Προς το περιεχόμενο

Τι μαθαίνουμε άραγε στα σχολικά μας χρόνια ;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά μερικές φορές μου έρχονται φλασιές από τα σχολικά μου χρόνια.

ʼραγε που χρειάστηκαν αυτά τα μαθήματα του τύπου Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά; Και δεν μιλάω για απλά πράγματα που χρειάστηκαν και χρειάζονται, αλλά για τα θέματα που "προσπάθησαν" να μας μάθουν στα χρόνια του Λυκείου.

Μήπως τελικά είναι χαμένος κόπος και χρόνος;

Από αυτά που είχα μάθει με το ζόρι στα 3 παραπάνω μαθήματα, δεν μου έχουν χρειαστεί ποτέ!

Αντί να μας μάθουν πράγματα για την Ιστορία μας, σαν ιστορικότατη χώρα που είμαστε, μας μαθαίνουν πράγματα που αργότερα δεν σου χρειάζονται;

Εντάξει υπάρχουν και παιδιά που αργότερα ασχολήθηκαν με αυτούς τους τομείς. Εμείς ομώς τι φταίγαμε και μαζεύαμε τα 4άρια και τα 6άρια σαν λες και παίζαμε Λόττο! (αυτό υπήρχε τότε) Πάλι καλά που πήγα σε ΕΠΛ και ευτυχώς έφαγα το λούκι για 2 από τα 4 χρόνια του Λυκείου.

Για να μην σας πολυλογώ. Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. Πραγματικά έχω βαρεθεί να βλέπω τις ταινίες στην τηλεόραση που αφορούν ελληνική ιστορία για να μάθω λεπτομέριες πχ. πριν από μέρες την Αργοναυτική Εκστρατεία, ή παλιότερα την Οδύσσεια. Αν και το τελευταίο το είχαμε στο Γυμνάσιο, δεν νομίζω να το είχε μάθει κανένας σωστά, γιατί τότε (και μάλλον και τώρα), τα μαθήματα γίνονται βάση προγράμματος του Υπουργείου που αναφέρει κατά γράμμα, ποιες σελίδες θα γίνουν σε κάθε βιβλίο και σε ποια μέρα!

Σόρρυ, αλλά έτσι δεν μαθαίνεις στην κάθε νέα γενιά την Ιστορία της χώρας της. Το να κάνεις μαθήματα έτσι και μόνο για να είσαι στο πρόγραμμα του Υπουργείου δεν είναι ότι το καλύτερο, αλλά μάλλον το χειρότερο.

Την προηγούμενη Παρασκευή είδα την εκπομπή του Κ.Πλεύρη, όπου ανάφερε ότι ο πόλεμος του 40 σε κάποιο βιβλίου ιστορίας είναι προς το τέλος του βιβλίου. Η ύλη ποτέ δεν το περιέχει και έτσι ποτέ δεν γίνεται αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο. Μετά ρίχνουμε ευθύνες στα γκάλοπ που γίνονται σε νεαρούς, για τους ήρωες του '40, όταν οι απαντήσεις που παίρνουν είναι : Κολοκοτρώνης και Όχι στους Γερμανούς.

Κρίμα...Μόνο κρίμα.. Τίποτε άλλο... :(

ΥΓ. Η αναφορά του ονόματος του Κ.Πλεύρη δεν γίνετε με πολιτική σκοπιμότητα

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνώ και επαυξάνω, τι να κάνω εγώ τι Βιολογία και να μάθω τι γίνετε στο θύμο Αδένα... για υπλογιστές πάω, αν έχω κάνα πρόβλημα τοτε πάω στο γιατρό και δεν χρειάζετε να κάνω αυτοδιάγωνση και να πω ότι τα Τ λεμφοκύτταρα μου είναι πολύ αργά... B)

Όσο για την ιστόρια... φέτος νίωθω κάπως τυχερός που κάνω με Ιστορικό μάθημα στο σχολείο. Δεν παίζετε αυτός ο καθηγητής... έχει τόσες γνώσεις γύρω από την Ιστορία που χέρεσαι να τον ακούς.

