Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου συγκαταλέγονται και επίσημα πλέον τα Τρίκαλα, χάρη στην ευρεία αξιοποίηση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

Η δημοτική αρχή της πόλης βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF) στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα Χτίζοντας την Ευρυζωνική Οικονομία που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ Οδυσσέας Ράπτης.

Στη διάρκεια της τελετής, ο κ. Ταμήλος υπέγραψε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 πόλεις των ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, και από μία πόλη της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ν. Αφρική, της Σουηδίας, της Εσθονίας, της Βραζιλίας, της Μάλτας και της Ταϊβάν.

Τα Τρίκαλα προσφέρουν μεταξύ άλλων δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους καθώς και πρόγραμμα ιατρικής παρακολούθησης από απόσταση !!!

Source.png Πηγή: www.in.gr

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι λες και έχουν τα Τρίκαλα την έκταση και τον πληθυσμό που έχει η Αθήνα για να μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο εύκολα...

Δημοσ.
ναι λες και έχουν τα Τρίκαλα την έκταση και τον πληθυσμό που έχει η Αθήνα για να μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο εύκολα...

σωστό μεν, αλλά άσε την αθήνα, ένα σωρό πόλεις μεγέθους τρικάλων και κάτω μπορούν άνετα να φροντίσουν για αυτά αλλά τσουγκρανιστάν

• Super Moderators
Δημοσ.

σε αυτό έχεις δίκιο soturin, απλά όπως και να το κάνουμε εδώ δεν φροντίζουν πιο σημαντικά θέματα, το wi-fi θα φροντίσουν?

Δημοσ.
σε αυτό έχεις δίκιο soturin, απλά όπως και να το κάνουμε εδώ δεν φροντίζουν πιο σημαντικά θέματα, το wi-fi θα φροντίσουν?

κοίτα στην Αργυρούπολη έχουν βάλει wi-fi . έχω δει πολλά routers με κεραία σε κολόνες τής δέη η του οτε. προσπάθησα να μπω μια φορά με το iphone και συνδέθηκε κανονικά άλλα μόλις άνοιξα το safari ήθελε κωδικό και pass και έλεγε"Arnet.gr"

Δημοσ.

Routers υπάρχουν πολλά, με free access... Ένα -εδώ, των Τρικάλων!

[Αυτή η διαφήμιση της ΝΟΥΝΟΥ είναι πολύ σοφή τελικά...]

Δημοσ.

Πάντως στην περίπτωση της Αθήνας, με την βοήθεια του awmn πιστεύω ότι είναι αρκετά ρεαλιστική μια παρόμοια υλοποίηση. Το θέμα είναι πως στην Αθήνα παίζουν πολλά συμφέροντα λόγο των εναλλακτικών ...

Δημοσ.

Η κυριότερη υπηρεσία του e-trikala και ο λόγος για τον οποίο βραβεύτηκε είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών οι οποίοι είτε δεν έχουν γρήγορη πρόσβαση σε κάποιο κέντρο υγείας, είτε χρήζουν συνεχής παρακολούθησης λόγο συγκεκριμένων ασθενειών. Όσον αφορά την συνεχή παρακολούθηση ιατρικών παραμέτρων υπάρχουν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα τέτοιες συσκευές( π.χ holters ). Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο για πόλεις όπως η Αθήνα τέτοιου είδους τεχνολογίες όπου η πρόσβαση σε κάποιο κέντρο υγείας είναι ευκολότερη. Παρόλα αυτά να σας αναφέρω ότι υπάρχουν (Ιδιωτικά)κέντρα υγείας τα οποία χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογία και στην Αθήνα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Έβαλα και εγώ το χεράκι μου…

Φιλικά,

sanidas

Δημοσ.
Η κυριότερη υπηρεσία του e-trikala και ο λόγος για τον οποίο βραβεύτηκε είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών οι οποίοι είτε δεν έχουν γρήγορη πρόσβαση σε κάποιο κέντρο υγείας, είτε χρήζουν συνεχής παρακολούθησης λόγο συγκεκριμένων ασθενειών. Όσον αφορά την συνεχή παρακολούθηση ιατρικών παραμέτρων υπάρχουν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα τέτοιες συσκευές( π.χ holters ). Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο για πόλεις όπως η Αθήνα τέτοιου είδους τεχνολογίες όπου η πρόσβαση σε κάποιο κέντρο υγείας είναι ευκολότερη. Παρόλα αυτά να σας αναφέρω ότι υπάρχουν (Ιδιωτικά)κέντρα υγείας τα οποία χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογία και στην Αθήνα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Έβαλα και εγώ το χεράκι μου…

Φιλικά,

sanidas

αν έβαλες και εσυ το χεράκι σου στο στήσιμο του δικτύου αυτού τότε σου αξίζει ενα μεγάλο μπράβο!!!:-D

Δημοσ.
αν έβαλες και εσυ το χεράκι σου στο στήσιμο του δικτύου αυτού τότε σου αξίζει ενα μεγάλο μπράβο!!!:-D

Σε ευχαριστώ πολύ :-) ,

Όποιος χρειαστεί λεπτομέρειες είμαι στη διάθεσή σας…

Δημοσ.
Σε ευχαριστώ πολύ :-) ,

Όποιος χρειαστεί λεπτομέρειες είμαι στη διάθεσή σας…

τι έκανες ακριβώς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...