MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Λοιπόν μου έκατσε να αλλαξω την παλια DV Sony PC2E καμερα που εχω 8 χρονια.. Γενικα εμεινα ευχαριστημένος οσο την εχω δουλέψει αυτα τα χρόνια.. Στα 0.8 MP είχε αποδεκτή ποιοτητα για μένα. Έφτιαξα μερικά DVD με το NeroVision. Αλλάξα βέβαια 3 μπαταρίες, καθως απο κάποιο διαστημα και μετα η καθε μπαταρια παρέδιδε πνεύμα. Τώρα ειπα να παρω HD αλλά δεν θέλω να δώσω και πολλά. Θέλω καλή ποιοτητα, ευκολία (κάρτα μνήμης δηλαδή σύμφωνα με τα δικά μου στανταρ), μικρό μεγεθος, διάρκεια μπαταρίας.. Συμφωνα με αυτα καταλήγω στην Sony HDR-TG3 που έχει 499€ στον Κατερέλο και στο shop21 Την έχει και το hardshop στα 480.76 € αλλά ακουσα οτι αργουν στην αποστολή και εγώ θέλω να την έχω το επομενο Σάββατο.. Περσινο μοντέλο, πριν αποσυρθεί, σε καλή τιμή τωρα, (πριν 1 χρονο που βγήκε ειχε 900€) με καλή ποιοτητα για τα στανταρ του 2008, που στέκεται όμως και φέτος σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πολυ μικρή και βολική, χωράει ανετα σε τσαντακι αλλά και σε τσεπη! Επίσης πολυ ομορφη και ιδιαίτερη, καθως το σασι ειναι απο τιτανιο. Δεν έχει υπέρυθρες για να γραφεις στο απολυτο σκοτάδι (η παλιά μου εχει αλλά βεβαια το 2000 κοστιζε και 1500€), τα lux στα οποια μπορει να γραψει δεν φτανουν χαμηλα (5 lux) οποτε σε χαμηλο φωτισμο πεφτει πολύ η ποιοτητα. Επίσης στον Κατερέλο ήρθε και το φετινό μοντέλο Sony HDR-TG7 στα 798.00€ αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει 300€ παραπάνω οι λίγες βελτιώσεις που έχει... Μνήμη νομίζω ότι κάνει αυτή SONY 8GB MSMT8G-PSP MEMORY STICK DUO PRO MARK 2 PSP στα 33.00 €. Ξέρω η MARK 2 είναι καταλληλη. Το οτι η συγκεκριμένη γράφει PSP, δεν νομιζω να έχει προβλημα. Νομιζω οτι ειναι ευκαιρία, καθως εχει τα περισσότερα απο αυτά που ζητάω. Θα ήθελα βέβαια και κάποια άλλα πραγματακια, όπως π.χ. ενσωματωμένη μνημη που έχει το νεο μοντέλο, αλλά ανεβαίνει αρκετα το κοστος και δεν νομιζω οτι αξιζει. Οποιος την έχει θα ήθελα να μου πει εντυπώσεις και αν ισχύουν αυτα που πιστεύω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Την TG3 ειχα παει ακι την ειδα πριν δυο μηνες που εψαχνα για Sony HD αλλα δεν μου γεμισε το ματι.Πολυ μικρη μπαταρια χωρις δυνατοτητα για πιο μεγαλη και δεν ειχε και χερουλι παλαμης οποτε ηταν δυσκολο να την κρατας. Για αυτονομια χρειαζοταν επι πλεον μνημες. Τελικα δεν την πηρα και πηρα μια αλλη HD Sony.Δεν θυμαμαι μοντελο και σημερα η καμερα ειναι ...Μοσχα για Eurovision. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μόσχα?? Εγω ακομα δεν πηγα να την δω απο κοντα.. Θα προσπαθήσω.. Ο ιμαντας παλαμης καλο θα ηταν να υπηρχε.. Με βολεψε με την προηγούμενη... Λογικά θα εχει ενα λουρακι για να περνας στο χερι σου και να γλυτωσεις το πεσιμο αν σου φυγει απο το χερι.. Σαν αυτο που εχουν οι φωτογραφικές. Η μπαταρία σε ενα συγκριτικό που ειδα στο Hitech ήταν καλύτερη απο μοντελα αλλης μαρκας. Πιστεύω να παλεύεται. Ετσι κι αλλιώς, αν τυχον παρω δευτερη, θα παρω την ιδια που εχει 70€ Η μεγαλύτερη κανει πανω απο 100 και ειναι ασυμφορη. Για την παλια μηχανη ειχα παρει πιο μεγαλη μπαταρια με 125€!!! Και το μετανιωσα. Δεν άντεξε πανω απο 2 χρονια. Μια μερα, ξαφνικά, δεν κραταγε καθόλου πλέον.. Οσον αφορα τις καρτες μνήμης, δεν χρειάζομαι πάνω απο 8GB (που θα αγορασω) + τα 4GB που εχει το πακετο.. Ασε που οι τιμές πιρνουν συνεχώς την κατηφόρα, οποτε σε 6 μηνες π.