Προς το περιεχόμενο

Χαλασε το σπειρωμα στο wall mount

megasig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια FUJITSU SIEMENS XL3220W 22'' AMILO μου χαλασε (κλώτσησε) το σπειρωμα πάνω στην οθόνη (vesa 100 wall mount).

Εχει τύχει σε κανεναν σας?

Γίνετε καμιά πατέντα για να αναρτήθεί στον τοίχο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δοκίμασε να τυλίξεις λίγη ταινία τεφλόν (υδραυλικού) στη βίδα. Ίσως καταφέρεις να τη σφίξεις έτσι. Διαφορετικά πας την οθόνη σε μηχανουργείο να σου ανοίξουν καινούριο σπείρωμα με σπειροτόμο. (2 λεπτά δουλειά είναι, μη σε πιάσουν κορόιδο!).

Δημοσ.

Το θέμα ειναι οτι μόνο η μια (κάτω δεξιά) δεν έχει κλωτσησει.

Μπορεί να ήταν και ελλατωματικές απο την μάνα της γιατί δεν το ζόρισα καθόλου αλλα αντε να βρεις ακρη.

Μου είπανε και για σύρμα απο κατσαρόλες (το πολυ ψιλο) όμως.

Λέτε?

Πιστεύεις ότι οι υπόλοιπες βίδες που έχει δεν θα αντέξουν το βάρος?
Δημοσ.

το καλυτερο θα ηταν νεο σπειρωμα και εν ειναι κατι ακριβο.ετσι μου ηχαν κανει εμενα στην βιδα που ανοιγεις για να βγαλεις το λαδι απο το καρτερ στο μηχανακι.χαλασε το σπειρωμα και μου εκαναν νεα.και ολα οκ.

Δημοσ.

Αν η βίδα πιάνει σε μέταλλο θα γίνει η δουλειά με ένα κολαούζο. Αν πιάνει σε πλαστικό είναι ποιο δύσκολο. Επίσης αν ανοίξεις νέο σπείρωμα θα χρειαστείς κατά πάσα πιθανότητα (αν έχει φαγωθεί πολύ το τωρινό) θα και καινούρια βίδα να ταιριάζει στο νέο σπείρωμα.

Δημοσ.

Η βίδα ευτυχώς πιάνει σε σίδερο.

Στις τρεις που έχουν κλωτσήσει υπάρχει λίγο σπείρωμα πάνω-πάνω αλλά προς τα κάτω έχει φαγωθεί πολύ (σχεδόν λείο).

Θα δοκιμάσω με κολαούζο όπως είπες (είχα χρησιμοποιείσει στην σχολή).

Το πολύ πολύ να το απομαμισω.

Αν η βίδα πιάνει σε μέταλλο θα γίνει η δουλειά με ένα κολαούζο. Αν πιάνει σε πλαστικό είναι ποιο δύσκολο. Επίσης αν ανοίξεις νέο σπείρωμα θα χρειαστείς κατά πάσα πιθανότητα (αν έχει φαγωθεί πολύ το τωρινό) θα και καινούρια βίδα να ταιριάζει στο νέο σπείρωμα.
Δημοσ.

Ως διπλωματούχος μηχανολόγος & αεροναυπηγός, σε ενημερώνω ότι η σωστή λύση, τουλάχιστον στα αεροπλάνα, είναι η εξής:

1) Άνοιγμα του σπειρώματος με τρυπάνι στην αμέσως μεγαλύτερη τυποποιημένη διάσταση.

2) Δημιουργία σπειρώματος στην μεγαλύτερη διάσταση με σπειροτόμο (κολαούζο λέγεται στην πιάτσα).

3) Χρήση βίδας με μεγαλύτερη διάμετρο για το νέο σπείρωμα.

Ξέρω, θεωρητικά πάντα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά στην πράξη ...

Δημοσ.

Επίσης αν το μέταλλο που θα ανοίξει το σπείρωμα είναι σιδερένιο τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιο είδους λιπαντικό. Συνήθως βουτάμε το κολαούζο σε πετρέλαιο. Αν είναι αλουμίνιο συνήθως δεν βάζουμε κάτι.

Δημοσ.

Στις οθόνες κατά κανόνα οι vesa βάσεις είναι παξιμάδια ανάποδα κολλημένα σε μια σιδερένια πλάκα εντός της οθόνης.

