Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον αυτές οι προδιαγραφές είναι "για το πως θέλουμε να είναι το νέο iPhone" και όχι ποιες πραγματικά και αντικειμενικά θα είναι...

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος το accelorometer δεν μπορεί να εντοπίσει τον προσανατολισμό της συσκευής στον άξονα Y

Όχι, το iPhone έχει 3 accelerometers, ένα για κάθε άξονα (Χ, Υ, Ζ).

Προσωπικά θεωρώ λίγο δύσκολο να έχει OLED οθόνη (λόγω κόστους) και δέκτη FM (λόγω της μέχρι τώρα πολιτικής της Apple).

Η φήμη δεν μιλάει καν για δέκτη FM (για να ακούμε ραδιόφωνο). Μιλάει για πομπό(!) FM, κάτι που την κάνει ακόμα πιο δύσκολο να είναι αληθινή...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Η φήμη δεν μιλάει καν για δέκτη FM (για να ακούμε ραδιόφωνο). Μιλάει για πομπό(!) FM, κάτι που την κάνει ακόμα πιο δύσκολο να είναι αληθινή...

Α, εντάξει!

Θα κάνουμε και ραδιοφωνική εκπομπή από το iPhone; :lol:

Δημοσ.

μαλον θα ειναι και εμενα το επομενο μου κινητο. ελπιζω να βγει συντομα προγραμμα GPS, αν γινει αυτο σιγουρα θα σπασει περισσοτερο τα ταμια αυτη η συσκευη..

Δημοσ.

Η παραπανω τιμη ειναι αρκως παραπλανητικη αφου δεν αποτελει το κοστος αποκτησης της συσκευης, μαλλον θα ειναι ακομα και πανακριβο και με ατελειες αφου σχεδιαστικα παραμενει το ιδιο με μονο ανανεωμενο το λειτουργικό του συστημα. Καλυτερα το 5800 μου ή ένα Ν97 που θα ειναι φθηνοτερο..

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ λίγο δύσκολο να έχει OLED οθόνη (λόγω κόστους) και δέκτη FM (λόγω της μέχρι τώρα πολιτικής της Apple).

Μάλλον το κόστος των OLED πρέπει να έχει μειωθεί, αφού με 60Ε βρήκα αυτο εδώ που

εχει http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_pro-2285.php .

Πάντως λόγω έλλειψης του backlight στην OLED στο κινήτο αυτό δε ρυθμίζεται η φωτεινότητα και η οθόνη δηλαδή δουλεύει πάντα "full on" ή "full off".

Οπότε είμαι περίεργος να δω πως θα καταφέρει η apple να ξεπεράσει αυτα τα μειονεκτήματα.

• Moderators
Δημοσ.
Η παραπανω τιμη ειναι αρκως παραπλανητικη αφου δεν αποτελει το κοστος αποκτησης της συσκευης,

Ageed my dear bot.

αφου σχεδιαστικα παραμενει το ιδιο με μονο ανανεωμενο το λειτουργικό του συστημα.

Δηλαδη με ενα update στο firmware 3.0 στο 2G μου,θα χω τις ιδιες δυνατοτητες ε?Τι λε ρε παιδι.Κοτσο θα την πιασω την apple.

Καλυτερα το 5800 μου..

Μ αρεσει που μιλας για ατελειες.Αλλα διαβαζω για τις ατελειες του συγκεκριμενου.

Ξερω,απαντηση δεν θα παρω αγαπητο bot.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα φυσικα.

Δημοσ.

ολα ωραία κ ολα καλα είναι...κ η αναβθμιση οποια κ αν ειναι αυτή ευπρόσδεκτη αλλά εμενα ρε παιδιά με ενοχλει το τεραστιο μέγεθοσ...(ξερω μεγάλη οθόνη...αλλα...)το εχω 3 μέρες τώρα κ δεν ξέρω τι να κάνω..απίστευτο κινητό αλλά πολύ μεγάλο για τα δεδομενα μου..τωρα να το πουλήσω ή να το κρατήσω?τα όποια μικρά bugs θα διορθωθούν φαντάζομαι στο update αλλά εχω διλημμα...διλήμματα που έχει ο κόσμος...

• Super Moderators
Δημοσ.
Μάλλον το κόστος των OLED πρέπει να έχει μειωθεί, αφού με 60Ε βρήκα αυτο εδώ που

εχει http://www.gsmarena.com/alcatel_ot_pro-2285.php .

Πάντως λόγω έλλειψης του backlight στην OLED στο κινήτο αυτό δε ρυθμίζεται η φωτεινότητα και η οθόνη δηλαδή δουλεύει πάντα "full on" ή "full off".

Οπότε είμαι περίεργος να δω πως θα καταφέρει η apple να ξεπεράσει αυτα τα μειονεκτήματα.

Θεωρώ ότι δύο είναι τα σημεία που ενδιαφέρουν την Apple (και, στην τελική, τον πιθανό αγοραστή του τηλεφώνου) όσον αφορά την οθόνη: η ανάλυση (προκειμένου να είναι συμβατό με τις υπάρχουσες εφαρμογές) και η κατανάλωση.

Επιμένω ότι η τιμή στις OLED είναι αρκετά υψηλή για να διατεθεί το κινητό με το ίδιο μέγεθος οθόνης στα 300 δολλάρια (βλέπω μάλιστα ότι, στην ουσία, οι τιμές στις OLED δεν έχουν πέσει, η κλασσική 11άρα OLED τηλεόραση της Sony είναι ακόμα στα 2,500 δολλάρια.

