pallicaris Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Φαίνεται ότι αποφάσισες. Παρόλα αυτά έχω να σου πω τα εξής: PSU: Επώνυμο 650w για μια vga 750w για δυο. Cpu: Θα πάρεις AMD; Απαράδεκτο. Παντού οι Intel είναι καλύτεροι. Core i7 για λόγους αναβάθμισης. Case: Δεν χρειάζεται να πετάξεις λεφτά στο κουτί. με 50-60e βρίσκεις τέλειο. Vga: Εννοείτε ΑΤΙ και εννοείτε 4890. τώρα αν θες 2χ4890 είναι δικό σου θέμα. Mobo: Socket LGA1366 για τον Core i7 με TRIPLE DDR-3. HDD: Seagate Barracuda640GB και πολλά είναι. [Η γνώμη μου: τα δεδομένα σε ξεχωριστό εξωτερικό δίσκο] Ram: DDR3 1600 Triple Channel 3*1GB κατα προτιμιση Kingston. DVD-RW: Δυο, από τα ποιο φθηνα διαφορετικής εταιρίας. Αυτά με 1000 euro. Τέλος να σου πω ότι αν τα πάρεις κομμάτι κομμάτι απο διαφορετικά καταστήματα θα σου βγουν και ποιο φθηνα. Ψάξε λίγο. και επίσης RAM, PSU, και VGA επειδή καίγονται ποιο συχνά όχι από e-shop.[καθυστέρηση αντικατάστασης].
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Φαίνεται ότι αποφάσισες.Παρόλα αυτά έχω να σου πω τα εξής: 1)PSU: Επώνυμο 650w για μια vga 750w για δυο. 2)Cpu: Θα πάρεις AMD; Απαράδεκτο. Παντού οι Intel είναι καλύτεροι. Core i7 για λόγους αναβάθμισης. 3)Case: Δεν χρειάζεται να πετάξεις λεφτά στο κουτί. με 50-60e βρίσκεις τέλειο. 4)Vga: Εννοείτε ΑΤΙ και εννοείτε 4890. τώρα αν θες 2χ4890 είναι δικό σου θέμα. 5)Mobo: Socket LGA1366 για τον Core i7 με TRIPLE DDR-3. 6)HDD: Seagate Barracuda640GB και πολλά είναι. [Η γνώμη μου: τα δεδομένα σε ξεχωριστό εξωτερικό δίσκο] 7)Ram: DDR3 1600 Triple Channel 3*1GB κατα προτιμιση Kingston. 8)DVD-RW: Δυο, από τα ποιο φθηνα διαφορετικής εταιρίας. Αυτά με 1000 euro. Τέλος να σου πω ότι αν τα πάρεις κομμάτι κομμάτι απο διαφορετικά καταστήματα θα σου βγουν και ποιο φθηνα. Ψάξε λίγο. και επίσης RAM, PSU, και VGA επειδή καίγονται ποιο συχνά όχι από e-shop.[καθυστέρηση αντικατάστασης]. 1) Μαζι σου. 2) Αφου σε παιχνιδια και High Resolution οι i7 δε δινουν ΤΙΠΟΤΑ. Γιατι οχι AMD? Εχεις στοιχεια? 3) Full tower... 4) 1x4890 = 209€, 2x 4890 = 418€.. εχει μεγαλη διαφορα. Και στις επιδοσεις. 5) Μια απο τα ιδια.. γιατι i7? 6) Συμφωνω. Ή 500GB Seagate 7200.12 7) Εδω μου τα χαλασες Completely. Μα καλα, γιατι DDR3? (σε AMD δινουν ελαχιστα frames). Και κυριως: γιατι KINGSTON? 8) Kι εδω συμφωνοι Οι διαφορες ειναι της ταξης των 10€, δηλαδη αμελητεο ποσο για τα 1000€...
