alexg3 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 Ολα ξεκινησαν με το που εκανα αναβαθμιση! Ο Pc μου ειναι ο εξης: Athlon 2000xp motherboard: Gigabyte GA7vrx Graphic: MSI G-gorce 4200Ti 68 ram Ram: DDR 256 sta 333 Σκληροι: western digital 1)15 giga 2) 40 giga στις 7200 και οι δυο Dvd: Nec Cd-r : Sony 10x Oθονη: Samsug 700 ift Οταν ρωτουσα το μαγαζι αν θα πρεπει να παρω μεγαλυτερο τροφοδοτικο κατηγορηματικα μου λεγανε οχι!Ωστοσο το πρωτο 10 λεπτο του υπολογιστη ενω ετρεχα το 3d mark o pc εκλεισε και καηκε το τροφοδοτικο και ο επεξεργαστης απο τι μου ειπαν!Μετα βαλαμε 300 τροφοδοτικο και ο υπολογιστης παλι εκλεισε τα πρωτα 10 λεπτα!Απλα δεν καηκε τιποτα γιατι στο διαστημα αυτο αγορασα εναν σταθεροποιητη(οχι UPS) tων 30 ευρω! Ετσι λοιπον την δευτερη φορα αλλαξαν και την καρτα γραφικων!Οποτε για τριτη φορα φερνω τον υπολογιστη σπιτη οπου και παλι ενω στο μαγαζι δουλευε στο σπιτι μου εκλεινε στα πρωτα 10 λεπτα!Παρετηρησα ομως οτι στο μαγαζι δουλευε με ανοιχτο το κουτι!Αφου τον αφησα για μιση ωρα ανοιχτο ο υπολογιστης αρχισε να δουλευει κανονικα!Τα προβληματα δεν τελειωσαν γιατι και ανοιχτος μετα απο 1 ωρα ξανακλεισε!Ξανα πισω στο μαγαζι οπου τους τονισα οτι το μηχανημα κλειστο δεν δουλευει!Βαλαμε 400 Watt τροφοδοτικο και απο τοτε λυσαμε το προβλημα το να κλεινει ο pc(χωρις να καταλαβουμε ποιο ηταν το προβλημα) Στη συνεχεια ο Pc δεν εγκαθιστουσε κανενα μεγαλο προγραμμα ή παιχνιδι!κατα την εγκαταστση εβγαζε μηνυμα CRC error! Αλλαξαμε μνημη απο 256 στα 266 βαλαμε 256 στα 333 και ολα λειτουργουσαν κανονικα απο εκει και περα! Στη συνεχεια το επομενο προβλημα που εβγαλε ηταν να κανει restart απο μονος του ο υπολογιστης οποτε π.χ εβαζα high details στο UNREAL toyrnament 2003.Και φανταζομαι απο την λιγη πειρα που εχω οτι δεν ειναι καλο να κανει απο μονος του restart!Το ποροβλημα λυθηκε με τους τελευταιους drivers της Nvidia(ωστοσο κανεις δεν μου εξηγουσε γιατι το εκανε το restart) Τελευταιο χτυπημα: Καηκε το αντιγραφικο μου!Απλα ενα πρωι καηκε!δεν επερνε καθολου ρευμα ενω συγρονως διαπιστωσα οτι η θυρα που ηταν το 56 supra modem χαλασε!το διαπιστωσα οταν προσπαθωντας να ανοιξω τον υπολογιστη η οθονη δεν ανοιγε!εμενε σε stand by!Αλλαξα θυρα το modem και ανοιξε ο pc!Bαζοντας την soundblaster στη χαλασμενη θυρα δεν λειτουργουσε ουτε αυτη! Δεδομενα:Ξερω οτι εχω μεταβολες με την ταση του ρευματος στο σπιτι.Ξερω οτι καποιο προβλημα υπαρχει στον Pc!Εχω κανει ελεγχο για ιο και bad sector.Δεν βρηκα τιποτα!Εχουμε αλλαξει και motherboard 2 φορες Το τροφοδοτικο ειναι καθετα προς το πατωμα για να μην εχω προβλημα με θερμοκρασια!Δεν εχω προβλημα θερμοκρασιας( Μ.Ο 55 βαθμοι) Αποριες: Ενα UPS 8α ελυνε το προβλημα? Εχει σχεση το οτι το αντιγραφικο δεν παιρνει καθολου ρευμα με το ολο προβλημα ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???????? Ευχαριστω για τον χρονο που διαθεσατε για να διαβασετε ολο το ιστορικο!
