Physics_Rulez Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Σλαβομακεδονία είχε προταθεί τότε από τον γκαντέμη, αλλά έπεσαν όλοι να τον φάνε.
paschalia Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Το θέμα με την ονομασία πάει πολλές δεκαετίες πίσω. Δεν είναι θέμα 80'ς ή 90'ς. Όσοι ασχολούνται με πολιτικά,ας το επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν. Υ.γ. Κοσμαςgr,έχεις κρατήσει μήπως το κείμενο που σου σβήστηκε ? Μπορεί να μην είχες λινκς,αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.
@@sos@@ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 116 χώρες - μέλη του ΟΗΕ, έχουν διμερώς αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας! Πρόκειται για την πλειονότητα των κρατών του κόσμου. Από τις χώρες δε του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μόνο η Γαλλία δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι αν τα Σκόπια προσφύγουν, με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με πολύ μεγάλη ευκολία θα συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους των δύο τρίτων των χωρών - μελών ώστε να γίνουν δεκτά στον ΟΗΕ με το όνομα Μακεδονία, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα προβολής ελληνικού βέτο.Πηγή :p://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=306793 Kίνα 1.337.722.000 Ινδία 1.143.040.000 Ηνωμένες Πολιτείες 306.118.000 Ινδονησία 229.800.433 Ρωσία 141.735.840 Βραζιλία 188.494.000 Ιαπωνία 127.704.000 Μεξικό 106.682.500 Γερμανία 82.062.200 http://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_χωρών_ανά_πληθυσμό ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:14 ---------- Τώρα αν προσθέσουμε και των πληθυσμό άλλων 114 χωρών (γιατί έχουν γίνει 123 οι χώρες) ξεπερνάμε τα 6 δις . ΕDIT @paschalia το όλο θέμα ξεκινά από το 1943. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:19 ---------- Τώρα αν προσθέσουμε και των πληθυσμό άλλων 114 χωρών (γιατί έχουν γίνει 123 οι χώρες) ξεπερνάμε τα 6 δις . ΕDIT @paschalia το όλο θέμα ξεκινά από το 1943. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:21 ---------- Τώρα αν προσθέσουμε και των πληθυσμό άλλων 114 χωρών (γιατί έχουν γίνει 123 οι χώρες) ξεπερνάμε τα 6 δις . ΕDIT @paschalia το όλο θέμα ξεκινά από το 1943.
teo64x Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 -- EDIT -- Μην κάνετε quote το ποστ της @@sos@@, θα έχουμε τα γνωστά. -- EDIT 2 -- Σαν να είπα "κάντε"... -- EDIT 3 -- Οκ.
@@sos@@ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Αν προσθέσουμε και τον πληθυσμό άλλων 114 χωρών ( γιατί οι χώρες έχουν γίνει πλέον 123) νατα τα 6 δις . πωπω μια εμφανίζεται μια εξαφανίζεται , τι συμβαίνει ρα ;
afentiko7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Το θέμα με την ονομασία πάει πολλές δεκαετίες πίσω.Δεν είναι θέμα 80'ς ή 90'ς. Όσοι ασχολούνται με πολιτικά,ας το επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν. Υ.γ. Κοσμαςgr,έχεις κρατήσει μήπως το κείμενο που σου σβήστηκε ? Μπορεί να μην είχες λινκς,αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ναι προτού αρχίσει ο μακεδονικός αγώνας κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της μακεδονίας, αυτοπροσδιορίζονταν ως μακεδόνες. Εθνολογικά βέβαια, η σχέση τους με τους αρχαίους μακεδόνες έτεινε στο 0.
