Προς το περιεχόμενο

ΠΓΔΜ απλά αίσχος

Voorhees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
να τα λες πιο αργα elven γιατι τους μπερδευεις, βραχυκυκλωσαν τωρα γιατι τα "φιλαρακια" τους , τους βγαινουν αλλιως τωρα

Το πιό εξοργιστικό από όλα είναι οι γκαιμπελικές συκοφαντίες ότι όποιος αρθρώνει λόγο κατά του ελληνικού εθνικισμού υποστηρίζει τον ξένο εθνικισμό .

Δηλαδή ή θα πρέπει να τάσσεσαι με τον ελληνικό εθνικισμό ή θα πρέπει να του κάνεις πλάτες σιωπώντας .

Ωραίος τρόπος για να βγούνε οι ενοχλητικοί από τη μέση.

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ελα ρε elven αφου τους ξερεις τους συντροφους, εχουν μαστερ στις κωλοτουμπες και στην αλλαγη/μειωση θεματος .. θα βγαλεις ακρη πιστευεις ?

@@sos@@ αμα εξοργιζεσαι εδω, υπαρχουν αλλα σιτε που θα λατρεψουν τα λογακια σου. εκει δεν θα σε ρωτανε πραγματα ουτε θα σου ζητανε/δινουν αποδειξεις .. θα γελατε ομορφα και ωραια!

Δημοσ.

Δυστυχώς, όμως, όσο επικαλείσαι κόμματα και πλειοψηφίες για να βαφτίσεις συνολικά ένα λαό, δημιουργείς την εντύπωση (δεδομένων των προαναφερθέντων) ότι τα όρια στα οποία υποστηρίζεις το θεσμό αυτό κάνουν ασυνήθιστα ζιγκ-ζαγκ τα οποία ναι μεν μπορεί να ειναι δυνατό να υφίστανται, αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να "φαίνεται" ότι τα ορίζεις εκ των υστέρων.

Τέλος πάντων, αυτό ήταν απλά μια ειλικρινής παρατήρηση και συμβουλή για την εικόνα των επιχειρημάτων σου από τη σκοπιά τρίτων, όχι για τα ίδια τα επιχειρήματα - αν διαφωνείς, μπορείς απλά να την αγνοήσεις.

Δημοσ.
Το πιό εξοργιστικό από όλα είναι οι γκαιμπελικές συκοφαντίες ότι όποιος αρθρώνει λόγο κατά του ελληνικού εθνικισμού υποστηρίζει τον ξένο εθνικισμό .

Δηλαδή ή θα πρέπει να τάσσεσαι με τον ελληνικό εθνικισμό ή θα πρέπει να του κάνεις πλάτες σιωπώντας .

Ωραίος τρόπος για να βγούνε οι ενοχλητικοί από τη μέση.

Φυσικά,επίσης το ότι κάποιος διαφωνεί με τις προοδευτικές απόψεις σου δεν τον κάνει εθνικιστή ή φασίστα αλλά ούτε σκοταδιστή,ταμπέλα που έβαλες αρκετές φορές.

Η μόνη φασιστική άποψη που εκφράζεται εδώ μέσα είναι απο τους δήθεν προοδευτικούς αφού υποστηρίζεται το δημοκρατικότατο δόγμα "ή με μας ή με τους άλλους".

(φασιστική ήταν επίσης και η στρατιωτική δράση,δεν συμφωνώ αλλά τις αντίθετες απόψεις ετσιθελικά και φασιστικά τις τσουβάλιασες σε μία)

Δυστυχώς, όμως, όσο επικαλείσαι κόμματα και πλειοψηφίες για να βαφτίσεις συνολικά ένα λαό, δημιουργείς την εντύπωση (δεδομένων των προαναφερθέντων) ότι τα όρια στα οποία υποστηρίζεις το θεσμό αυτό κάνουν ασυνήθιστα ζιγκ-ζαγκ τα οποία ναι μεν μπορεί να ειναι δυνατό να υφίστανται, αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να "φαίνεται" ότι τα ορίζεις εκ των υστέρων.

