sukalas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 A ναι, παλι ξεχαστηκα, ενας θα ειναι ο δισκοςΩστε θα χρειαστει να αδειασω τους δισκους και να κανω ενα fresh install των Win (XP Pro SP2). Tα Win νομιζω οτι τους εχουν τους raid drivers. Λοιπον, πρωτου προχωρησω θελω να με διαβεβαιωσεις οτι με τους 2χ150 σε raid0 θα εχω γρηγοροτερο συστημα απ οτι με εναν 300ρη. Κι οταν λεμε γρηγοροτερο τι ακριβως εννοουμε? Οτι θα ανοιγει ενας φακελος αμεσως? Με δεξι κλικ στο desktop θα εχω αμεσως τις επιλογες χωρις κλεψυδρα?... Εχω έναν 150αρι velociraptor..Και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ταχύτητας στο άνοιγμα των φακέλων , ούτε στα loading παιχνιδιών και γενικά μπορώ να πω ότι το σύστημα πετάει συγκριτικά με τον 500αρι wd sata που είχα.Οπότε μάλλον δικό σου πρόβλημα είναι το ότι δεν έχεις τις ταχύτητες που θα έπρεπε.Πρόταση μου είναι να τα σκάσεις για χωρητικότητα και όχι για επιπλέον ταχύτητα(είναι υπεραρκετή)και όπως είπε ο φίλος thresh αυτό που θες λέγεται access time και δεν βελτιώνεται με raid0..
axristidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Kι εσυ 150ρη velociraptor εχεις? Το "πεταγμα" του συστηματος το αντιλαμβανεται κανεις διαφορετικα και ασφαλως σε συναρτηση και με το υπολοιπο υλικο του. Στο loading παιχνιδιων δε ξερω τι γινεται γιατι δεν πολυπαιζω αλλα νομιζω οτι αλλα πραγματα παιζουν εκει ρολο. Δεν εχω καποιο προβλημα. Απο που συμπερανες οτι δεν εχω τις ταχυτητες που θα επρεπε? Πως μπορεις να κρινεις αν συμφερει ή οχι το raid0 απ τη στιγμη που δεν το εχεις κανει?? Τελος, σε τι ακριβως συνισταται το access time? Ρωτησα πολλες φορες ως τωρα αλλα δεν ελαβα απαντηση. Και πως βελτιωνεται τελικα αυτο το access time:-)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Τελος, σε τι ακριβως συνισταται το access time? Ρωτησα πολλες φορες ως τωρα αλλα δεν ελαβα απαντηση. Και πως βελτιωνεται τελικα αυτο το access time:-) http://en.wikipedia.org/wiki/Access_time να χρησιμοποιήσεις και το google λίγο...
axristidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Οχι παλι την ιδια καραμελα... γραψε εδω τι σημαινει πρακτικα. Google μπορω να προτεινω κι εγω...
sukalas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Kι εσυ 150ρη velociraptor εχεις? Το "πεταγμα" του συστηματος το αντιλαμβανεται κανεις διαφορετικα και ασφαλως σε συναρτηση και με το υπολοιπο υλικο του. Στο loading παιχνιδιων δε ξερω τι γινεται γιατι δεν πολυπαιζω αλλα νομιζω οτι αλλα πραγματα παιζουν εκει ρολο.Δεν εχω καποιο προβλημα. Πως μπορεις να κρινεις αν συμφερει ή οχι το raid0 απ τη στιγμη που δεν το εχεις κανει?? Τελος, σε τι ακριβως συνισταται το access time? Ρωτησα πολλες φορες ως τωρα αλλα δεν ελαβα απαντηση. Και πως βελτιωνεται τελικα αυτο το access time:-) To πιο αργό κομμάτι του υπολογιστή και το μόνο με μηχανικά μέρη ειναι o δίσκος και σε ένα p3 να βάλεις velociraptor θα δεις διαφορά. Απο που συμπερανες οτι δεν εχω τις ταχυτητες που θα επρεπε?Απο το οτι βλέπεις κλεψύδρα στην επιφάνεια εργασίας απο το οτι θες να κανεις raid0 για να μη περιμένεις στο ανοιγμα φακέλων.Πράγματα που σε ένα καλοπερασμένο λειτουργικό και σωστά διατηρημένο δίσκο δεν υφίστανται ούτε σε απλό sata 7200.Και τέλος δε μου άρεσε ο τόνος σου και το σταματάω εκει.
axristidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 To πιο αργό κομμάτι του υπολογιστή και το μόνο με μηχανικά μέρη ειναι o δίσκος και σε ένα p3 να βάλεις velociraptor θα δεις διαφορά. Δεν ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει διαφορά. Το οτι ειναι το πιο αργο κομματι δε σημαινει και πολλα σε ενα πχ. 3-D pc game, οπου εκει τον πρωτο ρολο εχει η καρτα γραφικων, και μετα ο επεξστης και η μνημη. Απο το οτι βλέπεις κλεψύδρα στην επιφάνεια εργασίας απο το οτι θες να κανεις raid0 για να μη περιμένεις στο ανοιγμα φακέλων.Πράγματα που σε ένα καλοπερασμένο λειτουργικό και σωστά διατηρημένο δίσκο δεν υφίστανται ούτε σε απλό sata 7200.Και τέλος δε μου άρεσε ο τόνος σου και το σταματάω εκει. Δεν καταλαβες φιλε μου... την κλεψυδρα την βλεπουν ολοι, αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο αναλογα με το ποσο φορτωμενο ειναι το συστημα του. Ζητουμενο μου ειναι εαν θα κερδισω σε ταχυτητα με το σχηματισμο raid0, δεν διαπραγματευομαι δεδομενα γεγονοτα. Εαν εχεις 10000 images στον φακελο "Οι εικονες μου", δεν θα αργησει να σου ανοιξει αυτος ο φακελος? Το θεμα μου ειναι λοιπον, ΠΟΣΟ γρηγοροτερα θα ανοιξει ο φακελος αυτος με raid0 σχηματισμο. Πρεπει να το απαντησει αυτο καποιος που το εχει κανει και σημειωσε τους χρονους. Οσο για τον τονο μου, ειναι παντα αναλογος του τονου του συνομιλητη μου Απλα σε ρωτησα πως ειναι δυνατον να μου λες για raid0 οταν εσυ δεν το εχεις κανει. Ο καθενας θα το ρωταγε αυτο, πρωτου μπει στη περιπετεια του raid. Περισσοτερη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα λοιπον, λιγοτερα νευρα...
sukalas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δεν ειπε κανεις οτι δεν υπαρχει διαφορά. Το οτι ειναι το πιο αργο κομματι δε σημαινει και πολλα σε ενα πχ. 3-D pc game, οπου εκει τον πρωτο ρολο εχει η καρτα γραφικων, και μετα ο επεξστης και η μνημη. Δεν καταλαβες φιλε μου... την κλεψυδρα την βλεπουν ολοι, αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο αναλογα με το ποσο φορτωμενο ειναι το συστημα του. Ζητουμενο μου ειναι εαν θα κερδισω σε ταχυτητα με το σχηματισμο raid0, δεν διαπραγματευομαι δεδομενα γεγονοτα. Εαν εχεις 10000 images στον φακελο "Οι εικονες μου", δεν θα αργησει να σου ανοιξει αυτος ο φακελος? Το θεμα μου ειναι λοιπον, ΠΟΣΟ γρηγοροτερα θα ανοιξει ο φακελος αυτος με raid0 σχηματισμο. Πρεπει να το απαντησει αυτο καποιος που το εχει κανει και σημειωσε τους χρονους. Οσο για τον τονο μου, ειναι παντα αναλογος του τονου του συνομιλητη μου Απλα σε ρωτησα πως ειναι δυνατον να μου λες για raid0 οταν εσυ δεν το εχεις κανει. Ο καθενας θα το ρωταγε αυτο, πρωτου μπει στη περιπετεια του raid. Περισσοτερη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα λοιπον, λιγοτερα νευρα... Απο ότι φαίνεται πιο πολύ όρεξη έχεις να διαφωνήσεις και να "βγεις" παρά να μάθεις..Γιατί αν ήθελες να μάθεις θα διάβαζες τα link που σου παρατέθηκαν και δε θα έλεγες αρλούμπες..ειδικά πιο πριν το παιδί το τρέλανες με τα κουφά που έλεγες οτι δε μετρανε τα χρήματα γιατι ειναι τα ίδια ειτε κανεις raid ητε όχι..Τα διαβάζω δε λέω τπτ αλλα όχι και να βγαίνεις απο πάνω.Ασε τις συμβουλές περι σοβαρότητας και κάτσε διάβασε μπας και μάθεις τπτ..
axristidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Που ακριβως ειπα κατα τη γνωμη σου αρλουμπες? Το σιγουρο ειναι οτι δεν σου επιτεθηκα, οπως κανεις εσυ. Θελω μεν να μαθω αλλα απο σχετικους, οχι απο ασχετους που κανουν υποθεσεις και δεν τοχουν σε τιποτα να σε παρουν στο λαιμο τους... Ειμαι παθως και μαθως Ασε τι εκανε το... παιδι και κοιτα τη καμπουρα σου mr εξυπνε, δε νομιζω οτι σε χρειαζεται για συνηγορο* Λαθος ατομο βρηκες για να κανεις το κομματι σου... Α, και ευχαριστω πολυ που ως τωρα δεν λες τιποτα *(του εξηγησα πολλες φορες οτι δεν μιλουσα για χρηματα αλλα δεν μπορουσε να το καταλαβει, ειχε εμμονη με το χρηματικο).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Οχι παλι την ιδια καραμελα... γραψε εδω τι σημαινει πρακτικα. Google μπορω να προτεινω κι εγω... όσο βαριέσαι εσύ να ψάξεις και να διαβάσεις για κάτι που σε ενδιάφερει στο κάτω κάτω, άλλο τόσο βαριέμαι και εγώ να γράφω και να εξηγώ... την "υποχρέωση" μου την έκανα δίνοντας link με πληροφορίες, από εκεί και πέρα αν θες το διαβάζεις ή όχι...τα forum δεν υπάρχουν για να προσφέρουν μασημένη τροφή. Γιατί αν ήθελες να μάθεις θα διάβαζες τα link που σου παρατέθηκαν και δε θα έλεγες αρλούμπες ούτε πρόκειται...
axristidis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 όσο βαριέσαι εσύ να ψάξεις και να διαβάσεις για κάτι που σε ενδιάφερει στο κάτω κάτω, άλλο τόσο βαριέμαι και εγώ να γράφω και να εξηγώ... την "υποχρέωση" μου την έκανα δίνοντας link με πληροφορίες, από εκεί και πέρα αν θες το διαβάζεις ή όχι...τα forum δεν υπάρχουν για να προσφέρουν μασημένη τροφή. Φυσικα και δεν εισαι υποχρεωμενος ουτε να γραφεις ουτε να "εξηγεις". Οπως ουτε κι εγω ειμαι υποχρεωμενος να ακολουθω τα links που βαζεις. Τωρα το γιατι υπαρχουν τα forums δεν θα το υπαγορευσεις εσυ. Κανε ενα δικο σου και βαλε τους κανονες σου... To θεμα των links το εξηγησα και πριν. Τα links και οι εγκυκλoπαιδικες γνωσεις δεν μπορουν να σε βοηθησουν πρακτικα, μονο θεωρητικα. Εγω θελω την ουσια: ποια διοφορά υπαρχει στη πραξη, αν υπαρχει, μεταξυ ενος 300ρη κι ενος raid 150X2. Aυτο μπορει να απαντηθει μόνο απο καποιον που τα δοκιμασε και τα δυο και εκανε τη συγκριση, οχι απο καποιον που θα σου κανει τις υποθεσεις του και θα νευριασει κιολας...
achnoula Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 χα,χα,χα Τελικά φίλε axristidis έχεις πολύ πλάκα. Νόμιζα οτι είχε κλείσει αυτό το θέμα,το είχα αφήσει πρίν μέρες αλλά βλέπω οτι το τραβάς ακόμη.Μέχρι τώρα φίλε μου θα είχες πάρει τον δίσκο,θα έκανες αυτό που ήθελες και θα μας έλεγες και εντυπώσεις. Σου εξήγησαν αρκετοί τι παίζει με το raid αλλά εσύ συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια.Σου είπαμε τα κατά και δεν πείστηκες,σου είπαν τα υπέρ και πάλι δεν πείστηκε, τι άλλο μένει να σου πούμε; Εγώ σου μίλησα με "πρακτικά" στοιχεία όπως τα αναφέρεις εσύ αλλά δεν τα λαμβάνεις υπ'όψιν σου.Κάποιος άλλος σου είπε να το κάνεις γιατί θα δεις τρελή διαφορά αλλά και πάλι δεν το έλαβες υπ'όψιν σου.Αφου δεν έχεις θέμα με το οικονομικό,με την χωρητικότητα,με,με,με,με πάρε τον δίσκο και τελείωνε!!! Κάνε raid,δες τις διαφορές και παράθεσέ τες εδώ να μας πείσεις κι εμάς για το αποτέλεσμά σου! (Συγγνώμη που μπήκα λίγο απότομα στην κουβέντα αλλά...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 νομίζω ότι έχει ειπωθεί στα προηγούμενα posts η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 περιπτώσεις σε καθημερινές εφαρμογές σε ένα workstation, αν δεν σου φτάνει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι... τα links δεν έχουν μόνο εγκυκλοπαιδικές γνώσεις (που είναι σημαντικές για να καταλάβεις τι παίζει), επίσης μπορείς (αλλά δεν θέλεις) κάλιστα να ψάξεις με google για άλλα topics είτε στο insomnia είτε σε άλλα fora που έχουν γραφτεί εμπειρίες ατόμων με raid...
