Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για UPS?

panos300

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω πως υπολογιζουμε τη UPS χρειαζεται για 3 desktop που εχω να τα σηκωνει δηλαδη και τα τρια τα VA κοιταμε ή τα W ή και τα δυο? Γυρω στα 350VA που υπολογιζω το καθ'ενα ειμαι σωστος και μ'ενα UPS πχ, 1250VA/600W ειμαι καλα ή κανω κατι λαθος?

Διαβασα ενα θεμα που εχει πιο κατω αλλα πιο πολυ μπερδευτηκα!!

• Super Moderators
Δημοσ.

προτείνω να αγοράσεις 3 ξεχωριστά παρά ένα μεγάλο...

αν τα 3 desktops είναι σύγχρονα/πρόσφατα αποκλείεται να τους φτάνει το 1250VA/600W

Δημοσ.
προτείνω να αγοράσεις 3 ξεχωριστά παρά ένα μεγάλο...

αν τα 3 desktops είναι σύγχρονα/πρόσφατα αποκλείεται να τους φτάνει το 1250VA/600W

Τρια μικρα ποσο το καθ'ενα περιπου σε ισχυ? Τα desktop ειναι σχετικα παλια (xp, sp3) με μονο extra εκτυπωτες (ειναι σε δικτυο αν παιζει ρολο) και χρησιμοποιουνται ως επι το πληστον για δουλιες γραφειου απλα μηχανηματα αλλα μενουν πολλες ωρες ενεργα!

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι κάνει να βάλεις εκτυπωτές πάνω στο ups

τι τροφοδοτικό έχει το κάθε pc?

Δημοσ.
δεν νομίζω ότι κάνει να βάλεις εκτυπωτές πάνω στο ups

τι τροφοδοτικό έχει το κάθε pc?

οι εκτυπωτες ειναι συνδεμενοι στους υπολογιστες το αναφερω για το λογο μηπως και επιρεαζουν το τελικο φορτιο οσο για τι τροφοδοτικα αυριο θα σου γραψω που θα παω στη δουλεια!

• Super Moderators
Δημοσ.

οι εκτυπωτές έχουν δική τους τροφοδοσία και δεν επιβαρύνουν το εκάστοτε pc

Δημοσ.

Αν έχεις 5 λεπτά χρόνο μπες στη σελίδα της Merlin Gerin για να δεις περίπου τί χρειάζεσαι.

Εννοείται ότι σε συμφέρει να πάρεις 3 μικρά αντί για ένα μεγάλο.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε

όπως είπαν και τα παιδιά απο πάνω καλό θα ήταν να έχεις 3 μικρά παρά ένα μεγάλο που πάει σε άλλες τιμές. κατα την γνώμη μου αν προτιμήσεις 1 ups τότε θές περι τα 1600W δηλαδή περι τα 1600-2000VA.

Καλό είναι τα W του ups να πλησιάζουν σε τιμή τα VA αλλιώς την διαφορά τιμής την πληρώνεισ στην ΔΕΗ με άσκοπη κατανάλωση. Καλό δηλαδή είναι αφού θα πάρεις τέτοιο μηχάνημα να δώσεις τα λεφτά για την δουλειά που θες και όχι στην ΔΕΗ.

Κατά κανόνα η διαφορά W/VA = 0.96 (Αρκετά αποδοτικό) όσο μεγαλώνει αυτή η διαφορά τότε χαρίζουμε φράγκα στην ΔΕΗ (όσο μικραίνει ο συντελεστής απόδοσης δλδ) :P

Για μένα πολύ καλά ups παρέχει η Acer(ηλεκτρονικά Ισχύος) ενώ το servis βρίσκεται κάπου στον άλιμο.

• Super Moderators
Δημοσ.

σωστός ο προλαλλήσαντας...

δεν έχω δει ups της Acer παρεπιπτόντως...

Δημοσ.
Καλησπέρα φίλε

όπως είπαν και τα παιδιά απο πάνω καλό θα ήταν να έχεις 3 μικρά παρά ένα μεγάλο που πάει σε άλλες τιμές. κατα την γνώμη μου αν προτιμήσεις 1 ups τότε θές περι τα 1600W δηλαδή περι τα 1600-2000VA.

Καλό είναι τα W του ups να πλησιάζουν σε τιμή τα VA αλλιώς την διαφορά τιμής την πληρώνεισ στην ΔΕΗ με άσκοπη κατανάλωση. Καλό δηλαδή είναι αφού θα πάρεις τέτοιο μηχάνημα να δώσεις τα λεφτά για την δουλειά που θες και όχι στην ΔΕΗ.