Garnele Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Το θέμα με την ονομασία πάει πολλές δεκαετίες πίσω.Δεν είναι θέμα 80'ς ή 90'ς. Όσοι ασχολούνται με πολιτικά,ας το επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν. Φαντάζομαι εννοείς την ονομασία "Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας" του '46, ράητ; Και ναι, το θέμα πάει αρκετές δεκαετίες πίσω. Με την ονομασία, όχι με τις υστερίες.
paschalia Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δεν γνωρίζω πως έθεταν το όνομα τότε,ούτε σε ποια δεκαετία ξεκίνησε το όλο θέμα. Απλά είχα διαβάσει ότι ξεκίναγε αρκετές δεκαετίες νωρίτερα από τότε που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν οι δικοί μας. Αν το είχαν ''πνίξει'' εν τη γέννεση του το θέμα,τώρα δεν θα είχαμε τέτοια πανηγύρια.
afentiko7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 όχι με τις υστερίες. Είναι γνωστό το πως οι νεοταξίτες αποκαλούν τις δικές τους συνάξεις "δράσεις" ενώ τα συλλαλητήρια για εθνικά θέματα υστερίες. Αναπαράγεις προπαγάνδα. πλά είχα διαβάσει ότι ξεκίναγε αρκετές δεκαετίες νωρίτερα από τότε που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν οι δικοί μας. Από τη στιγμή που ο τίτο τα βρόντηξε με την εσσδ και προσεχώρησε στο άρμα των ηπα, δεν μπορούσες να κάνεις και πολλά.
@@sos@@ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Από τη στιγμή που ο τίτο τα βρόντηξε με την εσσδ και προσεχώρησε στο άρμα των ηπα, δεν μπορούσες να κάνεις και πολλά.Για να σε δω τώρα ...Και γιατί τα τσούγκρισε με τους εσσδ ; Ποιός ήτο ο λόγος ;
afentiko7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Για να σε δω τώρα ...Και γιατί τα τσούγκρισε με τους εσσδ ; Ποιός ήτο ο λόγος ; Γιατί ξέρεις κανένα κράτος που ήταν υπό την κατοχή των σοβιετικών και ο λαός του δεν έκανε προσπαθειες για να επαναστατησει(ουγγαρία, τσεχία, πολωνία..)? Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε το πατρονάρισμα των σοβιετικών. @balsamonene οι αντιεξουσιαστές που ήταν το διήμερο? Για δεν πήγαν στον αστέρα? Δεν το πήραν πρέφα? Εστω ρε παιδί μου και για την καθιερωμενη "αμφισβήτηση του αστυνομικού κλοιού" (πως το λέτε ρε τεό64?) που προβάρουν οι νεοσταλινικοί στις ΓΣ
@@sos@@ Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Γιατί ξέρεις κανένα κράτος που ήταν υπό την κατοχή των σοβιετικών και ο λαός του δεν έκανε προσπαθειες για να επαναστατησει(ουγγαρία, τσεχία, πολωνία..)? Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε το πατρονάρισμα των σοβιετικών. Δεν ήθελε την βοήθεια των σοβιετικών το 1948 ο τίτο ; Mήπως έπαιξε ρόλο στην ρήξη η τότε μακεδονία ; Kαι που βρίσκονταν τότε οι εθνικοσοσιαλιστές ;