Τέλος πάντων, αυτό ήταν απλά μια ειλικρινής παρατήρηση και συμβουλή για την εικόνα των επιχειρημάτων σου από τη σκοπιά τρίτων, όχι για τα ίδια τα επιχειρήματα - αν διαφωνείς, μπορείς απλά να την αγνοήσεις.

Μα ρε τέο,υποθέτω αναφέρεσαι και στην ειρωνεία μου για τις φοιτητικές πλειοψηφίες.Μα ποιος σου είπε ότι πχ συμφωνώ με την πλειοψηφία όπως αυτή ορίζεται σήμερα και όχι με την απλή αναλογική;

Επίσης μιλάμε επι πρακτικού(ενώ στα φοιτητικά επι θεωρητικού),οπότε δεν θα θεωρήσω ότι ΑΝ δεν υπήρχαν οι εκμεταλευτές του κοσμάκη ΤΟΤΕ ΘΑ και μετά ΘΑ κι εκεινο.

Καλώς ή κακώς οι Σκοπιανοί με το δικό τους εκλογικό σύστημα υποστηρίζουν τις θεωρίες περι χαμένων πατρίδων του προέδρου τους.

Και χωρίς να βάζω και το χέρι στη φωτιά το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές τους ήταν μεγάλο

Δημοσ.
Φυσικά,επίσης το ότι κάποιος διαφωνεί με τις προοδευτικές απόψεις σου δεν τον κάνει εθνικιστή ή φασίστα αλλά ούτε σκοταδιστή,ταμπέλα που έβαλες αρκετές φορές.

Η μόνη φασιστική άποψη που εκφράζεται εδώ μέσα είναι απο τους δήθεν προοδευτικούς αφού υποστηρίζεται το δημοκρατικότατο δόγμα "ή με μας ή με τους άλλους".

(φασιστική ήταν επίσης και η στρατιωτική δράση,δεν συμφωνώ αλλά τις αντίθετες απόψεις τις τσσουβάλιασες σε μία)

.. ολοσωστος ;)

Δημοσ.

fullon! Δεν ξέρω τι εννοείς "σύντροφοι" και τέτοια, σε βεβαιώ πάντως πως δε θα αποκαλούσα κανέναν "γλυκό μου κουρκουμπίνι":

α) αν ήθελα να επιδείξω την κοινωνικοπολιτική μας συνάφεια

β) αν ήθελα να ταχτώ ανοιχτά με κάποιον σε κάποια συζήτηση

γ) αν δεν ήταν θηλυκό.

Επί του θέματος τώρα.

Η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν υπογράψει σύμφωνο το 1995 στο οποίο τα Σκόπια δεσμεύονται να αποστασιοποιηθούν από οποιαδήποτε θέση που υποστηρίζει προσκόλληση εδαφών γειτονικών χωρών: αυτό περιλάμβανε εδάφη της Ελλάδας αλλά και της Βουλγαρίας. Ως αντάλλαγμα, η Ελλάδα θα σταματούσε το οικονομικό εμπάργκο που είχε θέσει στη ΦΥΡΟΜ (τότε λεγόταν έτσι ακόμα). Και έτσι έγινε, κάναμε την Αμερικανιά μας -γιατί για τους λοιπούς Βαλκάνιους λαούς, αυτό είμαστε, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ τη Μεσόγειο ανοιχτή και κολλητηλίκια με την Κροατία, ασκούμε βέτο, απειλούμε με εμπάργκο και ταυτόχρονα με επενδύσεις ΝΑ στις χώρες αυτές. Στην προκειμένη, είμαστε ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη μισητή μας Μακεδονία έχοντας επενδύσει πάνω από 1 δις ευράκια. Κατά τα άλλα, τους σιχαινόμαστε.

Τώρα, η Μακεδονία είναι εκτός οποιασδήποτε ένωσης. Αριστερά της έχει Αλβανία, δεξιά της Βουλγαρία και από κάτω εμάς. Ο συνολικός πληθυσμός της είναι 2 εκατομμύρια. Αν κλάσει απότομα, θα πέσουν όλοι επάνω της και στο χρόνο που μεσολαβεί από μια παραγγελία φρέντο στα φλόκα, μέχρι τη στιγμή της παράδοσής του, η χώρα θα έχει μοιραστεί ανάμεσα σε μας και τους Βούλαγους, θα πετάξουμε και κάνα μειονοτικό κομμάτι στην Αλβανία και μπορεί να μας κλαφτούν και λίγο οι Σέρβοι που είναι ταλαιπωρημένα παιδιά.

