Dj Jacob Z Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Πιστεύεται ότι αν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί Illustrator,Photoshop,Flash Professional είναι ολοκληρωμένος σαν graphic designer ΜΟΝΟ για το Web ?Αν όχι ποιά άλλα προγράμματα πιστεύεται ότι είναι απαραίτητο ή έστω καλό να ξέρει κάποιος ?
Seldimi Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Το θέμα είναι να έχει ταλέντο και να ξέρει πως με photoshop πρέπει να σχεδιάσει και να κόψει ένα design για σελίδα... είχα φίλο που ήταν καλός γραφίστας αλλά για web design... δύσκολα!
alexandr0s Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Το Photoshop είναι το νούμερο 1. Για opensource το gimp και το paint.net
CyberCr33p Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Σε gimp δεν είχα καταφέρει να βρω πώς γίνεται το slice. Πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχει αυτή η λειτουργία.
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Συμφωνώ με τον Seldimi αλλά κανείς δεν μου απάντησε αν είναι κομπλέ κάποιος με τα προγράμματα που ανέφερα !
Seldimi Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Σου απαντήσαμε.. αν ξέρεις να κάνεις slice και τα γραφικά σου να τα μεταφέρεις σε design (με slice tools) είσαι ΟΚ
snik Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Με το graphic designer για web εννοεις web designer; Αν ναι πρεπει να γνωριζεις τα παραπανω που ειπες αλλα οχι απλα να τα γνωριζεις, πρεπει να μπορεις να κανεις slice καποιο template να ξερεις να φτιαχνεις γραφικα στο illustrator και αν θες να δουλεψεις σαν web designer πρεπει να ξερεις και λιγο Html και css ωστε να μπορεις να το στησεις ολο αυτο σε μια ιστοσελιδα. Αλλα για το τελευταιο δεν ξερω ακομα τι ζηταει η αγορα εργασιας απο τους web designers, θελει καποιον που να φτιαχνει ενα psd template και μεχρι εκει η θελει να κατασκευαζει το html και το css της σελιδας και μετα να αναλαβει ο developer τα υπολοιπα;
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 ..... αν θες να δουλεψεις σαν web designer πρεπει να ξερεις και λιγο Html και css ωστε να μπορεις να το στησεις ολο αυτο σε μια ιστοσελιδα...... Τι σχέση έχει ο wed designer με το να ξέρει λίγο Hmtl και Css και το να στήνει ιστοσελίσες? Και ο developer τι θα κάνει θα τον κοιτάει? θελει καποιον που να φτιαχνει ενα psd template και μεχρι εκει και μετα να αναλαβει ο developer τα υπολοιπα; Ακριβώς έτσι όπως τα λες δουλεύουν οι εταιρείες
Jim_sdtv Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Νομίζω πως ο wed designer χρειάζεται να γνωρίζει css και html. Ο πελάτης αν θέλει μόνο στατικές σελίδες (με css και html) τότε όλα τα αναλαμβάνει αυτός. Αν πάλι χρειάζεται και δυναμικό περιεχόμενο, παιχνίδια και γενικά διαδικτυακές εφαρμογές τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στον developer.
Seldimi Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Συμφωνώ με τον Jim_sdtv... Ένας developer έχει να ασχοληθεί με πιο σημαντικά πράγματα από το κόψιμο των κοματιών και την δημιουργία των divs για να τα στήσει όλα... άσε που απο psd σε κόψιμο & σελίδα πολλές φορές χρειάζονται αλλαγές στα γραφικά, σε κάποια σημεία.. που ο developer δεν οφείλει να γνωρίζει... δεν φτιάχνουμε ένα design σε 1024x768 psd και τέλος
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Άρα ένας web designer είναι απαιρέτητο να ξέρει τα προγράμματα που προανέφερα,HTML και CSS από εκεί και πέρα αν χρειάζεται ο πελάτης μια πιο δυναμική ιστοσελίδα αναλαμβάνει ο web developer.Σωστά ?
Jim_sdtv Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Βέβαια... Ένα παράδειγμα... Αν χρειαστεί κάποιος ένα Template για κάποιο CMS τότε θα πάει σε έναν web designer. Αν πάλι θέλει ένα πρόσθετο όπως Module στο CMS του τότε θα πάει σε έναν web developer. Βέβαια εδώ στην Ελλάδα μάλλον τις "ενοποιήσαμε" τις ειδικότητες γι` αυτό έχουμε τέτοιες παραγωγές... (και έχουμε μπερδέψει τους ρόλους). Σημείωση: Ο web designer πρέπει να ξέρει και τα βασικά σε php...
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Graphic Designer=γραφίστας ? Κοίτα αν ξέρει και php θα μάθει και mysql...
snik Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Οποτε οπως το εχω εγω στο μυαλο μου καταληγουμε σε καποιον που εχει καποιες γνωσεις γραφιστικης και ενα πακετο απο css/xhtml. Δηλαδη για απλα πραγματα χρειαζομαστε εναν designer ενω για κατι ποιο πολυπλοκο προγραμματιστικα θελουμε designer και developer. Στο θεμα flash τι γινεται; Ο designer πρεπει να ξερει actionscript η σχεδιαζει απλα το Interface και αναλαμβανει μετα ο developer;
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Οποτε οπως το εχω εγω στο μυαλο μου καταληγουμε σε καποιον που εχει καποιες γνωσεις γραφιστικης και ενα πακετο απο css/xhtml. Δηλαδη για απλα πραγματα χρειαζομαστε εναν designer ενω για κατι ποιο πολυπλοκο προγραμματιστικα θελουμε designer και developer.Στο θεμα flash τι γινεται; Ο designer πρεπει να ξερει actionscript η σχεδιαζει απλα το Interface και αναλαμβανει μετα ο developer; Μάλλον και στο θέμα flash πάει στον designer.Άρα HTML,CSS,PHP,MYSQL,ACTIONSCRIPT και γνώση dreamweaver,illustrator,photoshop,flash professional.Τώρα είμαστε completed ?!?!?!?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.