Δημοσ.

tha diafoniso me ta mathimatika giati einai i vasi olon ton epistimon.. oute i istoria oute oi oipologistes oute tipota den mporei na iparxei an den upirxe i gnosi ton mathimatikon.. Oso gia tin istoria se oles tis taxeis tou sxoleiou didaskete alla oi mathites den tis dinoun idiaiteri varitita ( opos kai sta perisotera mathimata) too provlima einai me tin neoteri istoria diladi ta teleytea 80 xronia...

Vevaia san ellines gnorizoume poli ligo tin istoria mas , kai einai ntropi oi Galoi kai oi Germanoi na gnorizoun kalitera tin Istoria mas apo oti emeis...

pantos eimai apo autous pou pistevoun oti oso perisotera mathimata toso kalitera olo kai kati tha sou meinei apo kathe mathima pou mporei na mi sou xreiastei pote sti zoi sou alla... px stin astronomia auto pou mou exei minei einai oti katalava poso megalo einai to simpan 1.00.000.000.000..... galaxies! tha mou xreiastei auto pote? ara den eprepe na to matho??

Diladi oi mathimatikoi tha eprepe apo to dimotiko na didaskonte mono mathimatika afou i istoria einai axristi? ;)

Δημοσ.

Timiman θα διαφωνήσω μαζί σου.Τα μαθηματικά και η φυσική που αναφέρεις είναι ίσως τα πιο χρήσιμα μαθήματα σε όλες τις θετικές επιστήμες (άρα και στην Πληροφορική) . Είναι κοινά αποδεκτό και πραγματικό ότι χωρίς μαθηματικά , δεν γίνεται να μάθεις εις βάθος και με λεπτομέρεια τις θετικές επιστήμες .

Κατά την γνώμη μου , κανένα μάθημα δεν είναι άχρηστο.Όλα πρέπει να τα μαθαίνουμε (χωρίς να λέω ότι πρέπει και να τα δίνουμε και πανελλαδικώς σε εξετάσεις) .

Δημοσ.

EEE na paei sto diaolo olh h istoria pou anagrafetai sta biblia pou kata thn apopsh mou einai diastreulwmenh.Den mporw na katalabw kati atoma PAPAGALOUS pou pernane sta anwtata ekpaideutika ydrimata kai molis ekei tous deixoune liga mathimatika arxizoun na klaine.FATE SKONH RE.

oi filologoi einai gia to pou**o

zhtw oi thetikes episthmes pou kinoun ton kosmo.Osoi de goustarete trabate na ginetai arxaiologoi.........

Δημοσ.

Δεν φταίει το βιβλίο που οι μαθητές είναι παπαγάλοι!Σαφώς , και δεν είναι ότι καλύτερο το σχολικό βιβλίο της ιστορίας αλλά είναι μια αρχή .

Και εγώ είμαι σε σχολή θετικών επιστημών , και πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί απέναντι στις θεωρητικές επιστήμες.Κάθε επιστήμη έχει τον δικό της τομέα.

π.χ. Η ιστορία είναι μια θεωρητική επιστήμη που κατά την γνώμη μου , η γνώση της είναι απαραίτητη για όλους μας . Επίσης , πολύ σημαντική επιστήμη είναι και η φιλολογία

(όχι με την μορφή που εμφανίζεται στα σχολεία)!

Δημοσ.

egw pantos me to pou blepw filologo amesws ton theorw low iq anthropo.Pantou yparxoune kai oi exaireseis alla einai liges.Ena aplo test kante sta paidia ths theorhtikhs kateuthynshs na deite TI PAPAGALOI einai.Ta mathimatika einai tropos skepshs kai gia auto oi papagaloi akoma kai apexw na ta mathoyne panta xanoun to paixnidi.Katw oi papagaloi.Kata thn gnwmh mou tha prepei na afairethei to mathima ths istorias apo ta mathimata pros exetash panellhniwn (toulaxiston gia autous pou pane pros thetikes episthmes)Den einai dynaton na pernaei kosmos se sxoles plhroforikhs ,hlektronikhs fysikhs ktl ktl epeidh htane kalos papagalos.

Δημοσ.

Διαφωνώ σχετικά με το θέμα της μη εξέτασης της ιστορίας.Είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα κατά την γνώμη μου.

