Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με παλιό πισι...pentium 4 -gigabyte 8IPE1000-G

souvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό πέντιουμ σύστημα και είπα να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο που είχα ήδη...

η μητρική είναι γιγαμπάιτ 8IPE1000-G με 865 chipset και είχα έναν Pentium 4 2.0Ghz και προσπάθησα να βάλω έναν 2.8 Ghz με 800 fsb...επίσης άλλαξα τις μνήμες ...

Το σύστημα όμως δεν μπουτάρει και μου βγάζει το εξής μύνημα...ακόμη και αν τοποθετήσω τα παλιά κάνει τα ίδια!:mad:

"Award Bootblock BIOS v 1.0

Copyright © 2000, Award Software,Inc

Scanning BIOS Image in hard drive..."

και δεν κάνει τίποτα!Τι έχει πάθει?Τι μπορώ να κάνω?βοήθεια...

Δημοσ.

Πολλές φορές σε παρόμοιες καταστάσεις με έχει βοηθήσει το bios update. Επίσης δοκίμασε πρώτα να κάνεις ένα bios reset

Δημοσ.

Πως μπορώ να κάνω Bios reset?Δεν κάνει καν post ...

Κατευθείαν βγάζει αυτήν την οθόνη.Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κατεβάσω κάποιο bios και να το γράψω σε δισκέτα αν θα το αναγνωρίσει...

Δημοσ.
Πως μπορώ να κάνω Bios reset?Δεν κάνει καν post ...

Κατευθείαν βγάζει αυτήν την οθόνη.Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κατεβάσω κάποιο bios και να το γράψω σε δισκέτα αν θα το αναγνωρίσει...

Για bios reset το κάνεις είτε με το jumber όπως γράφει στο βιβλιαράκι της μητρικής ή βγάζεις το pc από την πρίζα και μετά τη μπαταρία της μητρικής για κανένα 10λεπτο. Post δεν κάνει αλλά σου βγάζει στην οθόνη το μήνυμα λάθους, οπότε με δισκέτα μπορείς να δοκιμάσεις το update. Θέλει προσοχή όμως. Επίσης αν θέλεις τσέκαρε αν έβαλες καλά τον επεξεργαστή μήπως στράβωσε κάποιο πινάκι κατά λάθος. Αν έχεις κάρτα γραφικών ξεχωριστή δες αν την έβαλες καλά. Στο internet αν ψάξεις το μήνυμα που σου εμφανίζει συνήθως έχει να κάνει με τον επεξεργαστή. Αυτό βρήκα από την αναζήτηση που έκανα.

Δημοσ.

Βγάλε το πισί από τη πρίζα, βγάλε και τη μπαταρία του bios άφησε το δέκα λεπτά. Βάλε τα παλιά πάνω μαζί με τις παλιές μνήμες, βάλε τη μπαταρία, κλείστο, και βάλε το στην πρίζα. Μετά κάνε αναβάθμιση στο bios.

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ...με σώσατε νόμιζα ότι τα'φτυσε!

Δεν μπορούσα να ποστάρω γιατί διάβαζα αυτά που λέγατε από ένα κινητό.

Είχα κάνει τη μαμακία και είχα αλλάξει και μνήμες...έβγαλα τις νέες έβαλα τις παλιές και τον παλιό επεξεργαστή και τα πράγματα μπήκαν σε σειρά!

Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας:o:o:o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...