Voodooman Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Το μηχάνημα είναι της υπογραφής. Ακούστε με λεπτομέρειες το πρόβλημα. Την τελευταία βδομάδα λοιπόν τρώει κολλήματα στα παιχνίδια. Για να ξεκολλήσει πατάω το reset, αλλά 8 στις 10 φορές δεν θα κάνει post το PC. Για να έχω ελπίδες να ξεκινήσει, πρέπει να το βγάλω από το ρεύμα, να πατήσω το power μερικές φορές, να περιμένω λίγο και τότε κάτι γίνεται. Υπάρχει περίπτωση να κάνει post και να κολλήσει λίγο παρακάτω, μετά την αναγνώριση του RAID ή στην loading screen των windows. Στα windows δεν κολλάει, μόνο σε παιχνίδια. Στην πρίζα του PC είναι συνδεδεμένο μόνο το PC με τα συμπράγκαλά του και μία τηλεόραση 21", CRT. Δεν φαντάζομαι να έχει καμμίασχέση αυτό. Α, και το κομπιούτερ μαζί με την οθόνη του (και μόνο αυτά) είναι συνδεδεμένα σε ένα UPS με 650 VA. Επίσης δεν φαντάζομαι να έχει καμμία σχέση αυτό, άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια έτσι ήταν. Τί λέτε, το σούπερ ντούπερ τροφοδοτικό των 90 ευρώ τα έφτυσε; Κάτι επίσης σημαντικό, που τώρα θυμήθηκα: Μέχρι τώρα, πατούσα το power on και το PC ξεκινούσε αμέσως. Τώρα τελευταία πατάω το Power on και το PC αργεί ένα ή δύο δευτερόλεπτα να πάρει μπρος. Παίρνει μπρος λοιπόν, αλλά αμέσως μετά στιγμιαία κάνει πως σβήνει και αμέσως μετά ξεκινάει κανονικά. Τί είναι αυτό πάλι;
Kosmostr Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά μου ακούγετε σαν μητρική
pallicaris Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δοκίμασε για αρχή να ξυλώσεις το UPS. Ναι πολυ πιθανο. Mετα απο 5 χρονια οπως ειπες το UPS αποκλειεται να δουλεβει. {εκ πειρας}. Οταν κοβεται το ρευμα το pc σου δεν πρεπει να μενει δευτερολεπτο ανοικτο. Αρα άχρηστο. Επισεις κοιτα θερμοκρασιες. Αν κλεινει του επεξεργαστη. Aν κολαει της VGA.
alex89 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Θα έκανα πρώτα ένα reset στο bios. Μετά θα δοκίμαζα με ένα άλλο τροφοδοτικό για να δω αν κάνει κολλήματα.
Voodooman Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Όποιος είπε τροφοδοτικό, κερδίζει λεμονίτα! To UPS δεν το φοβόμουν πολύ, γιατί του έχω αλλάξει πρόσφατα μπαταρία. Τροφοδοτικό των 90 ευρώ και 500 watt και τα έπαιξε, απλά έλεος. Τουλάχιστον το παλιό MS-tech δεν χάλασε έτσι χωρίς προειδοποίηση, άρχισε να μυρίζει πρώτα. Ήταν εντός εγγύησης βέβαια και μάλλον θα αλλαχτεί, αλλά σιγά μην ξαναπάρω seasonic. Άει σιχτίρ.
liopyr Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Aν σκάσει και το επόμενο psu, ξέρεις πού να κοιτάξεις πάντως. Τι μάρκα είναι το ups?
Voodooman Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 APC. Παλιό μεν, αλλά καλό. Το περίεργο είναι ότι ο (έμπιστος) μαγαζάτοράς μου είπε ότι το 500άρι ήταν λίγο για το μηχάνημά μου. Τελικά δεν ξέρεις ποιόν και τί να πιστέψεις. Αν τυχόν το eshop μου προτείνει να πάρω άλλο τροφοδοτικό, σκέφτομαι να πάρω κανένα 700άρι. Άραγε θα υπάρχει πρόβλημα που το UPS είναι 650VA;
liopyr Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Kαι 400άρι (πραγματικό) psu φτάνει και περισσεύει για το σύστημά σου. Τώρα με τα ups δεν τα πολυ-πάω καλά, wait for thresh.
