zervoudakis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Καλημέρα... Σκοπεύω να αγοράσω ένα από τα 2 παρακάτω laptops. 1) HP DV5-1160EV http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900443 2) HP DV5-1299EV http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900460 Η τιμή τους είναι σχεδόν η ίδια με μόνη διαφορά τον επεξεργαστή και τον σκληρό δίσκο απ'οτι μπόρεσα να καταλάβω. Θα με ενδιέφερε να μου πείτε την γνώμη σας για τους υπολογιστές , πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που τυχόν εντοπίζετε και αν αξίζει η αγορά του. Υ.Γ. Πως εξηγείται η πολύ μικρή διαφορά στην τιμή τους ??? Ο επεξεργαστής ο Τ9400 (2.53 Ghz) δεν είναι πολύ ανώτερος από τον P8600 (2.40 Ghz) ???? Επίσης ο σκληρός του πρώτου είναι 320 ΜΒ. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια .... Ευχαριστώ πολύ !!!
efstratios1982 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Καλημέρα... Σκοπεύω να αγοράσω ένα από τα 2 παρακάτω laptops. 1) HP DV5-1160EV http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900443 2) HP DV5-1299EV http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900460 Η τιμή τους είναι σχεδόν η ίδια με μόνη διαφορά τον επεξεργαστή και τον σκληρό δίσκο απ'οτι μπόρεσα να καταλάβω. Θα με ενδιέφερε να μου πείτε την γνώμη σας για τους υπολογιστές , πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που τυχόν εντοπίζετε και αν αξίζει η αγορά του. Υ.Γ. Πως εξηγείται η πολύ μικρή διαφορά στην τιμή τους ??? Ο επεξεργαστής ο Τ9400 (2.53 Ghz) δεν είναι πολύ ανώτερος από τον P8600 (2.40 Ghz) ???? Επίσης ο σκληρός του πρώτου είναι 320 ΜΒ. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια .... Ευχαριστώ πολύ !!! Ο δεύτερος θεωρείται πιο νεότερος τεχνολογικά,με μικρότερη όμως cashe (3mb vs 6mb) αλλά συνάμα είναι και πιο οικονομικός όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος. Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους. Για μένα καλύτερα να προτιμήσεις τον πρώτο φορητό.
Fronimitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Ναι κι εγώ είχα το ίδιο δίλημμα ανάμεσα σε αυτούς τους 2 ΗΡ και τελικά κατέληξα στον 1160.Δεν μου άρεσε και το μπρούτζινο χρώμα του 1299.Κατά τα άλλα για την ώρα δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου.
zervoudakis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Κατ'αρχάς ευχαριστώ που απαντήσατε. Θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Με τις θερμοκρασίες τι παίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο ?? Το ρωτάω γιατί είναι κάτι βασικό, δεδομένου ότι δεν θα με χαλούσα να παίζω που και που κανένα Pro 2009. Υπάρχει όντως πρόβλημα στα HP ?
epivitor Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Κατ'αρχάς ευχαριστώ που απαντήσατε. Θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Με τις θερμοκρασίες τι παίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο ?? Το ρωτάω γιατί είναι κάτι βασικό, δεδομένου ότι δεν θα με χαλούσα να παίζω που και που κανένα Pro 2009. Υπάρχει όντως πρόβλημα στα HP ? Οχι φιλε δεν υπαρχει καποιο προβλημα στα hp. Mε την 9600M GT μια χαρα θα παιζεις pro και οχι μονο. Οσο για τις θερμοκρασιες κανε undervolting και παρε καμια βαση για το laptop αν σκεφτεσαι να το ακουμπας σε μαλακες επιφανειες π.χ. κρεβατια , καναπεδες. Επισης θα σου προτεινα να παρεις και μια επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια (η προταση ισχυει για ολα τα laptops, οχι μονο για τα hp).
