guardianx71 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Όταν δεις το Backplate δες μήπως ακουμπαει σε τίποτα επαφές. 'Οπως είπες τα έχεις δοκιμλασει όλα τα άλλα
mkpk Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 ΕΛΑ μητρικούλα να ξεβιδώνουμε σιγά σιγά....... αν έχεις κάνει ηδη το τελευταίο βιος απ-δατε=update τοτε επέστρεψε την μητρική για αντικατάσταση... ατυχία....
N.I.C Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Αυτό που έμεινε να κάνω είναι αλλάγη το backplate στο κανονικό του Block, αφού το κόψω βέβαια στην μέση, αλλιώς δεν μπαίνει λόγω του πυκνωτή που έχει από πίσω η μητρική... Αν είναι η μητρική αυτό δεν είναι ατυχία, είναι γκαντεμιά του Μητσοτάκη χ2! Είναι η 2η μητρική, η πρώτη που πήρα, όπως μου ήρθε ήταν νεκρή ... Πάλι καλά που την αγόρασα από Πλαίσιο, και δεν τραβάω τα μαλλιά μου τώρα... O cpu όντως όπως είπε και ο Thresh, δύσκολο να τα έφτησε, θέλει τρελό ρεύμα (μέχρι 1.45v στην παλιά μητρική δεν πρόλαβα να δώσω παραπάνω )..Οπότε μένει το backplate+επανατοποθέτηση CPU και αν δεν η μητρική
alex89 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Το πρώτα πράγμα που κάνω όταν αλλάζω μητρική και βλέπω πρόβλημα, είναι να αναβαθμίσω το bios. Από όσο κατάλαβα το μόνο που δεν έχεις κάνει είναι ένα bios update και να δοκιμάσεις τη μητρική έξω από το κουτί. Επίσης μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό που απ' όσο διάβασα το δικό σου είναι ΟΚ, αλλά στους υπολογιστές τίποτα δεν είναι σίγουρο....
linuxovios Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Τι πιθανότερο είναι να μην κάνεις κάτι εσύ σωστά ή να μη βλέπεις το πρόβλημα. 2 ελαττωματικές μητρικές στα καπάκια, είναι μάλλον απίθανο...
N.I.C Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 @alex89, αν διάβαζες το πρώτο post, θα έβλεπες ότι έχω κάνει update στο τελευταίο bios, και στα δυο Chip που έχει η μητρική Το τροφοδοτικό το ελεγξα με πολύμετρο, καθώς επίσης και στο 2o pc... @linuxovios αυτό ακριβώς λέω και γω man... εγώ εχώ κάνει την μαμακία μάλλον με το block, άλλωστε είναι το μόνο που δεν δοκίμασα, και αν είδες πιο πάνω, παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά όταν το σφίγγω τέρμα (ανάβει και σβήνει κλπ), οπότε κάτι με CPU/backplate παίζει..Και δεν θυμάμαι κιόλας αν έσπασα κανένα καθρεφτή ή πέρασα κάτω από καμια σκάλα πρόσφατα, για να μην ψάχνω τσάμπα την αιτιά όλων αυτών :lol: Anyway, πάω να βρω dremel να τρυπήσω τo backplate, και βλέπουμε μετα..
linuxovios Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Αφού πιάνουν τα χέρια σου, δοκίμασες με όλο το mobo στον "αέρα" (εκτός κουτιού) ?
alex89 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 @alex89, αν διάβαζες το πρώτο post, θα έβλεπες ότι έχω κάνει update στο τελευταίο bios, και στα δυο Chip που έχει η μητρική Το τροφοδοτικό το ελεγξα με πολύμετρο, καθώς επίσης και στο 2o pc........... Εντάξει θα μπορούσες να δεις και την πρόταση μου για δοκιμή της mobo έξω από το pc.
N.I.C Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2009 Λοιπόν παίδες, τελικά o πυκνωτής που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μητρικής ήταν ο ένοχος...Το backplate, ακουμπούσε και βραχυκύκλωνε με αποτέλεσμα να τρελαίνεται η m/b... Δοκίμασα με το ανεμιστήρι της Intel, και ήταν λες και ήταν άλλο pc ...Έβαλα το original backplate του block τώρα, το οποίο και έκοψα, αλλά δυστυχώς όχι αρκετά, ακουμπάει πάλι πολύ λίγο, και όταν σφύξω το block, τρελαίνεται πάλι ...Θα πρέπει να το κόψω κιάλλο απότι φαίνεται...Γιαυτό προσοχή σε όποιον θέλει/έχει την Rampage Extreme, να προσέξει το backplate του να έχει μεγάλη τρύπα στο κέντρο έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα με τον πυκνωτή...Σε καμμια περίπτωση μην βάλει κανείς backplate χωρίς τρύπα στο κέντρο, αλλιώς πάει η μητρική...Α ρε asus τι τον ήθελαν τον πυκνωτή εκεί...
tmjuju Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Λοιπόν παίδες, τελικά o πυκνωτής που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μητρικής ήταν ο ένοχος...Το backplate, ακουμπούσε και βραχυκύκλωνε με αποτέλεσμα να τρελαίνεται η m/b... Δοκίμασα με το ανεμιστήρι της Intel, και ήταν λες και ήταν άλλο pc ...Έβαλα το original backplate του block τώρα, το οποίο και έκοψα, αλλά δυστυχώς όχι αρκετά, ακουμπάει πάλι πολύ λίγο, και όταν σφύξω το block, τρελαίνεται πάλι ...Θα πρέπει να το κόψω κιάλλο απότι φαίνεται...Γιαυτό προσοχή σε όποιον θέλει/έχει την Rampage Extreme, να προσέξει το backplate του να έχει μεγάλη τρύπα στο κέντρο έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα με τον πυκνωτή...Σε καμμια περίπτωση μην βάλει κανείς backplate χωρίς τρύπα στο κέντρο, αλλιώς πάει η μητρική...Α ρε asus τι τον ήθελαν τον πυκνωτή εκεί... Καλησπέρα και συγνώμη καθώς δεν έχω παρακολουθήσει επαρκώς το θέμα. Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτο όπου να φαίνεται αυτός ο πυκνωτής. Είναι όντος στην πίσω πλευρά της μητρικής? Μου έκανε εντύπωση αυτό που έγραψες.
N.I.C Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Καλησπέρα και συγνώμη καθώς δεν έχω παρακολουθήσει επαρκώς το θέμα.Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτο όπου να φαίνεται αυτός ο πυκνωτής. Είναι όντος στην πίσω πλευρά της μητρικής? Μου έκανε εντύπωση αυτό που έγραψες. There you go
tmjuju Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 There you go Μάλιστα… σε ευχαριστώ… Τελείως κουφό. Δεν έχω δεί κάτι αντίστοιχο ποτέ σε x86… και εννοώ από εποχής 8086…
N.I.C Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μάλιστα… σε ευχαριστώ…Τελείως κουφό. Δεν έχω δεί κάτι αντίστοιχο ποτέ σε x86… και εννοώ από εποχής 8086… Και καλά για μεγαλύτερο o/c potencial, clain main δηλαδή ας μην ήταν 1000μF, και θα του ξηγούσα το όνειρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.