sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Πλέον το παλιό μου μηχάνημα δεν αντεχε να παίξει παιχνίδια και ετσι πήρα την μητρική ASUS M2A-VM , θα βάλω 2χ1gb ram , αλλα δεν ξέρω ποιόν επεξεργαστή να βάλω. είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο: AMD Black Edition Athlon 7850 X2 (sAM2, Cache 3MB, 2.80 GHz, Box) AMD Phenom X3 8650 (sAM2, 2.30 GHz, Cache 3.5MB, Box) Να επαναλάβω οτι θα παίζω παιχνίδια. Σκέφτομαι οτι ο χ3 εχει μεγαλύτερη cache + 3 πυρήνες , αλλα ο athlon εχει μεγαλυτερη ταχύτητα πυρήνα (2.8 εναντι 2.3 ghz). Δεν ξέρω αν ισχύει αλλα σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου , ο athlon "δίνει" 1.5mb cache/πυρήνα (3/2) , ενώ ο phenom 1.166mb/πυρηνα (3.5/3).αυτό ισχύει ? και αν ναι είναι μεγάλη η διαφορά στην απόδοση? Επίσης , η διαφορά στην απόδοση μεταξύ μνημών 800 και 667mhz βγάζει μάτι ή όχι ?? αμα είναι να πάρω 2 modules των 1 gb που εχω βρεί σε τρελή τιμή αλλα είναι 667mhz (γαμώτο!) Υπάρχει καποιο δικτυακο site με benchmarks επεξεργαστών να δω την διαφορά στην ταχύτητα? εκτός απο αυτό: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+8650+Triple-Core γιατί δεν εχει τον athlon 7850 black edition. Σημείωση : μην μου δώσετε συμβουλές για overclocking για τον black edition, δεν θέλω να κάνω. Επίσης δέν μπορώ να δώσω παραπάνω χρήματα για επεξεργαστή.Ενας απο τους δύο που λέω θα είναι ο τυχερός !!! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
disqualified Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 αν κατα τη διαρκεια που παιζεις κανεις και αλλα πραγματα στο pc, σαφως και θα παρεις τον τριπυρηνο. Αν οχι σου κανει και ο διπυρηνος για την ωρα Προσωπικη μου αποψη η διαφορα στις μνημες δεν βγαζει ματια αλλα δε νομιζω οτι η διαφορα χρηματων ειναι μεγαλη ωστε να προτιμησεις τις 667. Οποτε 800αρες
sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 αν κατα τη διαρκεια που παιζεις κανεις και αλλα πραγματα στο pc, σαφως και θα παρεις τον τριπυρηνο. Αν οχι σου κανει και ο διπυρηνος για την ωρα Εννοείτε οτι δεν θα κάνω τίποτα άλλο όσο παίζω! φαντάζεσαι να είσαι έτοιμος να πατήσεις την σκανδάλη , και εκείνη τη στιγμή να πατάς pause και να πάς να δείς αν έχεις κανά μύνημα στο facebook ??? χαχαχα Εσύ με συμβουλεύεις να πάρω τον Athlon δηλαδή? 3 πυρήνες δεν βοηθάνε το παιχνίδι σε αντιθεση με 2 ?
disqualified Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Σαφως και δε θα κανεις pause για να μπεις στο facebook...αλλα θα εχεις ανοιχτο browser, μπορει να παιζεις μουσικη, να κατεβαζεις, να γραφεις κανα DVD, να κανεις κανενα encoding (σε αυτην την περιπτωση τετραπυρηνο σιγουρα. Εγω για μενα θα επελεγα πιο πολλους πυρηνες. Επειδη εγω δεν ειμαι gamer καθαροαιμος (κανα pro κανα ραλακι κτλ) και επειδη εχω παρατηρησει τι μπορεις να παθεις αν παιζεις και φτιαχνεις DVD απο την καμερα σου ειμαι υπερ των πολλων πυρηνων. Δεν ξερω επισης ποια παιχνιδια μπορουν να λειτουργησουν τρεις πυρηνες ταυτοχρονα. Περιμενε και καμια απαντηση απο καποιον gamer
sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Περιμενε και καμια απαντηση απο καποιον gamer Μάλλον έχεις δίκιο , περιμένω και απο gamers απαντησεις
Mourgolikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εφόσον μιλάμε για παιχνίδια δεν μας είπες τι κάρτα γραφικών έχεις. Υποθέτω καμιά καλή, μην πάει άδικα η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς. Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρεις και το τροφοδοτικό καθώς μπορεί να σε περιορίζει λίγο.(να είμαστε 100% ok) Πέρα από αυτά, όσο αφορά τη RAM καλύτερα να βάλεις 2χ2GB (4GB συνολικά) τουλάχιστον! Με τα νέα δεδομένα στα παιχνίδια τα 2GB είναι πραγματικά λίγα. Με συχνότητα 800MHz σε CL4 θα ήταν ιδανικές (τα 4GB 800MHz CL4 κάνουν κάτω από 50€ πλέον). Είναι κρίμα να "πετάξεις" χρήματα σε 667ΜHz... Δεν έχουν τρελές διαφορές, αλλά δίνουν μια "άνεση" στο σύστημα. Η μητρική σου αν και παλιά (είναι AM2) υποστηρίζει τους επεξεργαστές που ανέφερες (καλύτερο και να ήθελες δεν υποστηρίζει). Εφόσον μιλάμε για gaming τότε η συχνότητα (για τα σύγχρονα δεδομένα) είναι πιο σημαντική από το πλήθος των πυρήνων. Άρα με λίγα λόγια πάνε για τον x2 7850. Η cache μην σε προβληματίζει καθώς θα έχει ελάχιστο ρόλο σε καταστάσεις gaming. Overclock και να ήθελες δεν ξέρω κατά πόσο θα άντεχε η μητρική σου. Αν σκεφτείς έστω να δοκιμάσεις λίγο overclock τότε κοίτα και για ram στα 1066ΜΗz
pcos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 πας σε "τριπιρινο" επειδή όλα τα νεότερα games εκμεταλλεύονται καλύτερα τους περισσοτερους πυρήνες. αλλα σε Phenom II X3 καλύτερα. μνήμη εννοείτε 800ara. η cache παίζει ρολο στα games αλλα από 3 σε 3.5 και 4 δεν έχει διαφορα.
sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εφόσον μιλάμε για παιχνίδια δεν μας είπες τι κάρτα γραφικών έχεις. Υποθέτω καμιά καλή, μην πάει άδικα η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς. Εχω μια 8600gt 256mb (μην αρχίσετε τα γέλια , δεν θα παίζω με παραπάνω ανάλυση απο 1024χ768 , και οχι full γραφικά! απλώς την βρήκα φτηνή και την πήρα) Πέρα από αυτά, όσο αφορά τη RAM καλύτερα να βάλεις 2χ2GB ΧΡ θα έχω επάνω , δεν θα βλέπει τα 4.Vista θα αργήσω να βάλω γιατι δεν τα πολυ γουστάρω.. Να βάλω 3gb που τα βλέπουν τα ΧΡ λες ??? Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρεις και το τροφοδοτικό καθώς μπορεί να σε περιορίζει λίγο.(να είμαστε 100% ok) Το είχα ξεχάσει το τροφοδοτικό !!! ενα 425watt no-name ειναι... λες να ?? Αν σκεφτείς έστω να δοκιμάσεις λίγο overclock τότε κοίτα και για ram στα 1066ΜΗz δεν τις σηκώνει τις μνήμες αυτές η μητρική μου , παίρνει μόνο 800/667/533
Mourgolikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εχω μια 8600gt 256mb (μην αρχίσετε τα γέλια , δεν θα παίζω με παραπάνω ανάλυση απο 1024χ768 , και οχι full γραφικά! απλώς την βρήκα φτηνή και την πήρα) Καλή είναι η κάρτα σου για την ανάλυση που θες Επίσης σε τέτοια μικρή ανάλυση οι επεξεργαστές τραβάνε μεγαλύτερο ζόρι. Οπότε ακόμα ένας λόγος για περισσότερα MHz ανά πυρήνα (δηλαδή για τον x2 7850). ΧΡ θα έχω επάνω , δεν θα βλέπει τα 4.Vista θα αργήσω να βάλω γιατι δεν τα πολυ γουστάρω.. Να βάλω 3gb που τα βλέπουν τα ΧΡ λες ??? Είπα για 4GB για να μείνεις σε 2 modules. Να έχεις και χώρο για αργότερα, και να μην ζορίζεται ο controller (ειδικά αν αποφασίσεις λίγο overclock). Επίσης τα 32bit αναγνωρίζουν 3,2GB (περίπου), θα έχεις +200MB (). Άσε που μπορεί να σου βγούν πιο φθηνά τα 2x2 παρά τα 2χ1+2χ0,5 Το είχα ξεχάσει το τροφοδοτικό !!! ενα 425watt no-name ειναι... λες να ?? Πάλι καλά που είναι 400+, έχω δει σε παρόμοιο σύστημα 375W Αν και no-name πιστεύω θα είσαι μια χαρά για λίγο καιρό ακόμα. (ίσα-ίσα θα σε καλύπτει, υπολογίζοντας και την ηλικία του) δεν τις σηκώνει τις μνήμες αυτές η μητρική μου , παίρνει μόνο 800/667/533 Είπα 1066Mhz μόνο σε περίπτωση που δίνεις μια πιθανότητα σε overclock. Αν δεν κάνεις overclock θα τρέχουν στα 800. Θα σου δώσουν λίγο αέρα. Είσαι σίγουρος όμως ότι θες να επενδύσεις σε ένα τόσο αδύναμο για gaming σύστημα, το οποίο άντε να έχει ακόμα ένα χρόνο ζωής (λόγω απαιτήσεων σύγχρονων και μελλοντικών παιχνιδιών);
sstratos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Είπα για 4GB για να μείνεις σε 2 modules. Να έχεις και χώρο για αργότερα, και να μην ζορίζεται ο controller (ειδικά αν αποφασίσεις λίγο overclock). Επίσης τα 32bit αναγνωρίζουν 3,2GB (περίπου), θα έχεις +200MB (). Άσε που μπορεί να σου βγούν πιο φθηνά τα 2x2 παρά τα 2χ1+2χ0,5 Δεν θα βάλω 2χ1+2χ512 για να μήν πιασω και τα 4 slots μνημης.