χ. θα παίρνεις αλλο ενα 8αρι με 20€... Οτι καλύτερο για μένα οι μνημες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Eπειδη και γω στο ψαξιμο ειμαι, μου εχουν προτεινει αυτη: http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=PANASONIC+SD9 ως καλυτερη λυση μεχρι 500-600 ευρω..και η τιμη της ειναι μονο 399. Επισης μου προταθηκε και αυτη :http://www.skroutz.gr/s/51052/JVC-GZ-HD30EX.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Τι γίνεται με αυτη την Panasonic?!?!? Το ψαχνω παραλληλα με το κολητο μου που θα παρει και αυτος μια.. Επειδη μενει Αθηνα πηρε σβάρνα τα μαγαζια και αυτη του προτειναν για πιο καλη με περισσότερο manual ρυθμίσεις... Μάλλον πήγατε στα ίδια μαγαζιά... Ουσιαστικά του είπαν οτι η Panasonic ειναι πιο "καμερα" ενώ η Sony πιο gadget. Πάντως την Panasonic μάλλον δεν θα την βρεις πλέον απ' οτι μου ειπε ο κολητος μου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δεν πηγα ακομα σε μαγαζι να τη δω, ακουσα γνωμες απο φορουμ που ειδικευονται σε εικονα/ηχο..Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να μην την βρω, στο σκρουτζ ειναι διαθεσιμη παντου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μαλλον θα εννοουσε στα κανονικα μαγαζια, οτι τους ειχε τελειώσει.. Παντως μου ειπε οτι η Sony εχει τελειο μεγεθος για τσεπη ή τσαντακι.. Η Panasonic ειναι το κλασσικο "κανονάκι" σαν σχεδιαση, που αν και μικρο σε σχεση με άλλες (κάρτα μνημης βλέπεις) ειναι ωστοσο πιο μεγαλη και πιο αβολη απο τη Sony.. Για την Panasonic λεει: 5 Lux (1/25 Low Light Mode), 1 Lux (Colour Night View Mode) .. Το Colour Night View Mode είναι ουσιαστικά με τον προβολέα που έχει? Νομιζω αυτες δεν εχουν συστημα υπερύθρων οπως οι Sony.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Τεστ : http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2008/02/29/Panasonic-HDC-SD9-Full-HD-Camcorder/p1 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:35 ---------- http://www.trustedreviews.com/camcorders/review/2008/06/27/Sony-HDR-TG3/p1 τεστ απο την tg3 το επομενο μοντελο tg7 http://www.trustedreviews.com/camcorders/news/2009/04/02/Sony-Makes-Slim--Light--Stylish-Full-HD-Camcorder/p1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 ναι τα εχω δει αυτά... Thanks... θα ήθελα οποιος εχει καποια απο αυτες τις καμερες να μας πει τις εντυπωσεις του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Λογικά θα εχει ενα λουρακι για να περνας στο χερι σου και να γλυτωσεις το πεσιμο αν σου φυγει απο το χερι.. Σαν αυτο που εχουν οι φωτογραφικές. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε.....Προσεξε το αν κανεις καμμια αγορα on line. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Την ειδα την TG3.. Καλα καθεται στο χερι, δεν εχει ιμαντα, αλλά εχει τρυπούλα για να παρει λουρακι ασφαλειας (που περνας στο χερι σου και θα την κρατησει σε περιπτωση που σου πεσει) οπως ολες οι φωτογραφικες και τα κινητα. Απο κοντα δεν μου φανηκε και τοσο εντυπωσιακή, αλλά βεβαια η ποιοτητα του σασι της ηταν σαφως ανωτερη απο τα κοινα πλαστικα των υπολοιπων.. Επισης διπλατης ηταν μια αλλα σχετικη στο στυλ, αλλα δεν ηταν συμμετρικη, εμοιαζε πιο πλυ με πιστολι..! Αυτη καθοταν πιο καλα στο χερι αλλα, στην τσαντα πιανει πιο πολυ χωρο. Παντως το οτι δεν εχει ιμαντα την κανει πιο δυσκολη στη χρησ. Εχω συνηθίσει να ξεκουραζω το χερι μου, σε πολυωρο τραβηγμα βιντεο, απλως ελευθερωνοντας την καμερα απο την παλαμη μου και τοτε κρατιεται απο τον ιμαντα.. Μαλλον θα την παρω παντως γιατι θα με βολεψει πιστευω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 ελληνικά reviews: Sony: HDR TG3E Sony Handycam HDR-TG7VE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 τελικα πήρα την Sony TG3.. αντιγραφω τα σχολια που εστειλα με e-mail σε ενα φιλο που ειναι ετοιμος να την αγοράσει και αυτός: "...