nikos21aek Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Και μόλις βγούν οι DX11 κάρτες τσιμπάει μία.Και άμα θέλει ΤΩΡΑ καλύτερη κάρτα ας βγάλει τον SSD και να φτιάξει ένα raid0 με δυό απλούς 640ήδες και να βάλει μία gtx285
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 οι μόνοι OCZ που αξίζουν είναι οι Vertex, αφήστε τους άλλους στην ησυχία τους
nikos21aek Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 οι μόνοι OCZ που αξίζουν είναι οι Vertex, αφήστε τους άλλους στην ησυχία τους Όντως άλλα εβγαινα 70€ πάνω από το budget και καλός μου φάνηκε και αυτός. edit:Άλλη μιά επιλογή τον 720 με αυτή την ψύκτρα αντί για τον 955 και SSD αυτόν
pallicaris Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 2) Αφού σε παιχνίδια και High Resolution οι i7 δε δινουν ΤΙΠΟΤΑ. Γιατι οχι AMD? Εχεις στοιχεια? Σε παιχνίδια μπορεί να μην δίνουν με διαφορά κάτι παραπάνω, σε εφαρμογές όμως δίνουν. 4) 1x4890 = 209€, 2x 4890 = 418€.. εχει μεγαλη διαφορα. Και στις επιδοσεις. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Αλλά ποιος ο λόγος να πας σε 2χ4890. Μια 4890 παίζει τα πάντα FULL. όταν πλέον δεν τα παίζει με τα ίδια λεφτά θα πάρεις μια άλλη που οι επιδόσεις της θα είναι όσο 2χ4890. 1)7) Εδω μου τα χαλασες Completely. Μα καλα, γιατι DDR3? (σε AMD δινουν ελαχιστα frames). Και κυριως: γιατι KINGSTON? Πρώτων δεν σου πρότεινα να πάρεις AMD. Έπειτα οι DDR3 Triple Channel εχει διαφορά απο το Dual Channel DDR2 που θα βάλεις. Οσο για το KINGSTON στο προτεινα γιατι εχουν μικροτερες πιθανοτιτες να σε κανουν να τρεχεις για αντικατασταση. Οι διαφορες ειναι της ταξης των 10€, δηλαδη αμελητεο ποσο για τα 1000€... Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες για κάθε κομμάτι ξεχωριστά αλλά για όλο το σύστημα θα γλιτώσεις 70-100e. καθόλου αμελητέο. Φιλικα Παντα!!
grimpr Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Έχει δίκιο ο Pallicaris. 2χ4890 είναι πραγματικά overkill. Μια 4890 είναι αρκετή, τα υπόλοιπα λεφτά πάνε σε έναν OCZ Vertex 60GB και άσε τους υπόλοιπους να χαϊδεύονται με τον i7.
FaRMaKhs Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Βασικα δεν καταλαβαινω το μενος με τις dx11 καρτες εδω καλα καλα dx10 games τα μετραμε στα δαχτυλα...Συμφωνω για Amdχ3 αλλα δε συμφωνω με 4890(αασχετα για το αν ειναι πολυ καλη καρτα)ειδικα δε για crossfire!H GTX285 ειναι καλυτερη και θα κρατησει περισσοτερο καιρο(βλεπε cuda και PPU που μετραει στα games κ πολυ μαλιστα)..τοσο ωστε να ωριμασουν αρκετα οι Dx11 καρτες και να ειναι προσιτες. Για SSD γνωμη μου καλυτερα raid0