deathlok Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 an kai 55 gia tetia epoxi den einai ligoi einai sigoura mesa sta apodekta oria.tora mipos to pc den einai pragmatikos xp2000 alla overclocked 2000??? entaxei apithano alla afto mou irthe tora.tis mnimes tsekare tes gia kalo kai gia kako me to goldmemory
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2002 Από που να αρχίσεις: 1. Τα τροφοδοτικά που πήρες και σου έκαναν το πρόβλημα μήπως ήταν no-name; 2. Το κουτί σου είναι σωστά γειωμένο; Δηλαδή αν είναι σε λειτουργία και βάλεις ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι στο σώμα του κουτιού, θα ανοίξει το φωτάκι ή όχι; 3. Οι μνήμες και οι μητρικές δεν παντρεύονται εύκολα, και ειδικότερα τώρα που υπάρχουν DDR-266-333-400 4. Η τάση του ρεύματος είναι μεγάλος παράγοντας για την καλή λειτουργία του Η/Υ. Βάλτον αν μπορείς σε δική του πρίζα, και κοίταξε αν η εγκατάσταση του σπιτιού σου είναι σωστή από πλευράς θορύβων και παρεμβολών από καλώδιο ρεύματος σε καλώδιο ρεύματος. 5. Κανόνας: Ποτέ δεν παίρνουμε τα σαπάκια σε ότι αφορά τροφοδοτικό, πολύπριζα, UPS και γενικά συσκευές που δουλειά τους είναι να προστατευσουν τον Η/Υ μας. Ψάχνουμε, ρωτάμε, βρίσκουμαι το καλύτερο και αν μπορούμε το αγοράζουμε (πάντα με το δικό του πορτοφόλι ο καθένας), αλλιώς βρίσκουμε την χρησή λύση τιμή αγοράς/απόδοση=προστασία
plutare Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2002 Eimai ektos forum logo provlimaton kana mina, xairomai pou sas ksanavlepo olous kai xairomai gia tin ananeosi tou forum...Epistrefo loipon me ena reply pou ksero oti tha syzitithei........File mou alexg3 exeis skeftei na petakseis to gigabyte???? :grin:
georgeadams Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2002 Το motherboard, τί Revision είναι? Αυτό φαίνεται ακριβώς κάτω από την ονομασία του μοντέλου του, στο χώρο μεταξύ επεξεργαστή και μνήμης. Θα πρέπει να γράφει: Gigabyte GA-7VRX και ακριβώς από κάτω: Rev:x.x, όπου αντί για x.x θα είναι: 1.0, 1.1 ή 2.0. Οι Revisions 1.0 και 1.1 έχουν, αποδεδειγμένα, προβλήματα με τις GeForce4Ti και τις Radeon 9700. Στο εξωτερικό, η Gigabyte αντικαθιστά τις 1.0 με 2.0 ενώ προσθέτει έναν πυκνωτή στις 1.1 για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρω. Όσο για τα "καψίματα", πρέπει να φαίει το τροφοδοτικό. Αλήθεια, όταν λες πως το τροφοδοτικό είναι κάθετα, τί εννοείς; Μήπως είναι πολύ κοντά στον επεξεργαστή και εμποδίζει τον εξαερισμό του?
alexg3 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2002 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις αποψεις σας!!!!!!Θα δω τι θα κανω τελικα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.