nantia_rd Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Το pc μου παρέδωσε το πνεύμα του και πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποια κάρτα, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι εφικτό να συνδέσω τον σκληρό δίσκο σε ένα άλλο pc και να τρέξω απο εκεί τα windows! Γίνεται αυτό; Τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω...; Ελπίζω να γίνεται και να μην κλαίω τα αρχεία μου...
vision Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 μια λύση είναι να συνδέσεις το δίσκο σου σε ένα άλλο pc (σαν 2ο δίσκο) και να κάνεις backup ότι αρχεία χρειάζεσαι. Άλλη λύση είναι να συνδέσεις το δίσκο σου σε ένα άλλο pc (σαν 2ο δίσκο πάλι) και να πας στο bios και να επιλέξεις να bootάρει από το 2ο δίσκο...να δεις τι κάνει... σε κάθε περίπτωση το backup προέχει από τα πειράματα.
alex89 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Και μία ακόμη λύση είναι με ένα live cd να μεταφέρεις τα αρχεία σου στον εξωτερικό σκληρό.
eliascm21 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Το pc μου παρέδωσε το πνεύμα του και πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποια κάρτα, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι εφικτό να συνδέσω τον σκληρό δίσκο σε ένα άλλο pc και να τρέξω απο εκεί τα windows! Γίνεται αυτό; Τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω...; Ελπίζω να γίνεται και να μην κλαίω τα αρχεία μου... Μία φορά που το είχα επιχειρήσει και απέτυχε. Σαν 2ο δίσκο δεν θαχεις πρόβλημα. Οπότε το Backup σου θα μπορείς να το κάνεις.
sdim Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Και μία ακόμη λύση είναι με ένα live cd να μεταφέρεις τα αρχεία σου στον εξωτερικό σκληρό. Εάν τα Windows δεν έκαναν κανονικό shutdown,τότε δεν θα μπορέσει κάποιο Linux live CD να "δει" το δίσκο των Windows. Συμφωνώ με την άποψη να συνδέσεις το δίσκο σε άλλο pc και να πάρεις τα αρχεία σου (ή να κάνεις back-up)από εκεί.
nantia_rd Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια! Το πρόβλημα στις λύσεις που μου δίνεται είναι πως τα windows έχουν δύο λογαριασμούς χρήστη. Ένας ο admin και άλλος ένας απλός. Το πρόβλημα είναι πως αν δω τον σκληρό ως δεύτερο εσωτερικό και δεν κάνω boot απο αυτόν, τότε δεν θα μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία του admin!! Έτσι δεν είναι; Οπότε πιστεύω πως είναι απαραίτητο να κάνω boot απο αυτόν τον σκληρό. Έχετε τίποτα στο μυαλό σας που θα μπορούσε να βοηθήσει...;
vision Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 αν τον συνδέσεις ως 2ο σκληρό και bootάρεις από τον 1ο (τον καλό), θα βλέπεις τα πάντα στο 2ο!! (αν δεν τα χει παίξει βέβαια)
alex89 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Εάν τα Windows δεν έκαναν κανονικό shutdown,τότε δεν θα μπορέσει κάποιο Linux live CD να "δει" το δίσκο των Windows.Συμφωνώ με την άποψη να συνδέσεις το δίσκο σε άλλο pc και να πάρεις τα αρχεία σου (ή να κάνεις back-up)από εκεί. Σε ότι κατάσταση και αν είναι τα win δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το livecd φορτώνει στη μνήμη RAM και μπορεί να δει το σκληρό με ότι δεδομένα έχει. Η διαδικασία που ακολουθώ όταν τα win έχουν κρασάρει είναι να χρησιμοποιήσω κάποιο livecd. Βάζω να κάνει boot από το cd/dvd και μέσα από εκεί "βλέπω" το σκληρό με τα αρχεία. http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/use-ubuntu-live-cd-to-backup-files-from-your-dead-windows-computer/ Και η λύση του να βάλεις το σκληρό σου σε άλλον υπολογιστή είναι καλή. Για τους λογαριασμούς των χρηστών από τη στιγμή που ο σκληρός θα μπει σαν slave δε θα έχεις πρόβλημα.
billys7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, σαν δεύτερος δίσκος θα βλέπεις τα πάντα.
nantia_rd Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 @vision: Θα βλέπω τα πάντα όπως λες και εσύ, όχι όμως τα αρχεία που είναι στα "Documents" του admin! Εκεί δεν θα έχω πρόσβαση... Και η λύση του να βάλεις το σκληρό σου σε άλλον υπολογιστή είναι καλή. Για τους λογαριασμούς των χρηστών από τη στιγμή που ο σκληρός θα μπει σαν slave δε θα έχεις πρόβλημα. Ναι, αυτή η λύση είναι η καλύτερη, όμως όπως αναφέρω παραπάνω θα έχω πρόβλημα με τον λογαριασμό του admin... Και κάτι ακόμα. Κάπου διάβασα ότι μπορώ να βάλω τον δίσκο σε μια εξωτερική θήκη usb και μετά να τον συνδέσω στο pc. Αυτό ακούγεται ακόμα πιο απλό. Γνωρίζει μήπως κανείς περισσότερες λεπτομέρειες;;
alex89 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Και αυτό γίνεται. Μάλλον εννοείς για μία θήκη σαν την παρακάτω που γράφει πως δέχεται σκληρούς sata και pata (ide): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801609
billys7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Και τι θα κερδίσεις? Πάλι σαν δευτερο θα τον βλέπει.
sdim Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Σε ότι κατάσταση και αν είναι τα win δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το livecd φορτώνει στη μνήμη RAM και μπορεί να δει το σκληρό με ότι δεδομένα έχει Σωστός...Ετσι πρέπει να είναι.Εγώ σκεφτόμουν το dual boot που έχω,και ότι όταν τα Win δεν κλείνουν κανονικά,ότι δεν μπορώ να τα "δω" σε Linux.
nantia_rd Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Και τι θα κερδίσεις? Πάλι σαν δευτερο θα τον βλέπει. Απ' ότι κατάλαβα επειδή δεν είναι και τόσο απλό αυτό που θέλω να κάνω, προτιμώ να πάρω τα αρχεία στα οποία έχω πρόσβαση και στην συνέχεια να κάνω τους πειραματισμούς. Οπότε το ερώτημα παραμένει. Απλά θα βγάλω τον σκληρό ενός μηχανήματος και θα συνδέσω τον δικό μου; Χρειάζονται τίποτα ρυθμίσεις απο το Bios;;
pallicaris Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δεν μπορει να κανει Boot ο σκληρος σε αλλο pc με διαφορετικo mobo. Θα κανεις αυτο που σου λενε ολοι ποιο πανω, δλδ. θα τον συνδεσεις σαν 2ο σκληρο σε ενα αλλο pc και θα τραβηξεις τα δεδομενα σου. Το εχω κανει πολλες φορες και δεν ειχα καποιο προβλημα, ακομα και απο το φοκελο "Documents" που λες. Αρκει βεβαια να μην φταιει ο σκληρος. Αν τωρα δεν σου αντιγραφει καποιο συγκεκριμενο αρχειο τοτε κανε ενα Error Checking.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.