dypbill Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Λοιπον, για αρχή καλησπερίζω (μην είμαστε και αγενείς... ντροπή). Έχω 2 θέματα όπως καταλάβατε από τον τίτλο και προκειμένου να ανοίξω 2 διαφορετικά topics, είπα να κάνω αυτό... Άρα, έχουμε και λέμε: 1) Έχω το σύστημα που βλέπετε στην περιγραφή μου με ένα 300άρι αν θυμάμαι καλά τροφοδοτικό μάρκας "μ'έκαψες" και με μοναδικό ανεμιστηράκι, αυτό της ψήκτρας της CPU. Η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε είναι από τραγική μέχρι δεν ξέρω κι εγώ τι και θέλω να πάρω καινούργιο pc. Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο e-shop και συμβουλευόμενος το περιοδικό PC-Master (ναι, το διαβάζω και του οφείλω την πλειοψηφεία των γνώσεων που έχω στους υπολογιστές) έβγαλα το παρών σύστημα: case: THERMALTAKE VE2000BWS ARMOR LCS BLACK WINDOW RAM: KINGSTON KHX8500D2/2G DDR2 2GB PC8500 1066MHZ HYPERX GPU: SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4850 512MB GDDR3 PCI-E RETAIL PSU: THERMALTAKE W0143 PUREPOWER RX 550W CABLE MANAGEMENT CPU: AMD PHENOM II X4 940 3.0GHZ QUAD-CORE BLACK BOX EDITION ή INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9400 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX M/B: GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H ή ASUS P5Q SE/R Η τιμή βγαίνει στα 740,59 γιούρα αν διαλέξω την m/b της asus και την cpu της Intel και στα 773,54 με αυτήν της Gigabyte και της AMD. Τα υπολοιπα περιφερειακά τα έχω οποτε δεν χρειάζομαι καινούργια εκτός από οθόνη που θα πάρω κάποια στιγμή αργότερα μια μεγαλύτερη καθώς η παρούσα είναι κάπως μικρή (δεν θυμάμαι ίντσες αλλά η max ανάλυση είναι 1280*1024). Και ρωτάω εσάς τώρα, ω γκουρού των hardware, τι γνώμη έχετε για το σύστημα που έβγαλα? Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας ή αναξιοπιστίας? Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση να μου πείτε ώστε να αυξηθεί η ποιότητα του συστήματος με τα ίδια η χαμηλότερα λεφτά? Αυτά σε αυτό το θέμα.......... Ας πάμε στο επόμενο τώρα. 2) Ένας φίλος μου, του οποίου το σύστημα χάλασε (τώρα από τι ακριβώς, δεν ξέρουμε σίγουρα. ο τεχνικός{παύλα}πωλητής του τού είπε ότι κάηκε όλη η μονάδα. Στην αρχή βέβαια είχε πει ότι είχε καεί μονό η m/b. Σημειωτέον δε, ότι πρίν κανά{κι άλλη πάυλα}δυο μήνες ο υπολογιστής είχε πρόβλημα με το τροφοδοτικό το οποίο είχε χαλάσει. ο τεχνικός{3η παύλα}πωλητής επισκεύασε το τροφοδοτικό [τώρα πως, θα σας γελάσω], άλλαξε την υπάρχουσα AGP κάρτα και την αντικατέστησε με μία άλλη [συγκεκριμένα την nvidia 6200 με την 6600.....] έκανε format τον δίσκο και τους χρέωσε 300[!!!!!!!!!!!] ευρώ. Μετά από μια{4η παύλα}δυο βδομάδες, το τροφοδοτικό ξαναχάλασε και το άλλαξε χρεώνοντάς τους άλλα 100 ευρώ νομίζω) θέλει να πάρει καινούργιο και ζήτησε τη βοήθεια μου. Είπε οτι θέλει να είναι γύρω στα 550 ευρώ (άντε 600). Ψάχνοντας λοιπόν στο e-shop (αυτή τη φορά δεν συμβουλεύτικα το PC-Master...) έβγαλα το παρών σύστημα: Case:THERMALTAKE VI4000BWS M9D WINDOW BLACK M/B: ASUS M4A78 CPU: AMD PHENOM II X3 710 2.6GHZ TRIPLE-CORE BOX GPU: SAPPHIRE RADEON HD4670 1GB DDR3 PCI-E RETAIL RAM: KINGSTON KHX8500D2/1G HYPERX DDR2 1GB PC8500 1066MHZ HDD: SEAGATE PIPELINE HD ST3320310CS 320GB SATA2 PSU:THERMALTAKE W0143 PUREPOWER RX 550W CABLE MANAGEMENT Η τιμή βγαίνει στα 477,99 (όχι 478, μιλάμε για τρομερή τιμή όμως!!!! Τρέξτε να προλάβετε!!!!!!!!). Όπως και πριν, τα υπόλοιπα περιφρερειακά τα έχει ήδη. Την οθόνη (η οποία αν θυμάμαι καλά είναι λίγο μικρότερη της δικής μου) θα αργήσει να την αλλάξει, γι' αυτό και διάλεξα την συγκεκριμένη κάρτα. Για δεύτερη φορά, ωωω γκουρού των hardware ζητώ την βοήθειά σας. Πείτε μου λοιπόν τη γνώμη σας, αν θα υπάρξει κάποια ασυμβατότητα, αν υπάρχει κάποια αναξιοπιστία και αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος. Εδώ μπορείτε να προτείνετε και να ανέβει η τιμή μέχρι τα 550 (άντε 600) γιούρα. Ακούω τι έχετε να μοιραστείτε μαζί μου!! ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!! Μην είστε μυστικοπαθείς.... :p:p:p:p:p:p:p Υ.Σ.: Σόρρυ για τη "μικρή" παρένθεση στο 2ο θέμα.... Υ.Σ.2: Αν θέλετε links, απλά πείτε μου.