Ασχέτως με όλα αυτά , η εκπαίδευση όλων των πολιτών είναι σημαντικότατη!Ειδικότερα , η μη γνώση της ιστορίας προκαλεί πολλά σύγχρονα (και όχι μόνο) πολιτικά αλλά ιδεολογικά προβλήματα , π.χ. ακροδεξιά,φασισμός,ρατσισμός κ.ά.

Δημοσ.
Διαφωνώ σχετικά με το θέμα της μη εξέτασης της ιστορίας.Είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα κατά την γνώμη μου.<BR><BR>Ασχέτως με όλα αυτά , η εκπαίδευση όλων των πολιτών είναι σημαντικότατη!Ειδικότερα , η μη γνώση της ιστορίας προκαλεί πολλά σύγχρονα (και όχι μόνο) πολιτικά αλλά ιδεολογικά προβλήματα , π.χ. ακροδεξιά,φασισμός,ρατσισμός κ.ά. <hr /></blockquote>

Έχεις την εντύπωση ότι ρατσιστές και ακροδεξιοί ειναι μόνο αυτοί που ΔΕΝ γνωρίζουν Ιστορία; Που να δείς τι γίνεται και με τους άλλους.

Συνολικό σχόλιο:

Το σχολείο κύριοι δεν είναι για να βγάζει επαγγελματίες. Είναι απαράδεκτο να ζητάτε να καταργούνται μαθήματα με το σκεπτικό ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω άμα μεγαλώσω. ʼμα δεν γουστάρεις Ιστορία να διαβάζεις όσο χρειάζεται για να μην μήνεις. Το να ζητάς να καταργηθεί επειδή εσύ βαριέσαι να διαβάσεις είναι τουλάχιστον προκλητικό. Το σχολείο έχει στόχο να προσφέρει παιδεία. Και παιδεία είναι και τα μαθηματικά και η ιστορία. Το τι θα κάνεις όταν φύγεις από το σχολείο είναι δικό σου θέμα. Γουστάρεις να γίνεις πατωματζής; Πας μαθητεία σε τεχνίτη. Εκτός αν προτιμάς να μην μορφωνόμαστε, οπότε τι να σου πω.

Δημοσ.

ma giati na mnh mporeis an bgeis sthn agora kai na gineis, p.x. hlektronikos, epeidh den jereis kalh istoria?

sxoleio pas gia na morfw0eis, nai, alla an h forfwsh empodizei thn epaggelmatikh stadiodromia ti na to kaneis?

Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ?

Θες να μου πείς ότι ως μαθητής δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με αυτό που σου αρέσει επειδή πρέπει να διαβάσεις Ιστορία;

Δημοσ.

euthxws exw teleiwsei to lukeio kai eimai sto panepisthmio (opou kai kano mono oti 0elw :D)

auto pou 0elw na pw einai oti ean kapoios 0elei na ginei p.x. istorikos tote giati na PREPEI na diabazei (kala ws edw) alla kai na dinei panelhnies se p.x. algebra kai gewmetria?

an kapoios 0elei na ginei kati molis teleiwsei to lukeio (an 0lei na paei se kapoia douleia h an 0elei na paei panepisthmio) giati na ejetastei kai na kopei se kapoio ma0hma pou den exei kamia sxesh me auto pou 0a kanei (h me auto pou 0elei na kanei)?

mhpws ma0enoume pio polla apoti 0a eprepe? mhpws den ta ma0enoume kan sthn telikh kai apla ta papagalizoume, mas menoune gia 3-4 meres kai meta ta jexname teleiws?

poios o logos na exoume ena terastio ogko gnosewn, ean se authn thn koinwnia xreiazete tromerh eidhkeush?

den eimai enantia sthn gnwsh, alla eimai enantia se paraloga kai se kapoio ba0mo axrhsta pragmata (oxi oti den exoun ajia, alla oti den mporei o ma0hths na ta ajiopoihsei sto mellon)

Δημοσ.

Γιατί φίλε μου δεν θα πάθεις τίποτα με το να μάθεις 2 πράγματα. Αντίθετα, άμα είσαι έξυπνός θα βρείς τρόπο να χρησιμοποιήσεις τα πάντα, ότι και να κάνεις.

