Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα θερμοκρασίας cpu και mobo

Adam Mimikidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σας

Έχω τον Ε8500 με την P5Q με την Scythe Shuriken Cpu Cooler (SCSK-1000) και case to

CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case .Με το που ανοίγω το pc

η mobo ξεκινάει από τους 30c και πάει στούς 37c.Τώρα το ίδιο συμβαίνει και με τον cpu

μόνο που πάει από 37c εως 41c με 42c.Είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες δεν ξέρω?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δηλαδή τί θερμοκρασίες περίμενες να δεις ώστε να τις θεωρήσεις φυσιολογικές?

:P

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι δεν παίζει με την εργοστασιακή ψύκτρα, το λέει άλλωστε...Scythe Shuriken

παρόλα αυτά οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές

Δημοσ.

Αν νομίζεις οτι αυτές οι τιμές είναι εξωπραγματικές, μάλλον δεν έχεις βάλει καν το χέρι σου και να ακουμπήσεις επάνω στις ψύκτρες και σίγουρα δεν έχεις το έχεις κάψει στο παρελθόν.

Δημοσ.

Μια που μιλάτε για θερμοκρασίες ας παρέμβω και εγώ. Έχω τον Phenom II 720 που idle είναι στους 29-30 βαθμούς. Όταν τρέχω το OCCT όμως φτάνω στους 40-45. Σε περίπτωση που κάνω o/c τι εμπρόκειτο να γίνει γιατί από τα λίγα που ξέρω αν τον

"πειράξεις" ζεστένεται.

Δημοσ.

...το 40 - 45 είναι χαλαρότατη θερμοκρασία, αμα φτάσεις στα 65 - 70 τότε να αρχίζεις να αγχώνεσαι ;)

overclock it NOW :-)

Δημοσ.

Θες μια καλή ψήκτρα με ενα καλό ανεμιστηρι ώστε να κρατάει την CPU μέσα στο thermal envelope της, μέγιστο όριο γύρω στους 62-65 πριν αρχίσουν να βαράνε τα νταούλια.

Προτείνω την Xigmatek HDT-S1283.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Λοιπόν αν ανησυχείς για την "υγεία" του συστήματός σου, θα σου έλεγα ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις δεν πρόκειται να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Αν όμως έχεις και εσύ (όπως και εγώ) το "μικρόβιο" με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τότε θα σου έλεγα ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι μέτρια.

Εγώ έχω έναν Ε8400 Ε0 και mobo Gigabyte EP45 DS3 (κουτί TT element S με πλαϊνό ανεμιστήρα)

Τον χειμώνα το Mobo έφτανε το πολύ τους 34 και ξεκινούσε από τους 27.

Τώρα που καλοκαιριάζει ξεκινά από τους 34 και φτάνει τους 38. Επειδή όμως έχεις και εσύ κουτί που παίρνει το τροδοφοτικό κάτω, δοκίμασε να στηρίξεις δοκιμαστικά ένα ανεμιστηράκι πάνω του για να φυσάει κατευθείαν κάτω από την κάρτα γραφικών και προς το northbridge. Θα δεις τεράστια πτώση θεμοκρασιών στο mobo...

Καλοκαίρι+κάρτα γραφικών+πολύ πιθανό ο αισθητήρας του Mobo κάτω από την κάρτα γραφικών ή κοντά στο northbridge= οι 37βαθμοί. Μην ανησυχείς αν μένει κάτω από 38 με max 40.

Για τον επεξεργαστή (και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επεξεργαστές 65W που κατά βάση δεν αναπτύσσουν φοβερές θερμοκρασίες σε stock ταχύτητες).

Δικός μου (@3.0-stock) ξεκινά με θερμοκρασίες 35/32 και μένει εκεί (Coolemaster V8). Σε stress test 41/41 (OCCT).

@3.6 που τον έχω συνήθως, τώρα που ανέβηκε η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ξεκινά από 35/32.5 και φτάνει 44/43.

Τις μετρήσεις παίρνω από το core temp/ real temp γιατί το everst διαβάζει και θεμοκρασία CPU (εκτός από CORE 0 CORE 1), αυτή δηλαδή που καταγράφεται στο bios και η οποία ξεκινά από 20 και φτάνει μέχρι 32...(lol)

Εν κατακλείδι (και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα) ουδέν πρόβλημα για την υγεία του συστήματος, με μέτριες όμως ενδείξεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...