Προς το περιεχόμενο

ΠΓΔΜ απλά αίσχος

Voorhees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ρατσιστής ή για να πω την αλήθεια ήμουν όμως μόνο με αυτούς που μου προκαλούσαν κάτι τέτοιο. Παλιότερα είχε γίνει ντόρος κιόλας στην τηλεόραση με την ΠΓΔΜ(FYROM). Σήμερα έτυχε να μπω στα Bitola(η πρώτη περιοχή μετά τα σύνορα της Νίκης(Φλώρινα) και ήταν πραγματικά ελεεινοί. Προχωρούσες στον δρόμο και αν έβλεπαν Ελληνικές πινακίδες έφτυναν τ’ αυτοκίνητα. Βάζω στοίχημα πως αν τολμούσε να κατεβεί κανείς τότε στην καλύτερη πήγαινε νοσοκομείο.

Το κερασάκι στην τούρτα ποιο είναι;

Κάντε μια αναζήτηση στο google και θα δείτε τις σχέσεις της χώρας μας μ’ αυτούς.

Ειλικρινά πριν λίγο καιρό ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και άκουγα διαρκώς βρισιές γι’ αυτούς και μάλιστα είδα έντονο το φαινόμενο του ρατσισμού όσον αφορά αυτά τα άτομα και έλεγα τι τους κάνανε.

Απλά αίσχος τους αξίζουν όσα λένε γι' αυτούς και ακόμα περισσότερα!!!

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ρατσιστής ή για να πω την αλήθεια ήμουν όμως μόνο με αυτούς που μου προκαλούσαν κάτι τέτοιο. Παλιότερα είχε γίνει ντόρος κιόλας στην τηλεόραση με την ΠΓΔΜ(FYROM). Σήμερα έτυχε να μπω στα Bitola(η πρώτη περιοχή μετά τα σύνορα της Νίκης(Φλώρινα) και ήταν πραγματικά ελεεινοί. Προχωρούσες στον δρόμο και αν έβλεπαν Ελληνικές πινακίδες έφτυναν τ’ αυτοκίνητα. Βάζω στοίχημα πως αν τολμούσε να κατεβεί κανείς τότε στην καλύτερη πήγαινε νοσοκομείο.

Το κερασάκι στην τούρτα ποιο είναι;

Κάντε μια αναζήτηση στο google και θα δείτε τις σχέσεις της χώρας μας μ’ αυτούς.

Ειλικρινά πριν λίγο καιρό ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και άκουγα διαρκώς βρισιές γι’ αυτούς και μάλιστα είδα έντονο το φαινόμενο του ρατσισμού όσον αφορά αυτά τα άτομα και έλεγα τι τους κάνανε.

Ε και συ τι πήγες να κάνεις? Πάντως ωραία πόλη φαίνεται

Δημοσ.

Τι περίμενες φίλε. Δεν είδες τι είχαν κάνει με τη Ελληνική σημαία;

Πάντως και δύο φιλαράκια μου που πήγαν το καλοκαιρί οδικός διακοπές στη Γερμανία πέρασαν τα ίδια με 'σας στην πγδμ και μάλιστα στα σύνορα τους έκαναν και διάφορα. Τους κατέβασαν για να ψάξουν το αυτοκίνητο, τους έβριζαν και άλλα. Οπως το πες. Αίσχος.

Δημοσ.

Όπως οι περισσότεροι για βόλτα μιας και από τη Φλώρινα είναι δυο βήματα.

Όπως και να χεις δεν τους δικαιολογεί τίποτα. Στη Φλώρινα καθημερινά βλέπεις πάρα πολλούς απ' αυτούς, δηλαδή εμείς τι πρέπει να κάνουμε...να τους πάρουμε με τις πέτρες;

Ή και στη Χαλκιδική όπου είχα κάνει την πρακτική μου. Οι Έλληνες ήταν κατά πολύ λιγότεροι. Μη μιλήσω για Κατερίνη την καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές αλλά αυτές ξέρω, αυτές λέω.

Άσε που σε κάθε ντουβάρι γράφουν και ένα ωραιότατο “Fuck Greece” και οι δικοί μας εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στο τελωνείο.

Δημοσ.

Πριν 3-4 χρόνια που ετυχε να παω δεν ηταν ετσι. Παλι ειχες προβλημα αν εμπαινες με αμαξι (κυριως μηπως σε κλεψουν). Το τελευταιο διαστημα ομως τους εχουν φανατησει αρκετα οι πολιτικοι τους και κανουν πολλες μα..ιες οι συνοριακοι τους αλλα και οι ιδιοι. Φαινεται τους ενοχλουν να πουλανε με κερδος 200-300% στους Ελληνες και να ζουν απο τις Ελληνικες επιχειρησεις που υπάρχουν εκει..

Εχει τυχει σε γνωστους μου να τους κρατησουν 2 ωρες στα συνορα επειδη λεει δεν επιτρεποταν να περασουν τα συνορα με πανω απο 2 ζευγαρια παπουτσια ο καθενας. Τελικα τους εγραψε σε ενα ασπρο χαρτι 400 (τοσα του ελειπαν) το οποιο ηταν το προστιμο που θα επρεπε να πληρωσουν.. Αφου αρνηθηκαν τους ειπε να του δωσουν 20 ευρω και να φυγουν αφου αρνηθηκαν παλι τους αφησε ησυχους και γυρισαν Ελλαδα..

Ναι ειναι ωραια πολη! Στα Ελληνικα Bitola σημαινει Μοναστηρι.

