Προς το περιεχόμενο

Αλβανοί σημαιοφόροι

leon_94

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο μονάχα λέξεις. Εχουν διχάσει πόλεις και... χωριά.

Δεν θέλω να προκαταλάβω τις απόψεις σας για αυτό το post

γι΄ αυτό επιτρέψατε μου να εκφράσω τις δικές μου, μετά απο 2-3 μέρες.

Παρακαλώ σε ήπιους τόνους, για να μην έχουμε κλειδώματα.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο νόμος τι λέει;

Κάτι σαν αυτό: "Ο καλύτερος μαθητής του σχολείου λαμβάνει την τιμή να κρατά την σημαία στις σχολικές παρελάσεις"

Στην περίπτωση αυτή ο Αλβανός έχει το κάθε δικαίωμα να κρατήσει την Ελληνική σημαία. ΑΛΛΑ...

Εδώ έχουμε το πρόβλημα...

Πρέπει να την σηκώνει την σημαία ο Αλβανός; Ο Αλβανός άμα γίνει πόλεμος με την Αλβανία, ποια χώρα θα υποστηρίξει; Πάντως μην κολλήσουμε στην εθνικότητα, αλλά ας γίνει κουβέντα για οποιαδήποτε εθνικότητα εκτός της ελληνικής.

Σήμερα σηκώνουν την Σημαία μας.

Αύριο πολλαπλασιάζονται.

Μεθαύριο γίνοται καμιά 3-4 εκκατομύρια.

Αντιμεθαύριο κάνουν κόμμα.

Αργότερα γινόμαστε εμείς μειωνότητα και εκείνοι είναι στην εξουσία.

Μακάρι να έχω άδικο.... :(

Δημοσ.

H malakia einai oti h shmaia exei ginei epathlo gia tous mathites. Den fteei to paidi tou albanou h tou kathe metanasth pou th thelei afou to na shkwseis th shmaia einai apotelesma adagwnismou anamesa se paidakia pou sthn telikh den katalavenoun kai polla.

Exei katanthsei h katastash na mhn niwthei timh o shmaioforos epeidh shkwnei th shmaia alla h ikanopoihsh gia to meso oro tou.

Egw proswpika eimai kata twn mathitikwn parelasewn. Mono th loufa mas exipiretousan san mathites. Oi stratiwtikes parelaseis exoun shmasia gia ena kratos kai thn psixologia twn politwn, alla oi mathitikes einai anousies. Kai an den exete anarwtithei poios prwtoefarmose tis mathitikes parelaseis na sas enhmerwsw oti htan o mousolini thelontas na epideixei ta isxira niata pou tha iperisxisoun sto mellon enanti twn exthrwn, twn evrewn, twn anaphrwn ktl.

Frikalea pragmata...

Δημοσ.

Ετυχε να ειναι αυτο το πρωτο μου post στο "νεο" φορουμ...Καλοριζικο!

Επι του θεματος τωρα... Και εγω ειμαι κατα των μαθητικων παρελασεων. Σε προηγουμενο θεμα για την 28η Οκτωβριου ειχα θεσει εμμεσως ορισμενα θεματα προς σκεψη, τα οποια ομως δεν σχολιαστηκαν καν. Θα μπορουσε τη θεση των παρελασεων να παρει κατι πιο διδακτικο.

Οσον αφορα στους Αλβανους σημαιοφορους, αν δεν απατωμαι το συνταγμα απαγορευει να δινονται τα συμβολα του εθνους σε αλλοεθνεις. Οταν ειχε γινει ζητημα μεσω των ΜΜΕ οι πολιτικοι αυτης της χωρας θελησαν να επιδειξουν την "ανθρωπια" τους και να κανουν δηλωσεις κατα του ρατσισμου και της ξενοφοβιας. Κριμα γιατι υπαρχουν και ορια. Σημειωτεον οτι απεχω πολυ απο το να ειμαι ρατσιστης... οπως και το να προασπιζεις το εθνικο συμφερον και την κληρονομια των επομενων γενεων απεχει πολυ απο το ρατσισμο.

Τελος αναφερω οτι νιωθω υπερηφανος οταν οποιοσδηποτε ξενος μιλα ελληνικα, ειδικα σε τετοιο επιπεδο που να υπερσκελιζει Ελληνες. Τα παιδια αυτα απο την Αλβανια αξιζουν να διακριθουν αλλα οχι ενα συμβολο του ελληνικου εθνους. Ας βρεθει καποιος αλλος τροπος...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] αν δεν απατωμαι το συνταγμα απαγορευει να δινονται τα συμβολα του εθνους σε αλλοεθνεις.

Λυπάμαι, απατάσαι... :(

Δημοσ.

oi albanoi einai ka 0a einai problhma th elladas, oxi oloi, alla oloi osoi erxonte gia na "doulepsoune" kai arpazoune tsandes, spane magazia, ktl.

isws einai ntroph kapoios albanos (kai opoiosdhpote alloe0nhs) na exei sta xeria tou th shmaia gia thn opoia pai0ane tosoi kai tosoi...

auto pou exei shmasia einai na doume pera apo auto, to ti 0a ginei sto mellon....me tetoia upogenetikothta mas blepw lao pros ejafanhsh!

Δημοσ.

