Προς το περιεχόμενο

Opteron αναβάθμιση μνήμης

bigN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω μια απορία σχετικά με την αναβάθμιση του ΗΥ μου. Τελευταία παρατήρησα ότι ο ΗΥ άρχισε να καθυστερεί στην εκκίνηση και γενικά σαν να μη του φτάνει η μνήμη, γεγονός το οποίο ειναι άκρως εκνευριστηκό:fear:.

Αποφάσισα λοιπον να προσθέσω μερικά GB Μνήμης, να πάω δηλαδή στα 8GB αλλά δεν ξέρω αν θα ωφελεισει τελικά μιας και έχω εγκατεστημένο Windows XP PRO.

Θα ήθελα τη γνωμη σας επί του θέματος.

Η σύνθεση του HY ειναι :

1 x ASUS K8N-DL dual opteron

2 x CPU AMD Opteron 285 2.6Ghz 77,

2 x 1Gb CORSAIR DDR PC3200 400MHz ECC REGISTERED

Δημοσ.

Εφόσον έχεις 64bit λειτουργικό θα δεις μεγάλη διαφορα θα "αναπνέει" καλύτερα το μηχάνημα σου και θα ξυπνήσει βεβαια δεν ξέρω κατά ποσο μπορείς να βρείς dimm των 2 gb για ddr μνήμες ή αν σε συμφέρει μια τέτοια αναβάθμιση γιατί είναι πολύ ποιο ακριβά από ότι τα dimm των ddr2 γνώμη μου βάλε ακόμα 2 και θα έχεις πάλι πολύ καλύτερη απόκριση στο σύστημα σου να πας δηλαδή στα 4 gb...

Δημοσ.
Εφόσον έχεις 64bit λειτουργικό θα δεις μεγάλη διαφορα θα "αναπνέει" καλύτερα το μηχάνημα σου και θα ξυπνήσει βεβαια δεν ξέρω κατά ποσο μπορείς να βρείς dimm των 2 gb για ddr μνήμες ή αν σε συμφέρει μια τέτοια αναβάθμιση γιατί είναι πολύ ποιο ακριβά από ότι τα dimm των ddr2 γνώμη μου βάλε ακόμα 2 και θα έχεις πάλι πολύ καλύτερη απόκριση στο σύστημα σου να πας δηλαδή στα 4 gb...

Δυστυχώς Έχω 32bit λειτουργικό.....

Μια διευκρίνηση ακόμα : (από το site της ASUS) η μητρική υποστηρίζει

-Dual Channel DDR400 ECC Registered

-Max up to 24GB / 6 slots (Support 64bit OS)

Έχω βρει του KINGSTON, ECC Registered, 1GΒ DDR II 400MHz

Το Dual Channel DDR400 είναι DDR II ?

έχω μπερδευτεί.

Δημοσ.

Αν επιμείνεις στα 32bit XP, όσα και να βάλεις πάνω από 3.5GB δεν πρόκειται να διαβάσουν..

Όχι, το Dual Channel δεν έχει καμία σχέση με το DDR2 πρότυπο. Θεωρητικά speaking, αν τρέχεις τις μνήμες σου σε Dual Channel διπλασιάζεται το bandwidth, είτε πρόκειται για DDR, DDR2, ή DDR3.

Δημοσ.
Αν επιμείνεις στα 32bit XP, όσα και να βάλεις πάνω από 3.5GB δεν πρόκειται να διαβάσουν..

Όχι, το Dual Channel δεν έχει καμία σχέση με το DDR2 πρότυπο. Θεωρητικά speaking, αν τρέχεις τις μνήμες σου σε Dual Channel διπλασιάζεται το bandwidth, είτε πρόκειται για DDR, DDR2, ή DDR3.

Άρα το προφανές συμπερασμα είναι ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει την DDR2 ή κάνω λάθος?

Παρεπιπτώντος τα 64bit XP μήπως ξέρεται πόσο GB υποστηρίζει ?

Δημοσ.

Όχι, η μητρική σου υποστηρίζει αποκλειστικά DDR μνήμη.

Πρακτικά τα ΧΡ 64bit υποστηρίζουν μέχρι 128GB φυσικής και 8ΤΒ εικονικής μνήμης.

Δημοσ.
Όχι, η μητρική σου υποστηρίζει αποκλειστικά DDR μνήμη.

Πρακτικά τα ΧΡ 64bit υποστηρίζουν μέχρι 128GB φυσικής και 8ΤΒ εικονικής μνήμης.