washcloud Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Δημοσ. 18 Μαΐου 2009 Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ρατσιστής ή για να πω την αλήθεια ήμουν όμως μόνο με αυτούς που μου προκαλούσαν κάτι τέτοιο. Παλιότερα είχε γίνει ντόρος κιόλας στην τηλεόραση με την ΠΓΔΜ(FYROM). Σήμερα έτυχε να μπω στα Bitola(η πρώτη περιοχή μετά τα σύνορα της Νίκης(Φλώρινα) και ήταν πραγματικά ελεεινοί. Προχωρούσες στον δρόμο και αν έβλεπαν Ελληνικές πινακίδες έφτυναν τ’ αυτοκίνητα. Βάζω στοίχημα πως αν τολμούσε να κατεβεί κανείς τότε στην καλύτερη πήγαινε νοσοκομείο. Το κερασάκι στην τούρτα ποιο είναι; Κάντε μια αναζήτηση στο google και θα δείτε τις σχέσεις της χώρας μας μ’ αυτούς. Ειλικρινά πριν λίγο καιρό ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και άκουγα διαρκώς βρισιές γι’ αυτούς και μάλιστα είδα έντονο το φαινόμενο του ρατσισμού όσον αφορά αυτά τα άτομα και έλεγα τι τους κάνανε. Απλά αίσχος τους αξίζουν όσα λένε γι' αυτούς και ακόμα περισσότερα!!! ...Δεν αρχίζεις καλά... Ρατσιστής είναι αυτός που κρίνοντας από επί μέρους χαρακτηριστικά, άσχετα μάλιστα με την ουσία, βάζει αδίκως ταμπέλα σ' ένα σύνολο. Είσαι λοιπόν από τη στιγμή που το έγραψες, κάτι τέτοιο; Αν ναι...σε τιμά.....; Προφανώς, αν απαντήσεις, θα πεις "δεν ήμουν και πριν ρατσιστής....αυτοί φέρθηκαν ελεεινά και με κάνανε". Και να οι κίνδυνοι του ρατσισμού, του τσουβαλιάσματος δηλαδή : Έρχεται κάποιος ξένος, πέφτει σε χούλιγκανς της 3, της 4 της 7, της 13, της όποιας τέλος πάντων, κι αρχίζει μύδρους για τους "απολίτιστους Έλληνες". Θα μου πεις, αν πήγαινες στην Τουρκία, στην Αλβανία ακόμα, μάλλον δεν θα είχες αυτή την αντιμετώπιση. Σωστά. ...ΝΑΙ ΑΛΛΑ, μην ξεχνάμε ότι η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των 2 μας κρατών, είναι πολύ εντονότερη από πχ με τις άλλες 2. Κι άντε και πάλι θα μου πεις, "και δικιολογεί αυτό τη στάση που αντιμετώπισα;". Όχι. Δεν το δικιολογεί καθόλου. Ούτε λέω να το παραβλέψεις. Και σαφώς η "πλέμπα" των γειτόνων, είναι χειρότερη από την δική μας πλέμπα (κάτι όπως οι Αλβανοί κλέφτες, εγκληματίες κτλ, είναι χειρότεροι από τους δικούς μας, γι' αυτό και τρώνε τη ρετσινιά οι Αλβανοί ως σύνολο...αδίκως). Όμως δεν πρόκειται για 2 εκατομμύρια τσομπάνηδες. Έχουν κι αυτοί απλούς ανθρώπους, μορφωμένους ανθρώπους, σκεπτόμενους ανθρώπους. Ούτε όμως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους αγιοποιήσουμε. "Και τί να κάνουμε, να κάνουμε απογραφή να δούμε πόσοι είναι οι καλοί, πόσοι οι κακοί, και μετά να κρίνουμε το σύνολο;". Όχι, διότι δεν είναι εφικτό. ....