Nik0s Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Καλημερα, Εχω ενα cdμοπροστα μου με αρχεια mp3 τα οποια δυστυχως οι τιτλοι των αρχειων και των φακελων φαινονται με πολυ περιεργο encoding ετσι δηλαδη: ÔÉ ÈÁ ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÌÅ ÓÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÌÁÓ ÓÇÌÅÑÁ ð.ÓÅÑÁÖÅÉÌ η ερωτηση μου ειναι πως θα γινει μετατροπη των ονοματων των αρχειων και των φακελων απο τα αλαμπουρνεζικα στα ελληνικα?
ss13 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Καλημερα, Εχω ενα cdμοπροστα μου με αρχεια mp3 τα οποια δυστυχως οι τιτλοι των αρχειων και των φακελων φαινονται με πολυ περιεργο encoding ετσι δηλαδη: ÔÉ ÈÁ ÐÑÏÓÖÅÑÏÕÌÅ ÓÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÌÁÓ ÓÇÌÅÑÁ ð.ÓÅÑÁÖÅÉÌ η ερωτηση μου ειναι πως θα γινει μετατροπη των ονοματων των αρχειων και των φακελων απο τα αλαμπουρνεζικα στα ελληνικα? Πήγαινε έναρξη - πίνακας ελέγχου - regional and language option και δες αν είναι επιλεγμένα τα Ελληνικά στις καρτέλες στην πρώτη και την τρίτη !!
100 010 00 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δεν ειναι για ελληνικο unicode αυτοι οι χαρακτηρες που πασαρες πιο πανω φιλε μου. Πρεπει να μαθεις το unicode για να ρυθμισεις αναλογως το regional ps κατι σα cyrillyc μου φαινεται εμενα παντως ή κατι παρομοιο
Nik0s Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 υπαρχει καποιο tool το οποιο μπορει αν ανγνωρισει και να μετατρψει το encoding se gr?
Nik0s Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 δεν ξερω τι ειναι tags, παντως παιζουν κανονικα απλα οι τιτλοι τους ειναι και αυτοι στα αλαμπουρνεζικα.
100 010 00 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 δεν το εχεις κατανοησει σωστα. Δε πρεπει να το μετατρεψεις (και δε νομιζω να μπορεις παρα μονο με utility) σε ελληνικο unicode αλλα να δηλωσεις το μηχανημα σου στο regional to unicode στο οποιο ειναι η γραμματοσειρα των αρχειων σου για αυτο και εκ των προτερων πρεπει να το γνωριζεις, αλλιως δοκιμαζοντας στο ρεγιοναλ ολα τα settings του unicode=universal code καθως και να ειναι τσεκαρισμενη και η αναλογη γλωσσα στο 3ο tab(regional). Αν δεν υπηρχε αυτος ο περιορισμος ή προυποθεση το unicode θα λεγοταν mitsoscode ή οτιδηποτε
Nik0s Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 δεν μπορει καποιο utility να μαε πεισε ποιο encoding ειναι τα filenames για να το μαθω και εν συνεχεια να κανω αυτο που λες?
ahristos Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Άμα βάλεις τον explorer σε προβολή > λεπτομέρειες εμφανίζει σε κάποια απο τις στήλες πληροφορίες για το κομμάτι σε κάποια κατανοητή γραμματοσειρά;
100 010 00 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Άμα βάλεις τον explorer σε προβολή > λεπτομέρειες εμφανίζει σε κάποια απο τις στήλες πληροφορίες για το κομμάτι σε κάποια κατανοητή γραμματοσειρά; σωστος.......... για παρτο ετσι.
ahristos Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Ωραία. Αυτό σημαίνει ότι έχουν tags, πληροφορίες δηλαδή για το κομμάτι ενσωματωμένες μέσα στο ίδιο το κομμάτι. Αν έχει τον καλλιτέχνη και το όνομα του τραγουδιού, βρές έναν tag editor και μετονόμασέ τα όπως θέλεις. Να και ένας που βρήκα στα γρήγορα βάζοντας στο Google τις λέξεις mp3 tag edit http://www.mp3tag.de/en/
Nik0s Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 η μετονομασια μπορει να γινει αυτοματα? γιατι τα αρχεια ειναι πολλα δεν θελω να τα κανω με το χερι....
ahristos Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Ναι εννοείται. Τα βάζεις όλα μέσα, επιλέγεις σε ποιά μορφή θα μετονομαστούν (ας πούμε αριθμός κομματιού - καλλιτέχνης - τίτλος) τα επιλέγεις και μετονομάζονται ομαδικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.