michalis2610 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εκφράζω προσωπική άποψη αλλά έχω την παρακάτω θέση σχετικά τους φορητούς των "εμπορικών" σειρών και δη των νεώτερων "γυαλιστερών" μοντέλων εξαυτών: ΔΕΝ αγοράζουμε Pavilion.- Οσο καλή είναι η ΗΡ στις επαγγελματικές σειρές τόσο για τα μπάζα είναι στις εμπορικές. Μέτρια ποιότητα υλικών, κακές/κάκιστες οθόνες, 1 έτος εγγύση και ΠΟΛΛΑ προβλήματα. Μόνο στο insomnia το τελευταίο 6μηνο δεν υπάρχει σχεδόν σελίδα στην ενότητα των φορητών που να μην αναφέρεται σε πρόβλημα με Pavilion. Ειδικά με το θέμα που πρέκυψε πρόσφατα με τις κάρτες γραφικών έχουν βρωμήσει τα φόρουμ ανά την υφήλιο για κάτι που γράφουμε καιρό τώρα...Οκ δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της ΗΡ αλλά και άλλες εταιρίες φοράνε τις ιδιες κάρτες και παρόλαυτα δεν υπάρχει θέμα. Με τα pavilion έχει ταλαιπωρηθεί κόσμος... Αν για τον χ,ψ λόγο καταλήγουμε σε φορητούς από εμπορικές σειρές προτιμούμε Toshiba (σαν άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα στην ίδια περίπου τιμή). Αν είμαστε ακόμη πιο ευαίσθητοι στο θέμα τιμή αγοράζουμε Acer k FS. Με την μεν Acer, ειδικότερα με τις νεότερες σειρές (πχ 6930G) προσφέρει και καλύτερη ποιότητα και καλύτερες επιδόσεις με λιγότερα χρήματα απο τα Pavilion ενώ με την FS τουλάχιστον καλύπτεσαι με 2ετή εγγύηση. Εχω κατά καιρούς γράψει τα εξ αμάξης για τα Acer και τα υπόλοιπα εμπορικά μοντέλα της σειράς, αλλά αυτά είναι συγκρίνοντάς τα με επαγγελματικούς φορητούς. Μεταξύ αποκλειστικά των γνωστών "γυαλιστερών" τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
epivitor Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Οκ δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της ΗΡ αλλά και άλλες εταιρίες φοράνε τις ιδιες κάρτες και παρόλαυτα δεν υπάρχει θέμα. Εδω κανεις λαθος, σε ολα τα laptops με τις συγκεκριμενες παρτιδες gpu εχει παρατηρηθει προβλημα και οχι μονο στα hp. Κατα τη γνωμη μου γι'αυτο το θεμα δεν ευθυνεται καθολου η hp αλλα η nvidia η οποια αυτην την περιοδο το πληρωνει απο την hp (σχεδον ολη η καινουργια σειρα της pavilion φοραει ati gpu). Επισης η ποιοτητα κατασκευης toshiba - pavilion ειναι σχεδον η ιδια (ιδια πλαστικα, ιδια τριξιματα). Οπως και να εχει τα δυο laptops που σκεφτεται το παιδι φορανε την 9600m gt η οποια δεν εχει προβλημα. Οσο για τα acer και fujitsu ειλικρινα αν μου χαριζαν ενα θα το πουλουσα για να παρω κατι αλλο.