Θα πρέπει να αφαιρέσεις αυτή τη πλάκα από την οθόνη και να αντικαταστήσεις τα παξιμάδια ή να τα τρυπήσεις με το επόμενο μεγαλύτερο μέγεθος τρυπάνι/κολαούζο, εφόσον το επιτρέπουν τα παξιμάδια πάντα.

Αυτές οι 2 μέθοδοι είναι οι σωστότερες τεχνικά με την 1η ως αρτιότερη.

Τα "κλωτσημένα" παξιμάδια θα είναι ηλεκτροκολλημένα στην σιδερένια πλάκα, οπότε θα χρειαστεί να τα κόψεις και να κολλήσεις νέα ίδια είτε με ηλεκτροκόλληση είτε με εποξική 2 συστατικών.

p.s. Εννοείται χάνεις εγγύηση -αν υπάρχει- σε περίπτωση που ανοίξεις οθόνη.

/sc

Δημοσ.

Η οθόνη είναι καiνουργια (2 μηνων).

Παρολαυτα δεν θα με πείραζε να την ανοίξω αν ήξερα απο που ανοιγει.

Δεν έχει ούτε μια εμφανή βίδα για να πεις οτι θα τη ξεβιδώσω και θα φτάσω στο wall mount.

Θα προσπαθήσω να ανοίξω άλλη με κολαούζο κα θα επανέλθω.

Ερωτηση : Μ5 που είναι η τωρινη έχει μεγάλη διαφορά απο την Μ6. Θα βρώ ευκολα βιδα για Μ6 σπείρωμα (εννοείτε απο Πρακτικερ. Μερλιν κλπ)

Στις οθόνες κατά κανόνα οι vesa βάσεις είναι παξιμάδια ανάποδα κολλημένα σε μια σιδερένια πλάκα εντός της οθόνης.

Θα πρέπει να αφαιρέσεις αυτή τη πλάκα από την οθόνη και να αντικαταστήσεις τα παξιμάδια ή να τα τρυπήσεις με το επόμενο μεγαλύτερο μέγεθος τρυπάνι/κολαούζο, εφόσον το επιτρέπουν τα παξιμάδια πάντα.

Αυτές οι 2 μέθοδοι είναι οι σωστότερες τεχνικά με την 1η ως αρτιότερη.

Τα "κλωτσημένα" παξιμάδια θα είναι ηλεκτροκολλημένα στην σιδερένια πλάκα, οπότε θα χρειαστεί να τα κόψεις και να κολλήσεις νέα ίδια είτε με ηλεκτροκόλληση είτε με εποξική 2 συστατικών.

p.s. Εννοείται χάνεις εγγύηση -αν υπάρχει- σε περίπτωση που ανοίξεις οθόνη.

/sc

Δημοσ.

εγω θα ευχαριστισω του αποπανω που μου θυμησαν την λεξη κολαουζο.αυτο ηθελα να παω οτι ειχαν κανει στο μηχανακι αλλα δεν μου ρχοταν με τιποτα η λεξη

Δημοσ.
Η οθόνη είναι καiνουργια (2 μηνων).

Παρολαυτα δεν θα με πείραζε να την ανοίξω αν ήξερα απο που ανοιγει.

Δεν έχει ούτε μια εμφανή βίδα για να πεις οτι θα τη ξεβιδώσω και θα φτάσω στο wall mount.

Θα προσπαθήσω να ανοίξω άλλη με κολαούζο κα θα επανέλθω.

Ερωτηση : Μ5 που είναι η τωρινη έχει μεγάλη διαφορά απο την Μ6. Θα βρώ ευκολα βιδα για Μ6 σπείρωμα (εννοείτε απο Πρακτικερ. Μερλιν κλπ)

Στο μαγαζί με χρώματα/σιδηρικά της γειτονίας σου.

Δημοσ.

πολυ δυσκολα οθονη 22" να εχει παξιμαδια χωνευτα κολημενα πανω στο πλαστικο κελυφος της πλατης

συνηθως ειναι παξιμαδια κολημενα σε μεταλλικη πλατη εσωτερικα, το πλαστικο κελυφος απλα εχει τρυπες για να περναει η βιδα

οι κολαουζοι δεν κανουν δουλεια εαν δεν ανοιξεις το καπακι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...