Ελεγα να έβαζα 3χ1GB (δεν θα δουλεύουν σαν dual channel , αλλα δεν νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά. ε? ) Πάλι καλά που είναι 400+, έχω δει σε παρόμοιο σύστημα 375W Αν και no-name πιστεύω θα είσαι μια χαρά για λίγο καιρό ακόμα. (ίσα-ίσα θα σε καλύπτει, υπολογίζοντας και την ηλικία του) Ειναι 425watt , αλλα λέει επάνω ΤΟΡ425 ,και είναι πανάλαφρο σαν φτερό !! χαχαχα πάντως πιστεύω να αντέξει.. Είσαι σίγουρος όμως ότι θες να επενδύσεις σε ένα τόσο αδύναμο για gaming σύστημα, το οποίο άντε να έχει ακόμα ένα χρόνο ζωής (λόγω απαιτήσεων σύγχρονων και μελλοντικών παιχνιδιών); Φίλε μου , οπως είπα δεν με ενδιαφέρει να παίζω παιχνίδια σε full αναλυση.Για να σου δώσω να καταλάβεις , μέχρι τώρα είχα εναν 478 socket prescott 3.0ghz , 1.5gb ram , FX 5700LE σε agp !!! απλως τον τελευταίο 1.5 χρόνο άρχισε να τα βλέπει σκούρα (εως καταμαυρα θα έλεγα !! ) στα παιχνίδια , ασε που πάρα πολλα δεν τα παίζει καν. Οπόταν για τα 110 ευρω που θα δώσω για αυτην την αναβάθμιση ειναι οκ... τι λές ? Το ξέρω οτι για να παίξω το crysis με AAx8 και full detail θελω ενα τέρας (των 500 ευρώ!) αλλα δεν με νοιάζει.ασ τα παίζει και σε medium με ΑΑ off και τα λοιπά.Δεν θα είναι καλο ??
Mourgolikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Τι 3, τι 4; Το dual channel θα σου δώσει από +2% έως και +15% (περίπου) ανάλογα με την εφαρμογή. Οπότε πιστεύω πως είναι καλύτερα να επενδύσεις σε ζυγό αριθμό.. Μην σε απασχολεί το θέμα των 32bit, καθώς ναι μεν θα αναγνωρίζονται σωστά τα modules, αλλά το λειτουργικό θα δουλεύει έως τα 3,2GB. Δεν θα πάθουν τίποτα. Φυσικά αν θες μένεις στα 2GB και αργότερα βάζεις άλλα 2. Τα φτηνιάρικα τροφοδοτικά είναι πάντα ελαφριά και είναι φθηνά λόγω ελάχιστων μεταφορικών :mrgreen: Εφόσον δεν θες να διαθέσεις πολλά για αναβάθμιση και είσαι ικανοποιημένος με low-medium γραφικά τότε προχώρα στην αναβάθμιση. Αλλιώς θες κι άλλες αλλαγές που θα καταλήξεις με διπλάσιο τουλάχιστον budget. Επίσης αν δεν σκοπεύεις καθόλου σε overclock (εδώ μιλάω για σοβαρό overclock, όχι μερικά MHz μονάχα) και θες να μείνει κι ένα δεκάευρο παραπάνω στην τσέπη μπορείς να δεις και τον x2 7750 (με 100MHz διαφορά δεν θα δεις διαφορά).
sstratos Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μην σε απασχολεί το θέμα των 32bit, καθώς ναι μεν θα αναγνωρίζονται σωστά τα modules, αλλά το λειτουργικό θα δουλεύει έως τα 3,2GB. Δεν θα πάθουν τίποτα.Φυσικά αν θες μένεις στα 2GB και αργότερα βάζεις άλλα 2. Αυτό σκεφτόμουν να κάνω , να βάλω 2 και αργότερα αλλα 2 (οταν βαλω (s)vista... απλώς εχω ακουσει οτι οταν βάλεις 4 gb και χρησιμοποιείς xp32bit , επειδη δεν τα βλέπουν , πετάνε μπλέ οθονες και τέτοια!!! ισχύει ? δεν θέλω να βάλω 4χ1gb , και τελικά να αναγκαστώ να βγάλω το 1 για να παίζουν τα χρ σταθερά.Ισχύει κατι τετοιο ??? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:13 ---------- Αλήθεια , δεν είναι καλύτερα να βάλω 4χ1gb modules , απο το να βάλω 2χ2gb ?? ετσι και αλλιώς , αμα βάλω 4gb ram , δεν νομίζω οτι θα έχω το ίδιο μηχανημα , οταν οι απαιτήσεις φτάσουν στα 6-8gb !!! οπόταν τοτε , οταν αλλάξω mobo+cpu+vga θα αλλάξω και μνήμες. Αν διαφωνει κάποιος , ας πάρει τον λόγο !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.