efstratios1982 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εκφράζω προσωπική άποψη αλλά έχω την παρακάτω θέση σχετικά τους φορητούς των "εμπορικών" σειρών και δη των νεώτερων "γυαλιστερών" μοντέλων εξαυτών: ΔΕΝ αγοράζουμε Pavilion.- Οσο καλή είναι η ΗΡ στις επαγγελματικές σειρές τόσο για τα μπάζα είναι στις εμπορικές. Μέτρια ποιότητα υλικών, κακές/κάκιστες οθόνες, 1 έτος εγγύση και ΠΟΛΛΑ προβλήματα. Μόνο στο insomnia το τελευταίο 6μηνο δεν υπάρχει σχεδόν σελίδα στην ενότητα των φορητών που να μην αναφέρεται σε πρόβλημα με Pavilion. Ειδικά με το θέμα που πρέκυψε πρόσφατα με τις κάρτες γραφικών έχουν βρωμήσει τα φόρουμ ανά την υφήλιο για κάτι που γράφουμε καιρό τώρα...Οκ δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της ΗΡ αλλά και άλλες εταιρίες φοράνε τις ιδιες κάρτες και παρόλαυτα δεν υπάρχει θέμα. Με τα pavilion έχει ταλαιπωρηθεί κόσμος... Αν για τον χ,ψ λόγο καταλήγουμε σε φορητούς από εμπορικές σειρές προτιμούμε Toshiba (σαν άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα στην ίδια περίπου τιμή). Αν είμαστε ακόμη πιο ευαίσθητοι στο θέμα τιμή αγοράζουμε Acer k FS. Με την μεν Acer, ειδικότερα με τις νεότερες σειρές (πχ 6930G) προσφέρει και καλύτερη ποιότητα και καλύτερες επιδόσεις με λιγότερα χρήματα απο τα Pavilion ενώ με την FS τουλάχιστον καλύπτεσαι με 2ετή εγγύηση. Εχω κατά καιρούς γράψει τα εξ αμάξης για τα Acer και τα υπόλοιπα εμπορικά μοντέλα της σειράς, αλλά αυτά είναι συγκρίνοντάς τα με επαγγελματικούς φορητούς. Μεταξύ αποκλειστικά των γνωστών "γυαλιστερών" τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σήμερα ήμουν στο service της hp την infoquest.Μόνο acer είχε... τι να το κάνω λοιπόν να πάρω acer και να το έχω μονίμως για service.Σημασία έχει να το πάρεις και να το χαρείς. Όσο για τα pavillion που ανέφερες παραπάνω ως προβληματικά, δεν είναι τα μόνα που παρουσίασαν πρόβλημα καθώς και τα dell,sony,toshiba(αν και όχι τόσο πολύ για τα τελευταία γιατί φορούσαν εκείνη τη περίοδο ATI ως επί το πλείστον) είχαν προβλήματα. Αυτό δεν βλέπω όμως να το αναφέρεις.Καλό είναι να λέμε τη γνώμη μας αλλά όχι να παραπληροφορούμε το κόσμο!
Fronimitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Για θερμοκρασίες που ρώτησε το παλικάρι το δικό μου 1160 το έχω δεί σε απλή χρήση από 47-53 βαθμούς κελσίου και σε παιχνίδια (για την ώρα μόνο pro 2009 έχω παίξει,αν παίζει ρόλο το παιχνίδι) 65-70.Τις θερμοκρασίες τις κοιτάω με Speedfan. Όταν είχα το Toshiba A300-1GN είχα 10 βαθμούς πιο κάτω όμως και σε απλή χρήση και σε παιχνίδια.
epivitor Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Για θερμοκρασίες που ρώτησε το παλικάρι το δικό μου 1160 το έχω δεί σε απλή χρήση από 47-53 βαθμούς κελσίου και σε παιχνίδια (για την ώρα μόνο pro 2009 έχω παίξει,αν παίζει ρόλο το παιχνίδι) 65-70.Τις θερμοκρασίες τις κοιτάω με Speedfan.Όταν είχα το Toshiba A300-1GN είχα 10 βαθμούς πιο κάτω όμως και σε απλή χρήση και σε παιχνίδια. Oι θερμοκρασιες του 1160 να φανταστω ειναι χωρις undervolting. To Toshiba A300-1GN ειναι λογικο να ειναι πιο κρυο απο το 1160 μιας και εχει cpu και gpu λιγοτερο ενεργοβορες που λειτουργουν σε χαμηλοτερες συχνοτητες.
Fronimitis Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Oι θερμοκρασιες του 1160 να φανταστω ειναι χωρις undervolting. To Toshiba A300-1GN ειναι λογικο να ειναι πιο κρυο απο το 1160 μιας και εχει cpu και gpu λιγοτερο ενεργοβορες που λειτουργουν σε χαμηλοτερες συχνοτητες. Nαι χωρίς undervolting.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.