Προς το περιεχόμενο

Matrix Raid

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν το manual γραφει οτι γινετε raid η αμα υπαρχει επιλογη μεσα στο bios για να γινει raid θα γινει.αν δεν εχεις το manual πεστο να το δω και να σου πω γιατι τωρα δεν βλεπω ουτε το keyboard.

Δημοσ.
αν το manual γραφει οτι γινετε raid η αμα υπαρχει επιλογη μεσα στο bios για να γινει raid θα γινει.αν δεν εχεις το manual πεστο να το δω και να σου πω γιατι τωρα δεν βλεπω ουτε το keyboard.

Κοίτα το manual λέει για raid αλλά δεν λέει για matrix raid. Λέει μόνο για 1,0 και 0-1.

Απλά ρωτάω μηπως μπορώ να κάνω κάτι και αν γίνεται τελικά.

Δημοσ.

Το Intel Matrix RAID είναι ευρεσιτεχνία της Intel. Πρέπει να έχεις μητρική με συγκεκριμένα Intel chipsets για υποστήριξη του συγκεκριμένου feature και η δική σου μητρική δεν...

Δημοσ.
Κοίτα το manual λέει για raid αλλά δεν λέει για matrix raid. Λέει μόνο για 1,0 και 0-1.

Απλά ρωτάω μηπως μπορώ να κάνω κάτι και αν γίνεται τελικά.

καταρχην γιατι θελεις matrix raid και οχι raid 0 η raid 1 η raid 5 .τι θες να κανεις ακριβως.??επειδη το matrix δινει 0 +1 με δυο δισκους???

Δημοσ.
καταρχην γιατι θελεις matrix raid και οχι raid 0 η raid 1 η raid 5 .τι θες να κανεις ακριβως.??επειδη το matrix δινει 0 +1 με δυο δισκους???

Ναι ακριβώς αυτό.

Γι αυτό σκέφτομαι τώρα να κάνω raid 0 με τους δύο δίσκους που έχω (βάζοντας σε άλλα partitions το λειτουργικό και σε άλλα τα data) και το back up να το εξασφαλίσω με κανένα back up πρόγραμμα στον εξωτερικό μου.

'Ομως δεν ξέρω απο τέτοια προγράμματα.

• Πως δουλεύουν (πχ κάνουν full scan για να εντοπίσουν τις ενημερώσεις και αργούν?)

• Βαραίνουν το σύστημα?

• Είναι αξιόπιστα?

• Υπάρχουν free?

Εσείς τι έχετε να μου προτείνεται να κάνω.

(κρίμα πάντως για το matrix raid ήταν τέλεια λύση)

Δημοσ.

εγω σπιτι εχω κανει κατι αλλο.εχω 6 δισκους στο μηχανημα(ειναι 8 αλλα τους δυο τους ξεχναμε).οι 4 ειναι raid 0 για ταχυτητα και οι αλλοι 2 ειναι raid 1 για να εχουν μεσα και οι 2 τα παντα.επισης τα backup manual τα περναω και σε εναν εξωτερικο δισκο στην δικια μου περιπτωση ενα ipod.δεν ξερω αλλα δεν θα κανα matrix raid για ενα βασικο λογο.αμα χαλασει το board σου και βαλεις τους δισκους σε αλλο Pc δεν το κοβω ποτε να παρεις απο μεσα τα αρχεια που θες ακομα και αν το αλλο board υποστηριζει matrix raid εκτος αν ειναι το ιδιο.

Δημοσ.
δεν ξερω αλλα δεν θα κανα matrix raid για ενα βασικο λογο.αμα χαλασει το board σου και βαλεις τους δισκους σε αλλο Pc δεν το κοβω ποτε να παρεις απο μεσα τα αρχεια που θες ακομα και αν το αλλο board υποστηριζει matrix raid εκτος αν ειναι το ιδιο.

Α ναι? Δεν το ήξερα αυτό και ακούγεται σοβαρό. Κρίμα γιατί το matrix raid μου φαινόταν ιδανική λύση.

Δημοσ.

και raid 0 αμα εχεις και τους βαλεις σε αλλο board σε μερικες περιπτωσεις θα χριαστει να σβηστουν τα παντα για να ξαναγινει raid 0.σε raid 1 δεν παιζει αυτο ευτυχως.

Δημοσ.

μια που το έφερε η κουβέντα...ακούστε και το άλλο το κουφό που έγινε με τα win2003 server.

είχα σύστημα P4 με 965 chipset και 2 HD σε software raid 0 (για ταχύτητα). τα win2003 είναι σε δικό τους ξεχωριστό απλό HD.

αλλάζω λοιπόν M/B λόγω failure και βάζω AMD x2 με nvidia chipset. δεν χρειάστηκε να ξαναπεράσω τα win2003, απλά πέρασα τους drivers. το raid το είδαν κανονικά.

αργότερα στο καπάκι νέα αλλαγή M/B με AMD chipset 740g !

τα ίδια, χωρίς νέα εγκατάσταση και το raid να παίζει.

Έμεινα!!!! πέρασα από όλα τα chipset και των τριών και τα win2003 δεν κατάλαβαν τίποτε. αυτό με τα ΧΡ ποτε δεν το είδα :)

Δημοσ.

αν στο καινοθριο mobo που πας δεν υπαρχει raid η ahci που χριαζεται drivers θα παιξουν ολα μια χαρα.δηλαδη θα μπει windows θα δει οτι ειναι νεο chipset που το εχει ηδη στους drivers του και ολα οκ.προβλημα θα εχεις αμα πας σε αλλο pc που θες να παιξεις me ahci η raid εκει ολα ειναι πιο δυσκολα.το raid δεν θα παιξει καν ενω το ahci θα παιξει αφου πρωτα μπεις μεσα χωρις ahci περασεις τους drivers του να τους εχου τα windows και να τους φορτωνουν και μετα παιζεις ahci.αυτο που εκανες εσυ συνηθως παιζει αλλα οπως ειπες οχι τοσο στα xp που αμα εβλπεαν αλλο chipset πεταγαν μπλε οθονη.μεχρι και τα 98 τα καταφερναν καλυτερα;p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...