BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δεν κατάλαβες νομίζω καλά ...Για μένα σύνορα δεν υπάρχουν . Αλλά η γνώμη μου είναι πως όσο δικαίωμα έχουν να ονομάζονται έλληνες οι κάτοικοι του σημερινού ελληνικού κράτους άλλο τόσο έχουν δικαίωμα να ονομάζονται μακεδόνες οι κάτοικοι της μακεδονίας (καθώς και οι μειονότητες που αυτοπροσδιορίζονται μακεδόνες στα γειτονικά κράτη). Τόσο απλά . Ο Μπακουνικος ηρθε για να πει κατι και να φυγει. Τετοιες αποψεις δεν εκφραζουν ολους τους αναρχικους. Μεινετε στην @@sos@@ και στην δικια της κοσμοθεαση. Ευχαριστω. Τοσο απλα.
soturin Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δεν ξερω αν ειμαι offtopic αλλα θα το ποσταρω(copy-pste ειναι)ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΑΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ!!! ΤΟ 2050 ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 14 000 000 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΙΝΕΣ 8 000 000!!! (ΠΑΝΤΕΙΟ ) ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΣΟΒΟ!!! από πολύ πίσω αλλά τώρα το είδα, αυτοί που γεννιούνται εδώ από ανθρώπους που ήρθαν παιδιά από αλβανία, πιάνουν για αλβανοί ή για έλληνες; Γιατί αν το πάμε φυλετικά, define "ελληνες"... Κανονίστε την πορεία σας. Αμέσως μετά την προειδοποίηση δημοσιεύτηκε απαράδεκτο μήνυμα. Είσαι πολύ ελαστικός, από την πρώτη σελίδα εκτοξεύονται εριστικότατα σχόλια, δε θα πεθάνει κανείς αν πάρει και καμια άδεια. Και στο δικό μου κόσμο οι γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα μετά τα 17. Αλλά από τη στιγμή που έχουν είτε πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια είτε να τους τονίζουμε να μην πίνουν κοκα κόλα και να κάνουν υγιεινή διατροφή. αγαπώ... λατρεύω...
kosmasgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Εμένα μου άρεσε το άρθρο του kosmasgr διαβάστε το, όσο και να μην καταλαβαίνετε τι σας λέμε και γράφετε μόνο για να προκαλείτε, κάτι θα σας μείνει. Το οποίο αγνοείται Πήγε βόλτα φαίνεται με τσαμπουκά απο μόνο του !!!
BaLsAmoMenos Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 οφφ τοπικ Επίσης φαντάζομαι πως οι ελληνόψυχοι οι δικοί μας (4-5%), φαντάζονται μια μέρα να ξυπνήσουν και να δουν τη Βασιλεύουσα ελληνική. Αυτο τωρα πως να το σχολιασω? Ακου εκει βασιλευουσα. Το θεμα δεν ειναι το 4-5%, που ειναι αρκετα παραπανω το ποσοστο, να δει την βασιλευουσα ελληνικη αλλο το αλλο ποσοστο να σκεφτει λιγο λογικα και να δει οτι μονο χαρες και δοξες δεν ειχαμε με τους βασιλιαδες.
liopyr Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Το οποίο αγνοείται Πήγε βόλτα φαίνεται με τσαμπουκά απο μόνο του !!! Για αρχή διάβασε κάτι που έπρεπε να είχες διαβάσει εδώ και ~4 χρόνια. Μετά διάβασε και το update δίνοντας έμφαση στον 2ο κανόνα. Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες ή πιστεύεις πως αδικήθηκες, εξέφρασε τες με pm στον αρμόδιο mod.
kosmasgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Απο πότε η κοινοποίηση ιστορικών γεγονότων και όχι κρίσης δικής μου εμπίπτει σε αυτά ? Δηλάδή αν ποστάρω σκέτο "Το 2008 η Ελλάδα άσκησε βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ" εμπίπτει στους κανόνες ? Ολο το κείμενο ήταν ημερομηνίες και ανάλυση της ιστορίας του θέματος.
Lucifer Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Από τη στιγμή που και ο Χριστός να ήσουν, θα 'πρεπε να συνοδεύεις τα κείμενα με πηγές.
kosmasgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Εντάξει εγκυκλοπαίδεια ήταν βρε Lucifer. Τι να κάνουμε για χάριν της συζήτησης στο θέμα έγινε η παράλειψη. Θεώρησα ότι το γεγονός και ιστορικό κιόλας διαφέρει απο μία απλή είδηση στο φόρουμ Θα μπαίνουν όλα στο εξής με πλήρη βιβλιογραφία , σελίδα , παράγραφο και εδάφιο ;)
afentiko7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 οφφ τοπικΑυτο τωρα πως να το σχολιασω? Ακου εκει βασιλευουσα. Το θεμα δεν ειναι το 4-5%, που ειναι αρκετα παραπανω το ποσοστο, να δει την βασιλευουσα ελληνικη αλλο το αλλο ποσοστο να σκεφτει λιγο λογικα και να δει οτι μονο χαρες και δοξες δεν ειχαμε με τους βασιλιαδες. ε αφού έτσι τη λένε, τι να κάνουμε τώρα? Ακούγεται και πιο ωραία από το ιστανμπούλ. Αλλά οι βασιλιάδες που κολλάνε
Radiatedsoul Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Παιδια πρεπει να παραδεχτουμε οτι υπαρχει προβλημα με το ονομα. Στην αμερικη σε μια διαφημηση της coka cola του Μεχικου δειξανε ενα κομματι μιας αμερικανικης πολιτειας οτι ανηκε στο Μεξικο, και εγινε της κακομοιρας, διπλωματικο επεισοδιο και ετσι. Ζητησε συγνωμη μεχρι και ο πρωθυπουργος του Μεξικου.. Στην ταινια Watchmen που παιχτηκε προσφατα στο σινεμα σε ενα σημειο πεταει την ατακα ενας πρωταγωνιστης "..like Alexander of Macedonia". Ψαχνεις και εσυ στο χαρτη να δεις που στο διαολο ειναι αυτη η Macedonia και βλεπεις φατσα καρτα τα σκοπια, και λες μωρε μπραβο ιστορια η Μακεδονια... Θυμιζω οτι στην ταινια "Alexander" πεντακαθαρα ο πρωταγωνιστης Αλεξανδρος φωναζε "for glory...for Greece..". Καταλαβαινετε οτι υπαρχει θεμα? Με το να λεμε , ελα μωρε σιγα ενα ονοματακι ειναι απλα αποδεχομαστε την ηττα μας. Θελει δυναμικη εξωτερικη πολιτικη και πιεση χωρις καμια υποχωριση, αλλιως θα μας παρουν και τα σωβρακα στο τελος. Ειμαστε ή δεν ειμαστε Ελληνες.. Βετο μεχρι να υπαρξει λυση με το ονομα, και αφου θελουν να βαλουν και το ονομα Μακεδονια μεσα, ας ονομαστουν Νεα Μακεδονια να ξεμπερδευουμε. Ετσι ωστε να υπαρχει ξεκαθαρος διαχωρισμος μεταξυ της κανονικης Μακεδονιας και του ονοματος των σκοπιων. Οπως εγινε ας πουμε Νεα σμυρνη, νεα υορκη, νεα γουινεα κτλ. Μπας και μας δωσουν και κανενα 12αρι στην eurovision του χρονου.
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Εγώ πάλι θεωρώ ότι δεν εξέφρασα γελοίες απόψεις ούτε ακραίες,οπότε περιμένω να μου απαντήσει κάποιος σοβαρά,αλλιώς έχει κι άλλα θέματα Mιλησες εσυ για ''ντου και πολεμους'' ? Αν οχι, προφανως το ποστ μου δεν αφορα εσενα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:17 ---------- Lucifer:Το Μακεδονία θα μπορούσες να το αποφύγεις Το ονομα της γειτονος χωρας ειναι εδω και μια 15ετια τουλαχιστον ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Επειδη εμεις εντος των τειχων βαπτιζουμε το κρεας, ψαρι, δε σημαινει οτι η ''ΠΓΔΜ'' δε χρησιμοποιει το συνταγματικο της ονομα σε διακρατικες σχεσεις, επισημα εγγραφα, προιοντα που εξαγει κτλ κτλ.. Δε σημαινει πως ο υπολοιπος κοσμος την αναγνωριζει με το ονομα "Σκοπια" ή οτιδηποτε αλλο.. και επειδη ορισμενοι απο μας δεν αρεσκονται στον στρουθοκαμηλισμο, λενε τα πραγματα με το ονομα τους και εν προκειμενω τη γειτονα χωρα ''Μακεδονια". So what?
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 To τι ονομα χρησιμοποιουν στις εξαγωγες τους δεν εχει καμμια σημασια, ουτε το οτι τους "αναγνωριζουν" καποιες χωρες. Σαν να λεμε οτι μας νοιαζει αν το σιαμ λεγεται μιανμαρ ή μπουρμα, για τον υπολοιπο κοσμο ειναι σκοπια ή μακεδονια. Το θεμα αφορα μονο εμας και τους σκοπιανους.
Chris_85 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Δημοσ. 17 Μαΐου 2009 Tυπικα και ουσιαστικα το συνταγματικο τους ονομα ειναι Μακεδονια. Τυπικα και ουσιαστικα στις επισημες διακρατικες τους σχεσεις το ονομα ειναι Μακεδονια. Τυπικα και ουσιαστικα ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ τους αναγνωριζουν με το ονομα Μακεδονια. Τυπικα στον ΟΗΕ και στις σχεσεις με την Ελλαδα το ονομα ειναι ΠΓΔΜ. Ουσιαστικα το ονομα ειναι Μακεδονια. Οποτε μην παραμυθιαζεστε απο την ψηφοθηρια των πολιτικων. Το ζητημα εχει ληξει. Βεβαιως μ ενα τροπο που και εμενα δε με ικανοποιει. Πιστευω πως ειχαμε μεγαλη ευκαιρια στις διαπραγματευσεις οταν τη δεκαετια του '90 μας παρακαλουσαν για συνθετη ονομασια. Δηλαδη με ενα ''ανω Μακεδονια'' ή ''Νεα Μακεδονια(ακομα καλυτερα)'' το ζητημα θα ειχε ληξει. Ομως βλεπεις αυτη η χωρα αν ειχε κατι σε ''αφθονια'', ειναι η ''διορατικοτητα'' των πολιτικων, που ''αρνουμενοι'' να υποκυψουν σε μικροπολιτικα και καιροσκοπικα συμφεροντα, αποφασισαν πως θα επρεπε να υιοθετησουν τη σταση ''καμια αναφορα του ονοματος Μακεδονια''. Ε λοιπον να τους χαιρομαστε γιατι αυτοι μας εφτασαν ως εδω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.