ApSiMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στο παραπάνω δίλημμα αλλά πρώτα να σας δώσω όλο το background της ιστορίας.... Μετά από ~8 χρόνια που οδηγώ αυτοκίνητο, βάρεσα μπιέλες με την κίνηση κλπ κλπ και είπα να κάνω το μεγάλο βήμα προς τα 2κικλα... Πρόκειται για την 1η μου μηχανή και την προορίζω για καθαρή χρήση μέσα στην Αθήνα (!@^%!#@$). Τα γούστα μου τείνουν προς οτιδήποτε σε street-naked (Hornet,CBF 600, er-5/6n,fazer etc) όπως και σε μερικά on-off(transalp,bmw f650, varadero etc etc)....... Δυστυχώς όλα αυτά τα μοντελάκια που λέω είναι μεγάλα και σε βάρος και σε κυβικά και πιστεύω ότι το να πάρω 1η μηχανή μία τέτοια θα ήταν τουλάχιστον απερισκεψία.... Οπότε αυτόματα έπεσα στα περίπου 250 κυβικά και κοίταζα τις επιλογές μου... Από scooter τα περισσότερα δεν μου αρέσουν σχεδιαστικά....βασικά μόνο τα beverly (cruiser, tourer) τα στρογγυλοφάναρα μου κάνουν αίσθηση... Από τα street-naked πάλι θα παίξω είτε σε Honda cbf 250 είτε Yamaha YBR 250 τα οποία είναι σχεδόν ίδια σχεδιαστικά... Για παπί δεν το συζητάω καθόλου.... Με αυτά τα δεδομένα τι θα προτείνατε (οι πιο έμπειροι) σε έναν αρχάριο στον χώρο της μοτοσυκλέτας? (το budget περιορίζεται μόνο του σε 4000-4500€ για καινούργια και 2000-3000 για μεταχειρισμένο...) Edit: Τώρα έπεσε το μάτι μου και στο YMC Spear 200 το οποίο καινούργιο βγαίνει 2200€....πολύ καλό για να είναι αληθινό. Την YMC την ξέρω από τα atv της (είχα νοικιάσει το καλοκαίρι ένα γουρουνάκι,μια χαρά μου φάνηκε)....αν ξέρετε και τίποτα για το συγκεκριμένο δώστε μου τα φώτα σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 scooter = ευκολια,χρηστικοτητα μοτοσυκλετα = καλη οδικη συμπεριφορα διαλεγεις και παιρνεις μονο japan για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να μην χασεις πολλα λ7 στην μεταπωληση japan scooter θα επαιρνα αν μιλαμε μονο για κινηση εντος τειχων αυτο http://www.honda-motorcycles.gr/inner2.cfm?menu_id=2&moto_id=5&model_id=163 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApSiMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε million_voices. Οπότε λες για κάποιον που ξεκινάει τώρα με την μοτοσυκλέτα σωστά παίζω σε αυτές τις επιλογές (από θέμα cc και βάρους) και μετά είναι καθαρά δικό μου θέμα τι είδος θα διαλέξω.... Japan όταν λες υποθέτω εννοείς Honda/Yamaha/Kawasaki? Τα Piagio είναι ιταλικής προέλευσης? Και κάτι ακόμα, τα ymc λένε τίποτα σαν μηχανές ή καλύτερα να το ξεχάσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VKostas Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μια χαρά είναι και τα Piaggio. Το Beverly φοράει ένα πολύ καλό και αξιόπιστο μοτέρ (300 κυβικών πλέον). Ο γενικότερος συλλογισμός σου είναι σωστός. Τα μεσαία σκούτερ είναι η καλύτερη επιλογή για κίνηση στην πόλη. Μια σημείωση μόνο: το βάρος τους έχει φτάσει δυστυχώς στα επίπεδα των μοτοσυκλετών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Ναι το σκεφτεσαι πολυ συνετα-ορθολογικα ,κινησου δλδ στα 300 κυβικα και κατω εξαρταται τις αποστασεις και το φορτιο πχ δικαβαλος και πανω απο 30χλμ ημερησιως χοντρικα τοτε 250αρι αλλιως μονος σου και με 150αρι εισαι μια χαρα και ποιο οικονομικα σε βενζινες κλπ japan = Honda,Yamaha,Suzuki,Kawasaki με αυτην την σειρα προτιμησης μην ασχοληθεις καθολου με Ιταλικα,Κορεατικα,Κινεζικα εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει η αξιοπιστια,μεταπωληση και θες κατι ισως ποιο