Προς το περιεχόμενο

Notebook Cooler ?

Λουκιανος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε οποια βαση και αν παρεις μην περιμενεις θαυματα.

Εγω εχω αυτην που ειναι ιδια με την coolermaster που σκεφτεσαι και στην πιο χαμηλη σκαλα ριχνει τις θερμοκρασιες 4-5C.

Στην τελευταια σκαλα το πολυ θα τη ριχνει 6-7C αλλα ακουγεται αρκετα.

Επισης η coolermaster εχει τρυπες για τον αερα σε ολη την επιφανεια ενω η zalman δεν εχει στο πανω μερος.

Ποια gpu εχεις και εχει τετοιες θερμοκρασιες?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά θέλω να αγοράσω μια βάση με ανεμηστηρες για το καινουργιο μου Lg r500

Εγω χρησιμοποιώ αυτην : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805813

και ειμαι ευχαριστημένος δεν περιμένω τρελές αλλαγες απλα καμία φορ'α βγάζω και τη μπαταρία απο το μηχάνημα για να μην ζεσταίνεται και απο τη φόρτιση της.

Δημοσ.
Φιλε οποια βαση και αν παρεις μην περιμενεις θαυματα.

Εγω εχω αυτην που ειναι ιδια με την coolermaster που σκεφτεσαι και στην πιο χαμηλη σκαλα ριχνει τις θερμοκρασιες 4-5C.

Στην τελευταια σκαλα το πολυ θα τη ριχνει 6-7C αλλα ακουγεται αρκετα.

Επισης η coolermaster εχει τρυπες για τον αερα σε ολη την επιφανεια ενω η zalman δεν εχει στο πανω μερος.

Ποια gpu εχεις και εχει τετοιες θερμοκρασιες?

Την 8600m gs εχω δυστυχως και το λαπτοπ ειναι 1 εβδομαδας και δε θελω να παθω οτι επαθα με το siemens με την ατι χ700 που καηκε, οπότε θα πάρω την coolermaster η οποία εχει και χαμηλοτερο θορυβο απο τη zalman συμφωνα με αυτα που γραφει στα χαρακτηριστικα

Δημοσ.

Ρε συ nnanos μετα απο οσα ακουστηκαν για τις 8600m gs και 8400m gs πας και μου παιρνεις καινουργιο laptop με τετοια gpu?

Aν το εχεις αγορασμενο μεσω internet εχεις νομιζω 10 μερες απο το νομο για να το επιστρεψεις πισω.

Αν μπορεις γυρνα το γιατι αλλιως θα ταλαιπωρηθεις πολυ στο μελλον απο αυτην την καρτα.

Δημοσ.
Ρε συ nnanos μετα απο οσα ακουστηκαν για τις 8600m gs και 8400m gs πας και μου παιρνεις καινουργιο laptop με τετοια gpu?

Aν το εχεις αγορασμενο μεσω internet εχεις νομιζω 10 μερες απο το νομο για να το επιστρεψεις πισω.

Αν μπορεις γυρνα το γιατι αλλιως θα ταλαιπωρηθεις πολυ στο μελλον απο αυτην την καρτα.

Δυστυχως μετα τα ειδα το πηρα προσφορα και βιαστηκα, ο νομος ισχυει οταν δεν το εχεις ανοιξει δυστυχως, θα ρισκαρω και θα προσεχω και βλεπουμε, επίσης ειδα πως η πρωτη παρτιδα ειχε προβλημα με τη σειρα 8, ελπίζω να ειμαι τυχερος, και η χ700 ηταν προβληματικες αλλα αντεξε 3 χρονια με κακη χρηση και διχως καθολου καθαρισμο του συστηματος εξαερωσης!

Δημοσ.

Πώς ειναι δυνατον να καταλαβεις οτι δεν σου κανει κατι αν δεν το ανοιξεις πρωτα?

Εγω χθες εκανα μια επιστροφη (στο eshop μαλιστα) και μου κοψαν πιστωτικο αμεσως.Εννοειται πως η συσκευασια δεν ηταν σκισμενη και ειχε ολα τα παρελκομενα.

Δες εδω τι ισχυει για τις επιστροφες προϊοντων.Αυτο κανονικα ισχυει για ολες τις αγορες μεσω internet.

Aν παρ'ολα αυτα θες να το κρατησεις το laptop αγορασε τουλαχιστον μια επεκταση εγγυησης.

Δημοσ.

Φίλε nnanos ερώτηση επειδή μάλλον είμαστε ομοιοπαθείς....Όταν λες ότι η Χ700 σου έβγαλε πρόβλημα στα 3 χρόνια εννοείς ότι κάηκε μία κι έξω ή ξεκίνησε με μπλε οθόνες και restart και κάποια ωραία πρωϊα παρέδωσε πνεύμα? Εγώ είμαι στο δεύτερο σενάριο καιρό τώρα και αυτό που έκανα ήταν ότι έβγαλα τελείως το καπάκι από κάτω και έχω το cooler να φυσάει κατευθείαν στο εσωτερικό του 1667. E, την ψιλοπαλεύει έτσι το μηχάνημα για τα εντελώς βασικά εννοείται internet, word, excel κλπ. και κανένα δίλεπτο βιντεάκι στο youtube μπορεί να το βγάλει αν δεν είναι ώρα ανοιχτό. Είχες δοκιμάσει καμια ελαφριά διανομή linux? Έχω ακούσει ότι επειδή δεν χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών πιθανόν να πάρει παράταση ζωής για λίγο το μηχάνημα με αυτό τον τρόπο.

