screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Εχω παρει ενα σετακι ηχειων 7.1 αλλα μετα καταλαβα οτι εκανα ανοησια γιατι δεν εχω το χωρο για να τα απλωσω σωστα, δηλαδη να βαλω 2 στα πλάγια και 2 πισω μου... Ετσι τα εχω και τα 7 πανω στο γραφειο μου, 1 μπροστα πανω απ το monitor, μια 3αδα αριστερα και μια 3αδα δεξια. Μηπως θα μπορουσα να αφαιρεσω ενα αριστερο και ενα δεξιο ηχειο, ωστε να γινουν 5.1? Θα ειχε επιπτωσεις κατι τετοιο στην ηχητικη αποδοση?
disqualified Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 εφοσον βγαλεις τα βισματα αυτων που θες πισω απο το woofer γινεται. Αποδοση θα χασεις μονο απο πηγες που δινουν 7.1 ηχο. Η αποδοση ετσι κι αλλιως ηταν ο,τι να ναι αφου τα ηχεια αυτα εχουν νοημα μονο αν ειναι σωστα κατανεμημενα στο χωρο. Αλλα εσυ οπως το περιγραφεις δεν εχεις χωρο ουτε για τα 5.1 αφου τα εχεις ολα πανω στο γραφειο. Εγω θα τα γυρναγα πισω στη θεση σου αν εχεις αθικτη τη συσκευασια ακομα και θα επαιρνα απλα 2.1 οσο πιο κοντα στην τιμη που πηρες τα 7.1, και ετσι θα εισαι σιγουρος οτι θα εχεις και πολυ καλυτερη ποιοτητα ηχου
screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Κοιταξε, δε γινεται να τα γυρισω πισω γιατι αγοραστηκαν προ 4ετιας. Τα βλεπεις εδω. Συνδιαζονται ιδανικα με την Αudigy 2 ZS, που επισης εχω απο τοτε. Ελεγα να αφαιρεσω ενα δεξι πλαϊνο και ενα αριστερο πλαϊνο ηχειο(8 watts), ωστε να κερδισω χωρο απ το γραφειο μου, εφοσον δε χρειαζονται(πρεπει να βγουν τα καλωδιο κι απ το subwoofer? δεν ειναι και τοσο ευκολο). Φυσικα θα γυρισω και τις ρυθμισεις απ τη καρτα ηχου στο 5.1... Το θεμα ειναι, ειναι δοκιμο κατι τετοιο? Μηπως υπαρξουν παρενεργειες αν κανω κατι τετοιο? Υπαρχουν πηγες που δινουν 7.1 ηχο? Aν δε κανω λαθος ολα τα surround games δινουν ηχο 5.1? Τελος να σου πω οτι δεν υπαρχει συγκριση με τα 2.1:-)
disqualified Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 LOL, νομιζα μολις τα ειχες παρει Κοιτα δεν ειναι ασχημα ηχεια τα ξερω, αλλα το 7.1 τι να το κανεις αν τα εχεις ολα μπροστα απο το γραφειο σου.........δεν κερδιζεις τιποτα μονο ισχυ. Επειδη εχω creative(οχι φυσικα 7.1) πισω απο το woofer εχει τα καναλια που φευγουν οποτε γυρνας σε 5.1 την καρτα και οποια δεν παιζουν τα αφαιρεις. Η αλλη λυση ειναι να βγαλεις βισματα απο την καρτα ηχου αλλα επειδη ουτε 7.1 καρτα εχω και παλι δε μπορω να σου δωσω αξιοπιστες οδηγιες δε θελω να σου λεω αρλουμπες... Απο το subwoofer γιατι ειναι δυσκολο να βγαλεις τα βυσματα των ηχειων που δε σου χρειαζονται. Εγω ανετα αν θελω βγαζω το δεξι καναλι για παραδειγμα στα δικα μου. Ποσες εξοδους εχει για τα ηχεια πισω απο το woofer? Παρενεργειες δε θα υπαρξουν απλα βγαζεις τα καναλια που δεν χρειαζεσαι δε χανεις ηχο. Για παραδειγμα δε θα βγαλεις τα δυο μπροστα βασικα καναλια
screenshot Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Ισχυ εχουν μόνο 92W. Ουτως ή αλλως δεν ειναι η ισχυ το θεμα, δηλ. να σηκωνεις τη γειτονια στο ποδαρι αλλα η ηχητικη ποιοτητα. Ειναι δυσκολο λεω, γιατι πρεπει να σκυβω κατω απ το γραφειο και να βγαλω εξω το subwoofer με οτι βαβουρα συνεπαγεται αυτο. Δε μπορω απλα να αποσυνδεσω τα ηχεια βγαζοντας τα καλώδια τους απο πισω? Επισης το θεμα ειναι, μπορω κανονικα να κανω μετατροπη απο 7.1 σε 5.1(τα φισακια στη καρτα δεν αλλαζουν), σε συστημα σχεδιασμενο για 7.1 χωρις να υπαρχουν παρενεργειες? Θα ειναι οk ή μηπως θα πεσει η ποιοτητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.