DJ_XLR8 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ο διαγωνισμός ήταν απ' τους καλύτερους των τελευταίων ετών από άποψη τραγουδιών. Θα συμφωνήσω με _BASSstarlet Αρχίζει να ανεβαίνει το επίπεδο αν και είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Μου άρεσε πολύ η Ισλανδία όπως και η ερμηνεύτρια βεβαίως.... Ο Νορβηγός έπαιζε μήνες ολόκληρους σε όλα τα ελληνικά ραδιόφωνα, μάλιστα σε τοπικό ραδιόφωνο της Πάτρας - Αιγίου ήταν σταθερά στη 1η θέση του TOP 10 για κανά 2 μήνες... Στην τελική ήταν ωραίο κομμάτι και γιατί να μην βγει ή και να ακουστεί από ελληνικά ραδιόφωνα;;; Λογοκρισία και στη μουσική;;; Ό,τι είναι καλό να ακούγεται απ' όπου κι αν είναι..! Η Αγγλία - Γαλλία δε μου έκανε καμία αίσθηση... παρά τον ντόρο ότι πάνε ιερά τέρατα... Η παρουσία της Αλβανίας ήταν αξιοπρεπής...! Πολύ καλή φωνή η μικρή, μπράβο! Το κομματάκι της Πορτογαλίας με τα πολλά χρώματα στο φόντο και τον τύπο με την κιθαρούλα ήταν χαρούμενο αλλά όπως είπα τραγουδάκι... H Τουρκία αν και πήγε με χορογραφία τύπου Sertab Erener - Every way that I can, πήρε πολύ καλή θέση επειδή αρέσει στους Ευρωπαίους αυτό το ανατολίτικο στυλ. Να πω την αλήθεια μου "γούσταρα" που πήγε καλά γιατί οι δικοί μας οι "eurovision experts" την είχαν για 10η και χειρότερα... πρικόχωλα σχόλια όσον αφορά τα παχάκια της και το πόσα λουκούμια έφαγε (άκουσον άκουσον!!!) από τις ελληνίδες "παρουσιάστριες" της χθεσινής βραδιάς... Δε θα πω κάτι παραπάνω, μόνο ότι από τότε που βγήκαμε πρώτοι θέλουμε κάθε φορά να βγούμε πάλι... Σαν τον Ολυμπιακό που παίρνει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και θέλει και πάλι και πάλι....! Εεε, λίγο ποικιλία στη ζωή μας... να βγούμε και σε χαμηλότερες θέσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να μαθαίνουμε απ' τα λάθη μας! Τέλος, όπως απεδείχθει ακόμα μία φορά, η απ' ευθείας ανάθεση σε εγχώριους star ναι μεν μας βάζει στη 10άδα... ωστόσο δε φέρνει την πρωτιά. Την επόμενη ημέρα της αποτυχίας μας φταίει το τραγούδι που "δεν ήταν αρκετό ..." ή "δεν αναδυκνύει τις δυνατότητες του καλλιτέχνη...", το τραγούδι όμως τις προηγούμενες μέρες το λέγαμε "super!", "θα φέρει σίγουρα την πρωτιά..." κ.ο.κ. Ας κινηθούμε αξιοκρατικά την επόμενη χρονιά τουλάχιστον τον τομέα της σύνθεσης... Κάθε συνθέτης να γράψει κομμάτι για τον/την καλλιτέχνη και να επιλέξει ο κόσμος και όχι τα gay lobby και οι δισκογραφικές...
