Προς το περιεχόμενο

Θυμα Hacker

VeRDe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

My 2 cents:

-Αν το κλειδι για το WPA είναι τυπωμενο καπου κατω απο τον router...εχει μπει στον router σου και απο κει αλωνισε.

-Μου φαινεται απίθανο να μην εμεινε ουτε 2 λεπτά μόνος του στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή η/και τον router. Είναι πανεύκολο να βαλει εναν keylogger που να μην τον πήρες χαμπάρι, ακόμα κι αν ήταν κλειστό το pc, ή να συνδέσει σε μια ethernet κάτι δικό του (π.χ. ένα 2ο access point, για ανετη πρόσβαση :P) και να το παραχώσει κάπου. Έτσι κι αλλιώς ήξερε ότι και να τον πιάσεις στα πράσα δε θα φώναζες και την αστυνομία, δεν είχε να χάσει κάτι.

Επίσης μην κολλάς στον τελευταίο καιρο, σκέψου και παλιότερα τι προσβάσεις είχε. Μπορεί να βάζει backdoors (οποιουδήποτε τύπου) σε pc φίλων και γνωστών για χόμπι...αν και εγώ πιστεύω ότι είναι social engineering.

(βασικά είσαι σίγουρος ότι είναι η ίδια φωτογραφία? μήπως ντύθηκε ο ίδιος σαν την αδερφή σου και εβγαλε μια παρόμοια? :P )

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εχω το Antivir, zonealarm και Spybot search & destroy πληρως ενημερωμενα και δε βρηκα καποιο trojan η virus στον υπολογιστη.

μεγαλη περιεργεια μου προξενυσε επισης οτι στα 200gb πολυμεσων καταφερε να βρει αυτη τη συγκεκριμενη φωτογραφια που ακομα και στον υπολογιστη να καθοταν θα ηθελε πολυ ωρα να την βρει.....

εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορει να εγινε? νιωθω πολυ αρχαριος σε αυτο το θεμα καθως πιστευα οτι το καλυτερο antivirus και το καλυτερο firewall θα ηταν αρκετα για να ειναι ο υπολογιστης (windows xp SP3 με ολες τις ενημερωσεις εγκατεστημενες) ασφαλης.

Λοιπόν εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά , έχεις πολλά Fail μαζεμένα .

1.Antivir, zonealarm και Spybot search & destroy απέχουν αρκετά από το καλύτερο antivirus και firewall . Πιθανότατα μιλάμε και για τις free εκδόσεις υποθέτω.

2.Router με admin/admin είναι και αυτό fail ειδικά αφού έχεις και ασύρματο ενεργοποιημένο (περνάει ο γύφτος απο κάτω με το καστανόχωμα , και μπαίνει και στο δίκτυό σου).

3.Το να πιστεύεις ότι έχεις κρυμμένη φωτό στα Xp είναι και αυτό λίγο fail . Εκτός εάν χρησιμοποίησες ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα , με ένα απλό search για jpg , περιορίζει αρκετά το ψάξιμο, ειδικά περιορίζει τα folder, άσε άμα έχεις και κανα recent files ενεργοποιημένο τότε το βρίσκει για πλάκα.(με αναζήτηση και για *.avi, *.wmv , *.flv, και *.mpg σου βρίσκει σε χρόνο μηδέν και όλες τις τσόντες σου ).

4.Fail επίσης γιατί ενώ έχεις φωτό που δν θέλεις να τη μοιραστείς , τη δείχνεις σε τέτοιο τύπο , και την κρατάς σε κινητό και pc.

5.Πέρα από όλα τα παραπάνω που παραμένουνε fail , πιθανότερο είναι οτι στην πήρε με bluetooth hack , αφού όπως λες δεν σκαμπάζει και αυτός πολλά από pc.

Μπορεί να μην κατάλαβα εγώ κάτι , αλλά από όσα διάβασα αυτά συμπέρανα.

Δημοσ.
Λοιπόν εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά , έχεις πολλά Fail μαζεμένα .

1.Antivir, zonealarm και Spybot search & destroy απέχουν αρκετά από το καλύτερο antivirus και firewall . Πιθανότατα μιλάμε και για τις free εκδόσεις υποθέτω.

2.Router με admin/admin είναι και αυτό fail ειδικά αφού έχεις και ασύρματο ενεργοποιημένο (περνάει ο γύφτος απο κάτω με το καστανόχωμα , και μπαίνει και στο δίκτυό σου).

