Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με φέτα DVD player της SONY

Χάρης Μυλωνίδης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το sony του ξάδερφου μου είναι ότι η φέτα του DVD player που είναι sony δεν παίζει δισκάκια DVD παρόλο που τα δισκάκια είναι sony. Η αντιγραφή γίνεται με το nero σε 8Χ.

Όσο για το μοντέλο δεν το ξέρω, το θέμα είναι ότι παίζουν σε άλλα dvd players και όχι στο sony.

Τι πρέπει να κάνω για να λύσω το πρόβλημα;

Δημοσ.

Φίλε μου εδώ θα σου παραθέσω κάτι εμπειρικό που μου συνέβει.

Η Sony παρότι μεγάλη εταιρία στο θέμα των κεφαλών cd,dvd έχει αποδειχθεί αρκετά προβληματική. Έχει τύχει σε μένα και σε πολούς ολόκληρο στερεοφωνικό συγκρότημα να μην δουλεύει σωστά το CD player και παρόλο που έγινε αντικατάσταση κεφαλής, μετά απο μία δύο μέρες να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα (δεν μπορούσε να αναγνώσει κανένα δισκάκι ούτε ακόμη τα γνήσια μουσικά cd). Μετά απο πολύ ψάξιμο και πολλές επισκέψεις σε τεχνικούς έμαθα ότι υπάρχει πάνω στην κεφαλή μια σειρά από γεφυρώσεις η οποία μία απο αυτή έπρεπε να αφαιρεθεί. (καλά μιλάμε κάγκελο έμεινα όταν το έμαθα!!!). Πραγματικά δουλεύει ακόμη το μπρίκη μου αλλά υπάρχει πολλύς κόσμος που τυρανιέται με παρόμοια προιόντα της Sony. Δεν ξέρω αν είναι κατασκευαστικό λάθος ή διαφρετικού τύπου κεφαλής για το κάθε μοντέλο αλλά είναι απαράδεκτα αυτα τα σφάλματα απο μία τέτοια εταιρία. Δέν γνωρίζω πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σε αυτόν τον τομέα αλλά ίσως κάποιος που γνωρίζει ας μας δώσει τα φώτα του. Με πολλούς τεχνικούς που μιλούσα όλο αυτό τον καιρό κανείς δεν ήξερε για αυτό το πρόβλημα και την λύση του αλλά έχει αναφερθεί και σε συσκευές αγνώστου προελεύσεως (κατι περίεργες μάρκες του τύπου Blue Sky me 20-40E) οι οποίες καταλήγουν στα σκουπίδια μετά απο λίγο καιρό.

Δημοσ.

ευχαριστώ τον serbabi για την απάντηση αλλά και

όσους θα απαντήσουν στην ερώτηση μου.

Και κάτι ακομα που θέλω να προσθέσω.

Διάβασα κάπου ότι τα verbatim διαβάζονται απο τα sony dvd players ισχύει;

Μήπως κάποια άλλα δισκάκια θα βοηθούσαν και αν ναι ποιά μάρκα;

και επίσης μήπως κάνοντας εγγραφή σε χαμηλότερη ταχύτητα, π.χ. 2Χ λυθεί το πρόβλημα με την ανάγνωση των DVD;

Δημοσ.

Αν αυτό που αντιγράφεις είναι αυθεντικά DVD ενδεχομένως να χρειαστεί να τα αντιγράψεις πρώτα στον σκληρό δίσκο λόγω προστασίας αντιγραφής. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιγραφή με το Nero δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Αν αυτό που αντιγράφεις είναι αυθεντικά DVD ενδεχομένως να χρειαστεί να τα αντιγράψεις πρώτα στον σκληρό δίσκο λόγω προστασίας αντιγραφής. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιγραφή με το Nero δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτά που γράφω είναι απο divx και τα μετατρέπω μέσω convertxtoDVD σε DVD, παρόλα αυτά επιμένει να μην τα παίζει του ξάδερφου μου ενώ το δικό μου τα παίζει μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...