adi32 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Απο οτι φαινεται καθε χρονο προτιμαται κατι πρωτοτυπο Το να πας με μια απλη μπαλαντα ή ενα κλασικο ποπ τραγουδακι οπως του Σακη εχει πεθανει πια Η συνταγη πιστευω ειναι Αγγλικος στιχος με πρωτοτυπες πινελιες απο την πατριδα σου (Παπαριζου Νορβηγοι Ρουσλανα Τουρκια κλπ) και οχι ενα απλο ποπ τραγουδακι με υπερβολες
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Απο κυπρο κ αλβανια...Ηταν κ σιγουρος οτι θα νικησει.Αν ψηφιζε αποκλειστηκα ο κοσμος θα πηγαινε καλυτερα μαλλον απο την κριτικη επιτροπη πρεπει να χαντακωθηκε.Φετος ακουστηκαν τραγουδαρες παντως... Μας έδωσε κι ένα 12ρι και η Βουλγαρία. Εμένα πάντως δεν με συγκίνησε τόσο της Νορβηγίας. (ούτε και του Ρουβά ) ΥΓ. Θα έπρεπε κάπως να μπορούσαμε να κάνουμε mute τις 2 εκνευριστικές και να ακούμε όλα τα υπόλοιπα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Εγώ συμφωνώ στα περισσότερα με τον DJ_XLR8. To κομμάτι της Νορβηγίας μου άρεσε γιατί πέρα από το ότι ήταν αρκετά ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα (λιγότερο τσίρκο, και ταυτόχρονα είχε συγκεκριμένο και όμορφο θέμα), μου θύμισε για κάποιο λόγο το πρόσφατο, εξαιρετικό παιχνίδι Braid. (δεν ξέρω αν είναι επειδή έφαγα κόλλημα με το παιχνίδι ή αν όντως το σκηνικό και οι στίχοι παρέπεμπαν σε παρεμφερή ιστορία ). Για τα υπόλοιπα, στα περισσότερο υπήρχε κάτι που με χαλούσε. Ή θα ήταν η χορογραφία, ή ότι ήταν κάτι που έχω ξανακούσει ή εκεί που πήγαινε καλά η μελωδία χαλούσε στο ρεφρέν ή αντίθετα άξιζε μόνο το ρεφρέν ή ... Σημαντική τάση αναβάθμισης στο επίπεδο δεν είδα (εμείς πχ στέλνουμε χρόνια τώρα το ίδιο μαντζούνι και πάνω κάτω το ίδιο κάνουν και κάποιες άλλες χώρες). Αλλά είναι ευχάριστη η διαπίστωση ότι τα προσωπάκια που επιλέγουν για τραγουδίστριες -και χορεύτριες- ως επί το πλείστον παίζουν σε κατηγορία "out of this world"
jacknut Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Να καταθεσω και εγω την αποψουλα μου, παιδια το τραγουδι της Νορβηγιας κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ. Το θεωρω το καλυτερο τραγουδι που εχει ακουστει στη eurovision τα τελευταια 10 χρονια μαζι με αυτο της Παπαριζου το 2005. Οσο περισσοτερο το ακουω πραγματι ειναι τρομερο. Παντως εχει τη μικρη μου συμπαθεια ο σήκας σαβούρ, καθως αν τραγουδαγε οποιοσδηποτε αλλος αυτην την αηδια που στειλαμε φετος,θε ημασταν εξω απο τη 15αδα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 ο σήκας σαβούρ.. :lol: Kαι των Lordi ήταν καλό..
geovard Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε το πόσο υπερβολικοί είμαστε ως λαός. Οι περισσότεροι από μας έβλεπαν ακόμη από τη στιγμή της απ' ευθείας ανάθεσης ότι το τραγούδι ήταν καταστροφή και ότι αν δεν ήταν ο Ρουβάς να το κάνει λίγο λαμπερό ούτε στον τελικό δεν θα έμπαινε.Μεταξύ μας και shake it τότε πάλι σαχλαμάρα ήταν οπότε μάλλον είναι άτυχος ο Ρουβάς στην επιλογή των τραγουδιών.Όμως στο τέλος τέλος σκέφτομαι αν όντως δεν είναι μεγάλος καλλιτέχνης ο Ρουβάς όπως πολλοί ισχυρίζονται.Σκεφτείτε σε ποιούς απευθύνεται κυρίως ο Σάκης εδώ και χρόνια.Σε πιτσιρίκια!Ποιά είναι η πραγματική μουσική παιδεία του Ρουβά?Εγώ άκουγα το πρωΐ στην τηλεόραση την γυμνάστριά του από το σχολείο να λέει ότι ο Σάκης ήταν σαν παιδί ένας όμορφος νεαρός ο οποίος χόρευε αρκετά καλά καί που ασχολήθηκε και με τον καλασσικό αθλητισμό(με αδυναμία στο άλμα επι κοντώ) αλλά όμως γιά μουσικές σπουδές δεν μίλησε η γυναίκα.Καιρός είναι αφού έγινε και πατέρας ο Σάκης κα σταματήσει τις κωλοτούμπες και να τραγουδήσει επιτέλους.Ο κόσμος δεν τσιμπάει πιά έτσι εύκολα.Και ευτυχώς γιά τους λάτρεις της eurovision που ο διαγωνισμός αρχίζει να αυτοδιορθώνεται και τύπους σαν το Ουκρανό τότε με το αστέρι στο κεφάλι, τους αποβάλλει σιγά σιγά και κάποια στιγμή θα γίνει πράγματι μουσικός διαγωνισμός. Αντίθετα οι Βόρειοι λαοί έχουν πολύ μεγάλη μουσική παιδεία και δεν χρειάζεται να σκίσουν φανελάκια γιά να πάρουν την πρωτιά.Με ένα βιολί, αρκετή σοβαρότητα και ένα υποφερτό τραγουδι πέτυχαν αυτό γιά το οποίο η ΕΡΤ ξόδεψε κατά τα λεγόμενα κοντά στα 100 εκατομμύρια!Κάποιος εκεί στην κρατική τηλεόραση πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι δεν είναι δικά τους τα λεφτά γιά να τα σκορπούν στο βρόντο! Σίγουρα δεν φταίνε οι ατάλαντες Μαγγίρες γιά το τελικό αποτέλεσμα και ας κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους και προπάντων εμείς οι απλοί πολίτες που νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος στέκει προσοχή μπροστά στο "μεγαλείο" των νεοελλήνων.Δυστυχώς δεν είμαστες άξια τέκνα των αρχαίων προγόνων οι οποίοι γνώριζαν τι θα πεί μέτρο. Προσωπικά τα τραγούδια που μπορώ να ακούσω ευχάριστα είναι της Ισλανδίας και της Αγγλίας(Μπράβο σε όσους από μας ψήφισαν και έδωσαν το δωδεκάρι στη χώρα αυτή) Το τραγούδι του Νορβηγού είναι πράγματι πολύ καλό αλλά μου θυμίζει καουμποϊκη γιορτή.Εντελώς μονότονο.Αρχίζει και τελειώνει με ένα τέμπο και σίγουρα το βιολί ήταν που του έδωσε την πρωτιά. Ας ξανασκεφτούμε στα επόμενα χρόνια την Παπαρίζου και την κρητική λύρα.
