Προς το περιεχόμενο

GPU fan speed 100%

filippchris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 2 εβδομαδες ειμαι κατοχος ενος καινουργιου συστηματος.Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι ο ανεμηστηρας της καρτας γραφικων δουλευει μονιμα 100% οποτε και ο θορυβος ειναι φοβερος.Δοκιμασα και την παλια μου καρτα και συμβαινει το ιδιο,οποτε μαλλον δεν ειναι θεμα καρτας.Οι καρτες ειναι 8600gt xfx και twintech gts 250 oc 1gb.To συστημα αποτελειται απο amd phenom x3 8650 , gigabyte MA770-UD3 ,Corsair 2x2gb 800mhz 8-8-8-18.

Ειναι φυσιολογικο να γινεται αυτο? απ'οσο ξερω οι στροφες του ανεμηστηρα πηγαινουν αναλογα με τις θερμοκρασιες της καρτας.Το περιεργο ειναι οτι rivatuner,evga precision,gpu-z,everest κτλπ μου δειχνουν οτι δουλεβει 35% κατι το οποιο δεν ισχυει σιγουρα, και αν προσπαθησω να ανεβασω τις στροφες στο 100% τα προγραμματα μου δειχνουν οτι εγινε η αλλαγη αλλα στην πραγματικοτητα δεν γινεται τπτ γιατι ειναι ηδη στο 100% οποτε δεν αλλαζουν και οι στροφες.

Εψαξα στο bios μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση δεν βρικα τπτ.Μηπως υπαρχει κατι μου διαφευγει επειδη ειναι και καινουργιο το συστημα?

Δημοσ.
Πολύ κουλό bug.

Ποιούς drivers έχεις περασμένους?

εχω τους τελευταιους 185.85.Η μεγαλυτερη πλακα ειναι οτι οταν πηρα τηλ το πλαισιο (αυριο θα περασω απο εκει) ο τεχνικος μου ειπε οτι δεν εχει ακουσει ποτε!!! οτι οι στροφες στις καρτες αλλαζουν αναλογα με το load και οτι ολες παντα δουλευουν 100% !!!.Ελεος πηγε να μου πεσει το ακουστικο απο το αυτι

Δημοσ.

Kάποιες υλοποιήσεις (νομίζω) ανεβάζουν τις στροφές αναλόγως το load, (στην ουσία έχουν 3D-2D προφίλ).

Κάποιες άλλες ανεβάζουν αναλόγως την θερμοκρασία.

Άλλες πάλι δε πα να χιονίσει παίζουν σε στάνταρ rpm.

Από την στιγμή που στο κάνουν 2 διαφορετικές κάρτες στο σύστημά σου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίει η μία από αυτές.

Το μυαλό μου πάει ή σε κάποιο driver bug, ή σε κάποιο bios bug.

Δημοσ.

Εκανα update στο bios τιποτα.Το θεμα ειναι οτι δουλευει 100% απο το πρωτο δεπτερολεπτο που ανοιγω το pc δηλαδη μολις πατησω να ανοιξει, ανοιγει τερμα.

Δημοσ.

σίγουρα είναι το μονο πρόβλημα που έχεις με το σύστημα?

δοκίμασες τις κάρτες και σε άλλο μηχάνημα και ήταν αθόρυβες?

Δημοσ.

Επειδή δε κατάλαβα, δοκίμασες ξεχωριστά μια 8600GT και μια GTS250 και στις δυο παρουσιάζει το ίδιο bug?

Δοκίμασε και κανέναν παλιότερο driver. [link]

Δημοσ.

Απορία: υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό σου να δίνει παραπάνω ρεύμα από όσο χρειάζεται (δεν ξέρω, ρωτάω), άρα να θερμαίνει τον πυρήνα υπερβολικά και να αναγκάζει τον ανεμιστήρα να δουλεύει στο full;

Δημοσ.