Η παραπανω τιμη ειναι αρκως παραπλανητικη αφου δεν αποτελει το κοστος αποκτησης της συσκευης, μαλλον θα ειναι ακομα και πανακριβο και με ατελειες αφου σχεδιαστικα παραμενει το ιδιο με μονο ανανεωμενο το λειτουργικό του συστημα. Καλυτερα το 5800 μου ή ένα Ν97 που θα ειναι φθηνοτερο..

Καλά, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. :lol:

Η τιμή είναι παραπλανητική; Αφού αυτή είναι η τιμή πώλησης του κινητού, τι να κάνουμε τώρα; Σχεδιαστικά θα παραμείνει το ίδιο; Κι εσύ πού το ξέρεις ω ρε Κάλχα; Εδώ γράφονται σελίδες επί σελίδων για τα νέα χαρακτηριστικά του hardware, εσύ έμεινες στο .... "σχεδιαστικά παραμένει το ίδιο;".

Τέλος πάντων, προτιμά ό,τι θες αλλά τουλάχιστον μην μπαίνεις στα thread σπαμμάροντας. Αν δεν γουστάρεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς να γράφεις...

Δημοσ.
Μπορεί να έχει 3 accelerometers αλλά για παράδειγμα εάν εγώ αφήσω το iPhone πάνω σε ένα τραπέζι και μετά το στρίψω ας πούμε προς τα δεξιά κατά 90 μοίρες το accelerometer δεν μπορεί να εντοπίσει ότι έγινε στροφή της συσκευής κατά 90 μοίρες δεξιά γιατί λειτουργεί βάσει της βαρύτητας. Εάν μπει πυξίδα στο νέο iPhone θα μπορεί να εντοπιστεί και αυτή η κίνηση. Κάνω κάπου λάθος;
Δημοσ.
Μπορεί να έχει 3 accelerometers αλλά για παράδειγμα εάν εγώ αφήσω το iPhone πάνω σε ένα τραπέζι και μετά το στρίψω ας πούμε προς τα δεξιά κατά 90 μοίρες το accelerometer δεν μπορεί να εντοπίσει ότι έγινε στροφή της συσκευής κατά 90 μοίρες δεξιά γιατί λειτουργεί βάσει της βαρύτητας. Εάν μπει πυξίδα στο νέο iPhone θα μπορεί να εντοπιστεί και αυτή η κίνηση. Κάνω κάπου λάθος;

Accelerometer = Επιταχυνσιόμετρο : Δεν λειτουργεί με βάση τη βαρύτητα αλλά με βάση την επιτάχυνση.

Στο παράδειγμα σου, ναι ο αισθητήρας θα καταλάβει πως περιέστρεψες το iPhone κατά 90 μοίρες δεξιά και θα δώσει αυτήν την πληροφορία στην εφαρμογή που χρησιμοποιείς εκείνη τη στιγμή. Πρέπει όμως και η εφαρμογή να μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την πληροφορία (πχ, η εφαρμογή Photos δεν την εκμεταλλεύεται).

Η πυξίδα θα το βοηθήσει να καταλάβει αν κοιτάζει προς το βορά, τη δύση κλπ. Αυτό είναι χρήσιμο σε εφαρμογές πλοήγησης. Τα συνηθισμένα GPS (που δεν έχουν πυξίδα), για να καταλάβουν σε ποιά κατεύθυνση κοιτάς πρέπει να κινηθείς λίγα μέτρα. Αυτό θα το καταλαβαίνει αμέσως.

Δημοσ.

/QUOTE]

Ο z άξονας δεν καλύπτεται απο το επιταχυνσιόμετρο, καθώς αν το βάλει σε ένα τραπέζι φεριπείν, και καθώς το έχεις ξαπλωμένο αρχίζεις να το "στρίβεις" δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Και αυτό γιατί δεν αντιλαμβάνεται διαφορές, αφού το βάρος είναι δύναμη κάθετη στο επίπεδο εκείνο..

Δεν ξέρω αν είμαι σωστός, έτσι πιστεύω

Δημοσ.

Κι' εγώ το ίδιο πιστεύω. Κατέβασα την εφαρμογή AccelGraph που προβάλλει τις πληροφορίες από το Accelerometer και ακούμπησα το iphone πάνω σε ένα τραπέζι και όταν το έκανα περιστροφή δεξιά - αρίστερα καμία τιμή από τους άξονες X Y Z δεν άλλαζε

Δημοσ.
Επιμένω ότι η τιμή στις OLED είναι αρκετά υψηλή για να διατεθεί το κινητό με το ίδιο μέγεθος οθόνης στα 300 δολλάρια (βλέπω μάλιστα ότι, στην ουσία, οι τιμές στις OLED δεν έχουν πέσει, η κλασσική 11άρα OLED τηλεόραση της Sony είναι ακόμα στα 2,500 δολλάρια.

Υποψιάζομαι πως θα κάνει το ίδιο με τη Sony, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το PS3: θα πουλάει με χασούρα για λίγο καιρό, ώσπου είτε να πέσει το κόστος κατασκευής είτε να βρει εναλλακτική πηγή κέρδους (βλ. AppStore - iTunes).

...αλλά το "χασούρα" μπορεί να σημαίνει και "μειωμένα κέρδη", όχι αναγκαστικά "ζημιά". ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...