Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ποντικού.

SpyrosR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

... :P

Έχω έναν "Μ$ Wireless Notebook Optical Mouse 4000 v1.0" (έτσι γράφει από κάτω) από τον οποίο είμαι αρκετά δυσαρεστημένος. Είναι αρκετά "νευρικός" στην αποκρισιμότητα ενώ και το ροδάκι του μου βγάζει την πίστη για να το clickάρω. Συν το USB dongle, που είναι σχετικά μεγάλο και φοβάμαι μη τα γκρεμίσω όλα με μια λάθος κίνηση (το έχω για το laptop).

Σα ποντικός μου αρέσει αρκετά ο MI-8*00RP της TRUST.

Οι επιλογές είναι δύο, από το e-shop: ο MI-8800RP και ο MI-8700RP. Ο πρώτος περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό USB dongle (ιδανικό θα έλεγα) ενώ ο δεύτερος δεν έχει καν. Και οι δύο είναι BT, απλά ο δεύτερος συνδέεται απευθείας (εφόσον φυσικά υποστηρίζει BT το μηχάνημα).

Οι ερωτήσεις:

1. Θα μπορέσει ο πρώτος (αυτός με το USB) να λειτουργήσει χωρίς αυτό; Δηλαδή με απευθείας BT σύνδεση; Ή εφόσον το έχει θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω αναγκαστικά, και στο λειτουργικό θα φαίνεται σαν απλός USB ποντικός;

2. Αν εν τέλει επιλέξω τον B τον σκέτο, θα μπορέσω με αυτόν ας πούμε να εγκαταστήσω ένα OS; Ή με τίποτα λόγω απουσίας BT drivers;

3. Οι ποντικοί της TRUST είναι καλοί; Ή να προτιμήσω κάποια άλλη εταιρεία (όπως Gigabyte, Logitech...);

( ο "σκέτος" είναι 12 ευρώ φθηνότερος )

Δημοσ.

1. Αν το desktop/laptop σου διαθέτει κάποιον δέκτη bluetooth, τότε δεν υπαρχει λόγος να πληρώσεις τη διαφορά τιμή του ακριβότερου ποντικού, ο οποίος είναι ίδιος με τον φθινότερο, συν ότι σου δίνει και το usb bluetooth reciever.

2. Μόνο αν το λειτουργικό περιλαμβάνει bluetooth drivers τους οποίους να μπορει να φορτώσει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης - πράγμα πολύ απίθανο. Στο δικό μου laptop δεν δουλεύει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, παρά μόνο μέσα στα windows.

3. Έχουν περάσει πολλά trust πληκτρολόγια/ποντίκια από τα χέρια μου, είναι πολύ καλά προϊόντα, αλλά όσα ασύρματα έχω δοκιμάσει, τελειώνουν πολύ γρήγορα τις μπαταρίες... Εγώ έχω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570721 (αλλά σε μαύρο χρώμα, αν περιμένεις λίγο θα το φέρει το eshop στα 25 ευρώ) αλλάζω κάθε 2-3 μήνες μπαταρία, με χρήση περί τις 2 ώρες τη μέρα (κατά μέσο όρο) σε laptop που έχει ενσωματωμένο bluetooth.

Δημοσ.

προτεινω να χεσεις τα wir...και να πας σε αυτο εδω....:-)

το καλυτερο ποντικι που εχω δοκιμασει....

το προτιμουν και αρκετα νετ....;)

Δημοσ.

agree!:-) .

Δημοσ.

+1

Αλλιώς αυτό αν μπορείς να τα διαθέσεις.Αλλά δεν είναι τόσο γερό όσο το πρώτο.

Δημοσ.

Είναι κι ένα θέμα γούστου παίδες. Ίσως είναι καταπληκτικός ποντικός, αλλά είναι πολύ "παρδαλός" (κι οι δύο βασικά) για τα γούστα μου. :P

Έχω περάσει κι από wired κι από wireless, κατέληξα στους καλωδιούχους. Είναι ταλαιπωρία οι ασύρματοι. Αλλά δυστυχώς στο laptop δε μ' εξυπηρετεί το καλώδιο.

Οπότε μιας κι είναι καλοί οι TRUST, όπως λέει ο φίλος sapphire, μάλλον έκλεισα προς τα 'κει... για τον ασύρματο χωρίς τον USB δέκτη φυσικά. :-)

Δημοσ.

Σήμερα έφτασε ο ποντικός μου. :-)

Χτες με πήρε ένα παλικάρι απ' το e-shop, και κανονίσαμε σήμερα μεταξύ 11-13:30 να έρθει.

Οι πρώτες εντυπώσεις θετικότατες. Ομαλή και ακριβής κίνηση, βολικό στο χέρι. Μόνο το ροδελάκι είναι λίγο σκληρό στην κύλιση αλλά συνηθίζεται. Το MI-8700RP πήρα, χωρίς το USB φυσικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...