Αυτό που ΕΙΝΑΙ εφικτό όμως, είναι να μην προτρέχει κάποιος. Να σκέφτεται λίγο περισσότερο πρώτα. Επίσης, όσο κι αν σε φτύσανε στη Μπίτολα, δεν δικιολογεί το να γίνει αιτία μίσους. Και μια καλή αρχή του μίσους, ΕΙΝΑΙ ο ρατσισμός, οι ταμπέλες που λέγαμε. Και σκέψου λίγο, πως μπορεί ναι μεν να έπεσες σε ζόρικη περίπτωση, αλλά κάθε μέρα τόσα ελληνικά αμάξια μπαινοβγαίνουν στα σύνορα. Λες αν ήταν τόσο άγρια η κατάσταση επί μονίμου βάσεως, να συνέχιζε αυτό....; Ακόμα και 'συ, αν πας μια δεύτερη φορά, παίζει να μη σου κάτσει πάλι φτύσιμο. Αν πας τρίτη, παίζει να γίνουν και χειρότερα. Ποιά λοιπόν περίπτωση είναι η "αντικειμενική"; Δε λέω τίποτα παραπάνω από "ψυχραιμία". Ψυχραιμία, διότι αν αρχίσεις εσύ να κράζεις όσους από δαύτους πετύχεις εδώ, παίζει να βγουν τίποτε δικοί μας θερμοκέφαλοι, και να τους πατήσουν ένα χέρι ξύλο. Μετά τί λες να γίνει με τους δικούς μας εκεί; Τα ίδια και χειρότερα, κι αντί να τα βρούμε, θα χάσουμε τα πάντα. ....Σχετικά με την "ψυχραιμία και παραπάνω σκέψη" : Μπερδεμένα τα πράγματα. Κι ο καθ' ένας βλέπει τα πράγματα από μια εστιασμένη οπτική. Άλλος τα βλέπει ως σημερινός Έλληνας πολίτης. Άλλος τα βλέπει ως κληρονόμος των αρχαίων Ελλήνων. Άλλος απλά τα βλέπει ως κάτοικος της ζούγκλας και πιστός του Μωσαϊκού νόμου. Και το ερώτημα είναι...ως ΤΙ πρέπει να τα βλέπουμε πρώτα ; Προσωπική άποψη, αν ξεχνάμε να τα βλέπουμε ως άνθρωποι πάνω απ' όλα, πάει...... Βλέποντας τα ως άνθρωπος, δεν γίνεται να βλέπεις ένα στείρο συμφέρον. Βλέποντας τα ως άνθρωπος, συνειδητοποιείς και τη θέση σου στον κόσμο : μπορείς άνετα να γίνεις έρμαιο μιας εξουσίας, που μπορεί να σε χρησιμοποιεί ως πρόβατο. Συγκεκριμένα : δουλεύουμε για καμμιά 600άρα βασικό, σ' ένα κράτος ανισοτήτων και μπόλικης διαφθοράς. Κάποιοι είναι βέβαια είτε λόγω ηλικίας βολεμένοι με συντάξεις, κάποιοι είναι βολεμένοι με τα ευεργετήματα του δημοσίου τομέα. Όσοι όμως είναι απ' έξω απ' το χορό, είτε είναι σε τρελλό ζόρι, είτε για να μην είναι στο ζόρι, δουλεύουν σα τρελλοί. Ένα τέτοιο λοιπόν κράτος, ή τέλος πάντων μια καθεστηκυία κατάσταση, δεν είμαι και πολύ διατεθειμένος να το ακολουθήσω τυφλά, αν μου πει "πάμε να κάνουμε ντου" (όχι πως το έχει κάνει βέβαια). Και σίγουρα δε μου αρέσει, έστω κι αν απλά "μου λέει" "προκαλούν οι Σκοπιανοί". Όμως, δεν πρόκειται να το ακολουθήσω, αν με στείλει όπως πχ έστειλε το αμερικάνικο τους πολίτες του πχ στο Βιετνάμ. Όχι δεν πρόκειται να πολεμήσω για αυτούς που παίρνουν τις επιχειρήσεις τους από εδώ, και τις κουβαλάν απέναντι, σακατεύουν εμένα, για να πλουτίσουν αυτοί, επειδή "έτσι είναι οι νόμοι της αγοράς". Δεν θα το κάνω, όταν ο "κοσμάκης" προσπαθεί να επιβιώσει στον κόσμο του 2009, και το δημόσιο είναι μια όαση, ενώ ο ιδιωτικός τομέας μια κόλαση. Και κυρίως δε θα το κάνω, αν παν να πατήσουν στο πατριωτικό μου συναίσθημα... Ναι, είμαι περήφανος που λίγα χιλιόμετρα από 'μενα πχ έζησε και φιλοσόφησε ο Δημόκριτος. Είμαι περήφανος και για τον Σωκράτη, και για τον Πυθαγόρα, και για τον Ερατοσθένη και για τον Ιπποκράτη και για τον Μιλτιάδη ακόμα, κι ας ζήσανε λίγο πιο μακρυά, θεωρώντας πως ένα κομμάτι τους ζει μέσα μου, γενετικά, πνευματικά. Δεν είναι ότι δε με νοιάζει. ...