PaokToTheBone Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν αν ανησυχείς για την "υγεία" του συστήματός σου, θα σου έλεγα ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις δεν πρόκειται να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Αν όμως έχεις και εσύ (όπως και εγώ) το "μικρόβιο" με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τότε θα σου έλεγα ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι μέτρια. Εγώ έχω έναν Ε8400 Ε0 και mobo Gigabyte EP45 DS3 (κουτί TT element S με πλαϊνό ανεμιστήρα) Τον χειμώνα το Mobo έφτανε το πολύ τους 34 και ξεκινούσε από τους 27. Τώρα που καλοκαιριάζει ξεκινά από τους 34 και φτάνει τους 38. Επειδή όμως έχεις και εσύ κουτί που παίρνει το τροδοφοτικό κάτω, δοκίμασε να στηρίξεις δοκιμαστικά ένα ανεμιστηράκι πάνω του για να φυσάει κατευθείαν κάτω από την κάρτα γραφικών και προς το northbridge. Θα δεις τεράστια πτώση θεμοκρασιών στο mobo... Καλοκαίρι+κάρτα γραφικών+πολύ πιθανό ο αισθητήρας του Mobo κάτω από την κάρτα γραφικών ή κοντά στο northbridge= οι 37βαθμοί. Μην ανησυχείς αν μένει κάτω από 38 με max 40. Για τον επεξεργαστή (και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επεξεργαστές 65W που κατά βάση δεν αναπτύσσουν φοβερές θερμοκρασίες σε stock ταχύτητες). Δικός μου (@3.0-stock) ξεκινά με θερμοκρασίες 35/32 και μένει εκεί (Coolemaster V8). Σε stress test 41/41 (OCCT). @3.6 που τον έχω συνήθως, τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ξεκινά από 35/32.5 και φτάνει 44/43. Τις μετρήσεις παίρνω από το core temp/ real temp γιατί το everst διαβάζει και θεμοκρασία CPU (εκτός από CORE 0 CORE 1), αυτή δηλαδή που καταγράφεται στο bios και η οποία ξεκινά από 20 και φτάνει μέχρι 32...(lol) Εν κατακλείδι (και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα) ουδέν πρόβλημα για την υγεία του συστήματος, με μέτριες όμως ενδείξεις.. Εχεις την V8 και εισαι στοκ?Ποιος ο λογος να πας σε μια τετοια ψυκτρα αν ειναι να μεινεις στοκ?
Tenshi Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Εχεις την V8 και εισαι στοκ?Ποιος ο λογος να πας σε μια τετοια ψυκτρα αν ειναι να μεινεις στοκ? -Θερμοκρασίες -Θόρυβος Εχω την True Black και δουλεύω στα 2,83Ghz πλήν απειρο-ελαχίστων περιπτώσεων ελέω benching.Ε και; Ειδικά τώρα που έβαλα και την βρωμο 4870X2 έχει γίνει φούρνος όλο το σύστημα.Φαντάσου να είχε τον stock ανεμιστήρα της intel...
stefanos44 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Καλησπέρα σε όλους. [email protected] που τον έχω συνήθως, τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ξεκινά από 35/32.5 και φτάνει 44/43. Δεν είπα ότι είμαι στοκ, αλλά αφού έθεσες το ερώτημα θα σου πω τη γνώμη μου. Πρώτος και κύριος είναι ότι η V8 είναι πιο αθόρυβη από την stock intel ψύκτρα ακόμα και σε full στροφες (συνήθως οι stock ψύκτρες των E8XXX που έχω δοκιμάσει σε διάφορα συστήματα παράγουν ένα ενοχλητικό σφύριγμα σε full στροφές...) Δουλεύει από 768 με ~2023 (ενδείξεις Easy Tune 6), ενώ περιλαμβάνει fan controller. Όποιος λοιπόν θέλει να μείνει stock μπορεί να αγοράσει μια ψύκτρα όπως η V8 (ή όποια άλλη high end ψύκτρα θέλει) και να προσθέσει ωραία εμφάνιση στο σύστημά του( αν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση-υποκειμενικό), να την κρατήσει για μελλοντικές αναβαθμίσεις και να έχει υπέραρκετή ψύξη με 800στφ/λεπτό και σχεδόν αθόρυβο stock σύστημα. Από την άλλη όταν θέλει κάποιος να κάνει αξιολόγηση ενός υποσυστήματος είναι φυσικό να το δοκιμάσει σε όσον το δυνατό περισσότερες συνθήκες λειτουργίας. Γι' αυτό την έχω δοκιμάσει @3.0 3.6 και 4.05 και έχω μείνει στο δεύτερο γιατί παραπάνω δεν αξίζει - κατά τη γνώμη μου.
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δεν είπα ότι είμαι στοκ, αλλά αφού έθεσες το ερώτημα θα σου πω τη γνώμη μου. Πρώτος και κύριος είναι ότι η V8 είναι πιο αθόρυβη από την stock intel ψύκτρα ακόμα και σε full στροφες (συνήθως οι stock ψύκτρες των E8XXX που έχω δοκιμάσει σε διάφορα συστήματα παράγουν ένα ενοχλητικό σφύριγμα σε full στροφές...) Δουλεύει από 768 με ~2023 (ενδείξεις Easy Tune 6), ενώ περιλαμβάνει fan controller. Όποιος λοιπόν θέλει να μείνει stock μπορεί να αγοράσει μια ψύκτρα όπως η V8 (ή όποια άλλη high end ψύκτρα θέλει) και να προσθέσει ωραία εμφάνιση στο σύστημά του( αν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση-υποκειμενικό), να την κρατήσει για μελλοντικές αναβαθμίσεις και να έχει υπέραρκετή ψύξη με 800στφ/λεπτό και σχεδόν αθόρυβο stock σύστημα. Από την άλλη όταν θέλει κάποιος να κάνει αξιολόγηση ενός υποσυστήματος είναι φυσικό να το δοκιμάσει σε όσον το δυνατό περισσότερες συνθήκες λειτουργίας. Γι' αυτό την έχω δοκιμάσει @3.0 3.6 και 4.05 και έχω μείνει στο δεύτερο γιατί παραπάνω δεν αξίζει - κατά τη γνώμη μου. Ok εγω με τον 8ορυβο δν εχω και μεγαλο προβλημα γενικα...Οποτε ενταξει δν ξερω τι παιζει εκει.Αλλα και η στοκ ψυκτρα πιστευω οτι αν ,εισαι στοκ ,εινια οκ...
stefanos44 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δίκιο έχεις. Με stock ψύκτρα και χωρίς OC o επεξεργαστής πρέπει να έχει λογικές θερμοκρασίες.
billys7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δίκιο έχεις. Με stock ψύκτρα και χωρίς OC o επεξεργαστής πρέπει να έχει λογικές θερμοκρασίες. Σωστά, βέβαια πάντα χρειάζεται να υπάρχει και σωστή ροή αέρα στο κουτί.
Adam Mimikidis Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 καλησπέρα σε ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή σου. την αγόρασα εχθές και την πέρασα σήμερα.Καλή και το κουτί γράφει πίσω πιο λίγα db και πιο λίγο rpm από αυτό του πλαισίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.