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Για αρχή δώσε το τηλέφωνο του τεχνικού, γιατί έχω νεύρα και κάποιος πρέπει να τ' ακούσει, οπότε ας είναι αυτός. Μετά μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο current section, θα πάρεις ιδέες για καλύτερο σύστημα απ' αυτό που έστησες με τη βοήθεια του PC Master ( έλεος; ) Το psu που έβαλες και στις 2 συνθέσεις είναι απλά FAIL επιλογή και μπράβο στο PC Master (αν το πρότεινε). Άλλη μια FAIL επιλογή είναι η 4670 με 1GB μνήμης. Με 512ΜΒ μια χαρά είναι.
Mr V Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 ολο αυτο το αγχος για την αγορα 2 απλων υπολογιστων????? η γνωμη μου να πεις στον φιλο σου να παει στο πλαισιο η στο eshop και να παρει ενα ετοιμο συστημα στα λεφτα που θελει... τωρα για σενα οκ φαινεται η συνθεση!
d3m0n Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δεν ξέρω αν το έχασα κάπου και το λες αλλά για τη χρήση προορίζονται τα συστήματα?? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:50 ---------- η γνωμη μου να πεις στον φιλο σου να παει στο πλαισιο η στο eshop και να παρει ενα ετοιμο συστημα στα λεφτα που θελει... Μακριά από έτοιμες συνθέσεις!!! Τις συνθέσεις αυτές τις φτιάχνουν οι πιο άχρηστοι τεχνικοί με ασυμβατότητες,no name τροφοδοτικά και πάει λέγοντας....
dypbill Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Είστε γρήγοροι οι άτιμοι όμως!! 3 απαντήσεις σε ένα λεπτό?? ΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ προς phanispal: 1) δεν το έχω ούτε εγώ αλλιώς θα τον είχα πάρει κι εγώ να του τα πω ένα χεράκι... 2) Το είχα σκεφτεί αλλά βλέποντας το μέγεθος του section, απλά δυσφόρησα και άλλαξα σκέψη... 3) Το psu το πρότεινε ένας φίλος μου αλλά νομίζω το είχε δώσει σαν παράδειγμα για τη δυνατότητα να βγάζεις τα καλώδια. Μάλλον εγώ ξέχασα να κοιτάξω για άλλα... Εξήγησε μου λίγο γιατί όχι την 1GB αλλά την 512. 4) Γιατί, τι έχει το PC-Master? Πιστεύω είναι ένα πολύ καλό περιοδικό και καλύπτει όλα τα θέματα που με απασχολούν. προς Mr V: Ποτέ δεν εμπιστευόμουν τις έτοιμες λύσεις, γιατί μέχρι κι εγώ (ένας 16χρονος) βρίσκω ελατώμματα σ'αυτές.... προς d3m0n: Δεν το έχασες. Έχεις δίκιο, εγώ ξέχασα να το αναφέρω. Και οι 2 υπολογιστές είναι για gaming. Εγώ θέλω να ασχοληθώ και με overclocking όμως γι'αυτό και επέλεξα τον black edition. Ελπίζω να σε κάλυψα.
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 1. Δε χρειάζονται δυσφορίες, και μόνο στη πρώτη σελίδα θα βρεις αρκετά. 2. Υπάρχουν πολύ καλύτερα τροφοδοτικά από το συγκεκριμένο και μάλιστα φθηνότερα.
dypbill Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 οκ. θα κοιταξω. Εξήγησέ μόνο σε παρακαλώ γιατί είναι καλύτερη η 4670 512ΜΒ από την 4670 1GB...
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Α ναι, totally forgot it.. επειδή δεν εκμεταλλεύεται την παραπάνω μνήμη (άντε να δεις ~3% διαφορά), και κοστίζει 11 ευρά παραπάνω. Θα προτιμούσα αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510694
dypbill Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Λοιπόν, κοίταξα λίγο (βασικά μού έστειλε ένα λινκ ένας φίλος μου) το section, και εντόπησα μερικά πραγματάκια. Το νέο σύστημα λέω να είναι: Case: Το ίδιο... M/B: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522707 CPU: Το ίδιο... GPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510694 RAM: http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.555278 HDD: http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.303735 PSU: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1115707&catalog=20&category=69977705&page=3 Σκέφτηκα το ίδιο psu και για το δικό μου σύστημα. Επίσης για το δικό μου, σκέφτηκα να αλλάξω την m/b που είχα με αυτήν εδώ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522708) ώστε να έχω προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον. Τι λες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.