kitten Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Γεια σας, έβαλα dsl με ασύρματο router στο πατρικό μου και θέλω να συνδέσω ένα παλιό desktop μηχάνημα που έχει θύρα usb 1.0 . Θα δουλέψει μια καρτούλα ασύρματη όπως αυτή Netgear 54Mbps USB 2.0 (WG111); Η ταχύτητα του dsl μου(1 ΜΒps) είναι πολύ μικρότερη από την ταxύτητα μεταφοράς του USB 1, απ' ότι κατάλαβα από μια σύντομη έρευνα, άρα και όλο το bandwidth να πηγαίνει σε αυτό το pc δεν το περιορίζει το USB 1. Έχω δίκιο; Να την χτυπήσω την καρτούλα; ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
LeoNaXe Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 φιλε μου θα σου προτηνα αφτο το wireless http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616454 απο το e-shop υπαρχει και στα multirama. το χρησημοποιο εδο και 2 χρονια και δουλεβει τελεια. δεν χριαζεσε να δοσεισ τοσα λεφτα σε wifi γιατη ολα σχεδον εχουν την ιδια δίναμη. αφτο το wifi που σου προτηνο το χρισημοποιο και πιανο σιμα απο τα 400 μετρα περιπου με 60% σιμα
billys7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 φιλε μου θα σου προτηνα αφτο το wireless http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616454 απο το e-shop υπαρχει και στα multirama. το χρησημοποιο εδο και 2 χρονια και δουλεβει τελεια. δεν χριαζεσε να δοσεισ τοσα λεφτα σε wifi γιατη ολα σχεδον εχουν την ιδια δίναμη. αφτο το wifi που σου προτηνο το χρισημοποιο και πιανο σιμα απο τα 400 μετρα περιπου με 60% σιμα Αυτό που προτείνεις είναι για usb 2.0, ενώ ο υπολογιστής του φίλου έχει 1.0. Θα κάνει?
disqualified Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Αυτό που προτείνεις είναι για usb 2.0, ενώ ο υπολογιστής του φίλου έχει 1.0. Θα κάνει? Μπορει ναι μπορει και οχι. Εγω λεω οτι μαλλον θα δουλεψει. Αν οχι μια καρτουλα PCI Usb2 θα βοηθησει πολυ και στην ταχυτητα μεταφορα δεδομενων σου απο usb stick ή εξωτερικους σκληρους καθως θα περνας τα δεδομενα πολυ πιο γρηγορα
kitten Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 κι εγώ ξέρω ότι το 2.0 είναι backwards compatible και όποια συσκευή usb 2.0 έχω βάλει , απλά με ενημερώνει πως είναι αργή μεταφορά, αλλά δουλεύει. Με ενδιαφέρει να εχει αξιοπρεπή ταχύτητα στο ιντερνετ όμως, να μην την κοβει το usb 1.0 που απ' ότι διαβάζω είναι από 1,5 έως 12 MBps Από την άλλη το μηχάνημα είναι 9ετίας, θα έχει PCI port? Είναι εύκολο να βάλω τέτοια κάρτα;
100 010 00 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δεν θα εχεις προβλημα. Η διαμεταγωγη στο usb ειναι 10mbit. Αρα καλυπτεσαι. βεβαια επειδη ειναι παλιο μηχανημα και το usb καταπινει πολυ cpu............ η pci ειναι προτιμοτερη αν εισαι οκ με drivers
disqualified Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 κι εγώ ξέρω ότι το 2.0 είναι backwards compatible και όποια συσκευή usb 2.0 έχω βάλει , απλά με ενημερώνει πως είναι αργή μεταφορά, αλλά δουλεύει. Με ενδιαφέρει να εχει αξιοπρεπή ταχύτητα στο ιντερνετ όμως, να μην την κοβει το usb 1.0 που απ' ότι διαβάζω είναι από 1,5 έως 12 MBps Από την άλλη το μηχάνημα είναι 9ετίας, θα έχει PCI port? Είναι εύκολο να βάλω τέτοια κάρτα; Φυσικα και θα εχει PCI port. Δε μιλαμε για PCI express.
astrea966 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 επειδη το εχω κανει σε διαφορα παλια λαπτοπ δεν εχει διαφορα στην ταχυτητα του ιντερνετ(δεν λεω για 24αρα αλλα εως 8 παιζει κανονικα).τωρα αν θελησει να κανει και δικτυο εκει θα υπαρξει προβλημα ταχυτητας
kitten Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 λοιπόν πήρα αυτή την καρτούλα που είναι compatible με 1.1 και 1.0 Level One WNC-0305USB Wireless USB Adapter, αλλά ενώ βρίσκει το δίκτυο δεν καταφέρνει να συνδεθεί τελικά (το κακό είναι πως δεν εμφανίζει κάποιο μήνυμα σφάλματος). Από άλλο μηχάνημα η κάρτα δουλεύει κανονικά.Καμιά ιδέα; (windows xp sp2 στο παλιό μηχάνημα)
astrea966 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 δοκιμασε να αλλαξεις κλειδωμα στο ρουτερ η μη βαλεις καθολου την πρωτη φορα που θα συνδεθεις να δεις αν συνδεεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.