lak10 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 παιδια το μηχανακι μου παιρνει λαδι 20W-50 και 10W-40 και φτανει μεχρι 5W-40 αν βαλω 15W-40 θα υπαρξει προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fronimitis Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Αν είναι παπάκι όχι...μόνο ελαιόλαδο και σογιέλαιο δεν έχω ρίξει εγώ στο δικό μου και ακόμα είναι σαν καινούριο.Δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτά.Για μεγάλη μηχανή δεν θα στο πρότεινα αν και δεν ασχολούμαι με μηχανές για να ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Η ερώτηση σου δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά.Θα πρέπει να δεις τι προδιαγραφές προτείνει ο κατασκευαστής και ανάλογα να αγοράσεις.Αν συνιστά 10w-50 συνθετικό θα ήταν μια καλή επιλογή πιστεύω. Το 5/40 μήπως είναι για αυτοκίνητο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onty Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 (Σορρυ ειδα τιτλο για λιπαντικο και το μυαλο μου πηαγε αλλου..απο μηχανακια δεν ξερω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lak10 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 οριστε τι λεει ο κατασκευαστης μου "][/url] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freedubus Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Καστοριά το κυκλοφορείς το παπί; Επίσης, του γαμάς τα πρέκια ή το πάς νορμάλ; Ακόμη, οταν είναι κρύο το ζεσταίνεις 2-3 λεπτά ή βάζεις μπρός και φεύγεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lak10 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 ειναι γουρουνα 300 κυβικα και δεν την ζεσταινω συνηθως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 εφόσον είναι 4χρονο φίλος προτείνω 10W-40 καλύτερα όμως δες αυτό το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Προσωπικά στο δικό μου Kawa KLE 500 του βάζω συνθετικό 10w50 της Motul.Πιο ακριβό και πιστεύω καλύτερο είναι της Castrol Power 1 RS 10w50.Μόνο πρόσεξε μερικά μηχανάκια όπως πχ. και το δικό μου με συνθετικό λαδάκι ψιλοπατινιάρει ελάχιστα ο συμπλέκτης όταν το σανιδώνω.-Έχουν αναφερθεί τέτοια ίδους προβληματάκια με συνθετικό σε μερικά μοντέλα με συμπλέκτες που είναι μέσα στο λάδι.Οπότε άμα συμβεί πας για ημισυνθετικό.Κατά τα άλλα ισχύει το όσο περισότερο αγαπάς το μηχανάκι σου τόσο καλύτερο λαδι βάζεις.Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Προσωπικά στο δικό μου Kawa KLE 500 του βάζω συνθετικό 10w50 της Motul.Πιο ακριβό και πιστεύω καλύτερο είναι της Castrol Power 1 RS 10w50.Μόνο πρόσεξε μερικά μηχανάκια όπως πχ. και το δικό μου με συνθετικό λαδάκι ψιλοπατινιάρει ελάχιστα ο συμπλέκτης όταν το σανιδώνω.-Έχουν αναφερθεί τέτοια ίδους προβληματάκια με συνθετικό σε μερικά μοντέλα με συμπλέκτες που είναι μέσα στο λάδι.Οπότε άμα συμβεί πας για ημισυνθετικό.Κατά τα άλλα ισχύει το όσο περισότερο αγαπάς το μηχανάκι σου τόσο καλύτερο λαδι βάζεις.Αυτά Τα μηχανάκια δεν έχουν βαλβολίνες στα κιβώτιά τους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δεν το είδα πουθενά αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JIMBREED Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Τ0 λάδι που μπορεί να βάλει κάποιος στο μηχανάκι του ή στο αυτοκίνητο του διαφέρει ανάλογα με τον τροπο οδήγησης και τα καιρικά φαινομενα της περιοχης που μένει. π.χ αν κάποιος το πηγαινει στο μαξιμουμ των στροφών για πολύ ώρα,θα πρεπει να διαλεξει ενα λάδι οπου το 1 νούμερο του τύπου λαδιού να είναι κοντά στο 0. αν η χώρα ή πολη που ζεις ειναι κρύα,τοτε το 2 νούμερο πρεπει να είναι μεγαλο. το θεμα του λαδιού θέλει πολυ κουβεντα και δεν ειναι για όλους το ίδιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Τ0 λάδι που μπορεί να βάλει κάποιος στο μηχανάκι του ή στο αυτοκίνητο του διαφέρει ανάλογα με τον τροπο οδήγησης και τα καιρικά φαινομενα της περιοχης που μένει.π.χ αν κάποιος το πηγαινει στο μαξιμουμ των στροφών για πολύ ώρα,θα πρεπει να διαλεξει ενα λάδι οπου το 1 νούμερο του τύπου λαδιού να είναι κοντά στο 0. αν η χώρα ή πολη που ζεις ειναι κρύα,τοτε το 2 νούμερο πρεπει να είναι μεγαλο. το θεμα του λαδιού θέλει πολυ κουβεντα και δεν ειναι για όλους το ίδιο... Νομίζω τα λες ανάποδα. Πιστεύω οτι δεν έχουν να κάνουν οι στροφές του κινητήρα με το τι λάδι θα βάλεις. Το κυριότερο που παίζει ρόλο στις στροφές είναι η πίεση με την οποία κινείται το λάδι (πίεση η οποία μειώνεται όσο η θερμοκρασία λαδιού αυξάνεται-και το λάδι "λεπτένει"). Τώρα όσον αφορά τα νούμερα το πρώτο (αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον) είναι το πόσο καλά δουλεύει το λάδι οταν είναι κρύο (όσο ποιο μικρό το πρώτο νούμερο συνήθως τόσο ποιο "λεπτο" το λάδι), και το δεύτερο νούμερο έχει να κάνει με το πόσο καλά δουλεύει το λάδι οταν είναι καυτό. Ο λόγος που δεν "σκίζεις" μια παγωμένη μηχανή είναι γιατί περιμένεις να ζεσταθεί το λάδι που έχει ωστε να δουλεύει σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.