Πιο περήφανος όμως είμαι για το έργο τους, κι όχι για το ότι υπήρξαν Έλληνες. Η περηφάνια είναι ζόρικη ιστορία. Μαχαίρι δίκοπο. Απ' τη μια μεριά είναι καλή για την ψυχολογία σου, να έχεις ένα βήμα πάνω στο οποίο να πατήσεις, να έχεις μια ταυτότητα να επιδείξεις στους αλλοεθνείς....από την άλλη είναι απότομη το πέρασμα στην άλλη ακμή : μπορείς να γίνεις εριστικός, να γίνεις άδικος, και γενικά να γίνεις δίποδο από άνθρωπος. Η αδικία στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνίσταται στο να μη βλέπουμε και την απέναντι μεριά των πραγμάτων. Η οποία είναι η εξής : Ο συγκεκριμένος λαός, δεν ξύπνησε το 1991 και είπε "κάτσε να κλέψουμε την Ιστορία των Ελλήνων". Καλώς ή κακώς, οι εκεί σλαβόφωνοι έχουν ρίζες στην περιοχή, που πάνε μέχρι 15 αιώνες πριν. Πολύ περισσότερο κι από τους αρχαίους Μακεδόνες, δηλαδή. Και μάλιστα μιλάμε για ένα συνονθύλευμα σλαβόφωνων, Βλάχων, ελληνόφωνων, Ιλλυριών, και άλλων διαφόρων, έκτοτε. Βάσει όμως της γεωγραφικής ονομασίας, επισήμως και παγκοσμίως, ως ΚΑΤΟΙΚΟΙ Μακεδονίας αναγνωρίζονταν. Κράτος βέβαια, δεν υπήρξε απ' τους Ρωμαίους και μετά. Η συνείδηση όμως του κόσμου, διαμορφώθηκε τοπικιστικά ανά τους αιώνες. "Κακώς" ; Διότι έτσι δόθηκε αφορμή να μπερδευτούν εθνολογικός προσδιορισμός με γεωγραφικό; ΙΣΩΣ. Το θέμα είναι όμως ότι είναι ένα γεγονός. Το θέμα είναι επίσης ότι από τα αιώνων χαστούκια, από τους διάφορους κηδεμόνες τους, κάποια στιγμή τους έκοψε πως η ανεξαρτητοποίησή τους ήταν μονόδρομος. Γι' αυτό και εδώ και κάτι παραπάνω από έναν αιώνα, προσπάθησαν να συσπειρωθούν, και να βρούνε μια δική τους ταυτότητα, μακρυά κυρίως από Βούλγαρους και Σέρβους. Το Μακεδόνες, ως κάτοικοι της περιοχής (πώς πχ λέμε Κρήτες), και υπαρκτό ήταν, και είχε και την αίγλη της αρχαιότητας της περιοχής. Κάπου εκεί, φυσικό επακόλουθο ήταν (όπως πχ πολλοί Βλάχοι στην Ελλάδα, συνδέθηκαν με την αρχαία, κι ας μην είχαν εθνολογική σχέση), ν' αρχίσουν και προπαγάνδες περί "απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων" - όσο κι αν αυτό χωρούσε πολλή κουβέντα. "Νομιμοποιήθηκαν" κι από τη Γιουγκοσλαβία (ως "ομόσπονδη δημοκρατία") για να κόψουν τις ορέξεις στου Βουλγάρους, και κάπου εκεί παγιώθηκε το πράμμα. Τί παγιώθηκε ; Παγιώθηκε εθνική συνείδηση. Λες "ε, Macedonian!", και γυρνάνε. "Εγώ ειμ' αυτός", σου λέει, και δεν σηκώνω κουβέντα γι' αυτό. Ε, ΑΥΤΟ, δεν είναι χθεσινό όπως είπαμε. ΠΩΣ λοιπόν να βγεις και να ζητήσεις να το αλλάξεις; Αν βγουν κάποιοι ξένοι και μας ζητήσουν εμάς να λεγόμαστε "Νοτιοευρωπαίοι", ή "Νεοελλαδίτες"...