Πόρισμα 1, υπαρκτή απειλή για καταπάτηση εδαφών από τη Μακεδονία, δεν υφίσταται. Όποιος θεωρεί πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, μάλλον ήταν υπουργός εξωτερικών της Γεωργίας πριν κάτι μήνες και βαριόταν πολύ.

Από "ηθική" σκοπιά τώρα, η θέση της Ελλάδας είναι σωστή. Η επίσημη θέση της είναι πως η Μακεδονία είναι γενικότερη γεωγραφική περιοχή που πλέον, είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Μακεδονία (χώρα) και τη Βουλγαρία, κάτι ιστορικά ορθό. Η επίσημη θέση της Μακεδονίας πάλι, είναι πως αυτοί έχουν το μονοπώλιο του ονόματος, είναι απόγονοι, εμείς έχουμε κατεχόμενα και τέτοια τραγελαφικά.

Πόρισμα 2, η ΠΓΔΜ/Μακεδονία, λέει πίπες ανάλατες στις επιδιώξεις/δηλώσεις της.

Οπότε από τη μία έχουμε μια χώρα που αν σκοντάψει θα σπάσει, που εξαρτάται οικονομικά και πολιτικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από την Ελλάδα και από την οποία η Ελλάδα βγάζει κέρδος Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. Και αυτό συμβαίνει, αγαπημένα μου παιδιά, γιατί όταν έχεις μια χώρα ΓΤΠ, που δε βλέπει θάλασσα, οι γείτονες της είναι όλοι πεινασμένοι και διαλυμένοι και γενικά, τη βγάζει δε τη βγάζει τη νύχτα, κάνεις το μόνο πράγμα που σου απομένει να κάνεις: δημιουργείς εθνική συνείδηση. Προφανώς και η ηγεσία της ΦΥΡΟΜ δεν πιστεύει στις μαλακίες για αλύτρωτες πατρίδες. Προφανώς και δε θεωρούν πως είναι απόγονοι του μεγκαλέξαντρου και του μέγκατρον, προφανώς όλα αυτά απλώς συσπειρώνουν τον κόσμο και φέρνουν ξανά και ξανά τετραετίες και περιορισμένη μετανάστευση και τάσεις ανάκαμψης εσωτερικής οικονομίας και δήλωση παρουσίας στον έξω κόσμο.

Πόρισμα 3, όλη η ιστορία περί ονόματος, είναι μια απόπειρα δημιουργίας εθνικής συνείδησης στη ΠΓΔΜ/Μακεδονία προς εδραίωση ενός συμπαγέστερου κράτους -το οποίο εθνικά είναι μωσαϊκό.

Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουν και οι από κει οι πολιτικοί και οι από δω -οι επενδύσεις γίνονται και τα λεφτά ρέεουν, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκια για να μεστώνει το συμφέρον στο μυαλό του λαού. Το 1830, μετά από 4+ αιώνες, ξαφνικά εμείς ήμασταν απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, το 1933, όλοι οι Γερμανόφωνοι λαοί ήταν Άρειοι, το 1991 οι Σκοπιανοί ήταν απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων. Συμφέρει να πιπιλάς το μυαλό του κόσμου και να τον πείθεις πως υπάρχει εθνικό δίκαιο -στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο εθνικό συμφέρον. Οι Τούρκοι είναι κωλότουρκοι και @@ και παραλίγο να παίρναμε την πόλη το 1922 -αλλά το ότι πηγαίναμε για Άγκυρα είναι καραμελίτσα, κάνουμε τους μαλάκες όταν το ακούμε. Οι Γερμανοί ήταν εδώ πριν από 60 χρόνια αλλά κανείς δε τους μισεί, είναι υπόδειγμα λαού και μακάρι να γίνουμε έτσι και βιλκόμεν να σας βάλω λίγο τζατζίκι των 8 ευρώ.

