mike08 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δυστυχώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εύκολα για κάποιον που ξέρει και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ακόμα και από script kiddies που στην πλειονότητά τους είναι μεγάλα "θρασίμια" χωρίς αναστολές . To firewall, όποιο και αν είναι αυτό, δεν σε προστατεύει ποτέ μα ποτέ 100%. Εγώ μυρίζομαι "social engineering" όπως προαναφέρθηκε αλλά αν σου έχει φυτέψει κάτι πρέπει να το βρεις. Για αρχή ψάξε μήπως τρέχει κάποιο ύποπτο service.
firewalker Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Για κοίτα στα services του υπολογιστή για κανα vnc...
VeRDe Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 αυτα ειναι χιλιοελεγμενα, κανενα υποπτο service και καμια υποπτη εφαρμογη. επισης ελεγξα με ενα προγραμματακι τι επικοινωνει με τον εξω κοσμο realtime και κανενα προγραμμα δεν ηταν υποπτο. εκανα complete system scan με το antivir και εκανα το ιδιο με spyware search&destroy. οτι γινεται γινεται ευκολα, αλλα δε θα αφηνε κατι σαν αποδεικτικο στοιχειο? γινεται να μπηκε να ειδε και να εφυγε κυριος χωρις να αφησει κανενα σημαδι ή εφαρμογη? ειναι πολλα τα ερωτηματικα, που βρηκε ip, αν οχι πως εντοπισε χωρις ip τον υπολογιστη, πως εσπασε την προστασια χωρις ιχνη, πως βρηκε το αρχειο σε 1000αδες αλλα (ενω του εχω και διαφορετικη ονομασια στο pc σε σχεση με το κινητο). θα εφτανε μονο το e-mail(να το ξερει ονομαστικα) να αποκτησει προσβαση σε προσθετες πληροφοριες (Ip κτλ)? τι ειναι το social engineering?
Bourdoulas Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 επειδη ομως εχω ασυρματο δυκτιο Πρώτον τι πρωτόκολλο ασφαλείας χρησιμοποιείς και δεύτερον πες μας αν έχεις κάνει share κάποιον φάκελο ή δίσκο.
VeRDe Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Πρώτον τι πρωτόκολλο ασφαλείας χρησιμοποιείς και δεύτερον πες μας αν έχεις κάνει share κάποιον φάκελο ή δίσκο. WPA2-PSK. ειναι υποτιθεται το πιο δυνατο κλειδι για ασυρματο δικτυο που μου δινει την δυνατοτητα να βαλω το router. κανενα share.
some1 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 επίσης εάν έχεις κάνει ποτέ backup σε κάποιον σκληρό κάποιου τα δεδομένα σου για να κάνεις format..
mike08 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Στο router σου υποθέτω ότι έχεις αλλάξει τα default credentials του admin, σωστά?
VeRDe Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Στο router σου υποθέτω ότι έχεις αλλάξει τα default credentials του admin, σωστά? τι εννοεις για να μπεις στις ρυθμισεις του router?? το γνωστο admin - admin?? οχι δε τα αλλαξα ποιος θα εφτανε στο σημειο να σπασει τον κωδικο του δικτυου για να μπει στις ρυθμισεις?? και το FBI να με κυνηγουσε δε θα εφτανε σε τετοιο σημειο! ασε που οι ρυθμισεις του router ειναι απειραχτες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:58 ---------- επίσης εάν έχεις κάνει ποτέ backup σε κάποιον σκληρό κάποιου τα δεδομένα σου για να κάνεις format.. κανενα backup.
mike08 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Στις ρυθμίσεις μπαίνεις πολύ απλά αν έχεις το WAN IP address του router, και πέρα από τις ρυθμίσεις μπορείς να κάνεις πολλά άλλα "κατάπτυστα" πράγματα στον router, μεχρι και να φυτέψεις εκεί κομμάτια κώδικα. Από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει ο επίδοξος εισβολέας στο θύμα του είναι μήπως έχει αφήσει το admin - admin. Τι router έχεις?
nske Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται κάπου αλλού εκτός από τον υπολογιστή σου και το κινητό σου; Την έχεις π.χ. αποθηκευμένη σε κάποιο λογαριασμό email ή σε κάποιο online service;
VeRDe Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 οχι μονο στον μονιμα συνδεδεμενο εξωτερικο σκληρο μου ειναι η φωτο. ναι αλλα για να φτασει ως το admin-admin πρεπει πρωτα να συνδεθεις στο δικτυο και εκει θες κωδικο. TP-LINK TD-W8920G
disqualified Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 οχι μονο στον μονιμα συνδεδεμενο εξωτερικο σκληρο μου ειναι η φωτο. ναι αλλα για να φτασει ως το admin-admin πρεπει πρωτα να συνδεθεις στο δικτυο και εκει θες κωδικο. TP-LINK TD-W8920G Σπιτι σου ερχεται? Εχει κατσει στο PC σου ποτε?
firewalker Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Πήρε τον δίσκο παραμάσχαλα. Ή ένα πουλάκι του έστειλε ένα email...
VeRDe Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 σπιτι ερχεται. στον υπολογιστη δεν εχει κατσει ποτε. για να καταλαβετε την κατασταση ειναι καθηγητης της αδερφης μου. κανει ιδιαιτερα. και επειδη μιλαμε ελευθερα γιατι ειναι καλο παλικαρι εβαλε στοιχημα να παρει μια φωτο της αδερφης μου που ειναι καπως ατυχη (δειχνει χοντρη ενω δεν ειναι). η αδερφη μου δε του την εστειλε και αυτος της ειπε "αν την εχεις στον υπολογιστη σου θα την παρω εχω τις ακρες μου". ετσι εμφανιστηκε μετα απο μια βδομαδα με την φωτο στο κινητο του και της την ετριψε στη μουρη.
liopyr Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 VeRDe στημένη είναι η φάση, μη την ψάχνεις στον υπολογιστή. Μια χαρά ασφαλής είναι αυτός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.