Προς το περιεχόμενο

προβλημα με οθονη Laptop

kozani_2004

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Νεος στη παρεά σας, θα ηθελα να ρωτήσω το εξης:

Εχω ενα προβλημα με την οθονη του φορητου μου ( fujitsu siemens Amilo Pi 1505v). εδω και μια εβδομαδα ξαφνικα, οταν το ανοιγω και καθως κανει εκκινηση τα windows η οθονη ειναι παρα μα παρα πολυ σκουρα. ισα ισα που βλεπω το Logo των windows. αν κλεισω την οθονη (οχι τελειως, απλα κατεβασω την οθονη 4-5 εκατοστα πριν κουμπωσει για να κλεισει) και την ανεβασω παλι, τοτε επανερχεται η οθονη κανονικα με τη φωτεινοτητα της. Αυτο γινεται οταν το εχω μονο στο τροφοδοτικο ρευματος. αν εχω τη μπαταρια, τιποτε. το κανω δεν το κανω, ενα και το αυτο. τι να φταιε αραγε? τα φιλμ της οθονης δεν νομιζω να φταινε, γιατι αν κανω τερματισμο στα windows ή επανακινηση, οταν ανοιξει παλι, κανει τα ιδια χωρις να εχω κοινησει την οθονη.

Ελπιζω να με βοηθησετε. Ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Μάλλον φίλε μου είσαι για καινούργια οθόνη. Αλλά για να είσαι σίγουρος πρωτού απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα για service σύνδεσε το φορητό σε κάποια εξωτερική οθόνη για να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να φταίει κάτι άλλο όπως vga ή μητρική. Αν είνσι η οθόνη υπάρχει κάποιο κατάστημα στη θεσσαλονίκη που έχει φθηνές οθόνες για φορητούς. Θα κοιτάξω να βρώ ποιός το έχει και θα σου πώ. Πάντως το επίσημο service είναι το παρακάτω. Πάρε ένα τηλ να μάθεις πόσο θα σου κοστίσει. Πρώτα όμως κάνε αυτό με την οθόνη.

Fujitsu Technology Services S.A.

"801 11 42 200

2106864807"

"Αιγιαλείας 48

Μαρούσι, ΤΚ 15126"

[email protected]

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ. μην σε ξεγελαει το kozani_2004, αθηνα μενω.. :-D

επισης, δεν νομιζω να χρειαζομαι οθονη, καθως η οθονη μου δουλευει μια χαρα. απλα στην εκκινηση των windows αν δεν της δωσω κλιση να κλεισει λιγο και να την ανοιξω παλι, δεν εχει καθολου φωτεινοτητα. αυτο γινειτα οποτε ανοιγω ή επανεκινω τα windows. συνεπως δεν πρεπει να φταει η οθονη. τι λες?

επισης, με την μπαταρια το κανει μονιμα. με το ρευμα το κανει μονο στην αρχη και πρεπει να κανω αυτο, να κατεβασω και να ανεβασω παλι την οθονη. περιεργο ειναι ολο αυτο...

Δημοσ.

Δοκίμασε την εξωτερική οθόνη που σου είπα. Μμμμμ μπορεί να φταίει η συνδεμολογία της οθόνης με τη κεντρική μονάδα.

Δημοσ.
..επισης, με την μπαταρια το κανει μονιμα. με το ρευμα το κανει μονο στην αρχη και πρεπει να κανω αυτο, να κατεβασω και να ανεβασω παλι την οθονη. περιεργο ειναι ολο αυτο...

Αν κάνεις το κόλπο με την οθόνη δεν πιάνει; Έχω μια αίσθηση ότι κάτι παίζει με τον sensorα που εντοπίζει αν είναι κλειστό ή όχι το καπάκι και δίνει φως στην οθόνη ανάλογα (απ' όσο έχω δει στο δικό μου laptop τουλάχιστον) και όχι στην οθόνη αυτή καθ' αυτή. Δοκίμασε μερικές φορές ακόμη ενώ είσαι με μπαταρία.

Δημοσ.

Λοίπον ή η οθόνη σου είναι ερωτευμένη με το πληκτρολόγιο και μόλις το αντικρίζει χαίρεται και ανάβει! Ή δεν ξέρω τι!:P πλάκα κάνω! Έκανες τπτ με drivers η φορματ?