3.Το να πιστεύεις ότι έχεις κρυμμένη φωτό στα Xp είναι και αυτό λίγο fail . Εκτός εάν χρησιμοποίησες ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα , με ένα απλό search για jpg , περιορίζει αρκετά το ψάξιμο, ειδικά περιορίζει τα folder, άσε άμα έχεις και κανα recent files ενεργοποιημένο τότε το βρίσκει για πλάκα.(με αναζήτηση και για *.avi, *.wmv , *.flv, και *.mpg σου βρίσκει σε χρόνο μηδέν και όλες τις τσόντες σου ).

4.Fail επίσης γιατί ενώ έχεις φωτό που δν θέλεις να τη μοιραστείς , τη δείχνεις σε τέτοιο τύπο , και την κρατάς σε κινητό και pc.

5.Πέρα από όλα τα παραπάνω που παραμένουνε fail , πιθανότερο είναι οτι στην πήρε με bluetooth hack , αφού όπως λες δεν σκαμπάζει και αυτός πολλά από pc.

Μπορεί να μην κατάλαβα εγώ κάτι , αλλά από όσα διάβασα αυτά συμπέρανα.

το antivir κατα την γνωμη μου ειναι το κορυφαιο antivirus στον κοσμο αυτη τη στιγμη μακραν του δευτερου..... το zone alarm πιστευω ειναι και αυτο το καλυτερο firewall επομενως τι Fail??

διοτι οι plus εκδoσεις δεν παρεχουν προσθετη ασφαλεια στους βασικους τομεις ασφαλειας αλλα μερικες προσθετες λειτουργιες που παντα θεωρουσα αχρηστες. αν προσφεραν κατι θα τις εβαζα κυκλοφορουν παντου μεσω torrent. το θεμα ειναι οτι στην πραξη οι λειτουργιες που προσφερουν ειναι για εντυπωσιασμο.

το antivir αφου εχω δοκιμασει ολα τα antivirus (ειτε free ειτε αυτα που απαιτουν αγορα) του κοσμου το χρησιμοποιηω ανελλιπώς εδω και 7-8 χρονια και οποτε δοκιμασα κατι αλλο απλα με απογοητευσε.

οσο για το admin admin εξηγησα οτι για να μπορεσεις να μπεις στο Router και να σου ζητησει τον κωδικο αυτο πρωτα θα πρεπει να συνδεθεις στο δικτυο σπαζοντας τον κωδικο WEP2-PSK ο οποιος απλα δεν σπαει εστι ευκολα οσο καλος hacker και να εισαι.... επομενως και αυτο δε το θεωρω fail. ασε που δεν εχουν ολα τα router το admin admin. μερικα εχουν διαφορετικο κωδικο. βεβαια αυτο το παραδεχομαι οτι το βρισκεις ευκολα...

το θεμα ειναι αν ειχε ακρη να το κανει καποιος αλλος γιαυτον. δεν εξεταζω το ενδεχομενο να το εκανε αυτος πλεον.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:42 ----------

ελααααα τον πιασαμε τον κλεφτη...

πρωτα απ'ολα φιλε ghostgr_a_n το ειχε στην memory card.

ομως η κλοπη εγινε απο το κινητο με bluetooth. ειπα και εγω.........

πως το σιγουρεψα? η φωτο στο κινητο της ηταν μετονομασμενη σε σχεση με τον υπολογιστη. αυτος λοιπον επρεπε να εχει την αρχικη ονομασια της φωτο αν ηταν κλεμμενη απο τον υπολογιστη.

μαντεψτε... ειχε την ονομασια του κινητου. ειπα και εγω δεν ειχα ουτε μια φορα προβλημα με ιο hacking και τετοια και θα αποκτουσα τωρα?? :P

ουφ!! γιατι αν γινοταν ο καθενας να μπορει ετσι ευκολα να μπει στα αρχεια του υπολογιστη και να κλεψει αρχεια, θα εβαζα οτι προσωπικο ειχα σε καποιον εξωτερικο σκληρο και θα τον αποσυνδεα απο τον υπολογιστη!!!

Δημοσ.
ουφ!! γιατι αν γινοταν ο καθενας να μπορει ετσι ευκολα να μπει στα αρχεια του υπολογιστη και να κλεψει αρχεια, θα εβαζα οτι προσωπικο ειχα σε καποιον εξωτερικο σκληρο και θα τον αποσυνδεα απο τον υπολογιστη!!!

