axristidis Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Αυτόν που έχεις τον πήρες δωρεάν,δεν έδωσες άλλα 150;Αρα σύνολο 300 για να κερδίσω λίγα msec. Αντε παλι... φυσικα και αυτον που εχω δεν τον πηρα δωρεαν. Τον αγορασα οπως ολος ο κοσμος. Εαν θα αγορασω αλλον, θα εχω αλλον εναν στις 10000, ειτε τον κανω raid ειτε δεν τον κανω... Τι εμμονη ειναι αυτη που εχεις με το χρηματικο? Το χρηματικο ειναι στανταρ, ξεχασε το. Μιλαμε για raid τωρα, μη συνδεεις ασχετα πραγματα. Εγώ για αυτό το έκανα. Κάντο κι εσύ και ξαναπόσταρε τις διαφορές που θα δεις. Τέλος αφού σου έχει καρφωθεί η ιδέα να το κάνεις, γιατί γράφεις και ξαναγράφεις ψάχνοντας δικαιολογία.Ζήτησες την γνώμη μας, σου την λέμε και ψάχνεις τρόπους να "ακυρώσεις" την γνώμη μας,δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εαν μου λες οτι η μόνη ωφελεια του raid0 ειναι 0,7'', ok, δε λεω οτι δε σε πιστευω. Θα ηθελα ομως να ακουσω και αλλες αποψεις απο φιλους που εκαναν και συγκριναν raid0. Δεν μου εχει καρφωθει καποια ιδεα, απλα ψαχνω το ζητημα για να δω τι με συμφερει, και σιγουρα εσυ δεν βοηθας εαν αναφερεσαι σε ασχετα. Δε ψαχνω τροπους να ακυρωσω τη γνωμη σου. Ερωτησεις κανω.
achnoula Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Ρε φίλε θα με τρελάνεις; Άσχετο είναι το ότι η απόδοση προς την τιμή κάποιου προιόντος είναι αρνητική;Δεν έφαγα κόλλημα με το οικονομικό σου ανέφερα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα τα + και -. Είναι δικό σου θέμα τι θα κάνεις.Καλή επιτυχία και να μας πεις τα αποτελέσματα αν τελικά το κάνεις.
axristidis Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Οk, στο λεω για τελευταια φορα, γιατι σκας γαιδαρο Ο VelociRaptor εχει την ιδια αξια σε € ΕΙΤΕ κανεις raid ΕΙΤΕ δεν κανεις. Δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις raid και δεν κρινεται η τιμη του δισκου απ την αποδοση του σε raid. Κοπρεντε?...
achnoula Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Αυτός που σκάει τον γαίδαρο είσαι εσύ γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα απ' ότι γράφω τελικά και μάλλον χάνω τον χρόνο μου μαζί σου. Θα δημιουργήσεις ένα προιόν (raid με 2 δίσκους) αξίας 300€ για να έχεις καλύτερη απόδοση μερικών msec από ένα δίσκο αξίας 150€(που έχεις ήδη) στις καθημερινές σου εργασίες. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να σου το πω.Αυτό θα κερδίσεις μόνο,Κοπρεντε? Σε χαιρετώ!
geo99rge Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Γνωμη μου, πουλα τον βελοσιραπτορ, παρε 2, 160 ή 250 ή 320 γιγα κανε το ραιδ και παρε και εναν (ισως ποιο μετα) 1τερα για τα αρχεια σου και τελος. ετσι και αλλιως αμα παρεις 2 π.χ. 250 γιγα και κανεις το ραιδ θα βλεπεις στο πισι 500 γιγα σαν να ειναι ενας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Tι εστι access time?Με Raid δεν θα εχω τετοιο? Αυτοι που κανουν Raid, γιατι το κανουν, αφου οπως λες δε συμφερει?... χρησιμοποίησε το google και δες τι είναι όχι με το raid δεν το βελτιώνεις...
axristidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αυτός που σκάει τον γαίδαρο είσαι εσύ γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτα απ' ότι γράφω τελικά και μάλλον χάνω τον χρόνο μου μαζί σου. Θα δημιουργήσεις ένα προιόν (raid με 2 δίσκους) αξίας 300€ για να έχεις καλύτερη απόδοση μερικών msec από ένα δίσκο αξίας 150€(που έχεις ήδη) στις καθημερινές σου εργασίες. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να σου το πω.Αυτό θα κερδίσεις μόνο,Κοπρεντε?Σε χαιρετώ! Εγω καταλαβα μεν αυτο που λες, εσυ καταλαβες αυτο που σου λεω εγω? Η τιμη των δισκων δεν εξαρταται απο την αποδοση τους αν τοποθετηθουν σε διαταξη raid. Ειναι τόσο απλο αλλα φαινεται οτι δεν μπορεις να το αντιληφθεις. Τωρα, το αν με συμφερει η αποδοση (για την αποδοση μιλαμε, θυμιζω, οτι για το χρημα) ειναι αυτο που εξεταζω. Εαν η αποδοση τoυ raid0 ειναι μόλις καποια κλασματα του δευτερολεπτου, τοτε ολοι αυτοι που το χρησιμοποιουν το κανουν για να κερδισουν αυτα τα κλασματα? Αυτο να μου απαντησεις (την ουσια δηλαδη) οχι το πόσο κοστιζουν... Γνωμη μου, πουλα τον βελοσιραπτορ, παρε 2, 160 ή 250 ή 320 γιγα κανε το ραιδ και παρε και εναν (ισως ποιο μετα) 1τερα για τα αρχεια σου και τελος. ετσι και αλλιως αμα παρεις 2 π.χ. 250 γιγα και κανεις το ραιδ θα βλεπεις στο πισι 500 γιγα σαν να ειναι ενας. Τωρα τον πηρα, να τον πουλησω κιολας? Ασε που ανεβηκε και η τιμη του. Δεν καταλαβα τι ειπες, να τον πουλησω και να παρω 2? Οπως ειπα, δε χρειαζομαι 1tera γιατι εχω τα αρχεια μου σε αλλο δισκο. Δεν ψαχνω για μεγαλη χωρ/τα αλλα για ταχυτητα. όχι με το raid δεν το βελτιώνεις... Τι βελτιωνω, μπορεις να μου πεις? Ολοι αυτοι που χρησιμοποιουν raid0, γιατι το χρησιμοποιουν?
Risky Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δεν έχω velociraptors έχω δυο Baracuda 250αρηδες σε RAID 0 εδώ και κάτι χρονάκια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Βασικά τους είχα στήσει γιατί έπαιζα online ένα παιχνιδάκι και φυσικά ήμουν πάντα από τους πρώτους που έμπαινα στην πίστα όταν αυτή φόρτωνε. Επίσης κάνω πολλά file copy μεγάλων αρχείων και εκεί πάει επίσης σφαίρα το σύστημα. Προτείνω ανεπιφύλακτα να πας σε RAID 0 δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην το κάνεις. Οι διαφορές είναι εμφανείς σε όσους έρχονται σπίτι οι οποίοι δεν έχουν RAID και παθαίνουν ένα ψιλοσοκ με τις ταχύτητες μεταφοράς αρχείων από σκληρό σε σκληρό. Τα enterprise συστήματα χρησιμοποιούν RAID 10 μιας και εκεί πάιζει ρόλο και η προστασία δεδομένων και το redundancy και επίσης χρησιμοποιούν ξεχωριστούς RAID controllers που αυξάνουν σημαντικά τις επιδόσεις. Πλέον όμως RAID controllers έχουν σχεδόν όλες οι μητρικές οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα;
axristidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Eυχαριστω φιλε μου για το διαφωτιστικο σου post:-) Nα ρωτησω κατι, λες σε καποιο σημειο για "ταχύτητες μεταφοράς αρχείων από σκληρό σε σκληρό". Οι 2 δισκοι δεν εμφανιζονται πλεον ως ενας? Στα διαδικαστικα τωρα, πως γινεται? Συνδεεις το σκληρο, περνας τους raid drivers, oριζεις raid0 απ το bios και τελειωσες?