Το συστημα δεν παρουσιαζει αλλο προβλημα, τροφοδοτικο εχω το etasis 650 to oποιο το ειχα και στο παλιο μου συστημα οπου εκει δεν ειχα προβλημα με την 8600(gts 250 δεν ειχα τοτε),θα δοκιμασω τις καρτες σε λιγο σε ενα αλλο συστημα.Οσο για τα drivers δεν εχω δοκιμασει αλλα,ομως αφου το κανει με το που παταω το κουμπι για να ανοιξει το pc τα drivers δεν εχουν φορτωσει δηλ αμεσως ξεκιναει το pc με full την καρτα γραφικων.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:42 ----------

Δοκιμαστικαν και αλλα drivers αλλα τπτ.

Δημοσ.

Φτιάξε ένα προφίλ στο Riva tuner ανάλογα με την εφαρμογή (2D, 3D low, 3d high) να τρέχει με την εκκίνηση, άσχετα αν σου διαβάζει 35%.Με το force πρέπει να στρώσει. Πάντως μυρίζει πρόβλημα driver.

post-15371-129063006549_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχω να διευκρινίσω ένα λεπτό σημείο στο συγκεκριμένο θέμα. Βλέπω πολλές κάρτες γραφικών, οι οποίες διαθέτουν ανεμιστήρα με 2 καλώδια (2pin, κόκκινο και μαύρο). Αυτοί οι ανεμιστήρες, δεν διαθέτουν ούτε PWM, ούτε καν rpm sensor, γι' αυτό και κυκλοφορούν πολλές φθηνές, αλλά ακόμη και ακριβές υλοποιήσεις με τέτοιους ανεμιστήρες...

Πάρε παράδειγμα και τη δική μου 8800GT της Gigabyte, η οποία διαθέτει 3 αισθητήρες για τις θερμοκρασίες πυρήνα, μνήμης και χώρου (κουτιού). Όμως διαθέτει μόνο 2 pins για τον ανεμιστήρα της, κι ας φοράει το "και καλά" αποτελεσματικό σύστημα ψύξης VF-700AlCu της zalman... επομένως έκανε σαν ελικόπτερο, γι' αυτό και της πέρασα το VF-900Cu της Zalman το οποίο έχει 3pin ανεμιστήρα και ησύχασα...

Πάρτε όμως περάδειγμα και αυτή την αρκετά καλή κάρτα (δεν την λες και φθηνιάρικη με τιμή 155 ευρώ). Διαθέτει κι αυτή μόνο 2 pins για τον ανεμιστήρα της, κι ας φοράει ενα από τα ακριβότερα και βαρύτερα σύστηματα ψύξης της zalman... Εμ βέβαια, αν φοράς μια ψύκτρα 390 γραμμάρια κι έναν 8άρη ανεμιστήρα που γυρίζει μόνιμα στις 3600rpm λογικό είναι να έχεις καλή ψύξη...

Βέβαια στις καινούργιες GTS250, απ' ότι είδα, οι περισσότερες έχουν 4pin ανεμιστήρες. Όμως οι παλιές 8800GT/9600GT είχανε ως επί τω πλείστω ανεμιστήρες 2pin.

Λοιπόνο, άνοιξε το κουτί σου και δες πόσα καλώδια έχει ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών. Αν είναι 2, η μόνη λύση είναι η αλλαγή vga cooler. Αλλιώς κάτι παίζει με την κάρτα...

Δημοσ.

Τα καλωδια ειναι 4 αλλα οι ανεμιστηρες ειναι 2 οποτε ειναι μαλλον 2πινο .Το θεμα ειναι οτι απο reviews που κοιταζα η καρτα ειναι αθορυβη και υπαρχουν noise tests και σε idle αλλα και σε full load.

Δημοσ.

[OFFTOPIC] Πως μπορω να μαθω στα ποσα τοις εκατο τρεχει ο καθε ενας ανεμιστηρας στο PC μου ( βασικα πιο πολυ θελω της GPU ) και πως μπορω να το αλλαξω + απο που μπορω να το κατεβασω αυτο το προγραμμα? [/OFFTOPIC]

Δημοσ.
[OFFTOPIC] Πως μπορω να μαθω στα ποσα τοις εκατο τρεχει ο καθε ενας ανεμιστηρας στο PC μου ( βασικα πιο πολυ θελω της GPU ) και πως μπορω να το αλλαξω + απο που μπορω να το κατεβασω αυτο το προγραμμα? [/OFFTOPIC]

http://majorgeeks.com/download4181.html

http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.09-download-163.html

and read the manuals.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...