έχει ξανασυζητηθεί το ζήτημα και ευτυχώς αυτή τη φορά βλέπω υπάρχει σχετική νηφαλιότητα

1. αν γίνει πόλεμος μεταξύ Γερμανίας-ελλάδας οι έλληνες μετανάστες (και μάλιστα αυτοί 2ης η 3ης γενιάς) με ποιούς θα πολεμήσουν?

2. Αν οι σημαιοφόροι ητανε Γερμανοί, Σέρβοι,κτλ θα γινότανε αραγες τέτοιος τζόγος?

3. τους μετανάστες τελικά θέλουμε να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία η να τους διώξουμε? Αυτό είναι το βασικό. Αν θέλουμε να ενσωματωθούν τότε θα έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ βέβαια.

4.Μπερδέυετε βασικές ιστορικές και πολιτικές έννοιες όπως "έθνος","κράτος","λαός","χώρα". ΟΛΑ αυτά είναι διαφορετικές οντότητες. Συνδέονται βέβαια στενά αλλά είναι ΔΙΑΚΡΙΤΑ. Και βέβαια είναι εντελώς διαφορετικο το "ορθόδοξος χριστιανός". Μη ξεχνάτε ότι η σημαία μας έχει πάνω το σταυρό μήπως θα πρέπει να την κρατάνε μόνοι οι χριστιανοί ορθόδοξοι?

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως να έχετε στο μυαλό σας ότι μιλάμε για μικρά παιδιά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Δημοσ.

Παρελάσεις καλύτερα να μην γίνονταν καθόλου για μένα. Αλλά αφού καλώς ή κακώς γίνονται η ουσία είναι αλλού :

Τα Αλβανάκια θα ζήσουν μαζί με τα Ελληνάκια. Και είναι άσχημο να αντιμετωπίζονται σαν κάτι διαφορετικό, και μάλιστα σαν να έχουν λιγότερα δικαιώματα. Στην ίδια κοινωνία θα ζήσουν και το σωστό είναι να έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις, και πρέπει να το μαθαίνουν αυτό από το σχολείο.

Είναι άσχημο σε μία κοινωνία να έχεις κάποιους σαν "κατώτερους" και για τους Έλληνες και για τους Αλβανούς.

Δημοσ.

Ο φιλος ο pmghal τα ειπε ολα!!!

Τα παιδια αυτα απο την Αλβανια αξιζουν να διακριθουν αλλα οχι ενα συμβολο του ελληνικου εθνους. Ας βρεθει καποιος αλλος τροπος... :ooo: :ooo:

Δημοσ.

loipon ego ime tis apopsis oti den prepi na kratane tis simaies albanou giati polli apla otan oi ellines polemousan stin albania oi albanoi ipodexodixtikan tous italous me anixtes agales.Genika i prodiathesi mou pros tou albanous ine kaki giati poli apla ine poli axaristi kai tin exoun di kiolas epidi vgalane 5 fraga zodas 20 mazi se ena spiti kai trogodas psomi kai ellia....ego prosopika an mou dinan mia karabina kai mou elegan fae osous mporis xoris nomikes kirosis tha to ekana :D

Δημοσ.

Egw pali eimai kata na sikwnoun tin simaia oloi oi mathites.

Ite Ellines ite allodapoi den exei kameia douleia ena ethniko symbolo na to pairnei o kathe mathitis epidei breike oti 3+1=4, as tou dwsoun ena epaino ena brabeio

Tin simaia prepei na tin sykwnei mono o Stratos aftos popu tin exei timisei kai tha tin timisei ksana an xreiasti.

parte gia paradigma to link pou edwse o ladhm kai peste mou re paidia ti douleia exei i simaia ekei???????

Den tha itan oloi poio efxaristimenoi an anti gia simaia tous edinan ena kragion ? i ena kratheftaki ?

P.S. pantos argoun na efanistoun oi filosofoi k' oi yperkoultourgiarides tis Insomnia

Posted by dub

αν γίνει πόλεμος μεταξύ Γερμανίας-ελλάδας οι έλληνες μετανάστες (και μάλιστα αυτοί 2ης η 3ης γενιάς) με ποιούς θα πολεμήσουν?

file dub san atomo pou genithika stin Germania kai ezisa ekei 20 xrwnia, to mono pou mporw na pw gia to post sou einai oti to xaraktirizw epieikws aparadekto

Δημοσ.

Και εγώ αυτό που έχω να πω επί του θέματος είναι το εξής, αν είναι πολύ καλός μαθητής ο Αλβανός μπράβο του και τον συγχαίρω πρώτος εγώ, αλλά την σημαία μας δεν μπορεί να την σηκώσει γιατί είναι ανάξιος ( και πόσο μαλλόν σε εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου :shocked:), να τον βραβεύσουνε αν θέλουν με έναν έπαινο και τελείωσε.

Αλλά όλα αυτά τα θέματα που δημιουργούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να μας πρήζουν τα κανάλια (ερωτώ είναι θέμα αυτό για κεντρικό δελτίο ειδήσεων) και να αρχίζουν το παραμύθι ότι οι Ελλήνες είναι ξενόφοβοι και ρατσιστές ακόμα και οι μετριοπαθείς θέσεις που παίρνουν οι πολιτικοί μας να ξέρετε ότι δεν είναι τυχαίες.

Κάτι έρχετε και ας με πούν κάποιοι γραφικό ή οτιδήποτε άλλο, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και ελπίζω να μην είναι αργά τότε για αντίδραση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...