Κατά κανόνα η διαφορά W/VA = 0.96 (Αρκετά αποδοτικό) όσο μεγαλώνει αυτή η διαφορά τότε χαρίζουμε φράγκα στην ΔΕΗ (όσο μικραίνει ο συντελεστής απόδοσης δλδ) :P

Για μένα πολύ καλά ups παρέχει η Acer(ηλεκτρονικά Ισχύος) ενώ το servis βρίσκεται κάπου στον άλιμο.

Για τρια μικρα τι θα προτεινες για κατ'ελαχιστον απαιτηση γυρω στα 600VA το ενα περιπου σωστα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:14 ----------

BTW Check και εδώ μήπως βρείς κάτι που σε ενδιαφέρει....

http://www.nigico.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=125&lang=el

Τιμη δε γραφει και μ'ανησυχει!!!!!!!!!!

Δημοσ.
Για τρια μικρα τι θα προτεινες για κατ'ελαχιστον απαιτηση γυρω στα 600VA το ενα περιπου σωστα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:14 ----------

Τιμη δε γραφει και μ'ανησυχει!!!!!!!!!!

^^ Ακριβώς τρία 600-αράκια είναι οκ. Καί πύργος και οθόνη και εκτυπωτής και modem και τα παπουτσια μέσα... στο ups δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα (μολις πέσει το ρεύμα βέβαια το κλείνουμε το pc σαν καλα παιδιά δεν δοκιμάζουμε τα όρια τις μπαταρίας¨:P )

Το λινκ που σου έδωσα είναι απο εταιρία με μεγάλα και σοβαρά ups (στην περίπτωση που θες 1 και όχι 3) με ένα τηλεφωνάκι σε εξυπηρετούν. Επίσης διαθέτει τμήμα service όπως και η acer.

Δημοσ.

γεια σας παιδια...εχω ενα προβλημα με το pc...οταν πεφτει το ρευμα ο υπολογιστης ναι μεν μενει ανοιχτος η οθονη ομως μπαινει σε κατασταση save power...οποιο κουμπι και να πατησω δεν ανοιγει..αναγκαστηκα κανω reset απο το κουτι...εχω ενα ups που το πηρα πριν απο 6 χρονια...ειναι ενα της apc es 500...το τροφοδοτικο μου ειναι 530watt...σκεφτηκα ν αλλαξω το ups και να παρω αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701313 τι λετε εσεις;

Δημοσ.
γεια σας παιδια...εχω ενα προβλημα με το pc...οταν πεφτει το ρευμα ο υπολογιστης ναι μεν μενει ανοιχτος η οθονη ομως μπαινει σε κατασταση save power...οποιο κουμπι και να πατησω δεν ανοιγει..αναγκαστηκα κανω reset απο το κουτι...εχω ενα ups που το πηρα πριν απο 6 χρονια...ειναι ενα της apc es 500...το τροφοδοτικο μου ειναι 530watt...σκεφτηκα ν αλλαξω το ups και να παρω αυτο εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701313 τι λετε εσεις;

Λοιπόν φίλε το πρόβλημά σου είναι απλό και παρουσιάζεται σχεδόν σε όλους όσους έχουν ups με τετραγωνοειδή τάση εξόδου, δηλαδή η τάση βγαίνει αφιλτράριστη και δεν είναι ιδανική για χωριτικά φορτία ή ψευδοχωριτικά (π.χ. ο υπολογιστης με τα της οθόνης του)

Σε άλλους έχει παρατηρηθεί ναι μεν να μένει ανοιχτη η οθόνη μετά την διακοπή αλλά όταν την ξανασβήσουν να μην ανήγει... Τώρα βέβαια μπορει να συμβαίνει και το άλλο:

1. παλιά όταν δεν υπήρχε τροφοδοσία το ups τροφοδοτούσε κανονικά?

2. Το ups γράφεις ότι έχει λιγότερη ισχύ εξόδου απο την ισχύ του υπολογιστή σου... όχι μόνο αυτό αλλά εχεις προσθέσει και την οθόνη απο πάνω, αν διαθέτει περιοριστή ρεύματος τότες θα σου βγάζει σταθερή ισχύ στην έξοδο οπότε θες μεγαλύτερο ups που να μπορεί να αντέξει και τα 2

δώσε περισσότερες πληροφορίες για το ups και το pc σου και ίσως γίνει κάτι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...