axristidis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 χα,χα,χαΤελικά φίλε axristidis έχεις πολύ πλάκα. Νόμιζα οτι είχε κλείσει αυτό το θέμα,το είχα αφήσει πρίν μέρες αλλά βλέπω οτι το τραβάς ακόμη.Μέχρι τώρα φίλε μου θα είχες πάρει τον δίσκο,θα έκανες αυτό που ήθελες και θα μας έλεγες και εντυπώσεις. Σου εξήγησαν αρκετοί τι παίζει με το raid αλλά εσύ συνεχίζεις να ρωτάς τα ίδια και τα ίδια.Σου είπαμε τα κατά και δεν πείστηκες,σου είπαν τα υπέρ και πάλι δεν πείστηκε, τι άλλο μένει να σου πούμε; Εγώ σου μίλησα με "πρακτικά" στοιχεία όπως τα αναφέρεις εσύ αλλά δεν τα λαμβάνεις υπ'όψιν σου.Κάποιος άλλος σου είπε να το κάνεις γιατί θα δεις τρελή διαφορά αλλά και πάλι δεν το έλαβες υπ'όψιν σου.Αφου δεν έχεις θέμα με το οικονομικό,με την χωρητικότητα,με,με,με,με πάρε τον δίσκο και τελείωνε!!! Κάνε raid,δες τις διαφορές και παράθεσέ τες εδώ να μας πείσεις κι εμάς για το αποτέλεσμά σου! Φιλε achnoula(Aχνούλα? κοριτσιστικο ακουγεται το nick σου) Δεν εχω παρει ακομα το δισκο γιατι δεν πειστηκα οτι αξιζει το κοπο αφου κανεις δεν μου απαντησε στα ζητουμενα που με ενδιαφερουν. Αντιθετα καποιοι οπως εσυ ή ο Thresh προσπαθησαν να το καψουν. Δεν θελω γενικα τα υπερ και τα κατα και θεωριες αλλα απαντησεις επι συγκεκριμενων. Αν διαβασεις ολο το thread θα δεις οτι εχω δικιο. Δεν ειναι τοσο απλο "παρε το δισκο και τελειωνε"... Δεν θελω να κανω format και πειραματα για να σας πω τα αποτελέσματα, οπως γραφεις. Περιμενω απο καποιον που το εκανε να μου πει τα δικα του αποτελεσματα, ωστε να προχωρησω. Ουτε χρημα υπαρχει για πεταμα, ουτε απεριοριστος χρονος για ξοδεμα.
achnoula Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Αν το nick name αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, κοίτα τι γράφεις στο δικό σου! Είναι ένας καλός λόγος (το nick σου) να μην ασχολούνται μαζί σου.Τα δικά μου αποτελέσματα σου τα έγραψα, θα δεις διαφορά της τάξης των msec. Τώρα προχώρα όπως θέλεις!
axristidis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δεν ειπα οτι το nick αντιπροσωπευει αυτο που ειμαστε. Παρατηρησα μόνο οτι εχεις κοριτσιστικο ονομα. Ξερεις πολους που βαζουν κοριτσιστικο nick? Το δικο μου ειναι χιουμορ που εμπνευστηκα απο εναν αλλο συμforumίτη μας oνοματι axristos. Πραγματι, δεν πρεπει να ασχολουνται μαζι μου τα προβληματικα ατομα. Τα δικα σου αποτελέσματα δεν βοηθουν ιδιαιτερα. Περισσοτερο θα βοηθουσες εαν απαντουσες στα συγκεκριμενα καιρια ερωτηματα που επανελαβα και δυο και τρεις φορες, αλλα τα αγνοησες επιμελως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.