Δημοσ.

Σε μια χωρα οπως η δικη μας, που βριζομαστε μεταξυ μας (απο διαφορετικες πολεις, μεχρι διαφορετικες περιοχες, συνοικιες και γειτονιες) ποια νομιζεις οτι θα ηταν η δικη μας αντιστοιχη αντιμετωπιση προς αυτους?

Ασε ξερω... "Εγω δεν θα συμπεριφερομουν ετσι"

Δημοσ.

question mark έτσι είναι. Βρίζουν αρκετούς αλλά οι περισσότεροι που μπαίνουν γνωρίζουν τη γλώσσα. Όχι το ότι μπορούν να κάνουν κάτι, απλά ξέρουν τι τους στολίζουν.

..MementoMori.. αν ήταν έτσι όπως τα λές τότε σε κάθε περιοχή της ελλάδος θα έβρισκες σφαγμένους απ' αυτούς. Οτι βριζόμαστε ανα μεταξύ μας είναι γνωστό εντάξει.

Δημοσ.
Σε μια χωρα οπως η δικη μας, που βριζομαστε μεταξυ μας (απο διαφορετικες πολεις, μεχρι διαφορετικες περιοχες, συνοικιες και γειτονιες) ποια νομιζεις οτι θα ηταν η δικη μας αντιστοιχη αντιμετωπιση προς αυτους?

Ασε ξερω... "Εγω δεν θα συμπεριφερομουν ετσι"

Δεν εχω παρατηρησει το αντιστροφο οταν ερχονται εδω τουριστες ή εκδρομεις απο τα σκοπια.

Δημοσ.
Όπως οι περισσότεροι για βόλτα μιας και από τη Φλώρινα είναι δυο βήματα.

Όπως και να χεις δεν τους δικαιολογεί τίποτα. Στη Φλώρινα καθημερινά βλέπεις πάρα πολλούς απ' αυτούς, δηλαδή εμείς τι πρέπει να κάνουμε...να τους πάρουμε με τις πέτρες;

Ή και στη Χαλκιδική όπου είχα κάνει την πρακτική μου. Οι Έλληνες ήταν κατά πολύ λιγότεροι. Μη μιλήσω για Κατερίνη την καλοκαιρινή περίοδο. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές αλλά αυτές ξέρω, αυτές λέω.

Άσε που σε κάθε ντουβάρι γράφουν και ένα ωραιότατο “Fuck Greece” και οι δικοί μας εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στο τελωνείο.

Αν κάπου είσαι ανεπιθύμητος δεν πας. Οχι, δε χρειάζεται να τους πάρεις με τις πέτρες διότι αφήνουν συνάλλαγμα. Εγώ που πάω χαλκιδική το καλοκαίρι δεν έχω διαπιστώσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δημοσ.

Από τα παρά πάνω αυτό κατάλαβες;

Κι εμείς λέμε πολλά, αλλά δεν θυμάμαι να έχουμε φτάσει σε σημείο να τους φτύνουμε κατάμουτρα. Αυτό έτυχε σ' εμένα, ποιός ξέρει τι άλλα έχουν κάνει. Άκουσα και αυτό που είπε ο φίλος παρά πάνω για τ' αυτοκίνητα μόνο που άκουσα πως τα σπάγανε, τα γρατζουνούσαν και πολλά άλλα.

Δημοσ.
Ναι ρε παιδια, οκ...

Εμεις ειμαστε υπερανω και δεν ασχολουμαστε... :X

κοιτα υπερανω δεν ξερω αν ειμαστε αλλα οπως ειπανε και τα παιδια απο βορεια Ελλαδα μια χαρα ερχονται οι τουριστες απο τη γειτωνικη χωρα και δεν τους φτυνει κανενας.

Δημοσ.
Αν κάπου είσαι ανεπιθύμητος δεν πας. Οχι, δε χρειάζεται να τους πάρεις με τις πέτρες διότι αφήνουν συνάλλαγμα. Εγώ που πάω χαλκιδική το καλοκαίρι δεν έχω διαπιστώσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Κάνε μια βόλτα απο τα μεγάλα ξενοδοχεία και θα με θυμηθείς. π.χ. στο Sani Beach είναι γεμάτο απ' αυτούς. Είχα ακούσει και για το Porto και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι. Στο Sani πάντως ήμουν μέσα...

EDIT: να πω πως δεν δημιουργούσαν κάποιο πρόβλημα όπως και οι δικοί μας όταν μπαίνουν μέσα.

Δημοσ.

Είναι αμφίπλευρος ο ρατσισμός γενικά, όχι μόνο από την πλευρά τον σκοπιανών ή των ελλήνων. Λογικό πάντως μιας και στα σκοπια καλλιεργειται εντονα εθνικιστικό κ ανθελληνικο κλιμα.

Δημοσ.
Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ρατσιστής ή για να πω την αλήθεια ήμουν όμως μόνο με αυτούς που μου προκαλούσαν κάτι τέτοιο.

πράισλες...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:23 ----------

nick[;2719146'']Είναι αμφίπλευρος ο ρατσισμός γενικά, όχι μόνο από την πλευρά τον σκοπιανών ή των ελλήνων. Λογικό πάντως μιας και στα σκοπια καλλιεργειται εντονα εθνικιστικό κ ανθελληνικο κλιμα.

δε διαφωνώ, απλά προσθέτω: εθνικισμός στην ελλάδα; check (που βασικά ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου αυτό ακριβώς λες με το "και") τσάμπα τα γράφω :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...