Dj Jacob Z Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ύστερα από λίγο ψάξιμο στο Internet κατέληξα στο ότι η καλύτερη forum engine είναι η vBulletin.Θα ήθελα την βοήθεια σας να αναλύσουμε λίγο το θέμα βάζοντας στην συζήτηση όλες τις αξιόλογες forum engines όπως IP.Board,phpbb,smf και οποιαδήποτε άλλη forum engine που πιστεύετε ότι αξίζει.Προτείνω να πούμε αρνητικά,θετικά τις κάθε engine. Ξεκινάω εγώ λοιπόν λέγοντας ότι η phpBB σε σύγκριση με την vBulletin για παράδειγμα είναι δωρεάν και open source...Πληροφοριακά η vBulletin έχει δύο εκδόσεις.Την έκδοση με Leased License η οποία είναι για έναν χρόνο και την έκδοση με Owned License η οποία είναι unlimited !
Blondeamon Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ναι η καλύτερη στα bugs ειναι η Vbulletin. Χωρια τα εκα;τονταδες ευρω που θα χρειαστεις για ολα τα extensions. Δεν υπερτερει σε τίποτα απο το SMF που χρησιμοποιώ χρόνια και αν ξέρεις τι κάνεις έχεις την ευχέρεια να προσθέσεις οτι θέλεις μόνος σου, αντιθετα με closed source εφαρμογες οπως το vb
Dj Jacob Z Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Κοίτα επειδή μου φαίνεται πολύ λογικό και εσύ να υποστηρίζεις την forum engine που χρησιμοποιείς.Μπορείς να μου πεις γιατί διάλεξες αυτήν με επιχειρήματα?Πόσο το έψαξες?Εκτός της τιμής και του closed source βρίσκεις άλλο ελάττωμα στο vB ?Τι πλεονεκτήματα έχει το SMF δηλαδή ?
nik1992 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 βάζεις πανεύκολα και γρήγορα addon, μεγάλη κοινότητα ( για πρόσθετα και θέματα ), ευκολία αναβάθμισης ( με λίγα κλικ )
Blondeamon Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Κοίτα επειδή μου φαίνεται πολύ λογικό και εσύ να υποστηρίζεις την forum engine που χρησιμοποιείς.Μπορείς να μου πεις γιατί διάλεξες αυτήν με επιχειρήματα?Πόσο το έψαξες?Εκτός της τιμής και του closed source βρίσκεις άλλο ελάττωμα στο vB ?Τι πλεονεκτήματα έχει το SMF δηλαδή ? Καταρχας δεν χρειάζεσαι να σκάσεις 150 ευρω για αδεια και αλλα 50 καθε 2 χρονια για ανανεωση. Επισης δε χρειαζεσαι+100-300 ευρω για extensions. Κάνεις τα ιδια και περισσοτερα απο την VB αφου ειναι ανοικτος ο κωδικας, οτι γουσταρεις βαζεις. Αντιθετα με τη VB που δε μπορεις να βαλεις τπτ αν δε το εχουν αυτοι ετοιμο και το αγορασεις. Εχει απιστευτα τεραστια κοινοτητα support απο πίσω, ενα σωρο extensions και themes και βοηθεια με οτι χρειαστεις. Ειναι τζαμπα, ειναι τζαμπα ειναι τζαμπα. Νομιζω με κάλυψα
nik1992 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 οπότε στην τελική άμα δεν ξέρεις από προγραμματισμό, με 200-250+ που θα ήθελες για την vb λες σε έναν προγραμματιστή να σου φτιάξει ότι addon θες, όπως το θες . Επίσης ( δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι και στα άλλα boards ) το θέμα του παραμετροποιείται πάρα πολύ εύκολα.