θα το δεχτούμε ; Πείτε μου, ΠΟΙΟΣ θα το δεχτεί. Άσχετα αν είμαστε λίγο ή πολύ οι άμεσοι απόγονοι των αρχαίων. Πείτε μου, όταν έχεις μεγαλώσει μια ζωή με Περικλή και Κολοκοτρώνη, ακόμα κι αν σου αποδείξουν ότι οι ρίζες σου χάνονται στα βάθη των αιώνων, κάπου σε κάποιο θρακικό ή ιλλυρικό ή βλάχικο φύλλο.......θα το δεχτείς ; ...Μεγαλώνει ένα παιδί, και μαθαίνει στα 20 του ότι είχε υιοθετηθεί, κι έχει περάσει μια ζωή νορμάλ με την οικογένεια που το μεγάλωσε...Υπάρχει περίπτωση να "νιώσει" ως περισσότερο μάνα, τη φυσική που ίσως κάποια στιγμή συναντήσει ; (...) ...Μεγαλώσαμε κι εμείς, με τον Μεγαλέξανδρο στις σχολικές μας τσάντες. Και "μια ωραία μέρα" το 91 (γιατί ΕΤΣΙ ήταν για τους περισσότερους από εμάς), μάθαμε ότι κάποιοι "πρώην Γιουγκοσλάβοι" θέλουν να μας φάνε κατ' αρχάς την Ιστορία...και μάλλον ΚΑΙ εδάφη. ΕΙΝΑΙ έτσι ; ...Για την "Ιστορία"....τα είπαμε. Έχει κι άλλη οπτική, εκτός της δικής μας. Με τα "εδάφη"...τί γίνεται ; Δεν ξέρω να υφίσταται κάποιο επίσημο διπλωματικό διάβημα, που ξεκαθαρίζει διεκδίκηση εδαφών. Κι ό,τι έχει απομείνει, είναι απλά έρμα, απλά φύλλα στο χέρι για να δείχνεις ότι "κάτι έχεις", "βεντάλια παγωνιού" είναι....Κατά τα άλλα, και συνθήκες που μας καλύπτουν απόλυτα διεθνώς απ' τους βαλκανικούς πολέμους και μετά υπάρχουν, και μιας "οικονομικά/συνταγματικά ενωμένης Ευρώπης" μέλη είμαστε (για να πω το λιγότερο), και γενικώς "φόβο" δεν έχουμε. Όποιος "φοβάται".....φοβάται το φόβο. Πόσο μάλλον, που σαν τί μπορούν να κάνουν οι "ξυπόλητοι" (που διάφοροι λένε...) ; Άσε που και να ήθελαν...μετά μαύρο φίδι που τους έφαγε....Αυτοί "πολεμάν" να μπουν στην ΕΕ, αυτοί έχουν να λύσουν τα εσωτερικο-εξωτερικά τους "αλβανικά" ζόρια (ο λαός πάνω-κάτω πιστεύει πως η διάλυσή τους είναι ένα πολύ επίφοβο και επικείμενο γεγονός), αυτοί πολεμάν να ζήσουν με μισθούς της τάξεως των 200 €, τιμές σχεδόν υποδιπλάσιες των δικών μας και τιμάριθμο που τρέχει γύρω στο 20%.... Τώρα θα μου πεις, θα ανεχτώ εγώ λοιπόν τους ψευτοτσαμπουκάδες τους, τα "άδεια" χαρτιά τους, και θα βλέπω τον πρωθυπουργό τους να καταθέτει σε μνημεία που από πάνω κρέμονται χάρτες που περιλαμβάνουν στα σύνορά τους τη "Σολούν" ; Ναι βρε παιδιά, δείξτε την καταραμένη την ανωτερώτητά σας, δείξτε την ελληνική αρχοντιά που επικαλείστε, τον πολιτισμό σας, το πνεύμα σας.... Σκεφτείτε και λίγο παραπέρα, δείτε τον Γκρούεφσκι "πως άλλαξε" μετά το 2006, δείτε τα "πολιτικά" του τσαλίμια, τα πρωτίστως για εσωτερική κατανάλωση, και ΜΕΤΑ σκεφτείτε αν όντως ΕΙΝΑΙ "επικίνδυνοι οι Σκοπιανοί"...... Όχι, δε λέω να σε φτύνουν στη Μπίτολα Voorhees, και να λες "ε...