Προς το περιεχόμενο

Αποδειξεις Τιμολόγια

ΠάρηςΓ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο ταιριάζει το θέμα εδώ.

Απλά εχω απορία για το τι πρέπει να γινει εαν κάποιος θελει να φτιάξει προγραμμα που τυπώνει αποδείξεις κτλ.

Οπως στο πλαίσιο για παραδειγμα τυπώνουν εκει τις αποδείξεις με τα προιόντα που πήρες..

ΟΙ ερωτήσεις μου είναι οι εξής. Ποια μορφή πρέπει να εχουν ωστε να ειναι νομιμες; Και για την εφορία τι δεδομένα πρεπει να σχηματίζονται και πως;

Ειναι μια απορία που εχω..

Δημοσ.
Δεν ξερω κατα ποσο ταιριάζει το θέμα εδώ.

Απλά εχω απορία για το τι πρέπει να γινει εαν κάποιος θελει να φτιάξει προγραμμα που τυπώνει αποδείξεις κτλ.

Οπως στο πλαίσιο για παραδειγμα τυπώνουν εκει τις αποδείξεις με τα προιόντα που πήρες..

ΟΙ ερωτήσεις μου είναι οι εξής. Ποια μορφή πρέπει να εχουν ωστε να ειναι νομιμες; Και για την εφορία τι δεδομένα πρεπει να σχηματίζονται και πως;

Ειναι μια απορία που εχω..

PDF, τετοια τιμολογια κοβει αυτος που συνεργαζομε και εχει το hosting.

πολυ καλη φάση αλλα απο οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι μεγαλη η διαδικασια για να το εφαρμόσεις.

Δημοσ.

Από ότι γνωρίζω αυτό που χρειάζεται είναι να δηλώσεις στην εφορία τί σειρές παραστατικών θα κόβει το πρόγραμμά σου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Πιθανόν ένας λογιστής να είναι πιο κατάλληλος για να μας απαντήσει.

Δημοσ.
Από ότι γνωρίζω αυτό που χρειάζεται είναι να δηλώσεις στην εφορία τί σειρές παραστατικών θα κόβει το πρόγραμμά σου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα. Πιθανόν ένας λογιστής να είναι πιο κατάλληλος για να μας απαντήσει.

σωστα ! ενας λογιστής, αλλα να ειναι τις καινουργιας γενιάς ;)

Δημοσ.

Υπόψιν ότι για να είναι νόμιμο το όλο θέμα εκτός από το "πρότυπο" χρειάζεται ένα εμπορικό πρόγραμμα όπως το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ένας φορολογικός μηχανισμός ο οποίος δηλώνετε στην εφορία όπως η ταμειακές. Στο πλαίσιο αν δεν κάνω λάθος το σχέδιο είναι προτυπωμένο και οι εκτυπωτές τυπώνουν μόνο τα υπόλοιπα (στοιχεία πελάτη προιόν κτλ και την συμβολογραμμή σύμανσης που πέρνει από τον φορολογικό μηχανισμό)

Δημοσ.
Δηλαδή πρακτικα εχοντας τον φορολογικο μηχανισμο καποιος μπορει να φτιαξει δικο του συστημα η οχι;

αν μπορεί να συνεργαστεί το πρόγραμμά σου με το φορολογικό και να εκδόσει συμβολοσειρά και να κρατήσει backup των υπογραφών, τότε είσαι ok. μπορείς να πάρεις έγκριση.

Δημοσ.

Δηλαδή ειναι μεγάλη ιστορια απο οτι καταλαβαίνω. Ο φορολογικος μηχανισμός ειναι ενα εξωτερικο μηχανημα απο οτι εχω καταλαβει; Που το προγραμματίζεις; Αυτο ποσο κοστίζει;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:31 ----------

http://www.camber.gr/eafdss.asp

Δημοσ.

http://www.gbnet.gr/shop/product_info.php?products_id=58

http://www.infoanalysis.gr/services.php?id=13

Αυτοί είναι δύο φορολογικοί μηχανισμοί οι οποίοι επικιρώνουν αυτόματα το κάθε τιμολόγιο παράγωντας κάθε φορά έναν κωδικό που πρέπει να τυπώνεται στο τιμολόγιο..