οικονομικο και ποιο ομορφο σε καποιες περιπτωσεις Honda θα επαιρνα γιατι σε γενικες γραμμες τα ποιο αξιοπιστα 2τροχα ενα κλικ σε ποιοτητα κατασκευης πανω απο τα αλλα Japan φιλικοτερα σιγουρα ευκολη μεταπωληση σε καλες τιμες αλλα Σαρακακης(κεντρικος=εισαγωγεας) = φαρμακειο σε ανταλλακτικα και service,οχι το καλυτερο after sales Υγ αν θες κατι με καλο After sales τοτε Yamaha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VKostas Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μην είσαι τόσο απόλυτος million_voices. Οκ, τα κινέζικα είναι άκυρα, αλλά μην διαγράφεις έτσι όλα τα μη ιαπωνικά. Ιδαίτερα τα Piaggio έχουν και μια χαρά μεταπώληση εκτός των καλών features γενικότερα. Υ.Γ. Σου τα λέει Hondάκιας (4 μηχανάκια από το 1992 και μετά...) Υ.Γ. 2 Scooter Honda = Made in Italy/Spain Scooter Yamaha = Made in Italy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 μπορει τα piaggio να ειναι μια χαρα,εγω στα ιδια λ7 θα επαιρνα Honda η Υαmaha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApSiMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Τέλεια παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Μου δώσατε μια ιδέα παραπάνω για το πως πρέπει να κινηθώ στην αγορά... Όπως είπα κ παραπάνω τα piagio beverly (τα στρογγυλοφάναρα!) μου αρέσουν από την άποψη scooter, τα άλλα γμτ δεν μου κάνουν καμία αίσθηση...μόνο από θέμα πρακτικότητας! Οπότε μάλλον θα κινηθώ ως εξής: θα ψάξω κάνα beverly μεταχειρισμένο κοντά στα 2500€ (και αφού θα το πάρω τώρα μεταχειρισμένο δεν το βλέπω να το ξαναπουλάω....) εναλλακτικά πάω για καινούργιο CBF 250 για να μου δωθεί κ η δυνατότητα να το πουλήσω σε 2-3 χρόνια όταν κ αν θελήσω να πάρω κάτι άλλο. @ VKostas όντως τα piagio πιάνουν πολύ καλά χρήματα κ σαν μεταχειρισμένα (τώρα που το βλέπω).....αλλά αν είναι να πάρω καινούργιο μάλλον θα πάω σε κάτι πιο μηχανοηδές.... (και ναι γμτ γιατί τα κάνανε τόσο βαριά???170 κιλά το Cruiser...ήμαρτον) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Aν δεν ταχεις οδηγησει θα πρεπει κατα την γνωμη μου να κανεις πρωτα αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyestia Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Αν έχεις στο μυαλό σου κάποια στιγμή αργότερα να πάρεις μεγάλη μηχανή, θα σου πρότεινα με τα 1000 το CBF για να μπείς ομαλά στην φιλοσοφία της οδήγησης μοτοσυκλέτας. Με το beverly απλά θα κάνεις την δουλειά σου, με αυξημένο αρκετά κόστος συντήρησης και κατανάλωσης βενζίνης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Έχω στην κατοχή μου αυτή την στιγμή και το CBF600 και το scooter SH150. Για μέσα στην πόλη το SH είναι απλά άρχοντας. Ελαφρύ, μικρό, ευέλικτο, γρήγορο και οικονομικότατο. 3450€ καινούργιο έχει, αν και μπορείς να βρεις ένα σωρό μεταχειρισμένα σε πολύ κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο scooterάκι δεν καταλαβαίνει τίποτα απο βλάβες κτλ. Τέρας αξιοπιστίας! Αν η χρήση της μηχανής που θα κάνεις είναι αποκλειστικά για μέσα στην πόλη, σου συνιστώ να πάρεις μόνο scooter. Και το CBF250 είναι πολύ καλό (στην αρχή κι εγώ αυτό είχα παραγγείλει) αλλά τελικά η πρακτικότητα των scooter είναι όλα τα λεφτά. Με την βαλίτσα που βάζεις πίσω, συν τον διαθέσιμο χώρο στην ποδιά, μπορείς να μεταφέρεις πολλά πράγματα. Επίσης, σε κακό καιρό, όπως πχ βροχή, απλά έχεις το πλεονέκτημα αφού τα παπούτσια σου θα είναι πάντα στεγνά Γενικά τα scooter είναι κατασκευασμένα για