Voodooman Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Επανέρχομαι, γιατί μόνο όταν μοιράζεσαι την εμπειρία αυτή έχει αξία. Με το νέο τροφοδοτικό λοιπόν, έπαιζα πάνω από ώρα Hell's Highway και δεν είχαμε κολλήματα. Ξαφνικά πάλι κρασάρισμα, κόλλημα μέσα στο παιχνίδι και ακανόνιστα σχήματα στην οθόνη. Αφού ξεπέρασα την κρίση, είπα να σκεφτώ πιο λογικά. Έβγαλα-έβαλα μνήμες,reset στο BIOS, άλλαξα καλώδια SATA, έβγαλα από την 8800GT την zalman VF1000 που της έχω, την καθάρισα, έβαλα πάλι πάστες σε πυρήνα και ψυκτράκια μνήμης,καθάρισα το κουτί, έλεγξα ανεμιστήρες, συμμάζεψα ακόμη πιο πολύ τα καλώδια (που ήδη ήταν καλομαζεμένα) και πάμε πάλι Hell's highway. Μετά από 15 λεπτά τα ίδια. Δεν είχαν απομείνει και πολλά να κάνω, οπότε έβαλα στο φουλ το ανεμιστηράκι της zalman, να δω μήπως. Επαιξα τέσσερεις ώρες και δεν είχα κολλήματα. Και ερωτώ: Το ανεμιστηράκι της zalman πέρυσι όλο το καλοκαίρι δούλευε στις ελάχιστες στροφές, τί την έπιασε φέτος την κάρτα και θέλει πιο πολύ αέρα; Στο κουτί δεν έχω αλλάξει τίποτα. Μήπως οι κάρτες "γερνάνε" και χάνουν μέρος της απόδσής τους μετά από καιρό; Οι θερμοκρασίες της δεν είναι τίποτα το εξωπραγματικό, τις φορές που κολλούσε ήταν γύρω στου 60 βαθμούς. Θα δοκιμάσω και σήμερα με λίγες στροφές και αν ξαναρχίσουν τα κολλήματα, μάλλον ήρθε η ώρα για 4870...
phanispal Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πώς άλλαξες πάστα στα ψυκτράκια των μνημών. Αφού η Zalman έχει ειδική ταινία.
alex89 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δεν αποκλείεται η κάρτα να έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση. Όμως πριν αλλάξεις κάρτα, δοκίμασε τις μνήμες με το memtest και το σκληρό με όποιο πρόγραμμα θες, δες και τον επεξεργαστή σου αν ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία.
Voodooman Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πώς άλλαξες πάστα στα ψυκτράκια των μνημών. Αφού η Zalman έχει ειδική ταινία. Τις ταινίες τις είχα βγάλει εξαρχής, με το που πήρα την zalman. Δεν μου γέμιζαν και πολύ το μάτι και προτίμησα την πάστα. Τις μνήμες θα τις κοιτούσα τελευταίες alex89. Τα πρώτα κολλήματα άρχισαν πολύ σποράδικά πριν από κανένα δίμηνο (κολλούσε το PC μία φορά στις 8 ώρες ας πούμε) και είχα αλλάξει μνήμες τότε, οπότε δεν τις πολυφοβάμαι. Παρόλα αυτά πριν τα στάξω σε κάρτα, ένα memtest θα το τρέξω, ποτέ δεν ξέρεις.
Voodooman Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Τέλος του σήριαλ. Ψάχνωντας στο νετ για καινούργια GPU και τί aftermarket ψύκτρα να της βάλω, διάβασα σε αρκετά μέρη ότι όταν εγκαθιστάς aftermarket ψύκτρες, καλό είναι να βάζεις ψυκτράκια και στα voltage regulators. Έδωσα λοιπόν το απίστετο ποσό των 14.5 ευρώ για 8 Tt ψυκτράκια και τα πέρασα έτσι. Με το ανεμιστηράκι στην πιο χαμηλή ένταση, η κάρτα κολλάει μετά από κανένα δίωρο παιχνίδι. Αν το βάλω στη μέση, δεν κολλάει ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.