talikra Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Για σας παιδιά Έχω εδώ και 3 χρόνια περίπου ένα laptop της Toshiba της σειράς satelite A100-192 και τις τελευταίες μέρες έχω εντοπίσει ένα πρόβλημα στον ήχο του ανεμιστήρα πιθανότητα. Η λειτουργία του ανά περιόδο γίνεται πιό έντονη. π.χ στο 2 λέπτο το ακούς και ζορίζεται σαν να βγάζει περισότερο αέρα. Δεν τον άνοιξα ακόμα απλά είδα μια την θερμοκρασία της CPU μέσω του Everest software Το μοντέλο της CPU είναι: Mobile Dualcore Intel pentium M, T2500, 2GHZ (code name Yonah) Η θερμοκρασία που βλέπω στο section sensors του προγράμματος είναι 87 C (με νορμάλ χρήση της CPU). Έχετε καμία ιδέα για την θεμροκρασία αυτήν αν είναι νορμάλ ή οχι? καθώς και αν αυτός ο θόρηβος λέει σε κάποιον τπτ?
PCharon Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Πιθανότατα έχει χαλάσει το ανεμιστηράκι, αν ο ήχος που κάνει τελευταία είναι πρωτότυπος. Οι 87 βαθμοί δε μου φαίνονται φυσιολογικοί, πάντως αυτές οι CPU είναι πολύ ανθεκτικές (ακόμα δεν έχει πιάσει τα όριά του ο επεξεργαστής). Ακόμα κι αν δεν καεί η CPU όμως, λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να γίνουν βλάβες από θερμική καταπόνηση σε παράπλευρα εξαρτήματα ή ακόμα να καταστραφούν και κάποια πλαστικά. Οπότε, ίσως χρειαστεί να επιδιορθωθεί το ανεμιστηράκι (δεν αποκλείεται επίσης η σκόνη ή κάποιο χοντρό σκουπίδι να το έχει φρακάρει). Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις το SpeedFan για να παρακολουθείς το log των θερμοκρασιών.
talikra Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ φίλε PCharon για τα σχόλια σου, έβαλα μια το SpeedFan αλλά στο tab με τους fans το software δεν εντοπίζει τπτ συνεπώς μάλλον δεν μπορείς να σετάρεις τους fans μέσω software or πολύ απλά δεν μπορεί το πρόγραμμα να τους εντοπίσει και έτσι δεν βλέπω τπτ. Τώρα που τον άφησα λίγο και τον ξανάνοιξα η θερμοκρασία είναι στους 65 σύμφωνα με το Everest και 67, 65 για core 0,Core 1 αντίστοιχα με το FunSpeed software κια η λειτουργια του είναι νορμάλ προσωρινά μέχρι να πιάσει τα 80αρια. Συνεπώς από τι καταλαβαίνω και εγώ το πρόβλημα είναι με τις στροφές μάλλον το Fan στην CPU (από πλευράς HDD είμαι κομπλέ από ότι έχω δει) λογικά δουλευουν αλλά έχουν πέσουν από στροφές. Ευχαριστώ ξανά από ότι βλέπω θέλει άνοιγμα και ξεσκόνισμα σαν μια πρώτη λύση.
magift Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 επειδή είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου λαπτοπ πριν το στείλω στο μάστορα έκανα το εξής: έβαλα την ηλεκτρική σκούπα χωρίς κάποιο ακροφύσιο μόνο με τη σωλήνα να ρουφήξει ό,τι υπήρχε κάτω από τη σχάρα του ανεμιστήρα με το λαπτοπ ανοιχτό. από τότε δεν έχει ξανακάνει κανένα θόρυβο. γενικά απόφυγε να το ακουμπάς σε μαλακές επιφάνειες (μαξιλάρια, χνουδωτά τραπεζομάντιλα κτλ)
Kosmostr Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ φίλε PCharon για τα σχόλια σου, έβαλα μια το SpeedFan αλλά στο tab με τους fans το software δεν εντοπίζει τπτ συνεπώς μάλλον δεν μπορείς να σετάρεις τους fans μέσω software or πολύ απλά δεν μπορεί το πρόγραμμα να τους εντοπίσει και έτσι δεν βλέπω τπτ. Τώρα που τον άφησα λίγο και τον ξανάνοιξα η θερμοκρασία είναι στους 65 σύμφωνα με το Everest και 67, 65 για core 0,Core 1 αντίστοιχα με το FunSpeed software κια η λειτουργια του είναι νορμάλ προσωρινά μέχρι να πιάσει τα 80αρια. Συνεπώς από τι καταλαβαίνω και εγώ το πρόβλημα είναι με τις στροφές μάλλον το Fan στην CPU (από πλευράς HDD είμαι κομπλέ από ότι έχω δει) λογικά δουλευουν αλλά έχουν πέσουν από στροφές. Ευχαριστώ ξανά από ότι βλέπω θέλει άνοιγμα και ξεσκόνισμα σαν μια πρώτη λύση. Για Core η θερμοκρασία είναι κανονική. Πια είναι η θερμοκρασία της CPU ? Καθάρισε το σίγουρα από την σκόνη. Το Speed Fan αν δεν έχει sensors η μητρική ή δεν έχουν ενεργοποιηθεί από το BIOS δεν βλέπει τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.