λοιπον, αν τη γυρισεις σε SD, γραφει αρχειο .mpg το οποιο βεβαια παιζει κατευθειαν σε PC.. και ευκολα γραφεις και DVD με αυτό.. Επισης, το συνοδευτικο CD εχει κάποια προγραμματα.. Ενα player για AVCHD, το PMB - Picture Motion Browser και το Handycam Utility.. το τριτο, μου εδωσε να τη δυνατοτητα να γραψω αμεσα DVD με AVCHD format..!! Δηλαδη τα αρχεια .mts μαζι με τα συνοδευτικά τους αρχεια, σε ενα DVD, που ομως δεν παιζει στα κοινα DVD players, οπως με ενημερωσε το προγραμμα. Προφανως τα bluray players παιζουν DVD με AVCHD format! Και βεβαια για αυτη τη δουλεια δεν κανει καμια μετατροπη ο υπολογιστης!!!!!!!! Ουσιαστικα ειναι ταυτοχρονα και ενα backup σε DVD τα συγκεκριμενα δισκακια, οποτε ειναι διπλα χρησιμα.. Οπως ειπα, οι φωτογραφιες της δεν με εντυπωσιασαν.. Θα τραβηξω μονο οταν την ωρα που τραβαω βιντεο θελησω να παρω και φωτο (που δεν θα μπορω να βγαλω και την φωτογραφικη ταυτοχρονα..) Μεγαλη φαση καθως τραβας, που αναγνωριζει τα προσωπα!!! Ακομα και σε φωτο ή στην τηλεοραση.!!! Και βλέπεις να τα μαρκαρει με τετραγωνακια, και εστιαζει σε αυτα! Επισης φτιαχνει και ενα καταλογο στο καθε βιντεακι συμφωνα με τα προσωπα που αναγνωρισε και μπορεις να τα δεις εποπτικα και να πας κατευθειαν εκει!!!! Παλια με τις κασσετες μου εψαχνα αρκετα λεπτα μπρος πισω για να βρω ένα σημειο.. Τωρα πανε αυτά... Οπως γινοταν παλια και με τις κασσέτες ήχου, που έψαχνες για να βρεις το κομματι που ήθελες και μετα περασαμε στα CD και εβρισκες το κομματι σου με μερικα πατηματα... Ανάλογη εξέλιξη ειναι και αυτο....... Γενικα ειναι καλη φαση.. Ευκολη στη χρηση, την δουλεψα ανετα με το ενα χερι, ενω περναγα απο γκρεμους (εκδρομη με ορειβατικό σύλλογο)!! Ανοιγεις απλως την οθονη και σε λιγοτερο απο 2" ξεκινας να τραβας πατωντας το κουμπι REC....! Μπαταρια, με τη γνωστη χρηση, (άνοιξε-κλείσε, γράφε-σταμάτα, ζουμάρισμα) πρεπει να εφτανε κατι λιγοτερο απο μια ωρα.. Αν εχεις ωρα ενδιαμεσα στις εγγραφες που μπορεις να τη φορτισεις ειναι ΟΚ.. Σε αυτο το διήμερο, τη φορτισα μια φορα πριν φυγω και 2 φορες εκει.. Βεβια επεσε και πολυ playback, καθως ολοι ηθελαν να τη θαυμασουν και να δουν τα βιντεο που γραφαμε... Και βεβαια χωραγε παντου!!!! Τσεπες, τσαντακια.. Απολαυση... Χωρις πολυ ψαξιμο, αποψε, ειδα οτι μπορω να διαχειριστώ ευκολα το περιεχομενο.. HD και καρτα μνημης... Δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο.. Ειναι το μελλον (και ηδη παρον) στις βιντεοκαμερες.. που το περιμενα 4 χρονια.. δεν επεσα έξω τελικα.. Οποτε εγω με αυτα που ειδα ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jacobs76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2009 Σκεφτομαι να αγορασω την tg3 μεσω [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0017HELYQ/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=]amazon.co.uk[/ame] μιας και στην Ελλάδα δεν την βρίσκω πουθενά! 1)Θα έχει καμία διαφορά στα καλώδια ρεύματος κτλ? Να περιμένω να έχει το κλασικό άγγλικό με τα 3 καρφιά η μπορώ να την παραγγείλω ειδικά για Ελλάδα? 2) Επειδή ακόμα το σκέφτομαι, πως σας φαίνεται σε σχέση με την [ame=http://www.amazon.co.uk/Sony-HDRCX105ES-Definition-Handycam-Camcorder/dp/B001PGXA3W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1254661850&sr=1-1]sony cx105 [/ame] , την οποία βρίσκω και στην Ελλάδα προσφορά στα 410 € Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.