ψιχαλίζει". Μην το χειροτερέψεις, λέω... Δεν το αξίζει κανείς, πόσο μάλλον αυτός ο ρημαδοτυραννισμένος γείτονας λαός (με τελευταίο ζόρι τον "εκγιουγκοσλαβισμό" που τραβήξανε), που κατά βάση ούτε πολεμοχαρείς υπήρξαν, ούτε τίποτα. Απλοί γεωργοκτηνοτρόφοι ανά τους αιώνες. Ούτε και 'μεις το αξίζουμε. Κι άντε τα κράτη...κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Κι άντε δεν λέω, στηρίζω και το ελληνικό που κρατάει "σκληρή στάση". Δεν λέω να τους αφήσουμε να μπουν στη Φλώρινα, στη Κατερίνη, στη Θεσσαλονίκη στα πατρικά τους (...για να μην ξεχνάμε και το είτε έμμεσο είτε άμεσο "ξήλωμα" που φάγανε οι σλαβόφωνοι από βαλκανικούς μέχρι και επί ελληνικού εμφυλίου, για να καταλάβουμε ΕΣΤΩ "προς ΤΙ ο αλυτρωτισμός τους"...), δε λέω να δώσουμε ούτε ένα εκατοστό γης - ο γέγονε γέγονε, και δεν ήταν η πλειοψηφία στα μέρη αυτά... Είχαμε μια ευκαιρία να σταματήσουμε ( ; ) το θέμα το 91 με το να "βαφτιστούν" Σλαβομακεδονία. Πάει αυτή. Και άντε και να το τελειώσουμε ( ; ) τώρα με το να ονομαστούν "Νέα Μακεδονία" πχ.... ...Το συναίσθημά τους όμως ρε παιδιά, όσες συνταγματικές αλλαγές και να τους πιέσουμε να κάνουνε, δε θα πάψει να είναι πως είναι "Μακεδόνες". Καταλάβετέ το.... ..."Τραγικό" είναι επίσης, αν κάποιος (μη βλάξ βεβαίως...) καταφέρει να κάνει μια νορμάλ κουβέντα μαζί τους, θα δει ότι ΜΕΤΑ την αρχική "τζαμπαμαγκιά", τους πιάνει το παράπονο, και σαν...παιδιά σχεδόν σε ρωτάνε "...ΓΙΑΤΙ μας μισείτε εσείς οι Έλληνες τόσο πολύ...;" (...) ...Ο νοών, νοείτω, τί ακριβώς ανάλυση βγάζει αυτό.... ...Κι όποιος σκέφτεται "και γιατί να το παίξω ανώτερος ΠΡΩΤΑ εγώ;", οφείλει να ενηλικιωθεί..... Όσο για την "Ιστορία", ποιός σας εμποδίζει να βγαίνετε και να μιλάτε και με αποδείξεις κι όλα ότι άλλη η αρχαία Μακεδονία, άλλη η σημερινή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κι όποιος θέλει "να κάνει ντου" γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να τους το αλλάξει, εκτός από ότι έχει εκπέσει από άνθρωπος, ας πάει να το κάνει μόνος του, κι ας μη παρασέρνει και τη χώρα του μαζί. Κι αν η χώρα μου είτε παρασυρθεί, είτε παρασύρει, δεν πρόκειται να με βρει στο πλευρό της για κάτι τέτοιο. Πατριώτης είναι αυτός που είτε θα αμυνθεί, είτε θα απελευθερώσει. Αυτός που θα πάει "να κάνει ντου", είναι απλά ένας επικίνδυνος. Τέλος, κάποιοι απαξιώνουν τον "διεθνισμό", είτε ως "πονηρό αμερικανικό προϊόν", είτε ως...φλωριά. Ο "διεθνισμός" όμως, είναι κατάκτηση του ανθρώπινου πνεύματος και εκπολιτισμού, είναι δικαίωμα και υποχρέωση, κάτι πολύ πιο αξιόλογο από δίποδα που κυβερνάνε ή παίζουν το παιχνίδι κυβερνώντων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.