Προς το περιεχόμενο

Boot στα windows απο ένα δεύτερο εσωτερικό hard drive ~ Γίνεται;;;

nantia_rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι και απολύτως σίγουρο ότι δεν θα bootάρει γιατί είχα κάνει κι' εγώ παλιότερα μια τέτοια δοκιμή και είχε μπει στα Windows κανονικά. Βέβαια αν bootάρει κανονικά τα Windows θα αρχίσουν να εγκαθιστούν ένα σωρό drivers από τις καινούριες συσκευες που θα εντοπίσουν και όπως είναι λογικό θα γίνουν λίγο σαλάτα τα πράγματα μέσα στα Windows...

Δημοσ.
Δεν είναι και απολύτως σίγουρο ότι δεν θα bootάρει γιατί είχα κάνει κι' εγώ παλιότερα μια τέτοια δοκιμή και είχε μπει στα Windows κανονικά. Βέβαια αν bootάρει κανονικά τα Windows θα αρχίσουν να εγκαθιστούν ένα σωρό drivers από τις καινούριες συσκευες που θα εντοπίσουν και όπως είναι λογικό θα γίνουν λίγο σαλάτα τα πράγματα μέσα στα Windows...

Καλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια, αλλα κι εγω το εχω κανει και δεν εκανε Boot.

Τελος παντων στην περιπτωση που σου κανει Boot, οχι δεν χριαζεται να ρυθμισεις κατι απο το Bios.

Δημοσ.

[/color]

Απ' ότι κατάλαβα επειδή δεν είναι και τόσο απλό αυτό που θέλω να κάνω, προτιμώ να πάρω τα αρχεία στα οποία έχω πρόσβαση και στην συνέχεια να κάνω τους πειραματισμούς.

Οπότε το ερώτημα παραμένει. Απλά θα βγάλω τον σκληρό ενός μηχανήματος και θα συνδέσω τον δικό μου; Χρειάζονται τίποτα ρυθμίσεις απο το Bios;;

Θα πας σε έναν υπολογιστή άλλο. Δε θα βγάλεις το σκληρό του δίσκο!!! Αντίθετα θα τοποθετήσεις και το σκληρό σου δίσκο μέσα. Ο άλλος δηλαδή υπολογιστής θα έχει δύο σκληρούς δίσκους. Τον δικό του και τον δικό σου. Μετά με f2 ή με delete θα μπεις στο bios του υπολογιστή και θα ορίσεις το δικό σου σκληρό δίσκο σαν Slave και σαν Master θα είναι ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή στον οποίο θα βάλεις τον δικό σου σκληρό (αν ο δίσκος σου είναι Sata αν είναι Ide αλλάζει το πράγμα γιατί η ρύθμιση γίνεται με jumbers).

Ο υπολογιστής όταν ξεκινάει τη λειτουργία του, διαβάζει πρώτα το σκληρό δίσκο που έχεις ορίσει σαν master. Στην περίπτωσή σου, θα διαβάσει το δίσκο του άλλου υπολογιστής ο οποίος θα δουλεύει μια χαρά. Στη συνέχεια, είτε από τον Υπολογιστή, είτε από την Εξερεύνηση των Windows θα δεις το δικό σου σκληρό δίσκο. Βάζεις έναν εξωτερικό σκληρό, επιλέγεις τα αρχεία που θες να σώσεις και πατάς Αντιγραφή και Επικόλληση στον εξωτερικό σκληρό που θα έχεις συνδέσει. Μην πατήσεις Αποκοπή και επικόλληση, γιατί κάτι αν δεν πάει καλά, μπορεί να χαθούν αρχεία. Μετά την αντιγραφή και αφού τα αρχεία σου θα έχουν περαστεί στον εξωτερικό σκληρό, μπορείς να τα διαγράψεις από το δικό σου.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια!

Επειδή θεώρησα περίπλοκο να συνδέσω τον δίσκο σε άλλο pc και να κάνω τις ρυθμίσεις master-slave, κτλ, το σύνδεσα ως usb βάζοντας το σε μια εξωτερική θήκη. Έχω πρόσβαση σε όλο τον σκληρό δίσκο, όχι όμως και στον φάκελο: C:\Documents and Settings\nantia

Μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό να δω τα αρχεία αυτού του φακέλου, ώστε να μην μπαίνω στην διαδικασία να κάνω boot(αν τελικά γίνεται) στο λειτουργικό του σκληρού;;

Δημοσ.

Συγνωμη...ακομα δεν εχετε καταλαβει οτι ο δισκος για να bootarei τα windows πρεπει οπωσδηποτε να μπει σε mobo με το ιδιο chipset?

Δημοσ.
Συγνωμη...ακομα δεν εχετε καταλαβει οτι ο δισκος για να bootarei τα windows πρεπει οπωσδηποτε να μπει σε mobo με το ιδιο chipset?

Τα διάβασες τα μηνύματα παραπάνω; Όταν ο δίσκος μπαίνει σαν slave μπουτάρει το pc από το δίσκο που είναι slave;

Δημοσ.
.....στον φάκελο: C:\Documents and Settings\nantia

Μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό να δω τα αρχεία αυτού του φακέλου, ώστε να μην μπαίνω στην διαδικασία να κάνω boot(αν τελικά γίνεται) στο λειτουργικό του σκληρού;;

δοκίμασε να μπεις ως admin στο 2ο PC, πήγαινε στο φάκελο του δικού σου δίσκου που ονομάζεται documents&settings και τσέκαρε security settings.... μήπως μπορείς να τα κάνεις reset σε full control από τον admin?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...