Εμείς έχουμε τον δεύτερο για τον οποίο δεν βρήκα τιμή.. πρέπει να έχει καμιά 300-400 ευρώ... και αν τελειώσει η φορολογική μνήμη μετά από καμιά πενταετία ανάλογα και με την κίνηση του μαγαζιού την αλλάζεις (που η τιμή της είναι ουσιαστικά σαν να παίρνεις άλλο μηχανισμό σχεδόν)

Είναι κάτι σαν ταμειακή μηχανή για τα τιμολόγια που παρόμοια αποθηκεύει σε μια CMOS μνήμη τις κινήσεις τιμολογίων που κάνεις...

Είναι το αντίστοιχο τρύπημα των τιμολογίων που γινόταν παλιότερα στην εφορία (και γίνεται ακόμα για χειρόγραφες αποδείξεις).

Συνδέεται σε σειριακή θύρα του pc (συνήθως) και έχει ένα προγραμματάκι σαν driver που είναι και για να βγάζεις Ζ κάθε μέρα και να κάνεις κάποιες άλλες ρηθμίσεις σχετικά..

Προγραμματιστικά για να το συνδέσεις με το πρόγραμμά σου δεν ξέρω κάτι.. αλλά internet είναι αυτό κάτι θα έχει σχετικά..!

Τώρα για τα τιμολόγια που θα κόβεις οι φόρμες είναι στάνταρ...δλδ εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις σχετικά με την εκτύπωση είναι να ρυθμίσεις να εκτυπώνωνται τα πεδία σου στις κατάλληλες συντεταγμένες στο χαρτί(αρκετά εύκολο νομίζω)..

Αν δεν είπα κάτι ρωτάς..!

Δημοσ.

Απο οτι καταλαβα δηλαδή σημασία δεν εχει πως θα φαινεται η αποδειξει αλλα να εχει αυτο το νουμερο απάνω.Αλλα απο την αλλη αμα θες παλι δεν κοβεις αποδειξη. Και που ξερουν εαν το προγραμμα κοβει οταν θελει μονο αποδειξεις με αληθινο κωδικό.Δηλαδή μπορει να τυπώνεις μουφιες επιλεκτικα.Εκτός εαν το ελεγχουν καπως hash, ιστοριες κτλ αλλα παλι υπάρχει τροπος να βαλεις καποιες ρυθμισεις ωστε να μην τα πας ολα στην εφορια

ΜΙλαμε για προγραμμα που εχεις φτιάξει ο ιδιος

Δημοσ.
Απο οτι καταλαβα δηλαδή σημασία δεν εχει πως θα φαινεται η αποδειξει αλλα να εχει αυτο το νουμερο απάνω.Αλλα απο την αλλη αμα θες παλι δεν κοβεις αποδειξη. Και που ξερουν εαν το προγραμμα κοβει οταν θελει μονο αποδειξεις με αληθινο κωδικό.Δηλαδή μπορει να τυπώνεις μουφιες επιλεκτικα.Εκτός εαν το ελεγχουν καπως hash, ιστοριες κτλ αλλα παλι υπάρχει τροπος να βαλεις καποιες ρυθμισεις ωστε να μην τα πας ολα στην εφορια

ΜΙλαμε για προγραμμα που εχεις φτιάξει ο ιδιος

Ναι, μετά όμως να μας πεις τι θα σου πει η εφορία αν πέσουν στα χέρια του εφοριακού 2 παραστατικά με τον ίδιο αριθμό, το ένα χωρίς τη σήμανση και το άλλο με τη σήμανση.

Δημοσ.

Χαχα.

Απο οτι καταλαβα ομως αυτη η διαδικασία ειναι για τιμολόγια. Για αποδείξεις τι πρέπει να τυπώνεται ακριβώς;

Δηλαδή μπορει αλλωτε να θελω να δωσω αποδειξη και αλλωτε τιμολόγιο.. Θα πρεπει να τυπωθει και στην αποδειξη καποιος αριθμός;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...