Δημοσ.
Πώς ειναι δυνατον να καταλαβεις οτι δεν σου κανει κατι αν δεν το ανοιξεις πρωτα?

Εγω χθες εκανα μια επιστροφη (στο eshop μαλιστα) και μου κοψαν πιστωτικο αμεσως.Εννοειται πως η συσκευασια δεν ηταν σκισμενη και ειχε ολα τα παρελκομενα.

Δες εδω τι ισχυει για τις επιστροφες προϊοντων.Αυτο κανονικα ισχυει για ολες τις αγορες μεσω internet.

Aν παρ'ολα αυτα θες να το κρατησεις το laptop αγορασε τουλαχιστον μια επεκταση εγγυησης.

Έχει ήδη 2 χρονια εγγύηση το λαπτοπ και είμαι καλα πιστεύω, τώρα ουτως η άλλως βλέπω τη θερμοκρασία και τη ρυθμιζω, στην χ700 δεν ειχε αισθητηρα, επίσης ποτε δε καθάρισα το κουλερ, επίσης ρε παιδια δε τα πολυπιστευω αυτα που λενε για τις nvidia, βρηκα πολλα φορουμ με overclocking σε 8600Μ, μετα τι περιμενουν να μη καει?Σε λαπτοπ overclocking έλεος! Επίσης μολις τελειώσει η εγγυηση θα το ανοιξω και θα βάλω άλλη αλοιφη πιο καλή γιατι βαζουν κατι μουφα pads, βρηκα μια που ειναι λειωμενο μεταλο με 80W/mK(να φανταστειτε τα pad της mxm upgrade ειναι 17W/mK!). Με τακτικο καθαρισμο και καλη συντηρηση μια χαρα θα ειναι πιστευω-επίσης στο σταθερο έχω μια 6600GT και εχει και εκει 55C(idle)-75C(full)(αρχικα πήγαινε 90 και εκανα καθαρισμο και αλλαγη αλοιφης με arctic silver 5)και εχω και 2 ανεμηστηρες(εισαγωγη εξαγωγη)μεσα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι κάρτες ΔΕΝ καιγονται, ξεκολαει η κολληση του τσιπ με πλακετα, αυτο αρχιζει να γινεται μετα τους 130C, υπολογιστε οτι μολις κλεισει το μηχανημα ομως εχει οτι ειχε +10C οποτε μολις τελειωνετε ενα παιχνιδι να περιμενετε να πεσει σε idle θερμοκρασια και μετα να το κλεινετε. Την Χ700 την εφτιξα με επαναθερμαση στους 160(στους 180 λειωνει τελειως το καλαι και τετελεστε, γινονται βραχυκυκλωματα)μεσα σε φουρνο(φαγητου!)και μετρωντας με infrared θερμομετρο, και ναι δουλεψε 4 ολοκληρους μηνες σε λειτουργια 5+ωρες την ημερα.

Δημοσ.
Έχει ήδη 2 χρονια εγγύηση το λαπτοπ και είμαι καλα πιστεύω, τώρα ουτως η άλλως βλέπω τη θερμοκρασία και τη ρυθμιζω, στην χ700 δεν ειχε αισθητηρα, επίσης ποτε δε καθάρισα το κουλερ, επίσης ρε παιδια δε τα πολυπιστευω αυτα που λενε για τις nvidia, βρηκα πολλα φορουμ με overclocking σε 8600Μ, μετα τι περιμενουν να μη καει?Σε λαπτοπ overclocking έλεος! Επίσης μολις τελειώσει η εγγυηση θα το ανοιξω και θα βάλω άλλη αλοιφη πιο καλή γιατι βαζουν κατι μουφα pads, βρηκα μια που ειναι λειωμενο μεταλο με 80W/mK(να φανταστειτε τα pad της mxm upgrade ειναι 17W/mK!). Με τακτικο καθαρισμο και καλη συντηρηση μια χαρα θα ειναι πιστευω-επίσης στο σταθερο έχω μια 6600GT και εχει και εκει 55C(idle)-75C(full)(αρχικα πήγαινε 90 και εκανα καθαρισμο και αλλαγη αλοιφης με arctic silver 5)και εχω και 2 ανεμηστηρες(εισαγωγη εξαγωγη)μεσα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι κάρτες ΔΕΝ καιγονται, ξεκολαει η κολληση του τσιπ με πλακετα, αυτο αρχιζει να γινεται μετα τους 130C, υπολογιστε οτι μολις κλεισει το μηχανημα ομως εχει οτι ειχε +10C οποτε μολις τελειωνετε ενα παιχνιδι να περιμενετε να πεσει σε idle θερμοκρασια και μετα να το κλεινετε. Την Χ700 την εφτιξα με επαναθερμαση στους 160(στους 180 λειωνει τελειως το καλαι και τετελεστε, γινονται βραχυκυκλωματα)μεσα σε φουρνο(φαγητου!)και μετρωντας με infrared θερμομετρο, και ναι δουλεψε 4 ολοκληρους μηνες σε λειτουργια 5+ωρες την ημερα.

