Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε i7

RaMsHs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν γεία σας - το πρώτο μου post -

Είμαι και εγώ έτοιμος μετά απο πολλά χρόνια να παραγγείλω τα παρακάτω κομμάτια για μια αναβαθμισούλα ...

-Τροφοδοτικό το εχω τσιμπίσει και το περιμένω απο μέρα σε μέρα OCZ Gamexstream PSU (850W, OCZ850GXSSLI)

-i7 920 Box

-Gigabyte GA-EX58-UD5

-Sapphire Vaporx 4850 SVGA (PCI-Express, 512MB)

-και μνημες για τις οποίες δεν είμαι και πολύ σιγουρος...

ειμαι μεταξύ πολλών ...

OCZ Ram 6GB DDR2-2000 Ram Kit149€

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (XMS3)122€

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (Dominator)153€

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι οι μνήμες. Σκέφτομαι με τον Βοχ ανεμηστήρα να πάω τον i7 στα 3000-3200MHz και τις μνήμες με XMP σε ανάλογες ταχύτητες 1500-1600 και ισως αργότερα να προσθέσω μια καλύτερη ψύκτρα και περισσότερο O/C. Στα 4000MHz και αντίστοιχα μνήμες στα 2000 και με τις 1600αρες ακόμη και με OC στις ίδιες δεν μπορώ να το πετύχω.

Δεν θέλω να δώσω πάνω απο 200€ για μνήμες, 100-150 άντε και λίγο παραπάνω. Σκέφτηκα ακόμη και να παρω τπτ φτηνίαρες και μικρες -3x1GB- όπως οι OCZ Gold Low-Voltage 3GB DDR3-1600 Ram Kit(56€) και να περιμένω να πεσουν και αλλο οι τιμές.

Έχει κανείς i7 920 O/Ced σε τί ταχύτητες και πόσο σταθερός είναι;

HELP!

Δώστε μου τα Φώτα σας Παίδες...

Δημοσ.

φιλε μου οι ocz στα 56 eyro ειναι μια χαρα μνημες!και γω ειμαι σε φαση μεταβασης και μαλλον αυτες θα παρω...οσο για το oc στον 920 να ξερεις οτι αν σου κατσει καλο κομματι μπορεις να εισαι σταθερος με καλη ψυξη ακομα και στα 3.8-4!με τη stock ψυχτρα πανω απο τα 3 ghz θα ψηνεσε ολη την ωρα!μια thermalright ψυχτρα ειναι must και ισως με αυτη καταφερεις να ανεβεις και περισσοτερο απο 3.2!;)

Δημοσ.
φιλε μου οι ocz στα 56 eyro ειναι μια χαρα μνημες!και γω ειμαι σε φαση μεταβασης και μαλλον αυτες θα παρω...οσο για το oc στον 920 να ξερεις οτι αν σου κατσει καλο κομματι μπορεις να εισαι σταθερος με καλη ψυξη ακομα και στα 3.8-4!με τη stock ψυχτρα πανω απο τα 3 ghz θα ψηνεσε ολη την ωρα!μια thermalright ψυχτρα ειναι must και ισως με αυτη καταφερεις να ανεβεις και περισσοτερο απο 3.2!;)

Μπήκε και το καλοκαιράκι και τωρα θα αρχισουν τα πανηγυρια με τους ι7.

3,2 ( και παραπανω)μπορεις να πετυχεις με καλες θερμοκρασιες το χειμωνα (στοκ ψυκτρα παντα) . Μεσα Ιουλιου ομως......;

Αν εισαι εκτος προυπολογισμου κοψε απο μνημες και παρε ψυκτρα και φρόντισε για αερισμο κουτιου.

Οι μνημες συνεχως πεφτουν.Οτι σου προτεινει ο tsimposa ειναι καλη σκεψη.Κανε τους πειραματισμους σου και οταν κατασταλαξεις αλλαζεις και τις μνημες.

Δημοσ.

ψύκτρα άν βάλω θα είναι αυτή: Thermalright True Black 120 Cpu Cooler60€

Εχω κατασταλάξει σε όλα τα κομμάτια εκτός απο τις μνήμες.

Μου λέτε δηλαδής οτι δεν αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για τις 3χ2GB

Άν πάρω τις OCZ τις 2000αρες και τις κανω DOWNCLOCK στα 1300 και 1600 θα πίασουν καλά timing; (7-7-7-20 και κάτω...)

Το κουτί μου αν και παλίο είναι αρκετά καλο με 12αριδες ανεμηστήρες μπροστά και πίσω, θα βοηθήσει και το νεο τροφοδοτικό στην ροή του αέρα και θα είμαι οκ. (θα παρω και ενα TOYOTOMI aircondition σύντομα ;) )

Το τροφοδοτικό που διάλεξα καλό δεν ειναι? ή μήπως έκανα γκάφα?

Δημοσ.

η ψυχτρα ειναι κορυφη

οσο για τις μνημες παρε καλες και γρηγορες αν σκοπευεις να κλοκαρεις γιατι θα μενεις πισω με 1333 μνημες στο oc

Δημοσ.

Sorry, αλλα επειδη δεν αναφερει καπου το Πλαισιο πως η συγκεκριμενη

ψυχτρα ειναι καταλληλη για socket 1366, και το παιδι σκευτεται για

Ι7 920... μηπως ειναι καλο να το ξεκαθαρισει το θεμα ?

Δημοσ.

η ψυχτρα ειναι οσο κοριφη θα μπορουσε να ειναι μια ψυχτρα πανω σε εναν ι7!οντος αυτη τη στιγμη ειναι η καλητερη αλλα προσοχη...μν περιμενεις να δεις τρελλες θερμοκρασιες!τυπου 30 βαθμους στα 3,6 σε full load!οι θερμοκρασιες ειναι τραγικες ακομα και με υδροψυξη!επισης θα χρειαστεις εναν ανεμιστηρα για να προσθεσεις σε αυτη τη ψυχτρα...γενικοτερα ομως δεν υπαρχει και ιδιατεροσ λογος να πιεσεις πολυ τον επεξεργαστη σου...ειναι πολυ γρηγορος ακομα και στα 3ghz!;)

Δημοσ.

Εκεί στα 3ghz θέλω και εγω αρχικά.

Χτες δοκίμασα και τα win7 x64 και μου φάνηκαν πολύ καλα. Ότι πρέπει για το νέο σύστημα.

Δημοσ.

Το έψαξα λίγο ακόμη το θέμα του O/Cing

Ενα πολυ ενδιαφέρον άρθρο ειναι αυτό:Overclocking Core i7: Power Versus Performance

Καταλήγουμε δηλαδή ότι οι καλύτερες ταχύτητες για τον i7 έιναι 3,33-3,66GHz, που σημαίνει και μνήμες (διερέτης 1:1) με ταχύτητες 1666-1833 φυσικά σε όσο το δυνατό χαμηλότερα timings.

Όσο για την ψύκτρα μάλλον πάω για την Thermalright Ultra-120 Extreme που είναι και έτοιμη για το socket s1366 του i7 και εχει μόνο 50€ και με βλέπω να την αγοράζω από την αρχή για O/C on first boot:o

Με ποιό ανεμηστήρα να την συνδυάσω? (όσο το δυνατόν αθόρυβο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...