Να σοβαρευόμαστε κάποτε ε, μόνο πόσο χοντρός είναι ο απέναντι κοιτάμε, αλλά τα δικά μας τα πατσά δε τα βλέπουμε -αυτό είναι εθνικό συμφέρον. =)

Δημοσ.
Τώρα στο ξαναλέω αν έχεις αποδείξεις ότι οι γειτονικός λαός (και όχι ο εθνικιστικός παράγοντας) μιλά για αλύτρωτες πατρίδες ,αλλάζει το θέμα .

Σαυτό ακριβώς διαφώνησα όταν μου το πρωτοείπες.

Κάνε μου εσύ τη διάκριση μεταξύ λαού και εθνικιστών. Μα οι εθνικιστές είναι μέρος του λαού. Κάποτε οι εθνικιστές ήταν "απλός λαός" και στη συνέχεια απέκτησε κάποιες συγκεκριμένες απόψεις. Το να μου λες "απόδειξε μου ότι ο λαός τους μιλά για αλύτρωτες πατρίδες και όχι οι εθνικιστές" είναι σαν να μου ζητάς να βρω "άνθρωπο με αναρχικές απόψεις και αναρχικό τρόπο ζωής αλλά να μην είναι αναρχικός"

Μα αν ο απλός λαός που μου ζητάς μιλήσει για αλυτρωτισμό τότε αυτόματα μετατρέπεται σε εθνικιστή! Έτσι δεν είναι? Άρα αυτόματα θα μου πεις "δεν σου ζήτησα να μου πεις για τους εθνικιστές, απόδειξε μου ότι οι μη εθνικιστές έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις".

Και δεν θα καταλήξουμε πουθενά γιατί οι απόψεις είναι αυτές που καθορίζουν και το επίθετο "εθνικιστής ή όχι".

Δημοσ.

Για αυτό τον λόγο ακριβώς δημιουργούνται αυτά τα ζητήματα σαν το μακεδονικό ,για να εκφασίζεται η κοινωνία.

Αυτό το ζήτημα ήταν τεχνητό και δεν έχει καμία ιστορική και άλλη βάση. Δημιουργήθηκε από τα υπολλείματα των παρακρατικών προκειμένου να συντηρηθεί ο από βορράν κίνδυνος και να διατηρήσουνε το ρόλο που παίζανε στην κοινωνία από την εποχή του ψυχρού πολέμου. Και το πετύχανε. Δε θα υπήρχανε οι ανθιμοι, οι παπαθεμελήδες και οι ψωμιάδηδες και οι καρατζαφέρηδες αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

ωραια αρα κοιμομαστε ηρεμοι το βραδυ γιατι ανυσηχουσαμε μπας και μας καταλαμβανε τα εδαφη η φυρομ! :P

το συμφωνο του 55 που υπαρχει να το δουμε ?

Δημοσ.

Γίνεται να σταματήσουμε τα ΑΝ τότε ΘΑ;Ε sos τι λες;

Σε μια ιδεατή κοινωνία θα ίσχυαν πολλά απο αυτά που θες και σήμερα δεν ισχύουν,οπότε ας προσγειωθούμε απο τη Χώρα του Ποτέ του Πήτερ Παν στην πραγματικότητα και ας συζητήσουμε επ αυτού.

Εκτός κι αν θέλουμε να γίνει το θέμα "Προτάσεις για το πως θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο"

Lucifer:Το Μακεδονία θα μπορούσες να το αποφύγεις

Δημοσ.

elven

Κάνεις το λάθος να πιάνεσαι από ένα "αν" στο ποστ της @@sos@@. Πυρήνας του ποστ της δεν είναι το "αν δεν υπήρχε το θέμα", πυρήνας του είναι το "για να υπάρχουν πολιτικάντηδες".

Μην το απαξιώνεις έτσι.

Δημοσ.

Θα μπορούσα να αποφύγω να γράψω και την άποψή μου, αλλά δε τη γράφω για όλους όπως φαίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...