Δημοσ.
Λοίπον ή η οθόνη σου είναι ερωτευμένη με το πληκτρολόγιο και μόλις το αντικρίζει χαίρεται και ανάβει! Ή δεν ξέρω τι!:P πλάκα κάνω! Έκανες τπτ με drivers η φορματ?

Ο αισθητηρας δεν ειναι γιατι το δοκιμασα να τον πατησω με το δακτυλο και λειτουργει μια χαρα. Εστειλα mail στο service fujitsu siemens και μου ειπαν οτι πιθανον ειναι το Inverter. Τι ακριβως ειναι αυτο? πρεπει να το παω στη fujitsu ή και κάπου έξω το φτιάχνω?

ευχαριστω πολυ παιδια!!

Δημοσ.
Ο αισθητηρας δεν ειναι γιατι το δοκιμασα να τον πατησω με το δακτυλο και λειτουργει μια χαρα. Εστειλα mail στο service fujitsu siemens και μου ειπαν οτι πιθανον ειναι το Inverter. Τι ακριβως ειναι αυτο? πρεπει να το παω στη fujitsu ή και κάπου έξω το φτιάχνω?

ευχαριστω πολυ παιδια!!

Δες εδώ !! :X

http://www.wisegeek.com/what-is-a-screen-inverter.htm

Δημοσ.
Σε ευχαριστω παρα πολυ!! θα το κανω μονος μου λοιπον. Το θεμα ειναι που θα βρω inverter για Amilo Pi1505v. μπορειται να βοηθησετε?

ευχαριστω και παλι!!

Μηπως τελικα δεν ειναι ο Inverter? Ρωτάω γιατί αν κατεβάσω και ανεβάσω την οθόνη, ο φωτισμός επανέρχεται. Εαν παλι, προσπαθησω να ρυθμισω τη φωτεινοτητα απο το πληκτρολογιο τοτε σβηνει παλι.

Απλα πειτε μου, για να ξερω αν θα παραγγειλω σιγουρα Inverter ή κατι αλλο.

Ευχαριστω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:51 ----------

αυτο το κανει και οταν επανερχεται απο την κατασταση αναμονης και ενω δεν εχω κουνησει την οθονη. Η΄και αν κανω επανεκινηση ή τερματισμό και έναρξη ξανά, χωρίς να κουνήσω την οθόνη, εχει 0 φωτεινοτητα. εαν την κατεβασω και ανεβασω τοτε επανερχεται. ελεος!!

Δημοσ.

Μπορεί να είναι το πρόβλημα στον inverter, στην οθόνη η ακόμη και στο M/board.

Καλύτερα είναι να το πας σε τεχνικό. Μόνο με δοκιμή μπορεί να είσαι σίγουρος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ.
Σε ευχαριστω παρα πολυ!! θα το κανω μονος μου λοιπον. Το θεμα ειναι που θα βρω inverter για Amilo Pi1505v. μπορειται να βοηθησετε?

ευχαριστω και παλι!!

μονο ebay φιλε, ευκολα και γρηγορα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:21 ----------

Μηπως τελικα δεν ειναι ο Inverter? Ρωτάω γιατί αν κατεβάσω και ανεβάσω την οθόνη, ο φωτισμός επανέρχεται. Εαν παλι, προσπαθησω να ρυθμισω τη φωτεινοτητα απο το πληκτρολογιο τοτε σβηνει παλι.

Απλα πειτε μου, για να ξερω αν θα παραγγειλω σιγουρα Inverter ή κατι αλλο.

Ευχαριστω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:51 ----------

αυτο το κανει και οταν επανερχεται απο την κατασταση αναμονης και ενω δεν εχω κουνησει την οθονη. Η΄και αν κανω επανεκινηση ή τερματισμό και έναρξη ξανά, χωρίς να κουνήσω την οθόνη, εχει 0 φωτεινοτητα. εαν την κατεβασω και ανεβασω τοτε επανερχεται. ελεος!!

99% ειναι ο inverter, ετσι κάνει μια δουλευει μια οχι, δεν εχει ακριβα κανα 30 αρι κανει. Εγω θα ανοιγα πρωτα την οθονη μηπως εχει ξεκολλησει κανα καλωδιο ποτε δε ξερεις...

Δημοσ.

το ανοιξα και δεν ειναι τελικα κανενα καλωδιο. Απλα μου κανει εντυπωση οτι η οθονη δουλευει μια χαρα εαν την ανεβοκατεβασω. απλα πρεπει να κανω αυτη τη κινηση...

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...