slygeo87 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Η συνταγη πιστευω ειναι Αγγλικος στιχος με πρωτοτυπες πινελιες απο την πατριδα σου (Παπαριζου Νορβηγοι Ρουσλανα Τουρκια κλπ) Συμφωνώ απόλυτα.My number one, wild dances, every way that I can.Τα καλύτερα τραγούδια που έχουν περάσει ποτέ από το πανηγύρι της Eurovision.
slipknot Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Τα καλύτερα τραγούδια ή τα hits που άντεξαν κάποια χρόνια και όχι λίγες εβδομάδες; Έχω την εντύπωση πως τα καλύτερα τραγούδια δεν παίρνουν συνήθως τη πρωτιά.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 geovard τα είπες πολύ καλά και συ. Εγώ πάντως τα ακούω βερεσέ πλέον, όλα τα επίθετα κολακίας που απευθύνονται στον Σάκη, από τους γλύφτες-παρουσιαστές/στριες. Προφανώς οι άνθρωποι συμμετέχουν συνειδητά στην πλύση εγκεφάλου προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν καναλάρχες, δισκογραφικές που υπογράφουν διαφημιστικά συμβόλαια κλπ κλπ. Μάλιστα στο ίδιο στιλ για τους δικούς του προφανείς λόγους, κινούνται και πολιτικοί όπως η Μπακογιάννη, που δήλωσε <<ρουβίτσα>> στο Mega.Το ίδιο και η άσχημοωραία πρώην μοντέλο, Έλενα Κουντουρά!
jacknut Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Παντως μαγκες οσο περισσοτερο ακουω το τραγουδι,τοσο διαπιστωνω ποσο οικτρο ειναι!! Το χειροτερο που εχουμε στειλει τα τελευταια χρονια μαζι με αυτο του μιχάλη ρεζιλιτζή. Οπως αναφερθηκε και παραπανω απο αυριο θα αρχισουν οι γλυφτες να ψαχνουν για δικαιολογιες. Τα τρια καλυτερα κατ εμε που εχουμε στειλει ειναι 1)Παπαριζου 2)Σήκας το 2004 3)σαρμπελ (ηταν καλο τραγουδι,αλλα καταστραφηκε απο τις φλοκατες με τις οποιες τον ειχε ντυσει ο κοτέτσιας)
Land_Of_Banania Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 ΥΓ. Θα έπρεπε κάπως να μπορούσαμε να κάνουμε mute τις 2 εκνευριστικές και να ακούμε όλα τα υπόλοιπα. Δες το από Internet. Φέτος μου ήρθε κι εμένα σαν ιδέα επειδή δεν εχω tv λόγω μετακόμισης και μάλλον έτσι θα το βλέπω πλέον. Από το eurovision.tv έχει Live stream στα Αγγλικά και χωρίς να ακούς τον κάθε καραγκιόζη να σχολιάζει ότι του κατέβει (φαντάζομαι πικρόχολα και φέτος όπως πάντα). Απλά τα τραγούδια. Στα συν ότι δεν είχε διαφημίσεις και έβλεπες και τα extras που είχαν ετοιμάσει για να γεμίζουν τα κενά για τον κόσμο που ήταν εκεί. Γενικά πολύ πιο ευχάριστο μου φάνηκε.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δες το από Internet. Φέτος μου ήρθε κι εμένα σαν ιδέα επειδή δεν εχω tv λόγω μετακόμισης και μάλλον έτσι θα το βλέπω πλέον. Από το eurovision.tv έχει Live stream στα Αγγλικά και χωρίς να ακούς τον κάθε καραγκιόζη να σχολιάζει ότι του κατέβει (φαντάζομαι πικρόχολα και φέτος όπως πάντα). Thanks. Επόμενη φορά θα το έχω υπ'όψην μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.