Προς το περιεχόμενο

Fancybox

snik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα προβλημα με το fancybox, το εχω βαλει σε μια Html σελιδα που θελω αλλα το εφε εμφανιζεται σε ολα τα links και οχι μονο στις εικονες που θελω.

Ειδα οτι στην αρχη δηλωνει με js αυτο

>
<script type="text/javascript">
	$(document).ready(function() {
		$("a").fancybox();
	});
</script>

Και απο οτι καταλαβα κανει χρηση του fancybox σε ολα τα <a> tags. Δοκιμασα να το αλλαξω και να βαλω καποιο Id εκει και στην αντιστοιχη εικονα αλλα δεν μου δουλεψε. Εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να το φτιαξω;

edit

Εψαξα λιγο τα support pages και ειδα οτι ενας ειχε παρομοιο προβλημα αλλα δεν καταλαβα ακριβως τι πρεπει να κανω για να το λυσω...

Δημοσ.

Θα πρέπει να βάλεις κάποιο "διακριτικό" στα links που θέλεις fancy (id, class, rel), ή να καθοδηγήσεις τον selector του jquery. Χωρίς το markup σου δεν μπορώ να γίνω συγκεκριμένος.

Ας πούμε ότι έχεις το παρακάτω (γενικότατο) markup

><a href="..">...</a>

<div>
   <a href="..">...</a>
</div>

Εδώ δεν υπάρχει διακριτικό. Ας υποθέσουμε, όμως, πως θέλεις το εφφέ μόνο στο link εντός του div.

Εισάγεις

>$("div a").fancybox();

Αν το div είχε διακριτικό (id, class)

>
$("div.className a").fancybox();
$("div#id a").fancybox();

Αν τα link σου έχουν class ή rel

>
$("a.className").fancybox();
$("a[rel=relValue]").fancybox();

Γενικά, χρησιμοποιείς την ίδια λογική με το CSS. Αν υπάρχει τρόπος να επιλέξεις τα links που σε ενδιαφέρουν στο CSS, τον ίδιο τρόπο θα χρησιμοποιήσεις και στο jQuery. Το fancybox είναι άσχετο με το πως θα κάνεις την επιλογή.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ, ησουν κατατοπιστικοτατος. Ειχα κολησει γιατι δεν θυμομουν πως δηλωναν στην js τα rel και τα clas, το εκανα ετσι οπως μου ειπες και εδωσα rel μονο εκει που ηθελα το εφε και ολα δουλεψαν μια χαρα.

Δημοσ.

Χρησιμοποιείται συχνά από frameworks ως alias/shortcut του ονόματός τους.

Αντί να γράφεις jQuery(...), για παράδειγμα, γράφεις $(...). Ο πρώτος διδάξας ήταν η βιβλιοθήκη prototype.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...