την πόλη και ένα τέτοιο θα σου κάνει την ζωή απίστευα πιο εύκολη. Όσο για το βάρος τους που αναφέρθηκε, δεν τίθεται θέμα. Μόλις 140kg είναι το SH και η οδική του συμπεριφορά είναι απλά άψογη (λόγω μεγάλων τροχών). Θα σου πρότεινα και το 300άρι, αλλά είναι ακριβό (αν και τα αξίζει τα λεφτά του) και δύσκολα θα το βρεις μεταχειρισμένο. Προσωπικά το 150άρι θα σε καλύψει με το παραπάνω. Απλά σημείωσε οτι είναι το 1ο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη, και στην Ιταλία έχει τις 3 πρώτες θέσεις πωλήσεων (150cc, 300cc, 125cc). Όσο για τα Piaggio, μια χαρά είναι αλλά μέχρι τα 30-40.000χλμ. Μετά θα σου βγάλει πολλά προβλήματα. Τόσους γνωστούς έχω δει που τα έχουν καταραστεί τα beverly τους. Στην περίπτωση τώρα, που έχεις βλέψεις και για έξω απο την πόλη, το CBF600 είναι ιδανικό για να συνδιάσει και τα δύο (πόλη/Ε.Ο - επαρχία). Μπορεί να μην είναι η πιο δυνατή στα κυβικά της, αλλά η γεμάτη καμπύλη ροπής, η αξιοπιστία της και η ξεκούραστη θέση οδήγησης, την κατατάσουν ώς την πιο φιλική και τίμια μοτοσυκλέτα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανα 5000χλμ σε ταξίδια, και δεν ένιωσα σημάδι κούρασης ακόμα και μετά απο πολλά χιλιόμετρα οδήγησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Απλά σημείωσε οτι είναι το 1ο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη, και στην Ιταλία έχει τις 3 πρώτες θέσεις πωλήσεων (150cc, 300cc, 125cc) Που αναφερεται αυτο? Και το CBF250 είναι πολύ καλό (στην αρχή κι εγώ αυτό είχα παραγγείλει) Αυτο που κατασκευαζεται στην Βραζιλια? βγαζει σε καποιες περιπτωσεις ενα προβληματακι στον συμπλεκτη χρειαζεται επεμβαση που καλυπτεται βεβαια απο την εγγυηση αλλα δεν πετυχαινει παντα συγκεκριμενη περιπτωση στον αδελφο μου ψιλοκτυπαγε και μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis855 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 στο θέμα κόστους ανταλλακτικών , όλα είναι ακριβά, όχι μόνο Honda Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApSiMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Μoυ δώσατε καλό μπούσουλα για το πως να κινηθώ.... Καθώς έχω βλέψεις να μεταβώ σε μεγαλύτερη μηχανή στο μέλλον μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου johnnyestia για να προσαρμοστώ πιο εύκολα στο στυλ "μηχανή". Βλέπω εκθειάζετε το SH150 αρκετά.....Καλό δεν λέω αλλά δεν μου αρέσει καθόλου σχεδιαστικά....:-( Sorath αν ισχύει αυτό που λες για τα προβλήματα των Beverly μόλις μου έκανες την απόφαση μου πιο εύκολη!!!!Καθώς είναι το μοναδικό scooter που μου κάνει "κλικ", αν το αποκλείσουμε κ αυτό, πάει, πάω κατευθείαν για CBF (ή YBR της Yamaha). Θα κάνω καμιά γύρα στις αντιπροσωπίες να τα πάρω για test drive να δούμε τι θα δούμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 παντως φιλε στα 4000€ περιπου κανενα 250αρι δεν αξιζει τοσα λ7 εγω στην θεση σου και μιλωντας για street θα εψαχνα για CB 400 http://www.xe.gr/pages/AutoMotoResults.aspx?catId=221&SC_GUID=fad59c3c-99cf-4832-8fad-337b0545b921 4κυλινδρο ομως με οτι συνεπαγεται αυτο η ακομα καλυτερα για πολη XT600X/R η πολυ πολυ καλυτερα MT 03 (με κακη μεταπωληση ομως) μονοκυλινδρα ολα με τον ιδιο αξιοπιστο κινητηρα το 250αρι θα το βαρεθεις-ξεπερασεις γρηγορα Υγ ποσο χρονων εισαι? διπλωμα μηχανης υποθετω υπαρχει ετσι? υπολογισε στα λ7 σου και ενα καλο κρανος >300€ και ενα μπουφαν με προστασιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.