Risky Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Eυχαριστω φιλε μου για το διαφωτιστικο σου post:-) Nα ρωτησω κατι, λες σε καποιο σημειο για "ταχύτητες μεταφοράς αρχείων από σκληρό σε σκληρό". Οι 2 δισκοι δεν εμφανιζονται πλεον ως ενας? Στα διαδικαστικα τωρα, πως γινεται? Συνδεεις το σκληρο, περνας τους raid drivers, oριζεις raid0 απ το bios και τελειωσες? Εκτός απο το RAID 0 έχω και άλλους 2 σκληρούς (μάλιστα το λειτουργικό το έχω σε ένα αθάνατο Raptor 36Gb). Ναι οι raided σκληροί εμαφανίζονται ως ένας. Αν δεν τους χρησιμοποιήσεις για λειτουργικό: Για RAID SETUP βασικά εξαρτάται απο το Motherboard που έχεις και ειδικά τους Raid Controllers που έχει η μητρική σου. Πρέπει αρχικά να τους συνδέσεις στην μητρική σου στα σωστά SATA (RAID Enabled) και κατόπιν μπάινεις BIOS και τους δηλώνεις RAID και το σετάρεις απο εκεί. Χώνεις drivers αναγνωρίζουν το Raid και είσαι έτοιμος. Σημείωση: θα χάσεις ότι δεδομένα έχεις στον ένα οπότε φρόντισε να κάνεις backup ότι θέλεις να κρατήσεις. Αν σκοπεύεις να στήσεις λειτουργικό πάνω τους μάλλον θα χρειαστείς να τους περάσεις με την γνωστή διαδικασία του F6 όταν το στήσεις (αναφέρομαι σε Windows λειτουργικά) οπότε κατεβάζεις το αντίστοιχο Preinstall driver απο το site του κατασκευαστή. Αναλόγως την χρήση μπορείς να διαλέξεις και διαφορετικά stripe size αν και εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαλέξεις μεγάλο Stripe Size. Google it λιγάκι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Τι βελτιωνω, μπορεις να μου πεις? Ολοι αυτοι που χρησιμοποιουν raid0, γιατι το χρησιμοποιουν? http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_array_of_independent_disks και καλό διάβασμα αμφιβάλω αν το διάβασες, γιατί αν το διάβαζες δεν θα έκανες αυτή την ερώτηση
axristidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Εκτός απο το RAID 0 έχω και άλλους 2 σκληρούς (μάλιστα το λειτουργικό το έχω σε ένα αθάνατο Raptor 36Gb). Ναι οι raided σκληροί εμαφανίζονται ως ένας. Αν δεν τους χρησιμοποιήσεις για λειτουργικό: Για RAID SETUP βασικά εξαρτάται απο το Motherboard που έχεις και ειδικά τους Raid Controllers που έχει η μητρική σου. Πρέπει αρχικά να τους συνδέσεις στην μητρική σου στα σωστά SATA (RAID Enabled) και κατόπιν μπάινεις BIOS και τους δηλώνεις RAID και το σετάρεις απο εκεί. Χώνεις drivers αναγνωρίζουν το Raid και είσαι έτοιμος. Σημείωση: θα χάσεις ότι δεδομένα έχεις στον ένα οπότε φρόντισε να κάνεις backup ότι θέλεις να κρατήσεις. Αν σκοπεύεις να στήσεις λειτουργικό πάνω τους μάλλον θα χρειαστείς να τους περάσεις με την γνωστή διαδικασία του F6 όταν το στήσεις (αναφέρομαι σε Windows λειτουργικά) οπότε κατεβάζεις το αντίστοιχο Preinstall driver απο το site του κατασκευαστή. Αναλόγως την χρήση μπορείς να διαλέξεις και διαφορετικά stripe size αν και εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαλέξεις μεγάλο Stripe Size. Google it λιγάκι. Ο ενας απ τους δυο θα εχει το λειτουργικο(Win XP Pro SP2). Μηπως δεν βολευει κατι τετοιο? Η διαδικασια με τo f6 ισχυε σε παλιοτερες μητρικες που ζητουσαν floppy. Αυτο ισχυε οχι μονο σε raid αλλα και σε απλο sata δισκο. Πλεον δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Ειναι απαραιτητο να κανω fresh Win install? Τι ειναι το strip size, ειναι απαραιτητο να το ρυθμισω? Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, ας μεινουν oι default ρυθμισεις. αμφιβάλω αν το διάβασες, γιατί αν το διάβαζες δεν θα έκανες αυτή την ερώτηση Aν ηταν ετσι, δεν θα ποσταραμε στα fοrums, θα διαβαζαμε τις wikipedies και θα ειμασταν καλυμμενοι. Αλλο να δiαβασεις ενα απροσωπο ξερo κειμενο γενικων πληροφoριων, αλλο να σου λεει απο πρωτο χερι τις εντυπωσεις του ενας συναδελφος user:-)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 για τέτοιες απορίες η wiki + reviews (γενικότερα το googling) φτάνουν και περισσεύουν... απλά βαριόμαστε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να τα κάνουμε και διαλέγουμε τον πιο εύκολο τρόπο της μασημένης τροφής του forum
Risky Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Ο ενας απ τους δυο θα εχει το λειτουργικο(Win XP Pro SP2). Μηπως δεν βολευει κατι τετοιο? Η διαδικασια με τo f6 ισχυε σε παλιοτερες μητρικες που ζητουσαν floppy. Αυτο ισχυε οχι μονο σε raid αλλα και σε απλο sata δισκο. Πλεον δεν υπαρχει τετοιο θεμα. Ειναι απαραιτητο να κανω fresh Win install? Τι ειναι το strip size, ειναι απαραιτητο να το ρυθμισω? Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, ας μεινουν oι default ρυθμισεις. Τι εννοείς ένας απο τους δύο; Οι δύο δίσκοι (που θα αποτελούν το raid) θα φαίνονται σαν ένας. Απο τη στιγμή που θα γίνουν Raided χάνεις όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και στους δυο ανεξαιρέτως. Οπότε θα χρειαστείς fresh win install και κατα πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν οι RAID drivers μιας και συνήθως είναι 3rd party (π.χ. σε μένα που είναι Gigabyte η μητρική RAID preinstall drivers κατέβασα απο τo site της gigabyte μιας και τα XP pro sp2 που είχα τότε δεν το έβλεπαν (λογικότατο). Χωρίς λίγο διάβασμα απο το manual της μητρικής δεν γίνεται δουλειά αν δεν το έχεις ξανακάνει...
axristidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 A ναι, παλι ξεχαστηκα, ενας θα ειναι ο δισκος Ωστε θα χρειαστει να αδειασω τους δισκους και να κανω ενα fresh install των Win (XP Pro SP2). Tα Win νομιζω οτι τους εχουν τους raid drivers. Λοιπον, πρωτου προχωρησω θελω να με διαβεβαιωσεις οτι με τους 2χ150 σε raid0 θα εχω γρηγοροτερο συστημα απ οτι με εναν 300ρη. Κι οταν λεμε γρηγοροτερο τι ακριβως εννοουμε? Οτι θα ανοιγει ενας φακελος αμεσως? Με δεξι κλικ στο desktop θα εχω αμεσως τις επιλογες χωρις κλεψυδρα?...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.