Αρα τσάμπα χάρηκα.... πρέπει να βρώ DDR μνήμες και είναι λίγο τσουχτερές.:cry:

Ευχαριστώ πάντως:mrgreen:

Δημοσ.
Μοίρασε τά λεφτά που θα διαθέσεις σε RAM και γρήγορο δίσκο.

θα μπορούσες μήπως να μου προτείνεις κατι συγκεκριμένο? π.χ

- έχω 2GB να βάλω άλλα 2 ή 4 ή 6 GB?

- Τι δίσκο θα μου πρότεινες να πάρω?

Σε ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Πήγαινε στα 4GB σύνολο, αγόρασε έναν γρήγορο δίσκο και βάλε ένα 64bit OS της προκοπής, δεν είναι δυνατόν να τρέχεις Windows XP Pro 32bit σε SMP μηχάνημα. Προτείνω Vista 64bit Business/Service Pack 2 η Windows Server 2003 64bit.

pm me για περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.
Πήγαινε στα 4GB σύνολο, αγόρασε έναν γρήγορο δίσκο και βάλε ένα 64bit OS της προκοπής, δεν είναι δυνατόν να τρέχεις Windows XP Pro 32bit σε SMP μηχάνημα. Προτείνω Vista 64bit Business/Service Pack 2.

pm me για περισσότερες λεπτομέρειες.

Να πω την αλήθεια δεν ειμαι καθολου fun του S-Vista.... Έχεις εμπειρία αν ειναι καλύτερα από XP 64bit SP3?

Δημοσ.

Αν κάνεις την δουλειά σου άψογα στα XP 64bit τότες δεν υπάρχει λόγος να πας στα Vista 64bit, όπως και για πολλούς άλλους συμπεριλαμβανομένου και εμου δεν υπάρχει λόγος να πάνε σε προηγούμενες εκδόσεις 64bit λειτουργικού της Microsoft, μετά απο 2 service packs είναι αξιόλογο λειτουργικό και το μόνο που αξίζει να τρέχει κάποιος εάν θέλει Vista.

Δημοσ.
Αν κάνεις την δουλειά σου άψογα στα XP 64bit τότες δεν υπάρχει λόγος να πας στα Vista 64bit, όπως και για πολλούς άλλους συμπεριλαμβανομένου και εμου δεν υπάρχει λόγος να πάνε σε προηγούμενες εκδόσεις 64bit λειτουργικού της Microsoft, μετά απο 2 service packs είναι αξιόλογο λειτουργικό και το μόνο που αξίζει να τρέχει κάποιος εάν θέλει Vista.

Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει καθόλου σε 64bit, από φόβο ότι μερικά από τα προγράμματά μου δεν το υποστηρίζουν... γιαυτο και δεν έχω καμία εμπειρία πάνω σαυτο το θέμα.

Πριν από λίγο διάβασα σε μερικά φόρουμ ότι μάλλον οι φόβοι μου ήταν άστοχοι.

Σχετικά με το

αξίζει να τρέχει κάποιος εάν θέλει Vista.

Πάντα τα απεύφευγα ..... αλλά τωρα με έχεις βάλει σε σκέψεις.:o

Δημοσ.

Κανε το upgrade σου πρώτα και ρίχτους ενα δοκιμαστικό run ώστε να ελέγξεις τις εφαρμογές σου μιας και είσαι προγραμματιστής. Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα εφόσον κρατήσεις σε ένα image το install των XP σου. Για τα δύσκολα υπάρχουν και οι λύσεις των Virtual Machines.

Έχω αρκετές ιστορίες από παλιά προγράμματα που δεν τρέχαν σε XP 64bit και τρέξανε κανονικά στα Vista 64, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, και περιπτώσεις hardware που υποστηρίχθηκε. Απο θέμα δλδ, compatibility 32bit και υποστήριξη οδηγών κατά την γνώμη μου είναι ανώτερα από τα XP 64bit, βέβαια οι συνθήκες ποικίλουν πάντα και σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να γίνουν και μερικοί συμβιβασμοί, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν τα Virtual Machines όπως το δωρεάν Virtualbox.

Δημοσ.
Κανε το upgrade σου πρώτα και ρίχτους ενα δοκιμαστικό run ώστε να ελέγξεις τις εφαρμογές σου μιας και είσαι προγραμματιστής. Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα εφόσον κρατήσεις σε ένα image το install των XP σου. Για τα δύσκολα υπάρχουν και οι λύσεις των Virtual Machines.

.

Μου έδωσες αρκετές ιδέες .... σε ευχαριστώ φίλε.

θα κανω μια ακόμα δοκιμή με τα VISTa 64bit....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...