Καλύτερα να το κάνεις γιατί δεν είναι όλα τόσο δύσκολα όσο νομίζουμε!

Δημοσ.
το antivir κατα την γνωμη μου ειναι το κορυφαιο antivirus στον κοσμο αυτη τη στιγμη μακραν του δευτερου..... το zone alarm πιστευω ειναι και αυτο το καλυτερο firewall επομενως τι Fail??

διοτι οι plus εκδoσεις δεν παρεχουν προσθετη ασφαλεια στους βασικους τομεις ασφαλειας αλλα μερικες προσθετες λειτουργιες που παντα θεωρουσα αχρηστες. αν προσφεραν κατι θα τις εβαζα κυκλοφορουν παντου μεσω torrent. το θεμα ειναι οτι στην πραξη οι λειτουργιες που προσφερουν ειναι για εντυπωσιασμο.

Έχεις δίκιο για το wpa2/psk δεν το έλαβα καθόλου υπόψιν , αλλά σε αυτά τα δύο που λές εδώ δεν συμφωνώ . Αλλά δεν έχει σημασία , αφού το θέμα λύθηκε . Παραμένω πάντως της άποψης ότι δν πρέπει να διατυμπανίζεις κάτι που θέλεις να κρατήσεις κρυφό . Άμα του μπεί στο μάτι του άλλου θα το βρεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο .

• Super Moderators
Δημοσ.

του κόβεις τον κώλο όμως? ok ακόμα και φιλαράκι να ήταν δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

παιδες εξηγησα πως εγινε η ιστορια. η αδερφη μου ειχε μια αστεια φωτο που φαινεται χοντρη και του την εδειξε. ε και με τα πολλα βαλανε και καλα στοιχημα οτι θα της την παρει...

ετσι ξεκινησε ολη η ιστορια. ειναι προφανες οτι δεν ηταν καποιο σοβαρο περιστατικο. ο μονος λογος που με απασχολησε δεν ηταν η ιδια η φωτο αλλα η ανησυχια μου μηπως οντως ειχε σπασει την ασφαλεια του συστηματος μου. και οχι γιατι αυτος κακοβουλα θα το χρησιμοποιουσε αυτο, αλλα διοτι αυτο θα σημαινε οτι οποιοσδηποτε θα μπορουσε να το κανει απο κει και περα..

Δημοσ.

Δεν αρχίζεις να σκέφτεσαι λίγο παραπάνω τi θέλει τη φωτογραφία της αδερφής σου ο καθηγητής της κι όχι αν σε hackαρε? :P

Δημοσ.
χαχα αν φαινοταν κατι περισσοτερο απο το προσωπο της θα το σκεφτομουν!

Προφανως δεν σε hackare αλλα σε δουλεψε μια χαρα...Τωρα βρες εναν τροπο να του την πεις και συ.Νομιζω ανεφερ8ηκε κατι παρομοιο...

Σε σενα η στην αδερφη σου κανει ιδιαιτερα?

Δημοσ.

για να παρεις αρχεια με Bluetooth πρεπει το κινητο που θες προσβαση ,να εχει δεχτει και ανοιξει συνημμενο αρχειο...

Δημοσ.
για να παρεις αρχεια με Bluetooth πρεπει το κινητο που θες προσβαση ,να εχει δεχτει και ανοιξει συνημμενο αρχειο...

δε ξερω πως το εκανε αλλα δε με απασχολει κιολας εφοσον δεν εχει σχεση με το PC. θα ηταν ευκολο μεσα σε δευτερολεπτα να κανει αυτος την διαδικασια πατωντας μια αποδοχη στο κινητο της...

στην αδερφη μου προφανως.. εγω σπουδαζω οποτε λιγο χλωμο να θελω ιδιαιτερα... αν και με τοσα που χρωσταω δεν ειναι κακη ιδεα... :P

Δημοσ.

στην αδερφη μου προφανως.. εγω σπουδαζω οποτε λιγο χλωμο να θελω ιδιαιτερα... αν και με τοσα που χρωσταω δεν ειναι κακη ιδεα... :P

lol, μην το γελάς.. πριν 2-3 χρόνια είχα δει αφίσα σε φωτοτυπάδικο για φροντιστήριο σε φοιτητές αρχιτεκτονικής,πολ. μηχανικούς και διάφορες άλλες σχολές που υπάρχουν στην πόλη (Βόλος)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...