.