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 γιατί οι DX11 κάρτες λογικά θα πατάνε χάμο τις SLI/CF λύσεις της τωρινής γενιάς και σε DX9.0C/DX10... μια φάση όπως η 8800 GTX την 7950GX2...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Σε παιχνίδια μπορεί να μην δίνουν με διαφορά κάτι παραπάνω, σε εφαρμογές όμως δίνουν. Δεν τον ενδιαφερει απολυτως καμια εφαρμογη. Ή -να το θεσω διαφορετικα-, σε οσες τον ενδιαφερουν και ο PhenomII τον καλυπτει και με το παραπανω. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Αλλά ποιος ο λόγος να πας σε 2χ4890. Μια 4890 παίζει τα πάντα FULL. όταν πλέον δεν τα παίζει με τα ίδια λεφτά θα πάρεις μια άλλη που οι επιδόσεις της θα είναι όσο 2χ4890. Crysis παιζει? Stalker Clear Sky? Αν με τωρινα παιχνιδια ζοριζεται, τι θα κανει μελλοντικα σε 1-2 χρονακια??? Πλεον οι δυνατοι-απαιτητικοι τιτλοι υποστηριζουν CF, οποτε εχει νοημα. Οι πιο παλιοι που δεν υποστηριζουν, παλι δεν υπαρχει προβλημα, καθως και η μια καρτα επαρκει και με το παραπανω. Οσο για το KINGSTON στο προτεινα γιατι εχουν μικροτερες πιθανοτιτες να σε κανουν να τρεχεις για αντικατασταση. Εγω που δεν ειχα ποτε μου Kingston (ειχα Corsair, TEAM, Crucial, Samsung, Blitz, Transcend) δηλαδη ειχα καποιο προβλημα? Ολες ειναι ακριβως το ιδιο απο αξιοπιστια. Μη σου πω οτι οι Kingston δεν ανεβαινουν βημα... Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες για κάθε κομμάτι ξεχωριστά αλλά για όλο το σύστημα θα γλιτώσεις 70-100e. καθόλου αμελητέο. Οχι μιλησα για διαφορές 10-15€ σε ΟΛΟ το συστημα. Επειδη και το Plaisio και το E-shop εχουν κομματια αντιστοιχων επιδοσεων σε αντιστοιχη τιμη, αν δεν εχουν τα ιδια. Τελος, ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Το συστημα φτιαχνεται με δεδομενο τις "μεγιστες επιδοσεις σε παιχνιδια αυτη τη στιγμη, με 1000€". Το τι θα γινει σε 4-5-6-10 μηνες δεν ειναι κατι που απασχολει αυτη τη στιγμη το παιδι. (εμενα θα με απασχολουσε) Οσο για τους SSD, αν ειναι να περιμενει κατι, ας περιμενει να φτηνηνουν αυτοι Αφου προχωρανε με τρελους ρυθμους... Α, και σε κατι που αναφερθηκε για "μια GTX285 καλυτερα", να πω πως η GTX285 εχει διαφορες με την 4890 σε επιδοσεις, ΑΛΛΑ οι 2x4890 εχουν ΠΟΛΥ μεγαλυτερες διαφορες. Οποτε, εφοσον επαρκει το budget, γιατι να μη παει σε 2x4890?
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Μηπως ας πουμε γιατι 2 4890 πανε στα 400Ε ενω μια gtx285 στα 279?Ουτε καν αξιζουν οι διαφορες στα χρηματα που θα δωσει και συνεχιζω να λεω γιατι μαλλον δεν διαβασες καλα οτι η --->PPU<--- μετραει στα games και μετραει πολυ χωρις να κουραζει το συστημα!Γενικοτερα ειμαι οπαδος της ''μονης'' οδου
grimpr Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Όμορφα και ωραία τα Physics της Nvidia, αλλά για κακή της τύχη τα έχει πλέον και η ATI στις κάρτες της μέσω της Havok Physics. Δυστυχώς για αυτούς (Nvidia,ATI) και ευτυχώς για όλους εμάς, η Microsoft φρόντισε να τους φορέσει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι με το όνομα DirectX11/Physics/Compute Shaders.
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Δημοσ. 20 Μαΐου 2009 Ναι και συμφωνω αλλα κατσε να τα δουμε και στην αγορα ειδικα το havok..οι καρτες που συζηταμε ομως πιο πανω ειναι για dx10 και απο τη στιγμη που η nv εχει τετοια ενσωματωση γιατι να μην κοιταξει κατα κει μερια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.