Όσο για το θέμα των εξετάσεων στο σχολείο, είναι πολύ απλό. Στο λύκειο, ΑΜΑ ΘΕΣ ΠΑΣ. ʼν πας, έχεις και την υποχρέωση να διαβάσεις.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote SPOOKER:</font><hr>

EEE na paei sto diaolo olh h istoria pou anagrafetai sta biblia pou kata thn apopsh mou einai diastreulwmenh.Den mporw na katalabw kati atoma PAPAGALOUS pou pernane sta anwtata ekpaideutika ydrimata kai molis ekei tous deixoune liga mathimatika arxizoun na klaine.FATE SKONH RE.

oi filologoi einai gia to pou**o

zhtw oi thetikes episthmes pou kinoun ton kosmo.Osoi de goustarete trabate na ginetai arxaiologoi.........

<hr /></blockquote>

Δέν θα έμπαινα κάν στον κόπο να ασχοληθώ με τις απαντήσεις σου, αλλα φίλε, το παράκανες

Πρώτα απόλα, με όλο το σεβασμό, δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα σου. Κι εμένα δέν μου αρέσουν τα θετικά και τεχνολογικά μαθήματα, όμως ούτε τα σνομπάρω, ούτε προσβάλλω αυτούς που επέλεηξαν τις ανάλογες κατευθύνσεις. Εαν εσυ έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με την Ιστορία ή γενικότερα με τα θεωρητικά μαθήματα, είναι κόμπλεξ δικό σου, και δέν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να προσβάλλεις τους άλλους.

Ναί, η Ιστορία ως μαθημα μπορεί να είναι διαστευλωμένη, δεν διαφωνώ. Αυτό όμως σημαίνει οτι δεν πρέπει να γνωρίζουμε στοιχειώδη πράγματα για την ιστορία μας;

<blockquote><font class="small">Quote SPOOKER:</font><hr>

egw pantos me to pou blepw filologo amesws ton theorw low iq anthropo.Pantou yparxoune kai oi exaireseis alla einai liges.Ena aplo test kante sta paidia ths theorhtikhs kateuthynshs na deite TI PAPAGALOI einai.Ta mathimatika einai tropos skepshs kai gia auto oi papagaloi akoma kai apexw na ta mathoyne panta xanoun to paixnidi.Katw oi papagaloi.Kata thn gnwmh mou tha prepei na afairethei to mathima ths istorias apo ta mathimata pros exetash panellhniwn (toulaxiston gia autous pou pane pros thetikes episthmes)Den einai dynaton na pernaei kosmos se sxoles plhroforikhs ,hlektronikhs fysikhs ktl ktl epeidh htane kalos papagalos.

<hr /></blockquote>

Σοβαρέψου φίλε μου. Low IQ γιατί; περιμένω μια απάντηση σε αυτό, εάν είσαι ικανός να την δώσεις...

Όσο για τους "παπαγάλους", μάλλον δέν τα ξέρεις καλά. Η ιδέα των περισσότερων θεωρητικών μαθημάτων και ο τρόπος εξέτασης τους βασίζονται στην κριτική σκέψη και έκφραση...αν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τί είναι αυτο: Παπαγαλίζεις; τον πούλο. Αν εσύ παπαγάλιζες για να "ξεμπερδεύεις" με αυτά τα μαθήματα μόλις θα έφτανες στην β' λυκείου, και πάλι πρόβλημα δικό σου είναι.

Λές οτι θα πρέπει να αφαιρεθεί η Ιστορία απο τα πανελλήνια μαθήματα; Για τεχνολογική και θετική κατεύθυνση ας πούμε οτι συμφωνώ...τοτε όμως γιατί να μην αφαιρεθούν και τα μαθήματα των μαθηματικών, φυσικής, και βιολογίας για την θεωρητικη αντίστοιχα; Τί παραπάνω έχουν αυτά; Σε τί θα μου χρησιμεύσει εμένα πχ, που θέλω να μπώ κοινωνιολογία ή ψυχολογία, οι πιθανότητες και οι συναρτήσεις;

Όσο για το ποιός είναι για τον πού**ο, δεν θα σου απαντήσω ανάλογα, δεν πρόκεται να πέσω στο επίπεδο σου. Βλέπω και κάτι άτομα που δέν ξέρουν να γράφουν σωστά, που τους ρωτάνε πράγματα όπως το τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, το πότε έγινε η μικρασιατική καταστροφή, και δεν ξέρουν να απαντήσουν...

Αυτά είχα να πώ.&-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...