Μήπως είναι εύκολο να δώσεις λίγες πληροφορίες για τα συμπτώματα που παρουσίασε η κάρτα και για τη μέθοδο με το φούρνο? Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.
Μήπως είναι εύκολο να δώσεις λίγες πληροφορίες για τα συμπτώματα που παρουσίασε η κάρτα και για τη μέθοδο με το φούρνο? Ευχαριστώ :-)

Συμπτωματα ξεκολλημενης καρτας: αρχικα εμφανιζει κάθετες γραμμές, μετα κολάει το συστημα, αν μπεις safe mode παιζει με τις γραμμες αλλά μπορει να κολλάει-οταν κρυώσει και τον ανοιξεις παίζει για λιγο σωστα μετα πάλι τα ιδια.

Οσο για το φουρνο πρέπει να ζεστάνεις την κάρτα περίπου 150-160C gia 3-4 λεπτα μετα να πιέσεις το τσιπ με δύναμη(εγω το εβαζα κατω απο πόδι τραπεζιου) και να το αφήσεις να κρυώσει, μπορει να χρειαστει να επαναλάβεις τη διαδικασια πολλες φορες, αλλά μη το ζεστανεις υπερβολικα γιατι πάει η καρτα μετα αν βραχυκυκλωσει απο κατω-πρεπει οπωσδηποτε να χεις θερμομετρο ακριβειας(infrared ειχα εγω) να κοιτας διαρκως τη θερμοκρασία!

Επίσης υπάρχει και η λυση του ebaY με περιπου 100 ευρω καινουρια, 50-60 ευρω μεταχειρισμενη-επιδιορθωμενη

Δημοσ.

Ευχαριστώ, εμένα μάλλον ακόμα δεν έχει φτάσει στο ξεκόλλημα, προς το παρόν τρώω μπλε οθόνες και restart, αρκετά συχνά όμως. Άμα πάω να παίξω κανένα video στο youtube ζήτημα να βγάλει πάνω από 2 λεπτά, πάει η bsod σύννεφο. Μάλλον είναι ο προάγγελος του ξεκολλήματος...

Δημοσ.
Ευχαριστώ, εμένα μάλλον ακόμα δεν έχει φτάσει στο ξεκόλλημα, προς το παρόν τρώω μπλε οθόνες και restart, αρκετά συχνά όμως. Άμα πάω να παίξω κανένα video στο youtube ζήτημα να βγάλει πάνω από 2 λεπτά, πάει η bsod σύννεφο. Μάλλον είναι ο προάγγελος του ξεκολλήματος...

Οι μπλε οθόνες μάλλον δεν έχουν σχεση, ίσως είναι και απο software, κάνε ένα φορματ και παρακολούθησε το, συνήθως οι μπλε οθόνες είναι απο πρόβλημα στη RAM. Αφου δε σου χάλασε ακόμη να το ανοίξεις και να καθαρίσεις το σύστημα ψύξης οπωσδηποτε, να βάλεις νέα αλοιφή(arctic silver 5 ή καλίτερα coolerabpratory απο πλαίσιο)στον επεξεργαστη και να αγοράσεις με 15ευρω απο mxm-upgrade.com νέο pad. Εγώ μόλις ληξει η εγγύηση στο καινουριο αυτο θα κάνω, δε φταίνε οι κάρτες που "καίγονται" απλά τα λαπτοπ λογω περιορισμού χώρου έχουν λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικα στη κάρτα γραφικών, αν το ακουμπάς ειδικά πάνω σου και κλείνεις τους αεραγωγους επιδεινονεται η κατάσταση,όμως με τη κατάληλη συντήρηση δε χαλάει, επίσης τα λαπτοπ δεν ειναι για gaming, εγώ αντε να παίξω ενα παιχνιδι το χρόνο το πολυ, εδώ η 6800gt στο σταθερο μου ανεβάζει μετα από συντηρηση 75-77C. Επίσης σε πολλούς γνωστούς μου εχουν καεί διάφορες κάρτες γραφικών 7600gt κτλ, η κάρτα γραφικών σίγουρα ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Γιατι δεν φτιαχνεις ενα δικο σου cooler που θα το προσαρμοσεις στις δικες σου αναγκες ψυξης; θα σου κοστισει λιγοτερα και θα εχεις καλυτερη αποδοση. Δες τι εκανα εγω...

WOW!

Μπράβο ρε φίλε, πολύ ωραίο!

Εγώ πάντος εχώ το Zalman-NC 2000 και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος! Είδα φοβερή διαφορα στην θερμοκρασία, πάνω απο 10 βαθμούς! Κανει λίγο θόρυβο πάντος.... Σαν μικρό ψυγείο κάνει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...