Προς το περιεχόμενο

Asus P5Q3 και DDR3 1.600mhz

Madlef86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.

Έχω να κάνω μία ερώτηση. Έχω MoBo Asus P5Q3 και 4gb Ram ddr3 1.600mhz . Το pc όποτε παίζω παιχνίδια σβήνει σε τυχαίες στιγμές και κάνει restart. 2 φορές μου έχει σβήσει και χωρίς να παίζω παιχνίδια κι άλλες 2 φορές μου πέταξε μπλε οθόνη κι έλεγε ram failure και κάτι τέτοια κι έκανε κλασικά restart μόνο του. Όπου έχω πάει το pc να το δουν μου λένε ότι δεν έχει πρόβλημα!! Από την στιγμή που έδωσα 1.000€ απετώ να παίζει και παιχνίδια όμως γι αυτό λέω σιγά σιγά να αλλάξω μερικά πράγματα για να φτιάξει.

Γι αρχή λέω να αλλάξω την ram. Εσείς σε αυτή την MoBo που έχω ποιες μνήμες θα βάζατε; Πέρνει και στα 1.800mzh ή όχι....; Επίσης το bios και άλλα διάφορα προγράματα (everest κτλ) μου βλέπουν την ram 3.500mb sta 1.066mhz!!

Το σύστημά μου είναι:

Mobo Asus P5Q3

Τροφοδοτικό 670 watt δεν θυμάμαι μάρκα

Svga Sparkle GeForce 9800 gtx+ 512mb

Cpu IntelCore 2 Duo Ε8400 3ghz

Ram DDR3 4gb 1.600mhz

Δημοσ.

Άμα θυμάμαι καλά το έχω ξανά κάνει αλλά θα το ξανά δοκιμάσω και θα σας πω σε λίγο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
Κατεβάζεις memtest, το καις σε ένα CD, και bootάρεις με αυτό. Το αφήνεις για αρκετές loopες και μας λες τι παίζει.

το ιδιο ειναι να τις δοκιμασει κ με το προγραμμα οχι απο cd αλλα απο instalation ?

Δημοσ.

Νομίζω δε γίνεται να το εγκαταστήσεις. Μπορείς να το τρέξεις σε παραθυρικό περιβάλλον, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα, αφού την ώρα που θα το τρέχεις, ένα μέρος μνήμης θα είναι δεσμευμένο, οπότε δε θα την testάρει όλη.

Δημοσ.

Λοιπόν, μετά από μία ώρα κι αφού το τεστ έφτασε στο 120%, μου έδειξε 0 errors. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι φίλοι μου έχουν πάρει laptop και δεν μπορώ να κάνω τράμπες για να δω τι μπορεί να φταίει.......

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:24 ----------

Βασικά παίζει και να μην φταίνε οι ram.. Έχω δοκιμάσει να βάλω μία και μία ξεχωριστά να παίζουν και πάλι κάνει ο ίδιο πρόβλημα...

Δημοσ.
το ιδιο ειναι να τις δοκιμασει κ με το προγραμμα οχι απο cd αλλα απο instalation ?

είναι διαφορετικά tool το memtest for windows και το memtest86

Madlef86 αν δεν clockάρεις κακός πήρες ddr3 και δεν χρειάζεσαι 1800Mhz ούτε 1600 και τα 1333 είναι μια χαρά για default καταστάσεις ούτως ή άλλος για να πάνε 1600/1800 θα πρέπει να clockάρεις

αν πάλι clockάρεις σιγουρέψου οτι το pc σου είναι stable

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει ότι πρόγραμα με τεστ υπάρχει για τα πάντα στο pc και κανένα δεν μου λέει ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά το pc κολλάει...!!!

Δημοσ.

έχεις κανέναν φίλο να σου δώσει ένα σετάκι μνήμες ? μπορεί να παίζει ασυμβατότητα η να τον πίνει η κάρτα σου temps, σκόνες, ανεμιστίρια είναι όλα οκ αυτά ?

clear το bios και restore fail safe

Δημοσ.

Το pc είναι καινούργιο..... Δεν έχει πιάσει ακόμα σκόνες κτλ κι επίσης τα έχω τσεκάρει πολλές φορές αυτά... Η βλακεία είναι ότι δεν έχω κανέναν φίλο για τράμπες όπως είπα και ποιο πάνω κι άμα το πάω σε κανένα "μάστορα" θα μου πάρει πεταμένα λεφτά....!

Δημοσ.

Δοκιμασε να απεγκαταστησεις το EPU-Six Engine ,αν βεβαια το εχεις εγκαταστησει .Ειχα παρομοια προβληματα και πολλα restart αλλα απο τη στιγμη που το εβγαλα δοκιμαστικα δεν εχω ουτε ενα και το συστημα ειναι σταθεροτατο .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...