Dj Jacob Z Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 βάζεις πανεύκολα και γρήγορα addon, μεγάλη κοινότητα ( για πρόσθετα και θέματα ), ευκολία αναβάθμισης ( με λίγα κλικ ) Για την SMF μιλάς και εσύ?(Όταν λέω "την"σωστά το λέω εννοώντας την forum engine?).Την phpBB την έχεις δοκιμάσει Blondeamon ή και εσύ nik1992 ? Καταρχας δεν χρειάζεσαι να σκάσεις 150 ευρω για αδεια και αλλα 50 καθε 2 χρονια για ανανεωση. Επισης δε χρειαζεσαι+100-300 ευρω για extensions. Κάνεις τα ιδια και περισσοτερα απο την VB αφου ειναι ανοικτος ο κωδικας, οτι γουσταρεις βαζεις. Αντιθετα με τη VB που δε μπορεις να βαλεις τπτ αν δε το εχουν αυτοι ετοιμο και το αγορασεις. Εχει απιστευτα τεραστια κοινοτητα support απο πίσω, ενα σωρο extensions και themes και βοηθεια με οτι χρειαστεις. Ειναι τζαμπα, ειναι τζαμπα ειναι τζαμπα. Νομιζω με κάλυψα Δεν με ενδιαφέρει αν είναι τζάμπα ή όχι.Ψάχνω ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ forum engine.Είσαι σίγουρος ότι "κάνεις τα ίδια και περισσότερα από την VB" ?Ρωτάω γιατί εγώ δεν είμαι προγραμματιστής και δεν μπορώ να γράψω δικό μου κώδικα...
Blondeamon Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μην ακούς κανεναν μας, ψάξε στο google. Ετσι θα αποκτησεις υποκειμενικη αλλα και αντικειμενικη αποψη.
nik1992 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 ναι για smf λέω κ εγώ... Το phpbb το είχα δοκιμάσει πριν 1-2 χρόνια αλλά δεν με βόλεψε.. Βέβαια από τότε έχει αλλάξει πολύ... Δοκίμασε να μπεις στα demo που έχουν οι vb , smf , phpbb να δεις κ εσύ ανάλογα με το τι χρειάζεσαι ποιο σε καλύπτει...
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 εγω χρεισημοποιω phpbb 3.0.4 Sorry κιόλας ρε φίλε,αλλά δεν σε ρώτησα τι χρησιμοποιείς ! Αν μου πεις γιατί χρησιμοποιείς phpBB 3.0.4 θα ήμουν ευχαριστημένος !Εννοώ έψαξες τις υπόλοιπες forum engine ? Τι καλύτερο βρήκες εκτός από το ότι είναι τζάμπα που δεν βρήκες στις υπόλοιπες forum engines ?
CyberCr33p Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Χρησιμοποιώ το phpBB από το 2000, και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή του μέχρι και σήμερα. Ίσως αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που το προτιμώ σε σχέση με τα άλλα forum. Μιας και τα forum που αναφέρθηκαν έχουν αρκετά διαφορετικό admin interface το ένα από το άλλο, πιστεύω ότι γίνεται συνήθεια και με όποιο ξεκινήσει κάποιος με αυτό θα συνεχίσει. Τώρα για αρνητικά και θετικά του κάθε forum, μόνο κάποιος που τα έχει δουλέψει όλα για αρκετό διάστημα μπορεί να κάνει συγκρίσεις.
Dj Jacob Z Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Χρησιμοποιώ το phpBB από το 2000, και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξή του μέχρι και σήμερα. Ίσως αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που το προτιμώ σε σχέση με τα άλλα forum. Μιας και τα forum που αναφέρθηκαν έχουν αρκετά διαφορετικό admin interface το ένα από το άλλο, πιστεύω ότι γίνεται συνήθεια και με όποιο ξεκινήσει κάποιος με αυτό θα συνεχίσει. Τώρα για αρνητικά και θετικά του κάθε forum, μόνο κάποιος που τα έχει δουλέψει όλα για αρκετό διάστημα μπορεί να κάνει συγκρίσεις. Εσύ έχεις δουλέψει μόνο με phpBB και απλά επειδή έμεινες ευχαριστημένος δεν δοκίμασες κάποια άλλη engine ?
CyberCr33p Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Εσύ έχεις δουλέψει μόνο με phpBB και απλά επειδή έμεινες ευχαριστημένος δεν δοκίμασες κάποια άλλη engine ? Ναι για αυτό.
Blondeamon Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δεν μ'αρεσει καθολου το υφάκι σου, για άσχετος πολύ αέρα έχεις με άτομα που πάνε να σε βοηθήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.