Προς το περιεχόμενο

Κρητική Λύρα

aris kotsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σας.Λοιπον μαθενω μονος μου λυρα.Δεν υξερα και παω να την καθαρισω εκει που εχει την ρετσινη στην γλωσσα και γεμισε γεματο γρατζουνιες.Μηπος ξερεται εαν υπαρχει καποια αλυφη η κατι τελος παντων για να βουν οι γρατζουνιες?Ευχαριστω

Δημοσ.

Οταν λες στη γλωσα τι εννεις;

Εκει που πεφτει το ρετσινι απο το δοξαρι καθως παιζεις;

Και με τι το καθαρισες;

Oι γρατζουνιες δεν αφαιρουνται, εκτος και αν την πας να σου την περασουν

λουστρο.

Αν ειναι μικρες μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα γυαλιστικο επιπλων που

να περιεχει κερι, και δεν θα πολυφαινονται.

Δημοσ.

Αν ειναι μικρες μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα γυαλιστικο επιπλων που

να περιεχει κερι, και δεν θα πολυφαινονται.

ΟΧΙ!!!

Μην το κάνεις αυτό! Με το γυαλιστικό επίπλων θα αλλοιώσεις το ξύλο του οργάνου.

Χρησιμοποίησε -μη γελάσετε- "γομαλάκα". Έτσι το λένε. Το χρησιμοποιούν για μουσικά όργανα, και εγώ ο ίδιος είχα βάλει στο παλιό μου βιολί :-)

Πήγαινε σε έναν κατασκευαστή η συντηρητή και θα σου πει...

Βασικά πρέπει η ουσία με την οποία θα επικαλύψεις ο όργανο (για να το προστατέψεις και από μελλοντικές γρατζουνιές) να μην στερεί από το ξύλο την ελαστικότητά του, γιατί έτσι θα αλλοιωθεί ο ήχος του.

Δημοσ.
ΟΧΙ!!!

Μην το κάνεις αυτό! Με το γυαλιστικό επίπλων θα αλλοιώσεις το ξύλο του οργάνου.

Χρησιμοποίησε -μη γελάσετε- "γομαλάκα". Έτσι το λένε. Το χρησιμοποιούν για μουσικά όργανα, και εγώ ο ίδιος είχα βάλει στο παλιό μου βιολί :-)

Πήγαινε σε έναν κατασκευαστή η συντηρητή και θα σου πει...

Βασικά πρέπει η ουσία με την οποία θα επικαλύψεις ο όργανο (για να το προστατέψεις και από μελλοντικές γρατζουνιές) να μην στερεί από το ξύλο την ελαστικότητά του, γιατί έτσι θα αλλοιωθεί ο ήχος του.

Δεν μιλησα για λουστραρισμα ακριβως, απλα στη γλωσσα των οργανοποιων λουστραρισμα λεγεται, ασχετα αν ειναι λουστρο, γομαλακα κλπ.

Μιλησα για καθαριστικο - γυαλιστικο επιπλων - να μην πουμε και τη μαρκα

τωρα - το οποιο χρησιμοποιω σε πανακριβα ακουστικα οργανα που εχω

και προστατευει μια χαρα το ξυλο και τη γυαλαδα τους αφαιρωντας δαχτυλιες, ιδρωτα κλπ. χωρις καμια αλλοιωση στον ηχο.

Δημοσ.

Εβαλα οινοπνευμνα σε βαμβακι και μετα απο πετα λεπτα που ειχε στεγνωσει ελατοθηκαν πολυ οι γρατζουνιες.Τελος παντων ευχαριστω για την βοηθεια.Θα παω αυριο στον κατασκευαστη και θα δω τη θα μπορεσει να μου κανει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...